הורדת פנסיי ערפל על ידי המשטרה
היום שוטר תנועה לקח לי את הרשיון רכב בטענה שאסור לנסוע עם פנסי ערפל שאינם רשומים ברישיון הרכב.
הוא אמר לי להגיע אליו עוד יומיים ולהראות לו שהורדתי אותם ואז יחזיר את הרישיון.
לפי מה שזכור לי והיה רשום כאן באתר שיש תקנה שמותר להוסיף שתי פנסים שלא יהיו מעל גובה הפנסים הראשים של הרכב.
מישהו יכול אולי להעלות פה את הקישור לשרשור אני משום מה לא מוצא את זה.
בכל אופן הוא גם אמר שאם אני יביא לו את התקנה הזו זה לא מעניין אותו אלה אם כן זה יהיה רשום ברשיון הרכב.
מה אתם אומרים מותר לו מבחינה חוקית לא לאשר זאת גם אם יש תקנה וזה לא רשום ברשיון ?
תגובה להודעה: הורדת פנסיי ערפל על ידי המשטרה
לשוטר אסור לומר "לא מעניין אותי" לגבי תקנה מתקנות התעבורה. פנסי ערפל אינם דורשים רישום ברשיון.
אני לא כל כך מבין את העניין של "לקח את הרשיון". אין כזו פעולה ששוטר יכול לעשות. הוא רשם דו"ח? הורדה מהכביש? אלו פעולות ששוטר כן יכול לבצע, ואתה יכול לגרור אותו לבית משפט אם הוא טועה, אבל החרמת מסמכים רשמיים היא פעולה לא חוקית ככל שידוע לי. לדעתי מדובר במשהו שנופל תחת "הטרדה" ואולי ניצול סמכות לרעה.
אסף.
מקרה החרמה פיזית של רשיון הרכב ללא כל מסמך המדווח על כך אלא רק ע"י המשפט "תתיצב תוך 48 שעות בתחנת משטרה XXX להראות לי שסידרת", הוא מקרה שכיח מאוד.
בדרך כלל קורה במצבים של "ליקוי קטן" כמו מנורה שרופה/ משהו שיטחי שניתן להסרה/ תיקון/ ו-או כל דבר שטותי כזה או אחר שנחה רוחו של השוטר עליו.
לא חוקי? סביר להניח.
אבל שוטר שעונה "לא מעניין אותי" על תקנת תעבורה, עובד לפי החוקים...?
--- צרור ברכות וכינויי גנאי לעוסקים במלאכה בדרך זו ודומיהם---
Re: הורדת פנסיי ערפל על ידי המשטרה
קיבלתי ממנו מסמך רישמי שבכותרת רשום הודעה על איסור שימוש ברכב אני חושב שזה מהסוג
שנותנים הבוחנים בבדיקות הפתע בכביש לכשירות כלי רכב שזה מאין גם רשיון רכב זמני
חביבי קיבלת הורדה מהכביש
קרעה לאחותי לא מזמן על פנסי קסנון
הוא לקח תרשיון באתי לתחנה למחרת הוא אמר עוד יומיים חשב אני יחכה
הראתי לו בקושי זרק חצי מבט והחזיר תרשיון
התחשב בה ולא הוסיף דו"ח של 1000 שקל
תגיד תודה שלא קיבלת גם דוח
אכן הורדה ללא קנס כרגע
וקיבלת אישור תנועה זמני ל48 שעות לסידור הליקוי שהוא מצא.
אישית
לא הייתי משקיע טיפה מאמץ בלנסות לשנות משהו, אלא מפרק כמו ילד טוב את הפנסים ונוסע לקחת את הרשיון. מה אחר כך... אתה חופשי לרצונך.
אז הוא לא סתם לקח את הרשיון. כאמור, קיבת הורדה מהכביש. יש לך כוח לעורך-דין, בית משפט וכן הלאה? אתה תצא צודק. יותר פשוט לבוא אליו מחר בבוקר אחרי שתפרק את הפנסים. (ותרכיב אותם אחר כך מחדש)
אסף.
