שאלה בקשר למתלה 4 לינק עם משולש עליון
אני מתחיל לתכנן את המתלה האחורי בג'יפ.
המתלה יהיה בנוי מזרועות תחתונות בתצורה כזו \/ (הקודקוד בשלדה ו2 מוטות נפרדים) והעליון /\ (קודקוד בסרן, משולש קשיח).
השאלה שלי היא האם יש הבדל מהותי בין מצב שהמיסב קצה שוכב או עומד, מדובר על הקצה קודקוד המשולש של הזרועות העליונות.
תודה
מיכה
תגובה להודעה: שאלה בקשר למתלה 4 לינק עם משולש עליון
מיכה
מיסב קצה שוכב יתן לך אולי 30-35 מעלות תנועה עם תותבים
מיסב קצה עומד אין מגבלה לזווית
ותחשוב על זה
יוסי
אני יודע. אבל רוב הרכבים שראיתי שיש להם סטאפ שכזה משתמשים במיסב (יוניבול בדר"כ) שוכב ולא ניצב.
פשוט חשבתי שאולי הם יודעים משהו שאני לא.
כשהמיסב שוכב הוא מוגבל גם בעליה ירידה וגם בסיבסוב (אני מקווה שזו המלת תיאור הנכונה) ואילו כשהוא עומד/ניצב הוא אמנם עדין מוגבל בסיבסוב אבל לא בעליה והירידה.
מצד שני, ברכב שממנו המיסב ירד המהלך מתלה היה של 190 ס"מ והוא היה שוכב ככה שזה שיש הגבלה לא אומר שהיא בהכרח רלוונטית.
איזה מיסב? מה הגיאומטריה? אם אתה מתכוון להשתמש ביוניבול 1 אינץ' עם הי-מיס ספייסרס, שים אותו כך שהבורג שעובר בתוך הכדור אופקי (לא יודע אם זה מה שאתה קורא עומד או שוכב).
אני לא יודע אם המיסב (לא יוניבול כי אחרת לא תהיה לי, בסטאפ הנוכחי, אפשרות כיוונון) הוא 1 אינץ' אבל הוא ירד מרכב עבירות כבד עם סרנים כבדים במיוחד, כלומר מבחינת חוזק הוא כנראה מתאים. אני רוצה שהבורג יהיה מצד לצד ולא מלמעלה למטה, נראה לי שאופקי.
זה אכן מה שאתה צריך לעשות.
חשבתי על התצורה הזו אחרי שראיתי שזה מה שאתה עשית. אמנם לא מדובר על אותו סדר גודל של מיסב אבל זה המיסב שהיה קיים ברוקוולים ברכב הקודם. הוא לדעתי תקין לחלוטין ואני משתמש בכל הזרועות של המתלה (2 תחתונות ומשולש עליון)
רק רציתי להיות בטוח שאין איזה משהו שאני לא יודע עליו. אולי כוחות צד שלא חשבתי עליהם או משהו כזה.
תודה רבה אני מקווה שיהיו תמונות בקרוב.
תמיד משעשע אותי שלא שואלים את המתכנן מה הוא חושב !!!
מיכה יש לסט אפ הזה שתי סיבות טובות מאד וניתן לך לחשוב עליהן לבד בינתיים, נראה מה עולה בדעתך.
וזו החידה שלי להיום...
ארנון
נ.ב. לא לרמות ולשאול בטלפון !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
תמיד משעשע אותי שלא שואלים את המתכנן מה הוא חושב !!!
מיכה יש לסט אפ הזה שתי סיבות טובות מאד וניתן לך לחשוב עליהן לבד בינתיים, נראה מה עולה בדעתך.
וזו החידה שלי להיום...
ארנון
נ.ב. לא לרמות ולשאול בטלפון !
אני באמת שלא מצליח לחשוב על למה עשית את זה ככה. אני יודע שזה גם הבסיס של הבאמפסטופ אבל אני לא מדבר ספציפית על הרכב שבנית ולמה בנית אותו ככה. למעשה אני משתמש בזרועות ובמיסבים פשוט כדי לחסוך עלויות.
הנקודות חיבור (שלא לדבר על הסרנים. GM14 ולא רוקוול) תהיינה שונות לגמרי.
