בצער רב ובשל כמות נסועה מעטה מאוד (כ-5000 ק"מ בשנה כאשר אשתי נוהגת בו ביום-יום) שלא מצדיקה הוצאות קבועות (רישוי וביטוח, בעיקר) גבוהות כל-כך, אנחנו נאלצים למכור את הדיסקו שלנו. החתן הוא דיסקברי 2001, TD5, אוטומטי, יד שנייה, 130,000 ק"מ (כרגע קצת פחות, אחרי טיולי החגים בטח קצת יותר), טסט עד יולי 2009, רמת גימורTL1 (ריפודי בד, אין ACE, מאחורה קפיצים ולא כריות). אין חלונות בגג, אין חשמל בכיסאות – אין מה שיתקלקל...
שבעה מושבים (נקנו בזמנו ע"י הרוכש המקורי כתוספת מקורית מהיבואן), מזגן מפוצל "מקורי" של אוטו-קור. לרוכש תינתן עריסת גג של THULE המתחברת לגגון רגיל (אין כרגע גגון) ומדף אחורי מעץ שנועד לשמור על הציוד שלוקחים לטיול. רדיו דיסק עם צ'יינגר ל-10 דיסקים.
שיפורים מינימאליים – צמיגי BF-G A/T, בולמי קוני, קפיצים EMU, מגן סרן קדמי, מגן מיכל דלק, פגוש אחורי אספיר.
הרכב מטופל ושמור. אצלי מינואר 2007, במהלך החודשים הראשונים אצלי התקלקלו מספר מכללים (אלטרנאטור, מודול ABS, משאבת דלק, אולי עוד משהו שאני לא זוכר) כולם הוחלפו בחדשים מקוריים. לכל הנשמות הטובות – הרכב מעולם לא נתקע. בשנה האחרונה (טפו, טפו) ללא תקלה משמעותית. מכאנית המצב כיום מצוין, כולל החלפת דיסקים ורפידות בכל הבלמים (נגמרו) לפני כמה חודשים. כל הנוזלים (איכותיים) מוחלפים בקביעות. חלק מהטיפולים/התקנות אני עשיתי ועדיין עושה, חלק בהתחלה בוצעו במוסך המרכזי. ממתי שהבנתי מה הולך שם (זה לא לקח הרבה זמן) עברתי לדרך השטח בשפיים או בת"א, לפי מה שיותר נוח באותו השבוע.
מצב הפנים איננו מושלם, כמה פלסטיקים קטנים שבורים (לי לא בער לתקן אותם). כל החשמל הפנימי (כולל מזגן) עובד ללא שום תקלה. חיצונית – מי שפדנט כנראה ירצה לצבוע אותו, לי ולאשתי המצב טוב מאוד.
כמו שניתן להבין לא מדובר ברכב הכי אמין בעולם. הוא גם לא הכי עביר או מהיר ויש אפילו קצת רעשי רוח כאשר נוסעים ממש מהר. מצד שני, מי שמחפש רכב שמשפחה ממוצעת יכולה לנסוע איתו בנוחות ובקלות מזלזלת לכל מקום בכביש או בשטח וליהנות מהטיול או רכב שישמש כבסיס למפלצת שטח – מדובר בכלי מושלם למטרה. הכי חשוב – כמו כל לברדור או בולדוג (שכל אחד יבחר, לא נראה לי שהרכב מתאים לאוהבי חתולים) הוא מתאים את עצמו אליך (או אולי אתה מתאים את עצמך אליו?). כיף של אוטו.
האוטו ברעננה, טלפון 054-6287661, יובל.
מחיר למי שמגיע דרך האתר – 85,000 ₪ (גמישות קטנה למי שיגיע וירצה לסגור, אל תשכחו שלי זה עלה יותר...)