כשתסיים עם הסיפור הזה צלם את התקנה וסע למשרד הרישוי ותבקש שיכניסו לרשיון ואז תגמור עם זה פעם אחת ולתמיד.
אם לא קיים דבר כזה "פנסים ברשיון" קח מהם אישור לכך+התקנה ושמור ברכב למקרה שנקווה שלא יקרה שוב.
מה לעשות שוטר חולה שליטה ואזרח ללא כוחות לבתי משפט.....זאת המציאות שלנו.
בהצלחה.
זה מה שהוא אמר בדיוק תגיד תודה שאתה לא מקבל קנס 1000 ש"ח .,אבל מה שמטריד אותי שאם יש תקנה כזו אז מה ? אני ילך כמו ילד טוב יראה לו שהורדתי ומחר מחרתיים יתפוס אותי שוב ואז אקבל קנס 1000 ש"ח,הרי אם יש תקנה אז זה חוקי לא ?
יש למישהו אולי כתובת של אתר שמשם אוכל להדפיס את התקנה מס' 334 כל האתרים שמצאתי אינם מכילים את התקנה הזו.
זה חוקי.
אל תיסע עם ג'יפ למשרד הרישוי, עם או בלי פנסי ערפל. זה רק מתכון לצרות.
זו התקנה:
347. פנס ערפל
(א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה ,334 מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.
(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור מעבר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
אכן הורדה ללא קנס כרגע
וקיבלת אישור תנועה זמני ל48 שעות לסידור הליקוי שהוא מצא.
אישית
לא הייתי משקיע טיפה מאמץ בלנסות לשנות משהו, אלא מפרק כמו ילד טוב את הפנסים ונוסע לקחת את הרשיון. מה אחר כך... אתה חופשי לרצונך.
הבעיה היא שאחרי שאתה מוריד ומגיע אליו לבדיקה ,הוא "ימצא" לך "ליקויים" נוספים ואז תלך תבוא תלך תבוא וכן הלאה .........
מבוסס על מקרה אמיתי.
חגי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
UNIX
חביבי קיבלת הורדה מהכביש
קרעה לאחותי לא מזמן על פנסי קסנון
הוא לקח תרשיון באתי לתחנה למחרת הוא אמר עוד יומיים חשב אני יחכה
הראתי לו בקושי זרק חצי מבט והחזיר תרשיון
התחשב בה ולא הוסיף דו"ח של 1000 שקל
תגיד תודה שלא קיבלת גם דוח
לא ג'יפ אבל
זה לא לקח יותר מ 20 שניות
הגעתי אליו עם הרכב נקי, אחרי שקיבלתי חזרה את הרישיון הצגתי לו את תקנה 347 שהורדתי מהמאגר המישפטי בצורה מלאה הוא קרא את התקנה בעיון התנצל שלא ידע על כך וביקש ממני אם אפשר את הדף בשבילו.
ממש בדיחה אחת גדולה השוטרים שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
TEDDY
הצגתי לו את תקנה 347 שהורדתי מהמאגר המישפטי בצורה מלאה הוא קרא את התקנה בעיון התנצל שלא ידע על כך וביקש ממני אם אפשר את הדף בשבילו.
ממש בדיחה אחת גדולה השוטרים שלנו.
למה בדיחה? אסור לאדם לטעות?
מי שלא עובד, לא טועה...
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
למה בדיחה? אסור לאדם לטעות?
מי שלא עובד, לא טועה...
אביגדור
ככלל אתה צודק.
במקרה הזה אביגדור, אני חושב שאתה טועה.
אסביר את כוונתי.
לא, אסור לא לטעות. הוא מוריד את הרכב מהכביש על סמך תקנה מסויימת. התקנות הללו הן חלק מכלי העבודה של השוטר ובכדי שתהיה לו את הסמכות להשתמש בהן, הוא צריך לדעת ולהבין אותן.
שוטר תנועה שלא מכיר את תקנות התנועה, למה הדבר דומה? לטייס פייפר שלא יודע להפעיל את כל המערכות בבואינג 747, אבל בכל זאת לוקח על עצמו את האחריות.
