מיזם -מרכז בניה וטיפולים עצמי לבעלי גיפים.
שלום.
הנדון ;
הקמת האנגר גדול באיזור המרכז לצרכי טיפול עצמי של חובבי עבודה עצמית על הרכב.
המקום יהיה פתוח 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע.
ביצוע ומימון עי " האחד.''
תשלום לפי שעות הבילוי.
אמצעי טיפול ; כלים,רתכות,ליפטים,יכללו בשעות ההשכרה.
שמנים,אביזרים מתכלים בתשלום.
אבקש לעשות סקר כדאיות כלכלי מעל גבי הרשת .
דעות הצעות יתקבלו בברכה.
תגובה להודעה: מיזם -מרכז בניה וטיפולים עצמי לבעלי גיפים.
אחת לכמה זמן עולה הודעה בסגנון הזה ואני מאמין שבתוך כמה שעות תקבל כמה תגובות שיסבירו לך למה לא,
ברמה האישית יש לי חצר גדולה וכלי עבודה, אבל אם יפתח מקום כזה והמחירים יהיו סבירים אני אהיה הלקוח הראשון שלך :-) -אני לא צריך הרבה-אור,ליפט ולחץ אוויר
ביחוד אם תהיה אפשרות להשאיר את הנבלה במקום ולבוא לעבוד עליה בזמן הפנוי (להשאיר בחניון סגור ולא על הליפט כמובן)
הצרה כשעובדים בבית היא שאף פעם אין זמן, כשיש זמן אין אור וכשיש אור וזמן אין ליפט...
אני בעד
לא פעם אני ואחים שלי שאנו בנים למשפחת מכונאים בדימוס
רוצים לעבוד על הרכבים שלנו(גם פרייבטים) לבד אבל אין לנו מקום נוח ומצוייד
לעשות את זה וללכת למוסך אנחנו מעדיפים שלא
א.כי זה יקר
ב. כי אנחנו יודעים שזה לא צריך להיות יקר
ג.כי אנחנו שונאים שמרמים אותנו
ד.כי לרוב אנחנו נעשה את זה יותר נכון
ה.כי זה כיף
לא בכל מוסך מרמים אותך אבל מוסך שלא מרמה הוא יקר יותר
ובדר"כ עמוס בעבודה ואז יש פשרה בעיניין האיכות
אם יהיה מקום שניתן יהיה לעבוד בעצמך אין לי ספק שגם אני אגיע
אצלנו בארץ, יש בעיתיות חוקית לבצע את הרעיון.
איזה בעיות חוקתיות יהיו למקום שישמש לא מוסך ,אלה'' גן ילדים ''למשחקי מבוגרים,
תחת גג,חניון ,לטיפול עצמי ללא מוסכניק,או בעל מקצוע רישמי במקום,
ביטוח מלא מפגוש לפגוש,כולל ביטוח אישי .
מה דעתך על זה מאיר רוטנברג ? סליחה אם עיוותתי את השם שלך ,אתה בעיסקי ביטוח לא?
המשיכו להאיר את עייניי.
תודה מוריס7.
[כולל פרייבטים].
לפי החוק בישראל מה שאתה רוצה לבנות זה מוסך .
לפי החוק בישראל למוסך צריך להיות מנהל מקצועי .
לפי החוק בישראל למוסך יש כמה סוגים של מנהל מקצועי . _ מכונאות \ חשמל \ מיזוג אויר \ פחחות
ויש עוד הרבה .
אז על חוקים אתה מתכוון לעבור ?
וזה עוד לפני שנכנסים לנושא רישוי עסקים ברשות המקומית .
חבל חבל אז זאת המציאות הישראלית
איציק
הנושא הזה עלה כמה פעמים ותמיד נסגר במשפט הסתום "כי אסור"
מה לעשות שבתור דתל"ש קשה לי לקבל את המושג "אסור" בלי הסבר הגיוני,
נניח בצד את השיקול הכלכלי,
והשאלות שלי היא באמת עניינית - איפה מוגדר שאסור?
קראתי קצת חומר אבל לא הצלחתי לקבל תשובות מבוססות לשאלות האלה:
האם מותר לי לתקן לבד את הרכב שלי? (להחליף גלגל אני משער שמותר לי-מה לגבי מיסב?)
