אהלן
רציתי להתייעץ : כרגע יש לי גרנד צ'ירוקי 93 עם טרנספר 249 3 מצבים - ALL, N ו - low
המטרה הכללית שלי היא : שהאוטו בירידות יהיה קצר בראשון וברוורס !
האם אפשר להחליף את הטרנספר ב231 של סופה ?
תודה
נמ
Printable View
אהלן
רציתי להתייעץ : כרגע יש לי גרנד צ'ירוקי 93 עם טרנספר 249 3 מצבים - ALL, N ו - low
המטרה הכללית שלי היא : שהאוטו בירידות יהיה קצר בראשון וברוורס !
האם אפשר להחליף את הטרנספר ב231 של סופה ?
תודה
נמ
אם יורשה לי אחדד את שאלתו של ניסן;
למעט ביטול ההנעה לכל הגלגלים בכביש (מ-full time ל-part time) נראה שיש יתרונות רבים לטרנספר של סופה (231/241) לעומת ה-249 הקיים בגרנד המדובר. מכיוון שניסן מתכנן להכניס קיט הפחתה לטרנספר, עלה הרעיון להשקיע בטרנספר של סופה במקום בקיים.
על הבעייתיות שבטרנספר הקיים אפשר לקרוא בכתבה של יואב, אלא שבמקום להרכיב 242J נדיר כפי שהוצע בכתבה, המחשבה היא לוותר על full time וללכת על הטרנספרים המצויים בארצנו.
האם מישהו יודע לומר:
גיתאי
- האם ה-231/241 מתאימים bolt-on לגיר כמו ה-249, או שנדרשים שינויים והתאמות?
- האם ציר הכניסה של ה-231/241 זהה (אורך, קוטר) לזה של ה-249?
- האם נדרש שינוי בידית ההפעלה? אולי להחליף בידית של סופה כולל קדיחת מסילה בבודי?
242J לא היה קשה להשגה, לפחות לא בזמן כתיבת הכתבה. כמה וכמה אנשים קנו כאלו מיבוא במחירים טובים נדמה לי שב"אמריקה ישראל". צור קשר ישירות עם יואב או ניר_ל לפרטים.
231 חלש יותר מ24X
231 מגיר ידני לא תמיד מתאים לגיר האוטומטי
231 של סופה דורש שינוי (קיצור) בגל הינע הקדמי של הגראנד
231 של סופה דורש שינוי בגשר הגיר של הגראנד.
אסף.
השאלה לא היתה על 241 של סופה, אלא על החלפה בגראנד ל231 של סופה.
החלפת 231 ל241 בסופה יותר פשוטה- צריך להשיג את התיבה עם הגשר, ועם "מתאם" שמתחבר בין התיבה לבין הגל הינע המקורי.
אסף.
אסף, אם תקרא שוב את ההוספה שלי לשאלה המקורית, הזכרתי בכל המקומות 231/241. כמובן, הרכב המדובר הוא הגרנד ההוא.
האם ההחלפה ל-241 בגרנד תהיה פשוטה וישירה יותר בהתייחס לכל הנקודות שהעלית?
גיתאי
לא בהכרח. שים לב לדיונים שהיו בעבר לגבי מציאת טרנספר 24X לגראנד. גל הכניסה עשוי להיות שונה- בין גיר ידני לאוטומטי ובין אוטומטיים משנתונים שונים.
גם במידע שניר כתב בזמנו, וגם בכתבה של יואב, יש התייחסות לכך.
אסף.
היי ניסן
הגראנד שלך שנת 93 מנוע 4 ל' עד כמה שזכור לי?
בשנה הזו גם הגיר הוא מסוג AW4 כמו בצ'רוקי,
לכן לא אמורה לך להיות כל בעיה להרכיב טרנספר 231, 242 ללא שינוי כלשהו, בתנאי שמקורו בסופה או צ'רוקי, טרנספר מגראנד חדש יותר יצטרך שינוי.
רמי.
למה להמציא גלגל שכבר הומצא ?
הפתרון לטרנספר [המעפן] שמגיע יחד עם הגרנד 249, הוא החלפה ל 242.
ההחלפה קלה [גם כשזה לא בדיוק מתאים, ] ראה הכתבה של יואב, והשיפור משמעותי ביותר.
בניגוד ל 231/241 אתה מרוויח מצב נוסף. כל הברגים תואמים ובנוסף לך ה 242 די קל להשגה.
בהצלחה.
בניגוד לעבודה שיואב ביצע, החלפה לטרנספר סופה פשוטה בהרבה ואינה מצריכה את פתיחת הטרנספר-קייס - סבך הכל כמה ברגים שמחברים את הטרנספר לגיר וזה כל הסיפור...
