סיפור על נזילת מים בויטרה
שלום חברים. אני רק רוצה לספר לכם סיפור קטן שהיה לי במוסך. ויטרה קצרה 94, בסך הכל באמת מצב מעולה. החלפתי לה ראש לפני 2000 ק"מ, הכל במצב מעולה. חודש אחרי ראש היא מתחילה לאבד מים בקצב מטורף. משהו כמו ליטר בנסיעה של רבע שעה. סכנה למנוע. ישר הורדתי אותה למוסך שלי. שם, אחרי בדיקה של כמעט שעה לא מצאו נזילה, הפקק של הרדיאטור תקין, מכניסים לחץ, יוצאים מים אך לא מוצאים מאיפה נוזל.(יש מיגון גחון ככה שהגישה קשה). אחרי דיונים בתוך המוסך בין כל המוסכניקים הם מחליטים על סדק מיקרוסקופי בבלוק, לא מוצאים איפה אבל רואים טיפה שנקווית כל פעם מחדש על הבלוק. רואים דרך מראה של רופא שיניים כי הגישה קשה. טוב, מה עושים? במוסך רוצים להזמין מנוע מיבוא, כולל עבודה 5K (מחיר סביר?). הולך הבייתה לישון על זה. מחליט למצוא את הסדק, לראות בעיניים שלי ורק אז להחליף מנוע. בבית, אני משאיר את הג'יפ מונע שיתחמם טוב טוב כדי למצוא את הנזילה. אחרי איזה עשרים דקות אני רואה אדים שנפלטים מאיזה מקום על הבלוק, שולח יד ומרגיש שפריץ דק דק של נוזל צינון שמגיע מצינור גומי דק וסדוק. לא מצאו את זה כי לא באמת חיפשו, עשו פוזות. בכל מקרה, חסכתי לעת עתה 5000 ש"ח על צינוק גומי שמצאתי תחליף בשבילו במחסן, ואם הייתי קונה היה עולה 15 ש"ח.
תגובה להודעה: סיפור על נזילת מים בויטרה
זה מוסך שהיית נכנס אליו קבוע?
נחמד לקרוא את הסיפור הזה! לא מבחינת המוסך כמובן:cry::-x
זה מצדיק את מה שאני אומר תמיד- שבעצמך תצליח לעשות מה ששום מוסך לא יצליח או רוצה לעשות.
תמיד אבל תמיד מי שיעשה לך עבודה מכל הלב הוא אתה בעצמך, לא משנה מה הסכום.
כל הכבוד לך, המעשה הזה יגרום לך להפסיק להגיע למוסכים.
תתחיל ללמוד מחברי הפורום המלומדים הם יעזרו לך לטפל בכלי שלך כמו שצריך (יש הרבה שרשורים שנוגעים למגוון בעיות ותקלות מהם תוכל ללמוד הרבה)
ושיהיה לך בהצלחה
זה לא תמיד נכון.יש בעיות שהמוסך יפתור ואתה לא תצליח לפתור.מחוסר ידע או מחוסר כלים מיוחדים.השאלה היא לאיזה מוסך אתה הולך.אני עובד במכונאות ואני לא מתבייש להגיד אני לא יודע.ויש לי הרבה דוגמאות לכך.מה לעשות.נורמלי.בן אדם לא יכול לדעת הכל.מאידך יש מוסכניקים שאם אתה בא אליהם עם בעיה הם חייבים לתת לך תירוץ או תשובה גם אם הם לא יודעים מהי הבעיה.למה?כיוון שזה מוריד מהכבוד שלהם.זה בלתי נסבל.שמגיעים אליי עם בעיה של ראש מנוע ואני לא בטוח ב100 אחוז.אני לא נותן תשובה במקום.אני אומר אני אבדוק ואני אעדכן אותך.אבל במקרה הזה הם חוצפנים ברמה שלא תתואר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riluman
שולח יד ומרגיש שפריץ דק דק של נוזל צינון שמגיע מצינור גומי דק וסדוק.
ועכשיו הרכב לא מאבד מים? הכל תקין?
אני מציע שתבדוק טוב טוב את הנושא כי בכל זאת נראה לי חשוד שחודש אחרי ראש פתאום מתחילה תופעה של איבוד מים בקצב שאתה מתאר.
