-
רכישת רכב, לטיולים בלבד.
שלום ובטחון,
נו טוב, אחרי הפסקה לא קצרה אני שוקל לחזור ולרכוש רכב שטח.
רק הפעם, במתכונת מעט שונה. לא עוד רכב יומיומי שיורד בסופ"ש לשטח, אלא רכב נוסף - לטיולים בלבד.
דרישות :
1. עלות רכישה: נמוך יחסית 20-30K (בשלב זה לא מעוניין להכנס להוצאות רכישה גבוהות).
2. טיפולים/הוצאות שוטפות - הרצוי: לבד (לפחות הבסיסיים).
3. ביטוח/טסט - לא בשמיים.
4. עבירות: כל סוגי הטיולים (גם משפחתיים קלילים בסופ"ש, אך יחד עם זאת, שישרוד 3 ימים בדרום).
לאחר לא מעט התלבטויות, נשארתי עם מס' דגמים שעונים לפחות על חלק מהדרישות:
- סופה: החיסרון הבולט - עלות רכישה (אגב, אם הייתי נשאר עם הסופה שהייתה לי בעבר ומוכר אותה היום - התשואה השנתית לא הייתה מביישת שום קופ"ג/קרן השתלמות).
- סיקס (יותר נכון 8 ארוך)
- דיסקו בנזין (94-95)
אשמח לשמוע את דעתכם על הדגמים הנ"ל, גם דעתם של אלה שמחזיקים רכב "לטיולים בלבד".
תודה,
יורי
-
תגובה להודעה: רכישת רכב, לטיולים בלבד.
קח את האוטו של שי....הוא במילא לא מטייל...
וברצינות, השורה התחתונה-סופה ארוכה פתוחה.
למה?
סיקס-ישן מידי, כל הזמן בעיות
דיסקו- הנוח ביותר ללא ספק(בהפרש של גלקסיות מהשאר),מבחינת אמינות פלוס/מינוס אותו הדבר כשבגירסה עם הגיר האוטו' הדיסקו פחות אמין,חלש מסופה מבחינת ביצועים אבל נע על הכביש או על השביל המהיר בכמה רמות טוב יותר,מבחינת עבירות שווה לסופה, ל2 הרכבים סרנים חיים ו2 הרכבים מסוגלים לאותו גודל צמיג לכל אורך קשת השיפורים(כשבדיסקו תצטרך נעילה קדמית נשלטת(יקר) ובסופה אתה יכול לשים אוטו'-מה שאני לפחות לא ממליץ).
סופה-את דעתי אתה יודע...חרא של אוטו...אבל כרכב טיולים צריך רכב פתוח, וכאן היא האופציה היחידה השפויה(או האופציה שלא מופיעה ברשימה והיא הדיפנדר ,אבל כאן אנחנו נכנסים לרשימה חדשה לגמרי של הרבה פלוסים וגם הרבה מינוסים).
וואו יורי, זה אומר שעכשיו תחזור להיות חבר שלי?
-
http://www.yad2.co.il/Pic/200809/20/...0920080912.jpg
http://www.yad2.co.il/Pic/200809/20/...0920080913.jpg
יצרן: סופה
דגם: ג'יפ
נפח: 4,000
שנה: 1992
יד: 6
ת. הילוכים: ידנית
טסט עד: 10-2008
מחיר: 25,000 ₪
אזור מכירה: קריות
עיר/ישוב: שפרעם
איש קשר: בשיר
054-8158022
-
יורי ,אם אתה קונה את הדבר הצהוב והמכוער הזה ,לא תקבל וודקה בשנה הקרובה!
-
six4life,
תודה. אבל אם כבר סופה- אז ארוכה (כנ"ל לגבי הסיקס - או יותר נכון CJ8 ).
ארז,
כבר חששתי שאתה עושה הכל כדי להרחיק אותי ממך (תקנה סופה וכו'.......).
ועכשיו ברצינות,
סופה -
רוב השיפורים בסופות המוצאות היום למכירה זה צבעי הגאווה, ניקלים, כיסאות עור, סגירות פיבר, קליפרים בצבע אדום, הכי יפות בארץ, מערכות סטראו אימתניות וכו'.
למרות השיפורים המרשימים הנ"ל לא מוצא הגיון במחירי רכישה כה גבוהים. זה נכון שכל זה תוצאה של ביקוש, אבל עדיין.
יורי
-
לטעמי, שווה לשקול לשים עוד קצת כסף וללכת על דיפנדר.
-
CJ8 ארוך(כמו שלי)
עומד רוב הזמן בחניה - כדי לסוע לעבודה יש פרייבט חסכוני יותר
וכשאתה מניע אותו פעם בשבועיים אפילו לסיבוב קצר - אין שום דבר שמשתווה לתחושה הזאת
עלות קניה נמוכה
עלות אחזקה נמוכה
מגוון שיפורים עצום
ועבירות ללא תחרות ממשית (כן כן נקבה אירופאית מדממת היא לא באמת תחרות!)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יורי
שלום ובטחון,
4. עבירות: כל סוגי הטיולים (גם משפחתיים קלילים בסופ"ש, אך יחד עם זאת, שישרוד 3 ימים בדרום).
