תגובה להודעה: אמצעי תאורה לשטח
במידה והוא נשאר מחובר לרכב אז אתה יכול להשתמש בפנס או בחלק של פנס קידמי
מכל רכב חדש. אלה שנשברים בתאונה
כך רק את החלק הפנימי .
איציק
אתה צריך זרקאור או תאורה סביבתית לחנייה ?
אם אתה מחפש אמצעי לתאורה סביבתית ולא נקודתית, בקשר לתאורה המחוברת ל12V, אני ממליץ לך על ממיר מתח קטן (100W קטנטן וזול יספיק), מחובר לגרילנדה של פלורסנטים. לא זולל מצברים ומאיר חזק מאוד! אהה .. וגם לא יקר.
גתאי
אם אתה רוצה פרוג'קטור לרכב עצמו (נייח) אתה מוזמן לבוא לקחת.
יש לי 2 כאלה (כמו שיש אצלי ברכב).
מספקים יופי של תאורה בנסיעת שטח בלילה.
בעייה אחת הם של חבר ולכן לא :twisted:תוכל לקבל אותם באופן קבוע:-D.
יואב
פתרון זול לתאורה במחנה זה פלורסנט ישן של תאורת חרום שמוסב ל12V
יש לי זוג כזה כבר שנתיים
אורן
מיכה - אני צריך את שניהם.
לגבי זרקור - אני רוצה לקנות אחד שישמש לטיולים ליליים, שיהיה אפשר להחזיק ביד ואין לי בעיה אם יהיה מחובר קבוע ל-12V או נטען למשך זמן ממושך. איציק - הרעיון נשמע טוב למעט השיפצורים שאצטרך לאלתר כדי להשמיש פנס של רכב לצרכים שלי, אבל השאלה הנוספת היא אם זה בעל העוצמה והמיקוד שאני מחפש.
לגבי תאורת לילה נייחת, אני מעדיף דווקא תאורה 'צהובה' מפלורסנט, פשוט יותר נעים איתה...
אגב לידיעה - מותקן אצלי בג'יפ מצבר שני מסוג פריקה עמוקה - שאליו אחבר את התאורה הנייחת - כך שסוגיית צריכת הזרם פחות נוראית במקרה שלי.
הצעות נוספות יתקבלו בברכה,
גיתאי
תאורה צהובה צורכת ים של חשמל, ונותנת כמות אור קטנה מאוד לעומת פלורסנטים. תפעיל כמה נורות כאלה והמצבר שלך יגמר צ'יק צ'ק, לפני שתשים לב בכלל. יש פלורסנטים לבנים יותר ויש צהובים יותר. ממליץ בחום לשקול בכל זאת פלורסנטים 220 וולט עם ממיר קטן. ההבדל באיכות הוא אדיר לעומת פלורסנטים 12 וולט.
אפשר לבנות גרילנדה מפלורסנטים אטומים מאוטו דיפו. אחד ארוז וסגור עם חיבור תנין למצבר/שקע חשמלי עולה 20~ ש"ח. חסכוני בחשמל, אבל אור חלש. אני דווקא אוהב אור חלש בחניון לילה באמצע המדבר, שלא מושך את כל המעופפים האפשריים למחנה ומאפשר להנות מהכוכבים.
אפשר גם פשוט לחבר נורה קדמית של רכב ככה כמו שהיא עם קונקטור ולתלות על משהו גבוה. חורני ובזבזני, אבל עוד שיטה זולה.
לגבי תאורה ידנית מחוברת לשקע המצית. יש כל מיני פרוז'קטורים באוטו דיפו, עם חיבור למצת אם אני לא טועה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
תאורה צהובה צורכת ים של חשמל, ונותנת כמות אור קטנה מאוד לעומת פלורסנטים. תפעיל כמה נורות כאלה והמצבר שלך יגמר צ'יק צ'ק, לפני שתשים לב בכלל. יש פלורסנטים לבנים יותר ויש צהובים יותר. ממליץ בחום לשקול בכל זאת פלורסנטים 220 וולט עם ממיר קטן. ההבדל באיכות הוא אדיר לעומת פלורסנטים 12 וולט.