ועוד דבר. עדיין אין עוררין על כך שטרנספרים של סופה זמינים בארץ - וגם זולים - משמעותית מה-242J. אם המצב החמישי-הנוסף הוא יתרונם היחיד, אז אני לא רואה פה משהו משמעותי, בייחוד לנוכח העובדה שמצב חמישי (full time בכביש) אינו מאפשר התקנת נעילה קדמית אוטומטית, ואז ממילא היכולת הזאת מסורסת.
גיתאי
גיתאי.. יש לך טעות ידידי,
יש לך טרנספר חמש מצבים שכולל בתוכו Full time drive שמאפשר לך לנהוג על הכביש עם נעילה קדמית או אחורית ללא שום בעיה (דיפרנציאל מרכזי מנותק) לכן מה שאתה מציין הוא לא רלוונטי, לעומת זאת במצב Part time drive אתה צודק לחלוטין (דיפרנציאל מרכזי נעול) יגרום לתופעות שאתה מציין. בנוסף לכך יש בטרנספר הזה גם מצב 4X2 שעושה את ההבדל בין זה לבין 249.
הרבה כבר התקינו וההתקנה (השינוי\שילוב בין שני הטרנספרים הוא לא סיפור מההפטרה) יחסית פשוטה, ראה כתבה של יואב.
שורה תחתונה, המלצת בעלי הגרנדים היא חד משמעית, לך על ה242. מצד שני תמיד תוכל ללכת על ה231 אני לא מכיר מישהו שיעצור אותך פה בפורום.. :)
בהצלחה.
אגב, nissan דיבר איתי בעניין, אפשר פשוט לקבע את ההילוכים ברמת כרטיס חשמלי שייתן פיקוד בין הילוך ראשון ושני כדי שהרכב לא יסע מהר מדי בLOW. אבל שוב, הכל עניין של החלטה של בעל הרכב.
השועל
אהלן חבר'ה - שוב תודה רבה על ההתייחסות
אני רוצה ללכת קודם כל בכיוון שאסף ושועל מדברים. דהיינו קיבוע הילוך ראשון ברמת כרטיס\כפתור חשמלי - השאלה היא האם זה יגרום לרכב לא לרוץ גם ברוורס - לא רק בראשון LOW.
תודה
ניסן
דא"ג אני אשמח לשלם למישהו מקצועי שיעשה לי את העבודה הנ"ל - כי לי אין מושג מהיכן להתחיל.
תודה.
בוא נתחיל מהתחלה.. למה הוא רוצה להחליף טרנספר ?
אם זה בגלל שהרכב רץ מהר בLOW הפתרון הוא חשמלי ואז לא תהיה בעיה.
אם הסיבה היא נעילה קדמית אז לא משנה מה, בגלל שאין נועלי טבורים ברכב לשים נעילה אוטומטית היא לא הפתרון הטוב במקרה הזה. עדיף לחסוך קצת וללכת על נשלטת, תאמין לי שאני אומר שאין צורך להשקיע בקדמית אלא אם כן הבנאדם עושה שטח קשה+ המצריך נעילה כזו. אצלי ברכב יש אחורית והיא מספיקה לחלוטין לכל תוואי השטח של ארצנו, הוספתי קדמית נשלטת מהסיבה הראשונה בלבד וגם הייתה לי הזדמנות כזו.
Part time drive גם ב231 היא זהה לעבודה כמו ב242 אסור לנהוג איתה על הכביש במיוחד כשאתה נעול (הוראה מפורשת של כל יצרן נעילות).
דבר נוסף, בלי לפגוע חס וחלילה ושלום בניסן, מה זה תקציבית ? טרנספר 242 שווה היום בסביבות 2K ש"ח כמה עולה 231 1.5K ש"ח? 500 שקלים לא שווים ויכוח במקרה הזה כי היתרונות של 242 עולים על פני ה231. הכל עניין של מה מול מה ולמה הוא צריך את הקדמית?
עכשיו נשאר רק שניסן יעשה חושבים מה הוא צריך ?
רגע רגע :
בוא נבהיר כמה דברים :
היום יש לי גרנד 93 4.0 L צמיגי "31 מוגבה "2 .
יחסי העברה של 39\11 = 3.54 .
כיום האוטו רץ לי יותר מידי גם קדימה וגם ברוורס - ולכן אני מפחד לעלות מעלות .
לכן חשוב לי ביותר להגיע למצב שבו האוטו לא ירוץ לי - אלא יזחל כמו שצריך ( אני יודע שזה אוטומט ...)
