תגובה להודעה: ושוב עליהום על ג'יפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתם יכולים לקרוא לי פרנואיד, זה לא אומר שאין שם מישהו שמחפש אותנו.
תתכוננו.
והעובדה שאנחנו (רוב חברי הפורומים בתחום הג'יפים) שומרי חוק, אוהבי ארץ וטבע ותורמים לחברה, לא מונעת ממאות אחרים שאוחזים במפתחות לאותו סוג רכב לטנף, לקלקל, לדרוס ולגרום לכולנו לנזק תדמיתי בלתי הפיך.
יש מה לעשות?
כן!
מדבקות (כבר דיברנו על כך) ואמצעי בידול אחרים,
יצירת עמותה רשומה עם דוברים מקצועיים שאליהם יופנו כתבים בעיתות צרה,
הודעות גינוי לאלו שמחבלים בארץ (ובתדמית שלנו),
הסגרה למשטרה או לרשויות השונות (צילום עם תיעוד האירוע ומועד התרחשותו) של העבריינים וכו'.
יחצ"נות היא לא תמיד מילה גסה.
דרור אני מסכים אם כל מילה .
מה שהריגיז אותי בעיקר היה הבורות של המרואינים והמראיין הם זרקו אמירות סתמיות ולא מבוססות .
אין ספק שרכב ככול שיהיה כבד יותר יעשה יותר נזקאבל לא כול נהג דומה לשני .
ואם למתי גולן יש תסביכים או רגשי נחיתות שילך לטיפול ולא יבלבל את המוח.
הבעיה שלי עם מתי גולן ורינו צרור אינה הדעות שלהם.
גם לא מפריע לי שמר צרור נתן את כל הבמה למר גולן, אבל השתיק באלימות את כל אלה שלכאורה היו צריכים להגיב - ככה מתנהלת התקשורת הישראלית.
הבעיה שלי היא עם הכוח ומידת ההשפעה שיש להם. עם פנייה מתוחכמת לרגשות הנמוכים ביותר בציבור - חירחור השינאה, הקינאה וחוסר הפרגון אצל כל מי שאין לו יכולת כלכלית לרכוש ג'יפ או שסתם חושב שזה "צעצוע לעשירים".
הטריגר שלהם היתה כמובן התאונה האיומה בליל חמישי שעבר. העובדה שבתאונה היה מעורב ג'יפ, הדליקה אצלוו אצל חבר מרעיו את כל תסכולי הקינאה וצרות העין שהם סוחבים.
מה זה משנה שבתאונה המדוברת היו מעורבים עבריינים פליליים מועדים, שביצעו את כל העבירות (תנועה ופליליות) כדלקמן: נהיגה בשכרות, תקיפת שוטרת, בריחה ממעצר חוקי, נהיגה במהירות מופרזת, מעבר באור אדום, פגע וברח, הפקרת נפגעים, ועוד כמה וכמה עבירות שחלאות האדם הללו ביצעו. את מתי גולן מעניינת רק העובדה שהם נסעו בג'יפ - ואל תפריעו לו בבקשה עם עובדות. מבחינתו אין אצלנו בעיה בוערת של עבריינות פלילית, עבריינות תנועה, עבריינות וזלזול בחוק בכלל - כאורח חיים שהפך ללגיטימי ולמושא להערצה ולכבוד גדול - מצד ילדים ונוער ואף חלקים נרחבים בציבור הבוגר. אין לו שום בעייה עם משטרה אימפוטנטית שלא מסוגלת לאכוף חוק ולשמור על בטחון הציבור. מפריע לו שהזבלים האלה במקרה נסעו בג'יפ.
לי מפריע שעיתונאי כל כך ותיק ומכובד מדבר בהכללות וברצינות מלאה על כלי רכב מסוימים כעל סמלי דאווין ופוזה, כעל אמצעי להבלטת עושר ויכולת כלכלית, על תחיבת אפו בעניינם של אחרים - על המנדט שהוא לוקח לעצמו להחליט באיזה מכונית אנשים אחרים צריכים או לא צריכים לנסוע. ובעיקר מפריעה לי הבורות המדהימה שלו.