יורי
אם בציטו הנ"ל טיולים משפחתיים הכוונה היא לרמת העבירות אז בהחלט CJ או סופה יכולים איך שהוא להתאים.
אבל, אם המשפחה (ילדים, אשה, דודה , סבתא או מה שלא יהיה) מצטרפים לטיולים אז רק דיסקו בנזין מתאים למשימה.
לדעתי במשוואה של תמורה לכסף הדיסקו לוקח בגדול את הסופה ואת הCJ - מחירי הדיסקו בנזין בשנתונים 94 עד 96 ממש בקנטים..אתה יכול למצוא דיסקו שמור ומתוחזק כהלכה ברמות מחיר של כ- 30,000 עד מקסימום 35,000 ש"ח.
אני מכרתי דיסקו בנזין שמור מאד ומושקע ומטופל כהלכה - שנת 96 במחיר של 38,500 ש"ח לפני כשלושה חודשים...מאז עוד ירדו המחירים.
שלמה
-
דיפנדר,
בתקציב הזה + קצת אתה יכול לקנות כבר דיפנדר קצר....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טל רותם
דיפנדר,
בתקציב הזה + קצת אתה יכול לקנות כבר דיפנדר קצר....
בתור אחד שמוכר דיפנדר קצר אני אולי עושה לעצמי עוול אבל אם הוא רוצה לקחת גם אשה וילדים (בקיצור יותר מנהג ונוסע) אז בטיול ארוך האנשים מאחורה יתחילו לפתח נטיות אובדניות, ואיפה שיתחילו הקיטורים, יגמרו הטיולים. אני מסכים במאה אחוז שאם רוצים רכב רק לטיולים הדיפנדר הוא (לדעתי) הנוח והחסכוני ביותר אבל... ארוך.
-
הדוצה מת ואתם חוגגים, פתאום לרוסים לא מספיקה לאדה והם צריכים רכב לסופ"ש?
בכלל מי לימד אותך קיצורים בעברית
טוב כמו שארז כתב לך, אם כבר רכב לטיולים אז הוא חייב להיות פתוח (לגבי מה ששלמה כתב, הכל שאלה של קהל היעד אתה יודע על מה אני נוסע ומי מטייל איתי), בקיץ בכל מקרה לא באמת מטיילים ובשלושה ימי גשם שיש בשנה באמת שפתוח עושה את העבודה.
דיפנדר יקר מדי וקצר פשוט לא מתאים לך (גם אין לי מושג מי ימכור קצר ב30K), הדיסקו בנזין בתקציב שלך יכול להפיל אותך לתהום הנשייה ולכן לא באמת שווה,סיקסים ישנים מדי ומתפרקים מדי - לא לגעת.
נסעת על סופה אתה יודע לאיזה גיהנום אתה נכנס (בתור רוסי אתה רגיל לסבול) ומצד שני אתה אוהב את התחושה שהיא נותנת (שוב האלמנט של רוסי סובל משחק כנראה).
לגבי מחירי סופות, לדעתי איך ששומעים את המבטא שלך בטלפון ישר דוחפים עוד אפס, אין שום סיבה שגרוטאה פתוחה של סופה תעלה יותר מ30K, פראייר מי שקונה ביותר, חפש המקומונים של הפריפריה ותראה מחירים הגיוניים יותר.
מעבר לכל, התגעגעתי אליך נשיקות
-
רכב פתוח ?
בקיץ חם מידי. בחורף קר מידי. כשנושבת רוח החול נכנס לכל חור. בפועל יש ימים בודדים במהלך השנה שמזג האויר באמת נוח לנסיעה בגיפ פתוח.
אה ,שכחתי עם מי יש לי עסק. מסוקסים.
אבל המסוקסים האלה לא יוצאים לטייל לבדם בד'כ אלא עם ילדים, נשים וכו' אוכלוסיות שכן מושפעות מהאמור מעלה.
אז מה ?
כשמדברים על טיול צריך: הרבה מקום לציוד, עבירות, אמינות ונוחות.
לכל זה הכי מתאים טנדר ומכל הטנדרים הכי מתאים-היילקס.
בין 30 ל40 K ניתן למצוא משהו סביר.
-
אוי צחי צחי,
היחיד שרק מלראות את כינויו ע"ג* דפי האינטרנט גורם לי ללחות באזור החלציים.....(*צחי, מה אתה אומר על הקיצור)
האופי שלך עם הגוף של ארז....... מושלם!
נ.ב.
באמת לא התראינו שנים!
תודה לכולם על התגובות,
בשלב זה, אני לא מעוניין לעלות את תקציב הרכישה. מעבר לסכום הרכישה לקחתי בחשבון ח"י שקלים ליישור קו.
