חברים שמצטרפים לטיול בגיפ שלך- החזר כספי.
לחברים בפורום שלום רב,
אתמול נסענו אני אשתי ועוד חבר שהזמנו לטיול גיפים באיזור הצפון.
היינו קבוצת גיפים עם מדריך שגבה 200 לגיפ.
החבר שהצטרף ידע מראש שיש עלויות והסכים להשתתף.
ההוצאות לטיול היו אם כך : 200 שקל למדריך ועוד 160 שקל דלק.
כלומר 320 שקל.
אשר לדעתי יש לחלק זאת לשניים: אני והאישה חלק אחד ,חבר חלק שני.
והנה הברנש נותן רק 120 שקל ואומר שיש לחלק את ההוצאות לשלוש.
לא רציתי להתווכח איתו. פחות 40 שקל לא ירוששו אותי. מדובר פה על עיקרון.
שאלה: מי צודק.
שאלה שניה: איך אתם חברים עושים את חישוב העלוית לטיול גיפים. הרי ידוע שיש בלאי גבוה טסט וביטוח תיקונים ושאר ירקות.
אציין שזאת הפעם השניה שאני נתקל בתופעת הקמצנות הזאת.
בתודה מראש לכולם,
תגובה להודעה: חברים שמצטרפים לטיול בגיפ שלך- החזר כספי.
בפעם הבאה סע עם אישתך ואל תזמין חברים אם אתה איש של עקרונות ולא של חברים...
תופעת קמצנות,
אני באמת לא רוצה לחוות את דעתי מי כאן הקמצן,
שאיתי מטיילים אז ככה ,
דלק, בלאי לרכב , תיקוני שבירות , שיפוצים עתידיים, שמנים, אקסטרות ,שיפורים,
דלק אמרתי ? לא פשוט מאז שכתבתי דלק כבר הלך עוד ליטר,
אהה אוכל? מה עם האוכל ,
אופסס, מה עם זה שרק בטיול האחרון הלכו 4 ליטר וודקה ,
4 ק"ג אוסובוקו
2 ק"ג מעושנים
ירקות שורש
ועוד טון צופרים,
אצלי לא משלמים אצלי נהנים אם לא הבנת עד כה
אצלי רוב הטיולים הם לחצי מהיום בלבד ולכן כמות אוכל כמו של מאיר לא נכנסת אצלי באוטו בדרך כלל אבל חברים כן, היתה רק פעם אחת שחבר מנומס מאוד נסע איתי לטיול והציע להשתתף בדלק, אותו חבר קיבל כאפה והזהרה שלא יעיז להציע הצעה כזאת בשנית!
אני יטייל בכל מקרה, עם החברים או בלעדיהם, את הדלק אני ישלם בכל מקרה, אז אם הם רוצים להצטרף כדי לבלות ולהנות איתי, קדימה!:D
מאיר אני בא לטייל איתך:grin:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל איש ההר
שאלה: מי צודק.
הוא.
אם מחשבים עלויות ישירות לכל אדם אז צריך לחלק ל-3.
אם אתה רוצה להתחיל להתחשבן איתו על הוצאות עקיפות, אז באמת אתה יכול לחלק את כראות עינך, או פשוט לגבות ממנו סכום שהוא היה משלם לחברת טיולים על יום טיול בג'יפ (הם מחשבים את כל העלויות כגון דלק, בלאי, שעות עבודה, שעות משרד וכו') ואז תשאל את עצמך האם אתה חבר או חברת טיולים...
עירא
כשחושבים על זה... בא לי לקנות סט צמיגים חדש...אולי אזמין חבר לטיול ו"אחלוק" איתו הוצאות :rolleyes:
אתה הזמנת חבר לטיול?
שייתן כמה שבא לו, אם בא לו. במחירי הדלק של היום, מה זה 160 שקל לדלק בטיול? לאן נסעתם? להריח כלנית מאחורי הבית? בשביל זה מתחשבנים על החור שבגרוש עם חבר שאתה הזמנת? היום אתה מזמין לטיול, מחר הוא מזמין לכמה דרינקים, וחסל.
מצד שני, אם זה עניין כרוני - בנאדם שמצוות את עצמו לטיולים ברכב שלך על חשבון הברון (על חשבונך כמובן), ולך לא נעים להעמיד אותו על מקומו, זה משהו אחר. אבל במציאות כמעט ולא נתקלתי באנשים כאלה. צריך הרבה מאוד חוצפה כדי להתנהג ככה.