אפשר לבנות גרילנדה מפלורסנטים אטומים מאוטו דיפו. אחד ארוז וסגור עם חיבור תנין למצבר/שקע חשמלי עולה 20~ ש"ח. חסכוני בחשמל, אבל אור חלש. אני דווקא אוהב אור חלש בחניון לילה באמצע המדבר, שלא מושך את כל המעופפים האפשריים למחנה ומאפשר להנות מהכוכבים.
אפשר גם פשוט לחבר נורה קדמית של רכב ככה כמו שהיא עם קונקטור ולתלות על משהו גבוה. חורני ובזבזני, אבל עוד שיטה זולה.
לגבי תאורה ידנית מחוברת לשקע המצית. יש כל מיני פרוז'קטורים באוטו דיפו, עם חיבור למצת אם אני לא טועה.
עד כמה 3-4 נורות להט רגילות יכולות להיות בזבזניות? אם המצבר השני יתרוקן לאחר, נאמר, 5 שעות, אז מבחינתי זה בסדר גמור. הבעיה היא איך לאחסן אותן בג'יפ מבלי לנפץ בדרך את כל הזכוכיות השבריריות...בגלל זה רציתי לשמוע הצעות נוספות, אולי יש מוצרי-מדף מוכנים במיוחד למטרה הזו. אני לא רוצה פלורסנט, זה אשכרה דיכאון - מזכיר לי תמיד חדר חקירות :twisted:.
לגבי זרקור - אוטו דיפו מוכרים זבלים, ואחרי פעם-וחצי החוטים נקרעים ו/או הפיוז נשרף והעסק לעולם לא מצליח לחזור לעצמו. אני מוכן להוסיף עוד קצת לטובת משהו איכותי ועמיד יותר.
גיתאי
תאורת לילה נייחת -
1- מנורה פלורסנטית מספקת עד פי 5 (500%) יותר תאורה לעומת ליבון (באותו הספק חשמלי).
2- מנורה פלורסנטית 12V (כמו שמוכרים באוטו דיפו) מוגבלת ל 8W שזה די מעט. והנצילות נמוכה ממנורות פלורסנטיות של 220V. ניתן לשפר את עוצמת האור של המנורות האלו ע"י החלפת "הרפלקטור" שעשוי נייר, בפוייל אלומיניום (של בישול) עם הצד המבריק לכיוון המנורה.
3- גרילנדה של פלורסנטים (PL) יכול להיות נחמד אבל איך שומרים שהמנורות לא ישברו???
4- אני משתמש בתאורת חוץ של בית - 2 מנורות EL 18W בתוך גוף מוגן מים ועמיד למכות.
יש לי מפסק לכיבוי של כל אחת מהנורות (רוב הזמן נורה אחת מספיקה).(בנוסף יש לי חיבור מכני לגגון לאחזקה של המנורה). ל EL יש נצילות טובה וזו מנורה די זולה להחלפה. כמובן שצריך ממיר 220V.(מספיק 100W)
5- תאורת חרום - יש לי גם אחת כזו (20W) יופי של פתרון נייד. במקור יש בפנים מצבר 4-5AH 12V. השקעתי 50 ש"ח והספתי בפנים מצבר נוסף (במקביל). המנורה הזו סוחבת למעלה מ 3 שעות תאורה (זמן ההתארגנות של ארוחת הערב). למחרת במשך היום, אני משתמש בממיר 220V ע"מ לטעון בחזרה.
מישהו מכיר את הממירים בל.כ. (אמינות בעיקר)?
אם כבר ממיר, אז אולי כדאי להשקיע עוד קצת במשהו להספק גבוה יותר (500W?) שישמש גם למכשירים נוספים, למשל דיסק חיתוך. בסך הכל אני מתרשם שהמחירים של ל.כ. מצויינים בהשוואה לאחרים, אבל אינני מכיר את האיכות של המוצרים.