גם אני עיתונאי. אני יודע שלצורך העניין, כתבי ספורט לא עוסקים באייטמים פוליטיים, כתבי פלילים לא עוסקים באופנה וכתבי רכב כמוני לא יפרשנו משחקי כדורגל. כי זה לא התחום שלנו, אנחנו פשוט לא מבינים בזה/לא מבינים מספיק כדי לקפוץ בראש ולקשקש שטויות.
אז מה לעזאזל לפרשן הכלכלי המכובד ולג'יפים? ולמה לעזאזל תחנה מכובדת כמו גלי צה"ל נותנת לזה יד, במה ומיקרופון? קשקשנים עלובים.
גם לי יצא לשמוע את השידור וגם אני
רתחתי מאותן סיבות כמוך דרור, רינו צרור הוא טיפש (ואל תתווכחו איתי על זה -זה לא קשור לג'יפים הוא תמיד היה כזה נקודה) והצרה איתו ושכמותו היא שנותנים להם יד חפשית ובמה להשמיע את דעותיהם הנבערות
מראש הם לא תכננו להעלות מישהו רציני שיגיב לטענות המגוחכות שלהם ובסוף כנראה בשביל מראית העין העלו מישהו שרצה להגיב ושלא היה לו זמן להכין תגובה מסודרת והוא דיבר מהלב
וכשכבר נתנו למישהו לדבר רינו צרור(אפילו השם שלו מעצבן) שלא זכור לי שהוא מומחה לתעבורה או לסטטיסטיקה פשוט נכנס בו בכל בכח וקטל אותו זה לא ראוי לא מוסרי ולא דמוקרטי
ואם ככה רינו מתנהג ברדיו מעניין איך הוא נוהג
דיברו שם על משקל ועל שדה ראיה וכל מיני שטויות הלוואי שברכב של אישתי היה לה שדה ראיה כלכך טוב כמו שיש לי
אני פשוט כעוס ופגוע שהדברים בכלל קרו ברדיו צה"לי ושאמור לייצג גם אותי כאחד שהוא חלק מהדבר הזה שנקרא צה"ל בסדיר ובמילואים זה לא היה ראוי ולא דמוקרטי ולא הולם מדינה שוויונית כמו זו שלנו שאנו נלחמים עבורה יום יום
והכי עצוב שזה היה כל כך לא אינטיליגנטי ולא חכם אבל היות וזה נאמר בתוכנית אקטואליה "מכובדת" בגלי צה"ל אז יש לזה משקל
דודו, רינו צרור הוא לא טיפש...אנחנו הטיפשים.. למה ? כי הוא שם ומשמיע קולו ואנחנו כאן עם לחץ דם גבוה ומקלדת שמעלה עשן ולמעשה קולנו אינו נשמע בקרב הקהל הרחב אלא רק בקרב בעלי העניין שמסכימים עם דרור.
פרסום ושיווק נכון של התחום על חובביו יכול ליצור שינוי בתדמית הנוראית שלנו בעלי הג'יפים... השאלה היא איך מתאגדים ואיך מזיזים את הבהמה הזו קדימה.
יש לא מעט מועדוני ג'יפים בארץ - מועדון הCJ ,מועדון הסמוראים ועוד כל מיני התאגדויות רבות , כולל באירועי ספורט מוטורי, שם ניתן לראות את כל הספקטרום (גם ה"רעים" וגם ה"טובים" , מי שהיה באירוע בטל-שחר ראה כמה נבלות עושות רעש ואבק בלב הקהל בעמדת ההזנקה ולצידם חובבי ג'יפים רגועים שרק רוצים להנות מההופעה ואף לשים יד אם צריך).
אם נאחד כוחות בין המועדונים השונים ונצא במסע פרסום שיראה את הצד הטוב של בעלי הג'יפים , נוכל לשנות את הדעה (לא רק מדבקות , גם שיחות סלון , גם השתתפות באירועים וטיולים, כולל התנדבויות כפי שעושים כאן לא מעט). אבל עד שזה יקרה , נמשיך לקרוא אחת לכמה חודשים את העצבים של דרור פה בפורום.