אם אכן הכל תקין אז באמת כל הכבוד!
צינורות וחיבורים הם הדבר הראשון שצריך לבדוק לפני פתיחת מנוע. לפני שמחליטים על ראש בגלל איבוד מים או לחץ מהרדיאור, שווה לבדוק לחץ בצילינדרים ולוודא שאין עלייה במפלס הנוזל ברדיאטור כשמכניסים לשם לחץ.
נשמע מוכר הקטע הזה מבחינתו הכל כבר ברור ומה שנשאר זה רק להחליף מנוע ואתה עומד בצד עם פנים לבנות.
קרה לי לאחרונה עם רופא שיניים שפסק חד משמעית שחייבים להחליף מנוע. אמנם לא בדקתי בעצמי - הלכתי לרופא אחר והנזק הסתכם בפחות מצינור גומי...
מסקנה: מומחים טועים אבל אצל מוסכניקים הנזק הוא פיננסי בלבד.
המוסך הוא מוסך גונן. אני הולך לשם לטפל קבוע, זה הרכב השלישי שמטופל שם, הקודם היה סמו'. הנוזל נשאר יציב כבר מעל 2000 ק"מ אחרי החלפת צינור הגומי. החלפת הראש הייתה בלי שום קשר לירידת מפלס המים. את הראש החלפתי כדיי ליישר קו אחרי הקנייה של הרכב (הבעלים הקודמים עשה שיפוץ ראש למרות שלא נשאר מה ללטש בראש, הוא בכל זאת ליטש). מה שגרם לכניסת נוזל צינון לתוך הצילנדרים, זה התבטא בפלאג ששוחה בתוך נוזל צינון. אחרי החלפת הראש, הרכב סוחב מצויין, שותה 9.3 לק"מ, פשוט כיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riluman
, שותה 9.3 לק"מ, פשוט כיף.
נסיעה עירונית או בינעירונית?
כמובן שבין עירונית. אין אצלי נסיעה עירונית אלא שטח וכביש. כביש מבחינתי זה בינעירוני, וזוהי הצריכת דלק בנסיעה בכביש. סביר לא?
יש מיגון חגון אז הגישה קשה-אי אפשר להוריד את המיגון?
שרשור מצויין מזל שקראתי אותו לאחרונה.
היום התחילו להעלם מים ברדיאטור, וגרמו לסימפוטום של קרבורטור שנשאר "תקוע" עם צ'וק.
הבעייה מן הסתם הייתה שחסר נוזל קירור (הוספתי כליטר וחצי!), אבל בנוסף הצינור שמעביר את הנוזל לקרבורטור היה קצת מכופף ומנע מעבר נוזל קירור בצורה תקינה.
כמובן שהכל הסתדר לאחר התיקון הקטן, אבל בחנות החלפים שעצרתי בה כ-15 דקות אח"כ (ומזל שעצרתי שם) הליטר וחצי שהכנסתי לרדיאטור החליטו לצאת החוצה, ומצאתי אותם על הרצפה בחנייה.
אם בהתחלה חשדתי בנזילה, עכשיו ממש ראיתי אותה מול העיניים. חיפשתי קצת ומצאתי צינור גומי שמגיע מהרדיאטור עם קרע די רציני.
חזרתי לחנות לקנות צינור ותוך חצי שעה המשכתי לעבודה, שמח, מיוזע :mad: ועם ויטרה מתוקנת.
המסקנה שלי מכל העניין, שכדאי ורצוי לבדוק טוב טוב את הדברים הפשוטים (צינורות וכו') לפני שהולכים לבעל מקצוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishao
יש מיגון חגון אז הגישה קשה-אי אפשר להוריד את המיגון?
אפשר אבל זה היה לוקח כמה שעות. המיגון מחובר במקומות רבים והברגים לא נפתחו שנים. חבל לפתוח אותם, מכיוון שמה שפותחים יהיה קשה לסגור באותו המצב. יכול להיות שזה לא מיגון רגיל או מותאם לרכב, אני לא יודע. מה שאני כן יודע שזה סיפור ארוך ומיגע לפרק ולהרכיב.