גיתאי
אני לא יודע מה האיכות של הממירים של ל.כ אבל בכל זאת דיסק חיתוך לא תוכל להשתמש בממיר של 500 וואט כי כל הדיסקים מתחילים לפחות מ 700 וואט ובלי שום קשר מומלץ לנצל את הממיר לפחות 20% פחות מהיכולת שלו.
וגם לפי מה שהבנתי ממש לא בריא להשתמש בנורות פלורוסנט בממירי מתח משום שההצתה הראשונית שלהם צורכת משהו כמו 1000 וואט וזה לא בריא לממיר בדקתי בהרבה מקומות שמוכרים ממירים וכולם אמרו לי את זה. למרות שאני בשלי משתמש בפלורוסנט ובינתיים אין שום בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
TEDDY
וגם לפי מה שהבנתי ממש לא בריא להשתמש בנורות פלורוסנט בממירי מתח משום שההצתה הראשונית שלהם צורכת משהו כמו 1000 וואט וזה לא בריא לממיר בדקתי בהרבה מקומות שמוכרים ממירים וכולם אמרו לי את זה. למרות שאני בשלי משתמש בפלורוסנט ובינתיים אין שום בעיה.
1000 וואט ממש לא..... אלה עם כן אתה משתמש ב פלורוסנטים של כ 140 וואט.....
למיטב זכרוני פלורוסנט צורך בזמן הדלקה פי 7 וזה נכון לפלורוסנטים הביטים הגדולים (הישנים)
נורות PL מן הסתם הרבה פחות (מפי 7) - שווה בדיקה.
לגבי תאורת מחנה - רכה ונעימה - לפחות בעיני - פלורוסנטים למיניהם ו PL - עבר זמנם (סתם בהגזמה...) LEDs זה הדבר הבא....
יש לדים בעוצמות של חלקי וואט, של וואטים ושל 3 או 5 וואט ואחרים במגוון אורכי גל שונים כולל לבן חם.
נצילות תאורה יותר טובה פי כמה מ PL או פלורסנטים למיניהם ואורך חיים משמעותית ארוך יותר.
אני מעדיף את התאורה שטח שלי מופעלת ישירות מ 12 וולט - יש לי מצבר של 7AH שאני מפעיל עליו גרלנדת לדים של כ 5 וואט ו\או שני פלורוסנטים של 8 וואט וזה פטרון מצוין גם במקומות שאני לא צמוד לרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
1000 וואט ממש לא..... אלה עם כן אתה משתמש ב פלורוסנטים של כ 140 וואט.....
למיטב זכרוני פלורוסנט צורך בזמן הדלקה פי 7 וזה נכון לפלורוסנטים הביטים הגדולים (הישנים)
נורות PL מן הסתם הרבה פחות (מפי 7) - שווה בדיקה.
לגבי תאורת מחנה - רכה ונעימה - לפחות בעיני - פלורוסנטים למיניהם ו PL - עבר זמנם (סתם בהגזמה...) LEDs זה הדבר הבא....
יש לדים בעוצמות של חלקי וואט, של וואטים ושל 3 או 5 וואט ואחרים במגוון אורכי גל שונים כולל לבן חם.
נצילות תאורה יותר טובה פי כמה מ PL או פלורסנטים למיניהם ואורך חיים משמעותית ארוך יותר.
אני מעדיף את התאורה שטח שלי מופעלת ישירות מ 12 וולט - יש לי מצבר של 7AH שאני מפעיל עליו גרלנדת לדים של כ 5 וואט ו\או שני פלורוסנטים של 8 וואט וזה פטרון מצוין גם במקומות שאני לא צמוד לרכב.