הטיול של הסופ"ש האחרון שלנו עלה לי רק בדלק 400 וקצת שקלים, לינה בחאן מאוד מסודר עם כל הפינוקים - 100 שקל לאדם, נזקים בג'יפ עוד לא בדקתי לעומק ובטח שלא ספרתי עד הסוף... חבר שנסע איתי שילם על הלינה של שנינו ובנוסף לצידנית הההפתעות המלאה שאני הבאתי, גם הוא הביא קצת בשר, קצת בירות, קצת חטיפים ונישנושים, ועבד בפרך כמו חמור בחילוצים. מבחינתי זה הרבה מעל ומעבר.
מישהו סופר את העלויות "הקטנות" בטיול כזה? בלאי מצטבר של הרכב זה עניינו של בעל הרכב, אבל כמה עלה לך מאיר, לרקוח ג'ריקן שלם של "מיץ הפסיפלורה"? כמה עלו לקמי כל חומרי הגלם של המעושנים האלוהיים? כמה עלו לך חומרי הגלם של הפויקה? כמה עלו האנטריקוטים והסינטות? כמה עלו השומים בסלט (איזה 18 טון שום)? כמה עלו העוגות? יודעים כמה עולה להכין שקשוקה עם 16 ביצים שאכלנו למחרת? אולי נספור גם את מיכלי הגז של הכירה לפי 10 שקלים לחתיכה? ושישיות של בירות? ובקבוק סינגל-מאלט ב-65$ זה בחינם?
מי סופר. עוד אין לי מושג כמה יעלה לתקן את הכננת שלי. כולי תקווה שזה ייגמר "רק" בהחלפת השלט. וזה עוד כלום - גם טל עוד לא יודע מה נגמר עם המנוע שלו. רוב הסיכויים שגם זה יסתיים בטוב, מחזיקים לו אצבעות.
בקיצור - אף אחד לא סופר בטיולים האלה. נכון, זה יקר, אבל באים להינות ולא להתחשבן. מי שמסתובב עם הפינקס ורושם לחברים שלו כל שקל, שלא יתפלא אם אחרי כמה חודשים גם ימצא את עצמו מטייל לבד.
אם אני מצטרף לחבר, אני אחראי על האוכל לשנינו.
ואני אוהב לאכול ותמיד מביא יותר ממה שצריך.
השרשור הזה כבר הולך לעלות לי הרבה כסף
עד עכשיו קיבלתי 3 טלפונים עם בקשה לטבלת אקסל לכל הטיולים העתידיים,
אני מצהיר כי שבת זאת מנוחה שבת הבאה אני בדרום ,
שוב:D
והפעם עבירות אבל עם הקטנה איתי(שזה הקטע הכי טוב שיש)
" החבר " מכין לך מלכודת !
אחרי שהוא יתן לך את הכסף . הוא יגיש נגדרך תביעה על נסיעה ללא ביטוח .
הביטוח שלך אינו מכסה שימוש ברכב בתשלום ......
מה אתה אומר מאיר :eek: :eek:
כזה סיפור עוד לא היה בפורום :confused:
איציק
]לכל החברים שענו-תודה וכל הכבוד.
מכל מה שכתבתם הבנתי את העיקרון. אתם מזמינים את החברים שלכם לטיול -לא מבקשים החזר.
אחשוב על זה בחיוב .לכם יש נסיון בזה.
לחבר דרור היקר: עלות הטיול היתה 320 שקל.
ולא, לא נסענו להריח כלניות-טיפוס בקרן הכרמל ,מוחרקה עוד כמה מקומות ובסוף דרך קשה בנחל כרם מהר"ל.
טיול אתגרי עם כמה הצלבות ונעילות בפאג'רו 97 דיזל ידני הגיפ הכי טוב בעולם. טוב.. סתם יש עוד גיפים .
*** נא לא להגדיל את הכתב שלא לצורך (זה מה שנקרא בשפת האינטרנט "לצעוק", וזה מעצבן כמו בן אדם אמיתי שמדבר בצעקות). תודה, המערכת ***
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
" החבר " מכין לך מלכודת !
אחרי שהוא יתן לך את הכסף . הוא יגיש נגדרך תביעה על נסיעה ללא ביטוח .
