תגובה להודעה: רעש מייסבים(גיר??)
אוקי תודה.
בכל אופן אני בדקתי כאשר הטרנספר בניוטרל ולא היה רעש חריג.
אני אפרק דריישפט אחורי ויעשה אותו הדבר.
השאלה העיקרית היא לא איך משפצים.
אלא איך יודעים איזה מהמכלולים מרעיש ובעיתי!
אולי החלפת השמן היתה בעייתית, למרות ששמתי שמן איכותי(הכי איכותי שמצאתי130 ש"ח)
אני רוצה לשלול בעיות קטנות, לפני שאני מפרק חצי רכב.
אתה יכול לתת למומחה לעשות סיבוב על האוטו.
אני זוכר שגם לי היה קשה להבחין בזמנו, פירקתי את הפלסטיק של הידיות ונסעתי ככה, בכל זאת חשבתי שזה מהגיר בסוף זה היה הטרנספר. יש לו שריקה אופיינית אז אפשר לדעת לפי סוג הרעש.
ברגע שאני לוחץ על הקל'ץ והרכב ממשיך באותה המהירות הרעש נפסק
בעיה במיסב של הילוך ישיר (הציר שניכנס לתוך הדיסק של המצמד)
ועל הדרך אולי יש עוד איזה מיסב או שניים דפוק.
אבל אין ספק שהמיסב של ההילוך הישיר גמור.זה לא ניחוש אני אחרי זה.
אם זה היה מהטרנספר היה לך רעש בכל מהירות.במיהירויות שציינת המיסב מקבל סיבוב אובלי כי בטח חסרה לו איזה ג'ולה וזה הרעש, ברגע שאתה עובר את המיהירות של 60 המיסב מתחיל לעבוד רגיל ולא שומעים אותו
עבודה נעימה.
מסכים עם ההשערה של רמי - מיסב הילוך ישיר או מיסב לחץ של הקלאצ'. תופעה מוכרת שנגרמת בגלל שבירתו של הקפיץ שמחזיר את המיסב למקום בעת לחיצת הקלאצ'. קפיץ שעולה 8 שקל במכשילי תנועה ובגללו צריך להוריד גיר.
גם אצלי מנסיון.
אוקי מייסב הילוך ישיר! איך אני מוודא שזאת אכן הבעיה, לפני שאני מפרק גיר?
אשמח להסבר יותר מעמיק(תרשים, או הפניה)
איפה המייסב יושב? על הקלא'ץ או על הגיר?
תודה. :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ramurai
ברגע שאני לוחץ על הקל'ץ והרכב ממשיך באותה המהירות הרעש נפסק
בעיה במיסב של הילוך ישיר (הציר שניכנס לתוך הדיסק של המצמד)
ועל הדרך אולי יש עוד איזה מיסב או שניים דפוק.
אבל אין ספק שהמיסב של ההילוך הישיר גמור.זה לא ניחוש אני אחרי זה.
אם זה היה מהטרנספר היה לך רעש בכל מהירות.במיהירויות שציינת המיסב מקבל סיבוב אובלי כי בטח חסרה לו איזה ג'ולה וזה הרעש, ברגע שאתה עובר את המיהירות של 60 המיסב מתחיל לעבוד רגיל ולא שומעים אותו
עבודה נעימה.
אצלי היו רעשים שהתחילו רק בסביבות ה60 קמ"ש, היתה לי בעיה עם הטרנספר שיפצתי והכל הפסיק, לפי מה שידוע לי וממה ששאלתי אם יש בעיה עם הטרנספר בד"כ הרעשים מתחילים במהירות הזה ולפניכן אין רעש, אז אתה לא יכול לשלול כ"כ מהר.
שהמיסבים של הטרנספר טחונים זה מתחיל ב40 בערך ומלווה אותך עד 140.