מיכה התשובה שאתה מחפש נכונה לא רק לאותו שבניתי אלא לעוד מצבים תעלה תמונה של המתלה שלי או של תפוח ואני אסביר
ארנון
כרגע המתלה האחורי מפורק לחלוטין. אני יכול לצלם את המיסב העליון שעוד לא הצלחתי להוציא.
צלם את התפוח המרכזי על המשולש ותעלה את התמונה לא משנה מורכב או מפורק
ארנון
2 קבצים מצורפים
זה סידור שנותן לך בערך 30 מעלות תנועה כוללת של הסרן סביב ציר הגלגול (הצלבה), ואותן 30 מעלות בתנועה מעלה - מטה (הזווית בין הסרן לזרוע A ). מה שחשוב יותר, זרוע הA, תפקידה הוא להחזיק את כוחות הצ שפועלים בין הסרן לשלדה. אם התפוח עומד, הכוחות הללו פועלים על הכיוון החלש יותר שלו. מצד שני, כשמדובר בתפוח גדול כל כך, זה לא ממש קריטי. באופן כללי, בכלי רכב סטנדרטיים שאני מכיר, כשיש שתי זרועות נפרדות החיבור עומד, וכשיש שתי זרועות עליונות מחוברות (זרוע A ) יש תפוח שוכב.
אסף.
אוקי אז בגלל שיש כוחות צד על הסרן אז המיסב שוכב. חשבתי שזה בגלל זה אבל לא הייתי בטוח.
בכל מקרה, מאחר ומדובר על רכב קל יותר עם סרנים קלים יותר וצמיג משמעותית קטן מזה שהרכב של ארנון תוכנן, אני חושב שהמיסב הזה יחזיק מעמד גם בתצורה אנכית. ננסה ונראה :-)
אסף, ברכבים סטנדרטיים התפוח שוכב כי הוא באמת תפוח, שהבורג בו הוא חלק אינטגרלי מהכדור. זה מתקן שיש לו מישור סימטריה אחד ולכן דרך אחת להרכבה. ובכל מקרה, בכלי רכב כאלו גם מהלך המתלה בכל המובנים מוגבל ובעיקר מתוכנן מראש.
אגב מהתמונה של המתקן המדובר - ברור לגמרי שזה משהו שארנון בנה פעם, ושכח מזמן למה... וטוב שכך :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אגב מהתמונה של המתקן המדובר - ברור לגמרי שזה משהו שארנון בנה פעם, ושכח מזמן למה... וטוב שכך :D
את זה אתה אמרת, לי לא היה נעים :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אסף, ברכבים סטנדרטיים התפוח שוכב כי הוא באמת תפוח, שהבורג בו הוא חלק אינטגרלי מהכדור. זה מתקן שיש לו מישור סימטריה אחד ולכן דרך אחת להרכבה. ובכל מקרה, בכלי רכב כאלו גם מהלך המתלה בכל המובנים מוגבל ובעיקר מתוכנן מראש.
:D
נכון, ולכן הדגשתי שמדובר בכלי רכב סטנדרטיים..
כי רכב סטנדרטי הוא בכל זאת רפרנס לשאלות "למה כך ולא אחרת".
אסף.
בוקר טוב חברים
נמרוד תודה על "המחמאות"...
בכל מקרה אסף די צדק הסרן הוחזק על ידי שתי זרועות רדיוס ומשולש עליון. בקודקוד המשולש היה מייסב פשוט POS20 רגיל עם חור 20 מ"מ. החיסרון המאד גדול של סוג המייסבים הללו הוא שהכדור הפנימי מוחזק על ידי שתי טבעות נחושת משני צדדיו והוא לא בנוי בכלל לעומסים צדדיים כמו UNIBALL במידה והוא היה עומד בהיגוי הראשון הכדור היה עוזב את ביתו ויוצא לטייל.
מייסבים אלו בנויים לכוחות משיכה ודחיפה בלבד.
כיוון שהמשולש היה באורך של יותר ממטר זווית של 30 מעלות בהחלט הספיקה למהלכי המתלה ברכב הנ"ל.
ארנון
אה, אופס...זה אומר שאני לא יכול להשתמש במיסב כשהוא עומד. באסה.