תנו לזה לדעוך... הם באמת לא שווים את העצבים.
אני לא מתעצבן, אלא דואג. באמת.
כי הנבלות האלה, שצועקות חזק - מקושרות היכן שצריך.
פתאום, בעוד כמה חודשים/שנה אתה יכול למצוא את עצמך מול תקנות חדשות שידרשו ממך הכשרה מיוחדת לנהיגה ברכב-שטח, גיל מינימום, מסים ואגרות ייחודיים כדי להעניש אותך (כבעל רכב-שטח אתה מקוטלג מיידית כ"עשיר"), ולבסוף - איסור גורף להשתמש ברכב שלך... מישהו חושב שאני מגזים בכוונה? בישראל שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי.
יש להם ככ הרבה טריגרים,והיכן שהכי קל מכים.[ואני מתפלא על צרור מפני שהוא עתונאי די מעניין].
הם לא יודעים היכן להוציא קיטור ולכן מוציאים זאת על אוכלוסיה מסויימת.[ולא יודעים מהיכן לממן את הפרוייקט הבא שלהם].
הכל קישקוש הדיון לא ראוי להתיחסות כלל .סתם זה מתחיל להשמע כמו ,אוי יויויו יוי.[והווריד שלי במצח מתנפח].
אנחנו מדינה של בהמות גסות רוח,מהנהגים כולל אותי ועד העיתונאים המרואיינים כמובן ,אל תעלב דרור לא אליך הכוונה.
וילדע חייס לא סתם אמרו.
זה ילדים אלימים.
זה נוער אלים.
זהו חייל אלים!!
וזהו בוגר המכיל את כל זה ומתפוצץ בכל מקום שהוא רוצה ויכול,מישהו אמר משטרה?!,
אבל הכל מתחיל בבית של כל אחד ואחד ,חינוך,חינוך,חינוך.
וכשאין הכוונה מלמעלה והכוונה לא תמיד לקב''ה ,אז ככה נראה הכל.
שוב חזרנו לנקודת ההתחלה,ואנחנו כמו הכלבים הרצים סביב אחרי הזנב.
תנו לנסוע בגיפ בשקט.
והעתיד שייך לנביאים ,או לטיפשים!
למה כולם כל כך מתעצבנים ?!?!, א' במדינה שלנו מחר כבר ישכחו הכל ב' גם אם הם מאוד היו רוצים הרבה אין להם מה לעשות, אמנם אין חוקה במדינת ישראל אבל יש חוקי יסוד שתתפלאו, אבל מגינים בעיקר על מיעוטים, ובמקרה הזה אנחנו מיעוט שלא ניתו יהיה לגוע בו.
המקסימום שניתן לעשות בחקיקה זה להגביל את הכניסה שלנו לשטח כמו שבמדינות אירופה רבות עשו, אבל זה לא הכיוון שלהם בכל מקרה, וכמובן שימוש במשטרה להציק לנו תקופה קצרה, אבל גם ככה אנחנו סובלים מזה.
סעו בזהירות בשבילכם, בשביל המשפחות שלכם, בשביל הולכי הדרך והכביש וגם בשביל שיעזבו אותנו קצת.
מתחילה סוף סוף עונת הטיולים, תתעסקו בתכנון מסלולים ולא בשטויות האלה שמחר יעטפו בהם דגים בשוק...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
רינו צרור הוא טיפש (ואל תתווכחו איתי על זה -זה לא קשור לג'יפים הוא תמיד היה כזה נקודה)
כבר שנים שאני טוען שהוא טיפש (ומראיין גרוע). סוף סוף מישהו מסכים איתי...:D
מוטי.
ואני חושב שהבעיה האמיתית היא שהם... צודקים
בואו נהיה דוגרים, לנדקרוזר/פגארו/האמר שנוסעים ב100 קמ"ש באבן גבירול בחלונות סגורים עם מוזיקה בפול ווליום הרבה יותר מסוכנים להולך רגל מרכב פרטי במצב דומה.