הביטוח שלך אינו מכסה שימוש ברכב בתשלום ......
מה אתה אומר מאיר :eek: :eek:
כזה סיפור עוד לא היה בפורום :confused:
איציק
ואני מציע שהמשרה תציב נידות גיפים בכל המסלולים על מנת לבדוק הנושא..
נראה לי שהתחיל פה עליהום ושלא לצורך.
אומנם הנקודה שהציג דניאל היא נקודה רגישה, אבל באמת שאני לא מבין מה הרעש סביב לקיחת חלק בהוצאות לטיול.
אני יכול לכתוב בשמי, אך אני מניח שאני כותב בשם הסטודנטים / החיילים ושאר האנשים שהפרוטה לא נמצאת בידם.
טיול של יומיים שלושה לדרום בימינו זה סיפור שיכול להגיע בקלות רבה ל-600 ש"ח דלק + סכום ניכבד לאוכל ושתייה (בתחשיב כללי, עלות טיול של שני לילות בדרום הרחוק כאשר בג'יפ אני ובת זוגי תגיע בקלות ל1000 ש"ח).
בקרב מרעי, נהוג שכל הנוסעים ברכב מתחלקים בהוצאות השוטפות (דלק, קרח, מים מינרלים, צ'פרים וכו') ולרוב נושא המזון בד"כ מתבצע ע"י קנייה מרוכזת של מישהו אחד ובסוף הטיול מתחלקים בין כל האנשים שהיו בטיול (לרוב זו כמות אנשים גדולה שנסעו במספר רכבים).
אני גם מאמין שזה דבר הגיוני לחלוטין ולו מהסיבה שללא שותפים להוצאות השוטפות (הגדולות מאוד) לא הייתי יוצא לטיול, ומצד שני אותו חבר/שותף לנסיעה/טרמפיסט ללא הג'יפ שלי גם כן לא היה יוצא לטיול וכך אנו חיים במערכת סימביוטית מאושרת....
עירא
אם תעשו כמוני ,תחסכו דלק והרבה חברים.
תורידו את כל המושבים ברכב ,מלבד מושב הנהג.
אצלי, אבל רק בינתיים ,יש עוד מושב נוסע זמני.....................
דרך אגב - איך עושים טיול ב-300 שקל. אני מגרד את האלף בלי חישובים מסובכים.
עירא , אתה כנראה לא מבין נכון חביבי...
חברים לא מחשבנים.. מי שקשה לו בכיס, לא ידרוש תשלום מחבריו ואו יקח לליבו על סכומים זעומים כפי שדובר בתחילת השרשור אלא יבקש עזרה מחבריו, כל שכן אלה כבר בטח יציעו עזרה מיוזמתם ואף יקחו על עצמם משימות כגון מזון ושאר דברים שהם יכולים לתרום כי לא הכל מותנה רק בתשלום הדלק.
כשיוצאת קבוצה של חברים לטיול של יומיים שלושה , אני לא חושב שיש מישהו שמצפה שהנהג יקח על עצמו את כל ההוצאות והם יושבים רגל על רגל ואולי גם מצפים שיאכילו אותם...
בין חברים יש דברים שהם מובנים מאליהם ואם יש דילמות כפי שהוצגו לעיל , כנראה שהחברות מוטלת בספק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אם תעשו כמוני ,תחסכו דלק והרבה חברים.
תורידו את כל המושבים ברכב ,מלבד מושב הנהג.
אצלי, אבל רק בינתיים ,יש עוד מושב נוסע זמני.....................
דרך אגב - איך עושים טיול ב-300 שקל. אני מגרד את האלף בלי חישובים מסובכים.
אני עשיתי משהו דומה - קניתי רכב שלא נוח לנסוע בו ואז כולם עוברים לרכבים האחרים :D
לגבי התשלום...אתה זה שבחרת בהומו - תשלם!
*** אין צורך לצטט תגובה שלמה, סתם. המערכת ***
אני אומר זאת (מאחר ושאלת) בפה מלא, ללא שום התפלפלות כי הכל כבר נאמר.
אתה קמצן!
איתן
[quote=Eitan_S;222095][quote=
אתה קמצן!
איתן[/quote]
וגם חלש קצת בחשבון.
*** ושוב, ציטוט שלם מיותר ***
אם זה עושה לך טוב בלב- אז אני קמצן