קצר עולה 189,000
ארוך 219,000
"הנחת חגים"
לא יאמן! לא יכלו להגיד לפני חודש?! :mad:
Printable View
קצר עולה 189,000
ארוך 219,000
"הנחת חגים"
לא יאמן! לא יכלו להגיד לפני חודש?! :mad:
אתה מקטר??
לא יכלו לפני 4 חודשים
צרות של עשירים אני ממש:-(:-(
ממש לא צרות של עשירים, כל הכבוד למכשירי תנועה על התמכור ההגיוני לבני תמותה.
יואב, צרות עין זה מתכון בטוח לאולקוס - לא מספיק זה שיש לך סופה?
על מה בדיוק "כל הכבוד"?
על זה שהם תקועים עם מלאים?
על זה שמשבר הנפט הוריד להם את המכירות?
או אולי על זה שבמשך שנים הם תקעו מחירים מרקיעי שחקים, לרכב שבכל מקום אחר בעולם נחשב לרכב עממי?
מסתבר שאפשר להוריד 45,000 ש"ח ממחיר הרכב ועדין להרוויח כסף.
:roll:
דעה אישית שלי, תבוא עם 200K ביד, שים אותם על השולחן וכנראה שתצא מהסוכנות עם אנלימיטד חדש.
ברק אתה פשוט ממורמר/סובל מתסביך רדיפה כמו רוב גולשי גיפולוג, אין כל רע בלהרוויח כסף !
אני יודע שזה נשמע מסובך אבל אפשרי להרוויח כסף ואפילו להיות בסדר באותו זמן ומכשירי תנועה עושים בדיוק את זה.
הדולר ירד משער שיא של 4.7 ל3.2 אם נלך על שער ממוצע לשנה שעברה 4.3 לשער של סוף שבוע שעבר 3.6 תקבל ירידה של 16% (הכל בערך כמובן) מחיר לפני ההורדה 264 אלף ש"ח (לפי הנתונים בשירשור) 264 מינוס 16%
שווה 221 אלף ש"ח .
עכשיו כל זה לא הופך את מכשירי תנועה לצדיק גדול, אבל כאן נכנסת לפעולה ההתנהלות של שאר השחקנים בשוק וזה כן הופך אותם לצדיק בסדום - UMI מתמחרים חלק גדול מהרכבים שלהם באותו מטבע כמו מכשירי תנועה ולא ממש ראית שינוי דרסטי במחירי ההמרים, לספר לך מה קרה ליורו בחודשים האחרונים - סמוך עלי הוא ירד ולא ממש רואים את מחיר הטוארג שועט מטה - שנדבר על הפאונד וכמה המזרח חתכו במחיר של הLR3?
איני יודע מה ההשכלה הכלכלית שלך, אבל אני ממליץ לך (ולאחרים) לקרוא את דבריו של מוני אורבך, בתגובה 61 בדיון הזה.
אתה משווה דיסקו 3 וטווארג (ריכבי יוקרה, כן יוקרה) לרכב עממי? ללחם ולחמאה של קרייזלר?
אני ממליץ על קצת קריאת רקע לפני שאתה מכניס את הרכבים הללו לאותה קטגוריה.
אגב, שנינו טוענים אותו דבר - אין שום דבר רע בלהרוויח כסף (שום דבר רע בכלל :twisted: ...), הרי יבואני הרכב אינם מלכ"ר'ים, אלה גוף כלכלי שמטרתו להרוויח.
מה שאני טוען הוא, שיש גבול לחמדנות, ואם אפשר למכור את אותו המוצר ב-45K פחות ועדיין לעשות רווח, התמחור המקורי שגוי.
רוצה הוכחה לדבר?
בבקשה - המבצע האמור הוא ההוכחה. היבואן לא עושה מחוות לאיש, היבואן נכנע לכוחות השוק, שבמפורש אמרו : "...מצטערים, יקר מידי, לא קונים...."
זו הייתה חצי דקה של כלכלת שוק בגרוש. ;)
ממליצות היושר שלך כלפי היבואן של הרכב הנ"ל, מתקבל הרושם כי יש לך "חיבור" כל שהוא עימו,
אם כן, יהיה מנומס לגלות זו, אם לא, עימך הסליחה.
לדעתי, מבחני הרכב שפורסמו לאחרונה הזיקו לתדמיתו באופן אנוש.
ברכב שעולה יותר מ 200000 ש"ח:
יכולות להיות מראות צד חשמליות.
יכול להיות גג פריק מחד ואטום למים ורעש מאידך.
יכול להיות מושב אחורי שמאפשר לאדם רגיל לשבת.