יוצא לי לראות לא מעט מהצד איך אנשים נוהגים וזה מפחיד, מה הבעיה להבין שרכב גבוהה מסורבל וגדול הוא יותר בעייתי לשליטה מפרייוט ממוצע.
מה הבעיה להבין שרכב שיכול להסיע 7 ילדים + נהג יותר בעייתי להתמודדות מרכב שנכנסים אליו רק 4 זעטוטים צווחניים (אני מכיר ילד בן 8, שמטומטמת שהסיעה את כל הכיתה של הילד שלה שילבה R במקום D ומעכה אותו בצורה ששום C3 לא הייתה מצליחה).
חלק גדול ממה שנאמר בשידור תאמינו או לא הגיוני.
מה לעשות והרכבים הללו מושכים (בין השאר) סוג מסויים ומאוד בעייתי של אנשים, סוג אנשים במזלזל אף יותר מרובנו בחוקי התנועה וכלי שכזה בידיהם מסוכן עשרות מונים מכל אוטומוביל אחר (בדיוק סיימתי לקרוא סיפור של חיים נחמן ביאליק).
לגבי ההפרדה שאתם עושים כאן בינינו (המתורבתים) לבינם (הארחי פרחי)... סילחו לי אבל זה באמת שטויות, אני מתחרה בליגת הראלי רייד ויוצא לי לראות את הנהיגה הפרועה על כבישים ציבוריים של "טובי בנינו".
קחו נקודת מבט שונה - בכל העולם (וגם אצלנו - אומנם בצורה קצת מעוותת) מקובל לחלק את רוכבי הדו"ג לקבוצות - מעבר בין הקבוצות מצריך וותק וגיל - דוגרי מה רע בכך? נהיגה על רכב במשקל של מעל טון וחצי תהיה מותרת רק מגיל 21 ולאחר נסיון של X שנים (אין בעיה לתת יוצאי דופן לכלים צבאיים), נהג שיצבור מעל מספר מסויים של עבירות יאסר עליו לנהוג ברכב כבד... יש אלף ואחד פתרונות יצירתיים ונראה לי שכדי לחשוב עליהם ברצינות.
עוד מילה למדור החדש שנפתח תודות למחוקק המטומטם שלנו - ה SUT, תגידו זה באמת נראה לכם הגיוני שהדברים הללו מסתובבים בעיר נהוגים ע"י אנשים שפשוט ממהרים להגיע לעוד יום במשרד?
תתווכחו כמה שאתם רוצים, עמוק בפנים כולכם יודעים שאני צודק.
לא חושב שאתה צודק.
הכל עניין של חינוך. תמיד זה ככה, תמיד חוזרים ואומרים את זה.
אם למישהו יש בעיה עם איבר המין שלו או עם הביטחון העצמי שלו , זה לא נותן לו את הזכות להכפיש את השם שלי כי במקרה יש לי את אותו סוג רכב. בדיוק כמו שזה לא נותן לו את הזכות להדחף בתור כי הוא יותר גדול ממני פיזית או לכפות את עצמו על אחרים כי הוא יותר חזק וקולני.
ואם מישהו קונה רכב בגלל שזה אופנתי ,אין בעיה עם זה, אבל זה לא אומר שהוא יכול לנסוע כמו בהמה ולא להתחשב בחוקים או בסובבים אותו.
ואם הציבור לא יודע להבדיל בין בהמות לרכבים - זו בעיה של חינוך גם כן. מה ההבדל בין עלהום על ג'יפאים לעלהום על ערבים או על מתנחלים או על כל דבר אחר ? (שנהרוג את כל הערבים בעכו בגלל שאחד פישל שם ? שנהרוג את כל הדתיים כי אחד רצח ראש ממשלה ? וזה יכול להמשיך ככה עוד הרבה)
תן לי פראדו , תן לי האמר , תן לי סמוראי, תן לי מרצדס 500 או במוו 750 , או אפילו משאית של מאק - אני אדע איך להתנהג ואני מאמין שגם מיטב יושבי הפורום הזה.
כמו שאתה יודע לנקות אחריך בשטח , כמו שאתה יודע להגיד תודה-בבקשה-סליחה , כמו שאתה יודע לעזור לנזקקים ולא לדחוף אותם הצידה וכו וכו וכו.