מה שעוד חשוב לי הוא שהאוטו יהיה נעול אחורית וגם קדמית - הנעילה הקדמית לא כל כך חשובה לי
אם מה שנדרש בשבילה כרוך בהוצאה גדולה.
פתרונות שעלו : החלפת קורונה פיניון ל 4.1 בשני הסרנים.
הנמכת טרנספר LOW GEAR KIT על הטרנספר הקיים ( 249J)
החלפת טרספר ל 231 אם זה מתאים כמובן לגיר שלי - אני לא יודע כל כך איזה גיר יש לי - ( דא"ג עד שלא פתחתי את הסרן כולם אמרו שיש לי יחסי העברה של 3.73 ....)
בקיצור - פה הCATCH מה לעשות ובעלות הכי משתלמת.
שועל : מאוד חשוב לי שיהיה לי LOW קצר ברוורס יותר מאשר קדימה ... לכן הפתרון של הכרטיס החשמלי לא תורם אלא רק להילוך ראשון קדימה ...)
תודה.
ניסן
תן לי לנסות לעשות לך קצת סדר בבלגאן.
הטרנספר שלך 249 מודל 93 - ח** גדול, אין לו נעילה ב LOW, לכן בכל מקרה זרוק אותו לכל הרוחות, 242J הוא הטוב ביותר לרכב שלך, אתה תהנה מכל העולמות, 231-241 יכולים להתאים, פחות מומלצים, יותר פשוטים.
כיוון שהגיר שלך AW4, כל טרנספר שירד מצ'רוקי XJ יתאים לך בול, 90% מתיבות 242 ירדו מצ'רוקי.
231 יש גם בצ'רוקי, כמעט כל תיבה מייבוא תתאים, אם הטרנספר ירד מסופה לדעתי גם יתאים אך לא סגור ב 100%.
לגבי הLOW שלך, לא קשור לטרנספר, ככה זה הגיר שלך, תפריד אלקטרונית בין הילון 1 ל2. מה הקשר לרברס? רברס הוא נסיעה בהילוך קבוע...
ניסן,
לפי מה שאתה מתאר הבעיה שלך היא ביחסי העברה. נקודה. טרנספר אתה צריך להחליף בכל מקרה, ראה ההערה של רמי. אכן מנסיון, עם הגרנד שלי החלפה מטרנספר מקורי 249 ללא נעילה מרכזית ל 242 עושה הבדל גדול מאד.
אני נוסע עם 31, ויחס העברה של 3.73 , ואין טענות לגבי מהירות זחילה ב LOW. הקצב מצויין. אבל אין ספק ש 4.11 עדיף לכן החלפת יחסי העברה ל 4.11 יהיה מעל ומעבר.
לדעתי, תתחיל בזה ואחכ תחליט לגבי נעילות. ראה גם כאן
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=30420
והכי חשוב לי להבין למה אתה צריך רוורס קצר ? עד היום עוד לא גמרתי את כל המעלות בקדימה כדי להתחיל ולעלות ברוורס ....
איזה תופעה מעצבנת, שעה שאני כותב ובסוף נעלמת ההודעה..
בקצרה הפעם :
1. ברוורס יש הילוך אחד בלבד ! אני לא מכיר רכב שיש לו כמה הילוכים ברוורס.. שינוי יחסי העבר ל3.73 או 4.10 יפתרו לך את הבעייה של הנסיעה המהירה.
2. 3.54 זה מה יש לך במודל הזה, 3.73 קיים במודלים גבוהים יותר. 3.73 נדרש בדרך כלל כמינימום להתקנת נעילות, 4.10 מספיק לגמרי. שינוי יחסי העברה יפתור לך את הנסיעה המהירה שאתה מדבר עלייה והרכב יהיה קצת פחות עצל עם ה31" שלך. (3.54 זה מאוד גבולי לגלגלי 31").
3. הנמכת טרנספר - לא רלוונטי ולא קשור אלא עם כן לא הבנתי אותך ,סליחה..
4. אצלך ברכב הבעייה ב LOW זה AW4, הLOW שלך מריץ הילוכים 1 ומיד אחריו 2 ולכן הרכב רץ לך.. הפתרון כמו שכבר ציינתי הוא חשמלי עם מפסק שמבטל את המעבר בין ההילוכים בLOW. (דבר עם אסף קציר בעניין).
במודלים היותר גבוהים הילוכי הLOW מופרדים בידית הגיר : 1, 2 וD ולכן קיימת שליטה של הנהג על ההילוכים.
בהצלחה ידידי
עוד דבר אחד אחרון..
נעילה אחורית מספיקה לגמרי.. אם תרצה קדמית אז אך ורק נשלטת. אני חושב שאין צורך להסביר שוב למה! אני מקווה..