לא מכיר את התקנות? מקובל עלי, אבל שלא ינסה להתאים אותן למה שהוא חושב שנכון וכתוצאה מכך לחלק קנסות או "הורדות".
אתה יודע מה? היה פה שרשור על ביריונות, זאת דוגמה לביריונות. השלטת כח, ללא סמכות (כן, אם הוא לא יודע את התקנה - אין לו הסמכות להשתמש בה), תוך ידיעה שהצד השני לא יעז לדבר, כי הוא רק יכול לסבך את עצמו עוד יותר.
כמו שכתבו פה, אנשים מפחדים שאם יראו לשוטר שהוא טועה, הוא כבר ימצא סעיף אחר להפיל אותם בו, אז שותקים ומורידים את הראש.
בדיונים בפורום (לא רק זה, גם בפורומים שעוסקים בתחומים אחרים), כאשר מוצגת עוולה שנעשתה כלפי אדם, תמיד יקומו מספר אנשים יויאמרו:
"...תתבע .... קח אותם לבית המשפט... תראה להם מה זה...."
בסוף אתה יודע שהיחיד שיפסיד מזה (זמן וכסף) זה אתה, אז אתה לא טורח.
אני לא מהאנשים שתומכים בתביעה על כל פיפס, אבל אתה יודע מה? אני חושב שבמקרה הזה הייתי עושה "רעש".
השוטר הוציא אותך מדרכך, גרם לך עיכוב, ביזבז את זמנך, ביזבז את כספך ואז... אה...כן... הוא בכלל טעה.
"מצטער, טעיתי, בבקשה, קח את הרשיונות בחזרה" מבחינתו נגמר הסיפור.
רופא שהיה עושה לך טריק דומה, היה נתבע על רשלנות רפואית.
אבל השוטר? אין לו שום אחריות כלפיך, כי אתה מפחד מ"שלטון החוק" והראש הקטן אומר לך: עזוב, חבל על הזמן והכסף, תבלע את הצפרדע ותמשיך הלאה.
אם כמה אנשים יעשו עם זה משהו; למשל תביעה פרטית נגד השוטר על "חוסר מקצועיות" (מצטער על הניסוח, לא עולה לי משהו יותר טוב כרגע), תוך פחות משנה יעלם הטרנד של הורדות רכבים בסיטונאות מהכבישים.
אם טדי יתבע את השוטר אישית(לא את המשטרה - אני לא משפטן אני לא יודע אם זה אפשרי, אבל העקרון מובן), יוכיח כי הוא עשה שימוש לא חוקי בתקנות, שכתוצאה מכך טדי נאלץ לבצע שורה של פעולות, שגרמה לו לאבדן זמן וכסף, השוטר הזה יחשוב פעמיים לפני ההורדה הבאה.
אני לא מדבר על תביעה שממנה יהפוך טדי לעשיר, אני מדבר על תביעה שתכסה את הוצאותיו של טדי ותצא מכיסו של השוטר.
תאמין לי שהוא לא ישתמש יותר בסמכות מבלי להבין מה היא אותה סמכות שניתנה לו.
מסרסים את המשטרה תגיד?
נו? אז מה?
זה כבר קרה בהרבה תחומים אחרים שלהם: התמודדות עם משפחות פשע, פחד לירות במחבל, פחד להכנס לכפרים שונים וכו...
ממך, האזרח הקטן, הם לא מפחדים, אז קדימה - ננקנק אותך.
שוטר שידע שהוא עתיד לשלם מכיסו על חוסר מקצועיותו (בדיוק כמו רופא), יהיה שוטר שקול יותר ואתה יודע מה? שקול זה טוב.
לכל השוטרים בארץ יש אקדח, זה אומר שהם ישלפו וישתמשו בו בכל הזדמנות? לא, בעיקר בשל פחד מההשלכות של המעשה שלהם.
אז למה שוטר שיש לו את הסמכות להוריד רכבים מהכביש עושה זאת בסיטונאות? למה? כי הוא יכול. כלום לא יקרה לו, גם אם פעולותיו לא חוקיות (ובמקרה דנן הן בפרוש לא). ביריונות כבר אמרתי?