אני לא רוצה שמישהו יבוא ויגיד לי שאני לא יכול לנסוע בג'יפ שלי כי מישהו אחר נסע בג'יפ שלו ועשה נזק.
מה שמפתיע פה הוא שחברות הרכב שמוכרות את הג'יפים לא עושות משהו כדי למנוע את הפגיעה בתדמית הזו.
וכמו שאמרתי - דיון שחוזר על עצמו שוב ושוב. ניתן לזה לדעוך...
צחי,
100 קמ"ש באבן גבירול?
נהיגה פרועה? בהחלט- זו הבעיה!!!
ילד קטן שנמחץ ע"י פרייבט, ג'יפ או משאית- מת באותה צורה נוראית!
הבעיה העיקרית היא האכיפה ולא כלי רכב כזה או אחר.
אם היו אוכפים את מה שבאמת חשוב (ע"י המשטרה) והענישה היתה מרתיעה- אז המצב בכבישים היה משתפר.
להגיד שרכב גדול יותר מסוכן יותר- זו לא חכמה. מה לגבי משאיות? בכמה תאונות קטלניות הן מעורבות? ורק אמש ראינו שאפילו ללא נסיעה הן הורגות.
מחר טרקטור ידרוס מישהו- אז מה יגידו? להוריד אותם מהכביש?
ומה לגבי תאונות עם רכבים פרטיים? אולי נוריד גם אותם מהכביש?
מזל שאופניים עדיין לא הרגו מישהו בדריסה... כי אז אולי נוריד גם אותם מהכביש? או שניתן להם רישיון אחרי קורס נהיגה "מתקדם"?
זה מזכיר לי את מה שעשו עם רישוי הנשק בארץ לאחר רצח רבין. מטורף אחד החליט לרצוח- אז בואו ולא ניתן לאף אחד שאינו בצה"ל/עובד באזור מסוכן רישיון. למה? ככה.
נקטין את הסיכוי ל"טעויות".
זה הרבה יותר קל וזול מלהעמיק את הבדיקה הבטחונית באשר למתן רישיון.
בדיוק כפי שיותר קל לא לאכוף- אלא לדרוש להוריד את "הבעיה" מהכביש. וזה שקול לטיפול בכאב ראש ע"י עריפת הראש!!!
דרור- מסכים איתך. כנראה שבאמת צריכים להיות מודאגים. אולי לא מהורדת הרכבים מהכביש, אלא מסנקציות אחרות.
(ואז תעלנה השאלות כמו, למה חייל בן 19 יכול לנהוג בסופה וחייל משוחרר בן 25 לא יכול???)
חברים, ממה אתם מודאגים כ"כ?
בקצב הנוכחי של מחירי הדלק, תוך שנה שנתיים (ואין חוק בעולם שיצליח לעבור פה קריאה ראשונה בפרק זמן כזה) האופנה של שנות ה 90' פשוט תיעלם.
תיראו ערסים יושבים בסופר פוזה בתוך סמארט שחור עם ניאונים וניקלים מפה ועד תילנד, אולי איזה "אגזוז" מבריק, רועש וגדול, ונוהגים על 100 באבן גבירול...
אולי בעיצם יחזרו לפיזו 205..
את הג'יפים, ישאירו כנראה לאלה שעובדים בתחום ולנו.
בנתיים, ימצאו גם מישהו אחר לצעוק עליו, אולי בעלי פאבים, הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
בנתיים, ימצאו גם מישהו אחר לצעוק עליו, אולי בעלי פאבים, הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?
השתגעת? התחלת לתת להם רעיונות???
דרור היקר,
מה דעתך לדלג על שלב שכנוע המשוכנעים ולפנות למערכת העיתון הקטנטן בו אתה נוטל חלק (ידיעות, לא?) ולהציג קול שפוי בעניין, או לקדם דיון רציני בנושא בין אנשי מקצוע מאוזנים ורלוונטיים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?
עודד, אתה לא מקורי.