שיפורים (במידה ולא יהיו) - יגיעו בהמשך.
תראו, יכול להיות ואגיע למסקנה שיש צורך לעלות את התקציב ואז אדחה את הרכישה, אבל אני עדיין אופטימי.
לגבי הדפנדר - חלום, אך לא בשלב הזה.
גבי הסיקס ( 8 ) - אני יותר ויותר משתכנע שאת הסופ"שים* הפנויים אבלה מתחת לרכב. ישן מדי ופחות פרקטי.(*צחי, מה אתה אומר על הקיצור 2 ).
פתוח או סגור - שתי האופציות תקפות.
תודה רבה למגיבים,
י'
(*צחי, מה אתה אומר על הקיצור 3 )
-
לדעתי, רק סופה.
אמנם יש לי ותמיד היה לי CJ, אבל 3-4 שעות נהיגת כביש בסוף טיול בסופה, שונה במקצת מה CJ.
אם היום הייתי מחפש ג'יפ, אז סופה ארוכה פתוחה עם חזית של CJ.
אביגדור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יורי
שלום ובטחון,
נו טוב, אחרי הפסקה לא קצרה אני שוקל לחזור ולרכוש רכב שטח.
רק הפעם, במתכונת מעט שונה. לא עוד רכב יומיומי שיורד בסופ"ש לשטח, אלא רכב נוסף - לטיולים בלבד.
דרישות :
1. עלות רכישה: נמוך יחסית 20-30K (בשלב זה לא מעוניין להכנס להוצאות רכישה גבוהות).
2. טיפולים/הוצאות שוטפות - הרצוי: לבד (לפחות הבסיסיים).
3. ביטוח/טסט - לא בשמיים.
לאחר לא מעט התלבטויות, נשארתי עם מס' דגמים שעונים לפחות על חלק מהדרישות:
- סופה: החיסרון הבולט - עלות רכישה (אגב, אם הייתי נשאר עם הסופה שהייתה לי בעבר ומוכר אותה היום - התשואה השנתית לא הייתה מביישת שום קופ"ג/קרן השתלמות).
- סיקס (יותר נכון 8 ארוך)
- דיסקו בנזין (94-95)
אשמח לשמוע את דעתכם על הדגמים הנ"ל, גם דעתם של אלה שמחזיקים רכב "לטיולים בלבד".
תודה,
יורי
tikah cj osfanut ozaot ktanot yhol leshamesh ki rehev 2 v3 bmeshpaha
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boba banay
CJ8 ארוך(כמו שלי)
עומד רוב הזמן בחניה - כדי לסוע לעבודה יש פרייבט חסכוני יותר
וכשאתה מניע אותו פעם בשבועיים אפילו לסיבוב קצר - אין שום דבר שמשתווה לתחושה הזאת
עלות קניה נמוכה
עלות אחזקה נמוכה
מגוון שיפורים עצום
ועבירות ללא תחרות ממשית (כן כן נקבה אירופאית מדממת היא לא באמת תחרות!)
כל מילה חצובה בסלע !
CJ -8 - רכב עם נשמה !!
תמצא אחד במחיר סביר ובמצב נורמלי ולא מצועצע , תעשה לו יישור קו כמו שצריך (בלי קיצורי דרך...) תהנה מכל רגע....
-
כן יורי, תקנה CJ או סופה. זה מצויין. אישתך תאהב אותך, הגב שלך יאהב אותך...זה פתרון מצויין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
כן יורי, תקנה CJ או סופה. זה מצויין. אישתך תאהב אותך, הגב שלך יאהב אותך...זה פתרון מצויין.
ברזנט טוב - מע' חימום טובה ומושבים טובים - זה המתכון לכל מה שצוין לעיל וכולם ברי השגה
יורי ראיתי את הג'יפ של אביגדור במו עיני - שווה לך להתענין - נראה לפי החתימה שלו שהוא מוכר
-
מה כל-כך נוח בסופה או סיקס? הדלתות הנוספות לילדים? הנוחות לאישה? תא המטען הנוח להעמסה? לא לכולם מתאים רכב "מסוקס" כזה. נכון, יש מי שכבר חי את זה, הילדים מאוהבים בג'יפ מלא האופי אבל ת'כלס, למשפחה נורמטיבית זה סיוט.
-
כן יואב, סגרו לך את גיפטריפ באת לכאן להפיץ את תורתך הנלוזה:D
סופה זה לא נוח, סופה זה ספרטני,קשוח ולא מפנק,
דיסקו זה פינוק ,נוח,נעים
על עובדות אין ויכוח
גם על חשבון הבנק אין ויכוח,
תזכיר לי מישהוא ששנינו מכירים שהרכב הכי נוח שלו שבקושי נוסע
הולך להימכר כי נקרע לו התחת מההוצאות??
לי למשל יש חור בכיס מחשבון הדלק לעשות 3 טיולים תוך שבועיים:D:D:D