הספארטניות של הרכב הזה לא מחוייבת מציאות.
טוב אז זה תסביך רדיפה
מה הבעיה לפרגן לגוף שפועל בשונה מהנהוג במשק?
היורו נחלש מול השקל ב10% לפחות ב120 יום האחרונים ראית איזה שינוי במחירים אצל יבואני הרכב?
היין נחלש מול השקל ב3 השנים האחרונות בשיעור זהה לדולר ואין שום תזוזה במחירי הרכבים היפנים, יאללה תעורר דופקים אותך (אהה רגע זה גיפולוג את זה אתה יודע), מה שאתה לא יודע זה לפרגן ולמכשירי תנועה מגיע פירגון.
עד שסוף סוף מגיע יבואן נורמאלי שמקשיב לשוק ומייבא רכב שמעניין אותך ואותי במחיר סביר ואתה אוטמטית מחפש איפה דופקים אותך.
דרך אגב אתה מתעקש לא לקרוא את מה שאני כותב, אין כאן שום תמכור שגוי יש כאן תמכור מדוייק ע"פ הדולר, הדולר יורד ואיתו המחיר.
ברק אתה יכול להיות רגוע. בתור חבר של צחי במשך שנים (אתה יודע, לכל אחד יש את החברים האלו... נו איך אמר ג'ינג'י - "...אבל כל האחרים המפקד, הם בסדר גמור!") הוא לא מחובר לאף אחד, בקושי לעצמו. הדעות שלו הן עצמאיות ומתחת לציניות בדרך כלל מסתתר גרעין ששווה להקשיב לו.
רנגלר הוא רכב פשוט וזול, סוף סוף בישראל הוא מקבל את התמחור הזה. במחירים האלו הוא מתחרה בתוצרת קוריאה מבית ססאנגיונג וקאיה, שאולי יש להם מראות חשמליות - אבל הרנגלר לא רואה אותם ממטר, בחייכם. מי שמחפש רכב כביש-שטח במחיר הזה - שילך על סובארו פורסטר. מי מחפש רכב כביש-שטח, גם אם הסיבה היא תדמית ולא שימוש שטח אמיתי, אני לא חושב שיכולה להיות לו בכלל התלבטות. מה עדיף ב220,000K שקלים (או פחות אם לוקחים סיכון ביבוא אישי ומוותרים על אחריות היבואן)?
למכשירי תנועה אין בעייה של מלאי אגב. מה שהם מביאים הם מכרו שנה שעברה וגם השנה. יש להם בעייה שתהפוך לארוכת טווח עם היבוא האישי, שבגלל הנסיבות הכלכליות באמריקה נותן להם קרב מכירות כמו שלא היה אף פעם. ולכן הם מתכווננים מולה. למה VW ושאר הגרמנים לא עושים את זה? למה להם. הם לא חיים על הטוארגים, מה אכפת להם תכלע'ס שאנשים מייבאים אותם בזול - הרכב על הכביש ונחשב למצליח, מקדם את המותג, את התחזוקה הפסיכית שלו היבואן חוסך לעצמו, ומתרכז במחירה של המכוניות הפרטיות שהן באמת הפרנסה שלו. כל הגאונים שמביאים טוארגים ביבוא אישי עושים קידום מכירות חינם לצ'מפיון מוטורס. למנהל מותג ג'יפ במכשירי תנועה אין את הפריבלגיה הזאת - ג'יפים זה כל מה שיש לו למכור. ומתוך מבחר הג'יפים, הרנגלר, כן הרנגלר הוא המקבילה של הגולף, הדגם הנמכר, הלחם והחמאה.
אם מכשירי תנועה קוראים את הקהל ובאמת רוצים לרוץ קדימה, הם יביאו את הרנגלר עם מפרט טיפה מעודכן כפי שדרור ציין בכתבה. פשוט מאד - יחסי העברה נכונים, 4.10, ולא, זה לא יבוא על חשבון צריכת דלק - אם הרכב יבוא בתצורה המוצלחת ביותר שלו - גיר ידני 6 הילוכים. עובדה שנעילה אחורית הם כן טרחו להוסיף למפרט הסטנדרטי השנה - לדעתי יחסי ההעברה המעפנים שתוקעים את הרכב הם פשוט טעות, חוסר מודעות לחשיבות של הנושא במחלקה הטכנית של מכשירי תנועה. והעדר אופציה של ידני - שגם יכולה להוזיל עוד כמה שקלים מהמחיר - עדיין לא קלטו שהשוק משתנה. מחיר הדלק עולה ויורד, אבל התודעה של הצרכנים גם בישראל השתנתה השנה - היום כולם מסתכלים על עלויות הדלק, פסיכולוגית, וגירים ידניים יחזרו, חלקית, לאופנה.