את זה כבר הציעה די מזמן גאונת הדור, האור לגויים לתפארת מדינת ישראל - כבוד השרה רוחמה אברהם-בלילא. הגברת המקסימה הזו מוכיחה שרק השמיים הם הגבול, ושעם קצת כוח-רצון אפילו מ"היפה והחנון" אפשר להגיע ללישכת המיניסטר...
וואלה צחי, לא צריך לחפור עמוק. אתה פשוט לא צודק.
ככל שרכב יותר כבד וגבוה כך קשה יותר לשלוט בו במצבי קיצון - זה ברור ובכלל לא ניוז. אבל מתי לאחרונה שמעת על תאונה עם נפגעים שבה היה מעורב רכב שטח שלא הצליח לקחת פנייה? שלא הצליח לעצור? אפילו בתאונה של דורי קלגסבלד לא נמצאו כלל סימני בלימה!
גם תאוצות ומהירויות גבוהות אינן מאפיין של רכבי שטח. הניתוחים הפסיכולוגיים שמקטלגים אנשים ואורך של איבר-מינם לפי סוג וצבע הרכב בו הם נוסעים הם מגוחכים במקרה הטוב.
אבל אם ערסים נוהגים שיכורים על 100 קמ"ש באבן גבירול באור אדום, דורסים ובורחים, ואם בשבוע שעבר מאז התאונה הזו עוד איזה 6-7 הולכי רגל נדרסים והנהגים הפוגעים פשוט בורחים ומפקירים את הנפגע למות, אז יש לנו בעיה של ציות לחוק - ולאו דווקא של רכבים גדולים עם מרכז כובד גבוה. בכל מקרי הפגע וברח השבוע היו מעורבים פרייבטים רגילים ולא ג'יפים. אז מה?
הבעיה שלנו אינה הרכבים, תקינותם, משקלם או מרכז הכובד שלהם. הבעיה הכי עמוקה שלנו היא בחינוך. אין כאן חינוך, וזה מה שמוליד את הזילזול בחוק - את עליית תופעת הערסים - את האלימות הפיזית והמילולית ששולטת בחיים שלנו וגולשת מהר מאוד גם לכביש.
בשביל זה בדיוק אנחנו משלמים מיסים כדי לקיים כאן מערכת חינוך, מערכת אכיפה ומערכת שפיטה. והרשויות פשוט יורקות לנו בפנים. החינוך לא חינוך, המשטרה אימפוטנטית, והשופטים עסוקים בהתפלפלויות ובמאבקי כוח פנימיים במקום לשנס מותניים, להכריז מלחמת-חורמה על עבריינים ולזמבר להם את הצורה.
אז זה משנה באיזה אוטו העבריינים נוהגים? למיטל אהרונסון ז"ל לא היה שום סיכוי גם אם הערס המצחין שדרס אותה היה נוהג בב.מ.וו סדרה 5, או בסובארו-פשע, או ביונדאי גטס או במאזדה 2 או אפילו בחיפושית 73'. מה זה משנה אם פגע בה רכב גדול וכבד עם מרכז כובד גבוה? להזכירך - הערסים הללו נמלטו ממעצר, נהגו בשכרות, במהירות מופרזת, באור אדום, מה עוד צריך? כשאתה חוטף בומבה ממכונית, כל מכונית, ב-100 קמ"ש - אתה מת.
את מתי גולן ורינו צרור כל זה לא מעניין. אל תבלבל אותם עם עובדות שמפריכות את האג'נדה ההזויה שלהם.
הבעיה היא לא למי יש רכב אלה איך שהתקשורת מציגה אותו
אני מפנה אותכם ללינק http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-...arity_origin=8
בסך הכול כתבתי את המילה "כביש שטח" בחיפוש למה לא לציין רק את סוג הרכב? למה הדרמטיות?
אנו אשמים שכל אחד יכול לקנות רכב גדול?
מחר חס וחלילה יאשימו את הרכבים הקטנים בהרג ילדים בגלל תאונה מחרידה זאת או אחרת,
הבעיה נעוצה בתרבות התקשורת שבמקום לדווח מעלה את הגיגי "נפשה" ומבצעת זאת באופן חד צדדי.