הבנאדם אומר בפרוש. שזה בין 40 ל60. את זה ראיתה???:mad:
איך בודקים את המיסב של הילוך ישיר? בגדול מורידים את הגיר ובודקים עם הציר שניכנס לקלץ' (מצמד) אין לו חופש . אגב זה לא פשות לפרק גיר. אתה חייב את כל החומר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
אוקי מייסב הילוך ישיר! איך אני מוודא שזאת אכן הבעיה, לפני שאני מפרק גיר?
אשמח להסבר יותר מעמיק(תרשים, או הפניה)
איפה המייסב יושב? על הקלא'ץ או על הגיר?
תודה. :)
ישי,
כמו שאמרו למעלה - הבעיה היא במייסב הילוך ישיר. המייסב הזה יושב במרכזו של גלגל התנופה, מאחורי הקלאצ' - כדי להגיע אליו צריך להוריד גיר, לפרק קלאצ' ולהוריד גלגל תנופה.
הרעש הוא לא מהטרנספר כי ברגע שאתה לוחץ על הקלאצ', הגלים בטרנספר ממשיכים להסתובב, אם זה היה משם היית ממשיך לשמוע את זה...
אם אתה מחליט להוריד גיר, תשקול גם להחליף את הקלאצ' (בן כמה הוא?), יש אחלה כתבה באתר. העסק לא כזה נורא ויותר פשוט ממה שחושבים. אפשרי למישהו שעובד לבד.
בהצלחה,
איתי
לפי מה שאני יודע הקלא'ץ בערך בן 4 שנים
הוא במצב טוב מבחינת הפרדה(לדעתי יש בשר)
איתי: לפי מה שאתה אומר, נניח ששללתי את הטרנספר, מה לגבי ההילוכים? איך אני שולל אותם?
המיסב שבמרכז גלגל התנופה לא מסתובב ולא בא לידי ביטוי ובוודאי לא ישרוק כשדוושת המצמד לא לחוצה. לא רלוונטי לתיאור הבעייה.
המיסב שבצד האחורי של ההילוך הישיר, ציר הכניסה לגיר מסתובב במהירות שהיא פונקציה של סל"ד המנוע בלבד, ללא תלות במהירות הרכב. בשביל לקבוע שהוא אשם יש לראות אם מצליחים לשחזר את הרעש בכל ההילוכים באותו סל"ד.
מהירות המיסבים שבכניסה לטרנספר תלויה במהירות היציאה מהגיר. במצב כזה, אם הרעש מופיע נגיד ב60 קמ"ש, בהילוך רביעי ב2000 סל"ד, אז הוא אמור להופיע גם כשהגיר בהילוך רביעי ב2000 סל"ד אבל כשהטרנספר בLOW.
בשביל להבחין אם מדובר בגל אחורי או בסרן האחורי, כדאי לנסות לנסוע עם גל הינע אחורי מפורק ובהנעה קדמית משולבת.
מנסיון, זה די קשה להבין אם המיסבים בגל ההינע המרכזי תפוסים, ולפעמים הדרך לגלות את זה תהיה רק לאחר פירוק גל ההינע מהרכב, אבל מתיאור הבעייה עושה רושם שלא זו התקלה.
על פניו, חוץ מהמכלולים שבאים אחרי הטרנספר, המיסב היחיד שהתלות היחידה של מהירות הסיבוב שלו היא במהירות הרכב זה מיסב היציאה מהטרנספר. אם פותח השרשור משוכנע שזו התלות היחידה שיש לרעש שהופיע לו, והוא עשה אלימינציה למכלולים שבאים אחרי הטרנספר, זה היה הכיוון שהייתי בודק ראשון. כמובן לאחר שהייתי בודק אם בLOW באותו הילוך ובאותו סל"ד שהרעש הופיע כשהטרנספר היה בHIGH, הרעש לא מופיע שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
על פניו, חוץ מהמכלולים שבאים אחרי הטרנספר, המיסב היחיד שהתלות היחידה של מהירות הסיבוב שלו היא במהירות הרכב זה מיסב היציאה מהטרנספר. אם פותח השרשור משוכנע שזו התלות היחידה שיש לרעש שהופיע לו, והוא עשה אלימינציה למכלולים שבאים אחרי הטרנספר, זה היה הכיוון שהייתי בודק ראשון. כמובן לאחר שהייתי בודק אם בLOW באותו הילוך ובאותו סל"ד שהרעש הופיע כשהטרנספר היה בHIGH, הרעש לא מופיע שוב.
