סוף סוף.... אין לכם מה הפורום הזה עשה לי.!
רבותיי... אני קרוע לחלוטין... אבקש את עזרתכם. אנסה לקצר.
ואפתח בהקדמה. אנוכי סרן בצה"ל אשר סיים בימים אילו שירות מפרך של 6 שנים בצה"ל כמ"פ. החלפתי 6-7 בחורות במהלך שירותי, אין מה לעשות.... ואחת אחרי השנייה שברו את ליבי עלמות חמד מרחבי א"י היפה, על כלל סוגיהן מוצאיהן וסגוננן המיוחד.
אך אהבה אחת נותרה לי....
לפני כשנתיים בשבת קצין תורן שביליתי בצאלים, נאלצתי להסתפק בנסיעה על ג'יפ אמריקאי עתיק (וויליס אני סבור שהוא קרוי בפי המבינים), רשיון צבאי לא הוצאתי עדיין לג'יפ, אך "מפעילת ההאמר" שנהגה לי באותה השבת (שם חינני לילדות אם אגו מפחיד ורשיון להרוג) פיתתה אותי לעשות סיבוב (גם על הג'יפ ...). למרות שהיא הייתה בלודינית, שופעת, וחברותית יתר על המידה, לא בה התאהבתי, אלה באותו ג'יפ קטן, נמוך, מהיר ועביר לתפארת ששבה אותי בקסמיו.
עד מהרה התקדמתי בתפקידי, וכמ"פ מסלול בשבטה חלקתי בסופה מזדקנת ורעועה עם מ"פ נוסף שלא סבלתי (גם את המ"פ וגם את הסופה).להפתעתי נחלתי הצלחה פתאומית בשיכנוע סגן מפקד הבסיס להפשיר לי אחד משני הג'יפים האמריקאים שאוחסנו בבסיס בשביל יחידות מילואים בחירום (בכדי לסיים את הריב... כמובן) .
רבותיי... 4 חודשים בחורף המדברי של שבטה (כולל החוויה המזוכיסטית של גשם ב 110 קמ"ש בחולות) עברו באקטזה... שיפועי צד, עבירות, 0 תקלות, קלילות, רוח בשיער (ליתר דיוק במרווח שבין הקסדה לכפייה שכיסתה את פניי) קפיצות, וטיפוס עליות שיגרמו לנגמ"ש לקנא.
עד אשר הגיע הקיץ חברים, ויחד איתו הגיעה הסופה שנת ייצור 2000 של מפקדי הישיר.... נקייה, חדשה, מוגבהת בצורה חצופה, אך עדיין ראלית, רדיו שקולט, מזגן שעובד, ונהמה של לביאה צעירה (שקטה אך מלאת כוח), לראונה אף ראיתי מה קורה בתוך לוח השעונים וגילתי כפותרים שנתלשו בשאר הסופות שנהגתי עליהם
פחדתי מהרגע הלא איחר לבוא.--קיבלתי סיבוב.
העבירות המצויינת בשילוב הנוחות המפתיעה שהעניק הרכב הצבאי הזה גרמו לי לבגוד בגי'פ הישן ולהנות מלהציא תירוצים מפגרים למפקדי על סיבות לסיורי שטח בעומק שיטחי האש המרהיבים בארץ.
כיום אני מסיים את שירותי לאחר מספר אפסים שנוספו לעו"ש... ומספר תפקידים שכללו נהיגה מטורפת על מגוון כלי רכב בניהם, האמר, סופות למינהן, מלגזות שטח מפלצתיות, משאית שטח 8X8 הידועה גם כ"אושקוש" והמקוללת ביותר - החטא הנורא שנעשה ע"י תע"ר- נצרת ---הסופה הממוגנת--- (ארחיב עליה בעתיד אם תרצו).
היום.... לאחר קראית מירב ההודעות, גיליתי שאני לא לבד באהבה לכלי הרכב האלה. החלטתי כי אני אשקיע ממיטב כפסי וזמני בכדי לקנות ג'יפ. ובטח שוב נשאלות אותן שאלות שחוזרות על עצמן:
1. סופה או סיקס?
2. לקנות מושקעת או להשקיע לבד? (אין שום נסיון טכני מלבד איך להפוך סופה בתוך ג'נין, ולהחזיר אותה לקדמותה עם 5 גולנצ'יקים ומרכבה).
3. דיזל או בנזין?
4. מה זה כל הקטע של התוסף גז טיבעי? שווה הצצה?
5. וברצינות לרגע, אני באמת מבקש את עזרתכן בנושא מאחר ואני באמת מעוניין לקנות רכב כזה ואשמח עם מישהו יעזור לי ולא איזה אופורטניסט בחולות ראשון שישכנע אותי שסבתא שלו ב15K זה המציאה הכי טובה היום בשוק כי היא אוכלת 1:8 (זה לא נשמע טוב...)
אשמח לכמה שיותר תגובות.
תודה
אוקיי.... מכרזים של משרד הבטחון?
היום בחרתי לערב את אבא שלי (מהנדס אלקרו מכניקה ואדם מאוד טכני ומנוסה) בבחירתי. והוא המליץ לי לבדוק מכרזים של משרד הבטחון תוך שאיפה לקניית סופה / ג'יפ אמריקאי שצה"ל סיים את חייו. ולהפוך אותו ל"אזרחי"? מה דעתכם (אם אפשר להתייחס לא רק להיבט הכסף, אלא גם להיבט ההשקעה, ונסיון במידה וקיים בעבודה עם רכבים שעשו טירונות "קרבית")?
איפה יוצרים קשר בנוגע למכרזים של משרד הביטחון?
איך אפשר ליצור קשר בנוגע לקניית רכבים משומשים מצה"ל / המשטרה? יש חניון עזובים בצריפין ובצומת בית דגן.... פשוט צריך ללכת לשם? הם יתנו לי "לעשות סיבוב" על האוטו?
עד כמה אמינים הרכבים האלה ( אני יודע מה אני עשיתי לג'יפים שאני נהגתי עליהם בצה"ל - בגלל זה אני פוחד)
מי זה הסמו הזה ואיך מגיעים אליו?
אגב, ראיתי היום ג'יפון חמוד בשם פורזה או משהו כזה של חברת יונדאי... מישהו מכיר?
Re: מי זה הסמו הזה ואיך מגיעים אליו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי פיפו
אגב, ראיתי היום ג'יפון חמוד בשם פורזה או משהו כזה של חברת יונדאי... מישהו מכיר?
ברוך הבא - בתור מ"פ אתה די רגשן - מי משחק אותך, אקי אבני? :lol:
סתאם...
אני מנחש שהגרוטאות האמריקאיות שריגשו אותך הן גפ"ס M151 - אין להשיג כזה באזרחות, אבל אל תדאג, במילואים יהיה לך את החרא הזה עוד הרבה שנים.
ומבחינה מעשית - נראה לי שסופה בנזין טובה היא מה שאתה צריך, בהחלט יכולה לשמש גם כרכב יומיומי - תלוי בקילומטראג' כמובן. אבל אם רק השתחררת אתה בטח עוד לא יודע מה המרחק לעבודה... לך על זה!
מה דעתכם על ויטרה? אמינות ? צריכת דלק? כושר בשטח?
מה דעתכם על ויטרה? אמינות ? צריכת דלק? כושר בשטח?