האם מותר לי להפעיל סדנא לנגרות לצורך הענין על בסיס דומה?
האם ברגע שאני מעמיד ליפט בחניה אני הופך אוטומטית למוסך?
האם במקום שמקיים קורסים למכונאות מותר לעבוד על רכב פרטי?
האם מותר לקיים מוסך על בסיס קואופרטיבי?
האם במוסך פעיל רשאי לאפשר לי לבצע פעולות מכונאות תחת השגחה?
אשמח לקבל תשובות\הפניות עניניות
תודה.
זה שאתה לא מקבל שאסור עדין לא אומר שאתה יכול.
נניח שהקמת ליפט בהנגר והחבר יוסי רוצה להיות "גיפאי " כמו כולם ולהחליף בלמים . ולצערנו יוסי ילד "מוצלח" לא
הרכיב כל כך טוב ואתה מבין את המשך הסיפור....
במוסך מסודר האחריות נופלת על המנהל המיקצועי כפי שאיציק כתב ונכון שבארץ אנחנו לא הודו והדברים קצת יותר מסודרים.
אבל יש פיתרון( למחשבה ),,
את המוסך יקים מנהל מיקצועי שגם יתן את שמו ותעודתו והוא יפקח רק על העבודה תמורת תשלום כמובן וגם ידריך את הגיפאי התורן.
תחשוב ככה
עמוס
אחרי התגובה שמעלי, תעשה חשבון כלכלי ותבין, שעסק יעלה לא מעט כסף, לבעל רכב תפרן שרוצה לחסוך כסף בעצם הטיפול לבד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
זה שאתה לא מקבל שאסור עדין לא אומר שאתה יכול.
נניח שהקמת ליפט בהנגר והחבר יוסי רוצה להיות "גיפאי " כמו כולם ולהחליף בלמים . ולצערנו יוסי ילד "מוצלח" לא
הרכיב כל כך טוב ואתה מבין את המשך הסיפור....
במוסך מסודר האחריות נופלת על המנהל המיקצועי כפי שאיציק כתב ונכון שבארץ אנחנו לא הודו והדברים קצת יותר מסודרים.
אבל יש פיתרון( למחשבה ),,
את המוסך יקים מנהל מיקצועי שגם יתן את שמו ותעודתו והוא יפקח רק על העבודה תמורת תשלום כמובן וגם ידריך את הגיפאי התורן.
תחשוב ככה
עמוס
לא הבנתי-
אם אני מחליף לבד בלמים ברכב (במקרה שלי זה לא קורה אמנם..) אני בעצם עובר על החוק?
איפה עובר הגבול החוקי (אם יש כזה) בין החלפת גלגל, תיקון נורה שרופה או מראה שבורה לבין תיקונים ותחזוקה של מער' אשר המחוקק רוצה שרק בעל מקצוע יעשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
לא הבנתי-
אם אני מחליף לבד בלמים ברכב (במקרה שלי זה לא קורה אמנם..) אני בעצם עובר על החוק?
איפה עובר הגבול החוקי (אם יש כזה) בין החלפת גלגל, תיקון נורה שרופה או מראה שבורה לבין תיקונים ותחזוקה של מער' אשר המחוקק רוצה שרק בעל מקצוע יעשה?
זאת היתממות ..
ברור לך שבמידה ויקרה אסון (הרכב נפל מהליפט) וכ"ו וכו"ו מישהו צריך לשלם על זה ...
מה תגיד .. לא ידעתי לא הסבירו לי ...
יש גבול והוא ברור אי אפשר להקים מוסך בלי מנהל מיקצועי בעל הסמכה.
תקים כזה מיזם אחלה רעיון עם מנהל מיקצועי (אפילו בפנסיה ) שיתרום מנסיונו ויפקח על הענין ידריך והיה אחראי עליך
ועל אחרים. זה הפתרון הנכון .
נ.ב
דרך אגב אסור לך להתקין נקודת חשמל אצלך בבית אפילו בחדר צצדי ואפל שאף אחד לא רואה.
לפי חוק החשמל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
זאת היתממות ..
ברור לך שבמידה ויקרה אסון (הרכב נפל מהליפט) וכ"ו וכו"ו מישהו צריך לשלם על זה ...
מה תגיד .. לא ידעתי לא הסבירו לי ...