ערן, יהיה לעזר רב אם תוכל להביא תמונות של הגרלנדה עם הנורות, ופרטים נוספים - איפה קנית, אלו סוגי לדים, חומרים נלווים נוספים וכו' על מנת שיהיה לי מספיק מידע שאיתו אוכל לקנות/לבנות אחד לעצמי. עקרונית גם אני מעדיף לחבר ישירות ל-12V ולהימנע מהוצאה על ממיר אם מערכת כזאת תיתן לי את התאורה הנעימה והמספקת.
תודה
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
ערן, יהיה לעזר רב אם תוכל להביא תמונות של הגרלנדה עם הנורות, ופרטים נוספים - איפה קנית, אלו סוגי לדים, חומרים נלווים נוספים וכו' על מנת שיהיה לי מספיק מידע שאיתו אוכל לקנות/לבנות אחד לעצמי. עקרונית גם אני מעדיף לחבר ישירות ל-12V ולהימנע מהוצאה על ממיר אם מערכת כזאת תיתן לי את התאורה הנעימה והמספקת.
תודה
גיתאי
לשם התחלה אתה יכול לראות אופציות כאן
http://www.ledart.co.il/HTMLs/articl...611&BSCP=12273
אמור להיות להם גם שרשרת מוכנה עם מודולים של כ 0.6 וואט במרחק של חצי מטר ממודול למודול שזה מצוין לטובת גרילנדת שטח.
היתרון של המודולים הללו חיבור ישיר ל 12 וולט סוגר עיניין - החסרון - הנצילות לא אופטימלית אבל עדיין יותר טובה מ PL וכדומה.
כאמור זה טוב כתאורת מחנה \ רקע.
אני אשתדל להעלות תמונות ועוד פרטים בתחילת השבוע.
סליחה שאני שואל רק עכשיו, מה ההבדל בין שרשרת נורות לבין גרילנדה?
נתקלתי במקרה בשרשור כעת.
אני משתעשע ברעיון להשתמש במודול/ים כגון - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15648
כדי לייצר תאורת לילה חזקה יחסית, צריכת מתח נמוכה וחסכונית.
ראיתי ישומים נחמדים ומקוריים בבלוג - http://longlucas.bravehost.com/index.html.
גיתאי, האפשרויות בלתי מוגבלות.
תגדיר תקציב!
מבחינת בטיחות, מערכת 220V חייבת להיות מוגנת לחלוטין. נורה 220 העלולה להישבר ולהשאיר חוט חשוף אינה באה בחשבון. מכאן, שנורות EL, PL וכד' חייבות בית מוגן + כבל מוגן.
תקציב 0 = חוט דו-גידי + 4 בתי נורה ישנים של נורות חניה + 4 נרורת חניה.
תקציב 1 = ראה שירשור שלי "הביובית"
תקציב 2 = פנס גן 12V ברשת ארכה. מגיע מוגן כולל אמצעי ריתום.
תקציב 3 = גרילנדה מוכנה עבור 12V. מוצר יעודי במחיר של 35-50 ש"ח. מגיע בדלי אריזה מתאים.
תקציב 4 = פנס ממוקד כולל ידית אחיזה ללא סוללה.
תקציב 5 = פלורוסנט 220 V לעבודות מוסך ,מוצר יעודי מוגן. + ממיר מתח קטן.
תקציב 6 = נורת גז, לוקס.
תקציב 7 = מערכות לדים מוכנות הכוללות מארז! לדים ללא מארז ישרדו זמן מועט, במידה ולא יאוחסנו בתיבה יעודית. אתה יודע איזה בית משוגעים נמצא בארגז המטען שלך.:).
בברכה,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oren13
פתרון זול לתאורה במחנה זה פלורסנט ישן של תאורת חרום שמוסב ל12V
יש לי זוג כזה כבר שנתיים
אורן
תוכל לפרט, בבקשה.
כיצד התבצעה ההסבה?
יש לי פלורסנט של תאורת חירום אשר המצבר לא ניטען יותר, מה לעשות על מנת להסב אותו ל 12V?
תודה.