חנן תודה על ההסבר המעמיק!
נראה לי שהבנת הפוך, הרעש נעלם אחרי לחיצה על הקל'אץ.
כאשר הרכב ממשיך באותה המהירות(60-80)עם קלא'ץ לחוץ
בכול אופן אני אבדוק כל מה שאמרת ויעדכן מה התוצאות
על לא דבר.
הסברת בצורה ברורה כבר בפעם הראשונה, וכך גם הבנתי את זה, ולא הפוך.
ובכן מבדיקה שערכתי היום תוך כדי נסיעה.
הרעש מופיע בכל ההילוכים(משלישי ועד חמישי)
ברגע ששילבתי לLOW הרעש גם היה(למרות שהיה קשה מאוד להבחין בו)
מחר אני אפרק את הדריישפט האחורי בשביל לשלול את הצלבים.
{מחשבה שעלתה לי בראש: אולי אני מחמיר מדי, והרעש הוא רעש תקין של ההילוכים(הג"גשים עצמם)
למרות שיש שינוי ברעש. אם אני לוחץ על דוושת התאוצה הרעש קיים ,אם אני עוזב הוא נעלם }
ישי,
אני מציע לך לתת למישהו אחר (שהתחת שלו כיבד כבר סמוראי או שניים :grin:) שיאבחן את הבעיה.
אתה (וזה בסדר, זה קורה לכולם.....) "אונס" את הבעיה. אתה מתאים את הרעש לבעיה ולא את הבעיה לרעש.
לילה טוב,
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
הרעש מופיע בכל ההילוכים(משלישי ועד חמישי)
אם אני לוחץ על דוושת התאוצה הרעש קיים ,אם אני עוזב הוא נעלם }
נראה לי שאתה יכול להתחיל לפרק את הטרנספר...
ובכן..
אתמול פרקתי את הדריבשפט האחורי,ובדקתי אותו
הוא נראה במצב טוב, ללא חופשים ,והצלבים לא נראים תפוסים.
(בדקתי שהם נעים בחופשיות לא מעבר לכך)
יצאתי לסיבוב.
התוצאות הן שהרעש פסק! למרות שהיתה וברציה מסוימת שלדעתי קשורה לדריבשפט הקדמי.
השאלה מה זה אומר מבחינתי?
שהרעש בא מהטרנספר?
-נראה לי שאת הגיר אני יכול לשלול.
-גם את הצלבים אפשר לשלול.
אין לי ידע או נסיון בעניין אני רק מעלה השערה, מה לגבי הדריבשפט עצמו?
תסתכל בשרשור איזון דרישפט בתגובה 10 על התיאור של אמיר לזיהוי דריבשפט לא מאוזן.
חן
דרייבשפט לא יודע לשרוק.
נשמע כמו רינג פיניון בסרן האחורי, או טרנספר. בד"כ שריקה שמשתנה בצורה דרסטית ע"פ גודל המומנט שעובר בצירים נגרמת מגלגלי שיניים ולא ממיסבים.
האם בטרנספר של הסמוראי, כשהוא בHIGH התנועה עוברת דרך גלגלי שיניים או שיש חיבור ישיר מהכניסה ליציאה? אם החיבור הוא ישיר, החשד הגדול יותר נופל על הסרן האחורי.
יכול להיות שבשביל להיות בטוח לפני שמתחילים לפרק ניתן לשחק עם סמיכות השמן בדיפ' האחורי (תוספת זמנית של גריז לשמן, למשל) ולראות אם הרעש משתנה.