נכון הרכבים מנקריי עניים וגם הפכו לסמל סטוטס אך אין זאת אשמתנו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוש
דרור היקר,
מה דעתך לדלג על שלב שכנוע המשוכנעים ולפנות למערכת העיתון הקטנטן בו אתה נוטל חלק (ידיעות, לא?) ולהציג קול שפוי בעניין, או לקדם דיון רציני בנושא בין אנשי מקצוע מאוזנים ורלוונטיים?
אני לא צריך להתאמץ לשכנע אתכם. זה רק דיון.
בתקשורת הכתובה שאינה מגזיני רכב (אני עובד בעיתון יומי, להזכירך) יש רוב מוצק לחורשי רעתנו. העיתונים היומיים רוצים וצריכים למצוא חן בעיני קוראיהם, ובציבור הרחב אנחנו מאוד-מאוד לא פופולריים. לגלות לך משהו? אפילו חלק מעיתונאי הרכב מתים לראות איך הג'יפים שלנו מורדים מהכבישים לאלתר.
תיאורטית ועל הנייר - אנחנו בכל מקרה יוצאים רע, מאוד רע, מכל צד שיסתכלו עלינו. המכוניות שלנו גדולות, רעשניות, בזבזניות, מזהמות. פגיעתן בכלי רכב אחרים ובהולכי רגל בזמן תאונה - קשה ביותר. יכולתן הטכנית לנסוע בשטח ו"להשחית" שטחים חקלאיים וערכי טבע ונוף אינה מוטלת בספק. עכשיו לך ותסביר לציבור הרחב שמקנא בך כי אתה "עשיר", שאוטו זה רק ערימת ברזלים וגומיות, ומי שקובע מה האוטו עושה, איפה הוא נוסע ואיך הוא מתנהג, זה רק הנהג - בן אדם?...
בינתיים לדעתי האישית - כעיקרון שום עלייה לכותרות לא תעשה לנו טוב. גם בהקשרים חיוביים כמו מבצעי נקיון, טיולים לילדים חולים ונזקקים וכו' וכו'. דעתי המאוד אישית היא שהאינטרס המאוד ברור שלנו כקהילה צריך להיות שמירה על שקט. שיעזבו אותנו במנוחה.
אתם יכולים לקרוא לי פרנואיד, זה לא אומר שאין שם מישהו שמחפש אותנו.
תתכוננו.[/quote]
גם אני שמעתי חלק מה"דיון" המביש הזה וברוח הדיון אני מציע להוריד מהכביש אוטובוסים
ומשאיות!יצא לכם לראות פעם מה קורה כשמשאית פוגשת הולך רגל?
מפגש דומה בין ג'יפ להולך רגל הוא ממש תענוג בהשוואה למפגש דומה עם אוטובוס!
ואולי בכלל(ברוח הציניות)צריך לאסור על תנועת הולכי רגל ברחובות וככה הם לא ידרסו!!!
אבל עכשיו קצת רצינות.הדיון היה מביש ולא רציני כמיטב המסורת בתקשורת שלנו והבעיה היא
שאנחנו מקבלים את זה כ סוג של גזירת גורל ואני לא בטוח שזה באמת גזירת גורל..
זה שבשטח וגם בכביש אנחנו צריכים להתנהג למופת לא ללכלך, לא לפרוץ דרכים חדשות היכן שאסור,לנהוג כבני תרבות בכביש וכ"ו זה ברור אבל שלא יהיו לכם אשליות!!!אף אחד ואני מדגיש
אף אחד לא יתחיל פתאום לחשוב שג'יפים זה דבר טוב!גם אם תיסע בגרוטאה ששווה בקושי 10000
ש"ח בכביש יסתכלו עליך בקנאה כי אתה נוהג בג'יפ.ובינינו כל גבר (כמעט)גם אם הוא נוסע ב פרארי
כשהוא רואה ג'יפ זה עושה לו משהו.אז תמשיכו להתהג כמו שצריך בכביש ובשטח ושהקנאים לא ימותו אלא שיחיו יקנאו ויסבלו!!!ולרשעים לא תיהיה תקומה!!!