יש גבול והוא ברור אי אפשר להקים מוסך בלי מנהל מיקצועי בעל הסמכה.
תקים כזה מיזם אחלה רעיון עם מנהל מיקצועי (אפילו בפנסיה ) שיתרום מנסיונו ויפקח על הענין ידריך והיה אחראי עליך
ועל אחרים. זה הפתרון הנכון .
לא היתממות אלא שאלה אמיתית.
ועדיין לא קיבלתי תשובה: לסמוראי שהיה לי נהגתי להחליף שמן מנוע פילטר שמן ודלק, ופלאגים לבד על המדרכה כל 10 K- האם זו עבירה על החוק? באמת שאלה פשוטה ואינפורמטיבית של כן או לא, שמסקרנת אותי מאוד.
(ממש כמו הוספת נק' חשמל בבית- שעכשיו אני מבין מדבריך שזה לא חוקי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
לא היתממות אלא שאלה אמיתית.
ועדיין לא קיבלתי תשובה: לסמוראי שהיה לי נהגתי להחליף שמן מנוע פילטר שמן ודלק, ופלאגים לבד על המדרכה כל 10 K- האם זו עבירה על החוק? באמת שאלה פשוטה ואינפורמטיבית של כן או לא, שמסקרנת אותי מאוד.
(ממש כמו הוספת נק' חשמל בבית- שעכשיו אני מבין מדבריך שזה לא חוקי)
עקרונית זה יכול להחשב כעברה על החוק. אבל כנראה שלא תראה שוטרים בגלל זה.
נניח שהבעיה החוקית פתירה. נניח שגם תצליח לסדר שלא תישא באחריות על הפעולות של אחרים אצלך במתחם שלך (ולא ברור שתצליח) ונניח שמי שיעשה אצלך עבודה ויפצע או יעשה לעצמו נזק לא יתבע אותך (כן ממש) אז בהצלחה בלהשיג פוליסת ביטוח.
יש הבדל תהומי בין מישהו שעובד על הרכב שלו בחצר שלו כשהוא נושא בכל האחריות לבין מקום שמאפשר לך לעבוד על הרכב שלך. ברגע שאתה, בתור בעל העסק, נותן למישהו לעבוד אצלך ויותר מזה, מקבל על זה תשלום, אתה נושא באחריות כזו או אחרת. עכשיו הבנאדם עשה תאונה ודפק לעצמו את הרכב. נראה לך שהוא לא יתבע אותך? או שהחברת ביטוח שלו לא תתבע אותך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
עקרונית זה יכול להחשב כעברה על החוק. אבל כנראה שלא תראה שוטרים בגלל זה.
נניח שהבעיה החוקית פתירה. נניח שגם תצליח לסדר שלא תישא באחריות על הפעולות של אחרים אצלך במתחם שלך (ולא ברור שתצליח) ונניח שמי שיעשה אצלך עבודה ויפצע או יעשה לעצמו נזק לא יתבע אותך (כן ממש) אז בהצלחה בלהשיג פוליסת ביטוח.
יש הבדל תהומי בין מישהו שעובד על הרכב שלו בחצר שלו כשהוא נושא בכל האחריות לבין מקום שמאפשר לך לעבוד על הרכב שלך. ברגע שאתה, בתור בעל העסק, נותן למישהו לעבוד אצלך ויותר מזה, מקבל על זה תשלום, אתה נושא באחריות כזו או אחרת. עכשיו הבנאדם עשה תאונה ודפק לעצמו את הרכב. נראה לך שהוא לא יתבע אותך? או שהחברת ביטוח שלו לא תתבע אותך?
LIZARD- לא יודע אם שמת לב לראש השרשור- אבל זה לא אני ששואל על הקמת המקום הנ"ל...:rolleyes:
אני רק הסתקרנתי כשעלה לדיון חוקיות התיקונים העצמיים .
שבוע טוב
[
שלום לכולם. יש ברשותי מקום במושב באזור המרכז אשר יכול לשמש כמקום תיקונים לחובבי הטיפולים. בניתי בור ומתקן בו אני מטפל ברכבים שלי.באם יש חברים המעונינים במקום שכזה בתשלום אשמח להקים ליפט מסודר. עליי לציין זה לא מוסך. במקום סככה גדולה שולחן עבודה תאורה מסודרת חשמל מיים לחץ אויר. אשמח לקבל תגובות.