שלא ישתמע מכך שאני "אנטי משטרה" או מתנגד להורדת רכבים מהכבישים. רכב שיש בו ליקויי בטיחות, שירד מהכביש כבר אתמול, אבל כשההיטפלות אליך היא בגלל שיש לך רכב 4X4, זה כבר מתחיל לעצבן.
רוצה את "הסמכות והכח" קבל גם את האחריות על מעשיך, ואם טעית תשלם, כי...
על טעויות משלמים.
בתיאוריה אני מסכים איתך ברק אבל אני לא יודע אם אתה יכול לתבוע את אותו השוטר
חוץ מזה אני ראיתי משהו דומה בבית משפט והושפטת קבעה שהשוטר רק ביצע את עבודתו
אני לא זוכר על מה זה היה אבל משהו דומה
השוטר נתן לו דו"ח סתם , הדוח בוטל והתובע דרש הוצאות ימי עבודה וכו '
והיא סרבה לשלם לו .
אז ללכת ולשבת שם מול ערימת אנשים שמה שמעניין אותם זה איך לדפוק אותך ?
אני לא מוכן לזה אני כבר מעדיף לקחת צאנס לגבי הפעם הבאה עם השוטר
ולי משום מה נראה, שאם יתנו לשוטרים חופש פעולה גדול יותר מול עבריינות אמיתית, הם יעזבו אותנו במנוחה...
עד אז, ברק צודק. שוטר אמור לדעת את התקנות בעל פה. גם כשהוא רושם לך דו"חאו מוריד את הרכב מהכביש, הוא מוכרח להסתמך על תקנה כלשהיא שלכאורה עברת עליה. הוא טעה ולא בתום לב? טירטר אותך, החרים רשיונות, הוריד רכב מהכביש, גרם לך עוגמת נפש, הפסדים והוצאות ובסוף הסתבר שהוא "טעה"? אז כן - לגרור אותו באף לתביעות קטנות!!!
ההליך בתביעות הקטנות מהיר יחסית. ברור שבית משפט זה לא הימור בטוח, התביעה עלולה גם להידחות. אבל תתפלא, לא כל השופטים מתייצבים אוטומטית דווקא לצד המשטרה - תביעות קטנות זה לא בית משפט לתעבורה.
ברור שכדי לשכנע את השופט/ת שבאמת נעשה לך עוול, צריך לעשות עבודת הכנה טובה - לאסוף את כל החומר והניירת והקבלות על מוניות והחשבוניות ותלושי המשכורת ומה לא - להציג עובדות והוכחות לנזק שהשוטר גרם לך. לא הייתי פוסל התייעצות מוקדמת עם עורך דין, שזמנו גם עולה כסף, וכמובן אסור לשכוח שבתביעות קטנות אסור לך להביא עורך דין שייצג אותך באולם המשפט. לתחושתי - כדי ליצור רושם אמין על השופט, לא צריך גם להגזים בסכום התביעה.
אז להתעשר לא, אבל את ההוצאות המיותרות שנגרמו לך אולי כן תקבל, וגם משהו עבור עוגמת הנפש, מי יודע? לשוטר שמרוויח משכורת עלובה - גם כמה אלפי שקלים בודדים זה עונש קשה וכואב, מה שאולי יגרום לו לחשוב מיליון פעם לפני שהוא נטפל בלי סיבה לאזרח שלא עשה שום עבירה.
אפרופו "תביעות קטנות", הן היום כבר לא כל כך קטנות - הסכום המירבי עלה רק לפני יומיים מ-18,000 ל-30,000 שקלים. זה כבר לא מעט כסף. נכון שלא מתעשרים מזה, אבל אנחנו הרי לא מחפשים להתעשר כמו ללמד לקח סוף-סוף את אותם שוטרים רעים שבאמת מציקים לנו סתם ולגרום להם לפחד, להתקפל ולהתחבא בכל פעם שהם רואים רכב שטח ומדגדגת להם האצבע על פנקס הדו"חות.