כך וכך, בשורה התחתונה אילו חדשות נהדרות לנו, חובבי השטח האמיתיים בישראל - רנגלרים, עם 4 דלתות, עולים על הכביש בכמויות. אלוהים דואג לנו.
יכול להיות. זה היה מסבך את פירוק הדלתות. אתה מכיר עוד רכב מודל 2008 שאפשר לפרק את הדלתות שלו?
אולי. אתה מכיר רכב מודל 2008 שיש לו גג פריק, שלא לדבר על אטום למים ולרעש?ציטוט:
יכול להיות גג פריק מחד ואטום למים ורעש מאידך.
המושב האחורי נועד לילדים. למה שבן אדם מבוגר ירצה לשבת שם?ציטוט:
יכול להיות מושב אחורי שמאפשר לאדם רגיל לשבת.
הספארטניות הזאת כן מחויבת המציאות, היא במהות של הרכב הזה. אם הוא היה לנדקרוזר, הוא לא היה רנגלר. יש Jeepים לא ספרטניים - מי ששוקל לנדקרוזר או פאג'רו שישווה מולם גראנד צ'רוקי, שמקביל להם במראות החשמליות וגם במחיר, ויחליט מה שיחליט.ציטוט:
הספארטניות של הרכב הזה לא מחוייבת מציאות
נמרוד - לא מדובר בסדנא ביתית, מדובר ביצרן עולמי... פתרונות יצירתיים יש לו בשפע.
אי אפשר לעשות קונקטור לחשמל למראות ?
אי אפשר ליצור מרזבים או השד יודע מה , שיגרום למים לעבור במקומות אחרים ולא לטפטף לתא הנוסעים ?
אי אפשר לשים בידוד יותר טוב ?
בחייאת , מילא אם זה היה יצרן קטן, אבל במקרה הזה... אין תירוצים.
וכל זה , מבלי להוריד טיפה מהספרטאניות שלו
ובאותו הקשר ,למרות שבו אין לי שמץ של מושג אז אנא אל תצלבו אותי - דיפנדר לא אמור להיות המתחרה שלו?
לא שאני סניגור של UMI אבל גם ההאמר הוזל משמעותית ומחירו כיום הוא 275,000 ש"ח - "בלבד"..
עם כל הכבוד ליבואן..הזמנתי נסיעת מבחן על הרנגלר - איפשרו לי לנסוע רק על הכביש. ביקשתי לנסוע גם בשטח אמרו שאין שום אפשרות כזו...כאילו דא..!!?? מוכרים רכב כביש -שטח מבלי לאפשר בחינה של יכולת השטח ??
ב UMI לעומת זאת..ביקשתי נסיעת שטח וקיבלתי...ת'אמת הופתעתי לטובה מיכולות השטח של האמר.
בכל מקרה עם כל המגרעות שלו הרנגלר במחירו הנוכחי הוא לטעמי הקנייה הכי אטרקטיבית בשוק ביחס למתחרים.
הדיפנדר מתומחר בהרבה יותר גבוה - דיפנדר קצר פתוח 230,000 ש"ח לפני מיקוח. דיפנדר קצר סגור 260,000 ש"ח.
דיפנדר ארוך סגור (שהוא המקביל לאנלימיטד) כ- 300,000 ש"ח.
שלמה
נמרוד והאחרים..
מה בדיוק קורה בתכלס לגבי כיבוד האחריות הבינלאומית של היצרן על ידי היבואן המקומי כשמדובר ברכב ביבוא אישי ??
הרי כל יבוא אישי של רכב חייב באישור (בתשלום של כ- 5,000 ש"ח) של היבואן המקומי..
סוכני יבוא אישי עד כמה שניתן לסמוך על הבטחותיהם מבטיחים שמכוח האישור הזה "אין בעיה ויש אחריות.."
מי שהוא מכיר אישית מקרים כאלו של כיבוד או אי כיבוד אחריות יצרן בינלאומית ?
שלמה
כנראה שאין ליבואן ברירות רבות, הייבוא האישי חוגג!!!
שמעתי על מחירים של 150-170K בארץ כולל הכל לרנגלרים וגם לגראנד צ'רוקי... בן מספר חודשים.
בדיחה, בקצב הזה המחיר שלהם יגיע למחיר משפחטומטית ממוצעת.
רמי השמועות בהחלט נכונות.
לי הציעו רנגלר רוביקון אנלימיטד בן מספר חודשים בארץ כולל הכל ב 180,000 ש"ח.
שלמה