מבחינה חוקית, הגבול ברור. מותר לך לעשות תיקון לצורך השמשת הרכב לצורך פינויו מהדרך (החלפת גלגל), אבל אסור לך לתקן ברכב, אלא במוסך מורשה על ידי משרד התחבורה. גם אם יש לך מוסך עם רשיון לצבעות, אסור לך לקבל לקוח לצורך החלפת שמנים (אלא אם כן זה חלק מתוך עבודה גדולה יותר שעיקרה צבע), ואפילו אסור לך לטפל ברכבך שלך.
אז כולנו שמים קצוץ. אבל לעסק אסור.
אסף.
בואו נניח לרגע בצד את המילה "נניח"
לא רוצה להניח שיפלו מהליפט ולהניח שיתעסקו עם בלמים-רוצה להבין חוקית מה מותר ומה אסור,
השאלה היא ברמה העקרונית\חוקית ולא הכלכלית
אז הבנתי שאסור לי לעבוד על הרכב לבד ושיש צורךבמוסך מורשה-יש לזה התיחסות ספציפית בחוק?
לבעל מוסך מורשה מותר לאפשר לאנשים לעבוד במוסך שלו תחת פיקוח?
ומה קורה אם 20 "שותפים" פותחים מוסך למכונאות כללית ורק אחד מכונאי מוסמך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
airzax3
בואו נניח לרגע בצד את המילה "נניח"
לא רוצה להניח שיפלו מהליפט ולהניח שיתעסקו עם בלמים-רוצה להבין חוקית מה מותר ומה אסור,
השאלה היא ברמה העקרונית\חוקית ולא הכלכלית
אז הבנתי שאסור לי לעבוד על הרכב לבד ושיש צורך במוסך מורשה-יש לזה התיחסות ספציפית בחוק?
כן, ואין לי כוח לחפש ולהביא את הציטוט המדוייק. עם זאת פני כשהתיים, פורסם פסק דין שזיכה מי שהועמד לדין על טיפול ברכבו שלו עצמו, אבל זה היה רק פעם אחת, וגם אז - ככל שזכור לי לא נגרם נזק כלשהו כתוצאה מהטפול ולאחריו.
צודק איציק לעניין האחריות אם טיפלת בברקסים, למשל.
לבעל מוסך מורשה מותר לאפשר לאנשים לעבוד במוסך שלו תחת פיקוח?
לא, אלא אם אתה רשום אצלו כעובד/שוליה, משלם עליך בטל"א ואתה רשום בביטוח שלו.
ומה קורה אם 20 "שותפים" פותחים מוסך למכונאות כללית ורק אחד מכונאי מוסמך?
אין בעייה, כולם שוליות, והוא האומן. רק מה - שוב, כמו בסעיף הקודם.
רוני - רד מזה.
חפש התייחסות שלי לאחד הגיונים הקודמים בנושא זה בדיוק. כמדומני שהרחבתי שם בנושא החוק והסיכונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
airzax3
הנושא הזה עלה כמה פעמים ותמיד נסגר במשפט הסתום "כי אסור"
מה לעשות שבתור דתל"ש קשה לי לקבל את המושג "אסור" בלי הסבר הגיוני,
נגיד שזה לא אסור. ובפועל, זה לא אסור, כולנו מטפלים ברכבים בעצמנו, ואנחנו לא המגזר היחיד שלא מקפיד לטפל במוסך. ועזוב תאונות דרכים. הכל עניין של ביטוח.
אתה מוכן להקים עסק כזה בלי ביטוח? אם כן, לך על זה, ותהיה מוכן לזה שיום אחד מישהו יתבע אותך - על זה שפטיש נפל לו על הרגל, על זה שהרכב שלו נפל מהליפט (אפילו שהוא זה שלא מיקם את הזרועות נכון...), על זה שמישהו אחר ריתך ליד ודפק לא את הצבע, ולא חסרות סיבות הרבה לפני שמדברים על תאונות עם נפגעים.
אתה רוצה שיהיה ביטוח? חברת הביטוח תסתכל עליך, ובדיוק כמו כאן, תגיד " אוקי, אז למה לא אמרת שאתה רוצה לבנות מוסך? בשביל ביטוח למוסך אתה צריך על פי החוק ככה וככה וככה...".