כיצד ניתן להוציא קודי תקלות בונדורה (קוויגלי שנת 96) - חצי-סוויץ', קיצור רגלי ALDL (אם כן איפה זה ואלו רגליים) - כאשר סקנר זו האפשרות הממש-אחרונה, והאם כל הונדורות זהות לעניין זה?
כמו"כ אשמח לקבל הפנייה לרשימת הקודים.
תודה רבה
גיתאי
Printable View
כיצד ניתן להוציא קודי תקלות בונדורה (קוויגלי שנת 96) - חצי-סוויץ', קיצור רגלי ALDL (אם כן איפה זה ואלו רגליים) - כאשר סקנר זו האפשרות הממש-אחרונה, והאם כל הונדורות זהות לעניין זה?
כמו"כ אשמח לקבל הפנייה לרשימת הקודים.
תודה רבה
גיתאי
מגשרים את שני הראשים הימניים קיצוניים (עליון ותחתון) בשקע הדיאגנוזה. מנורת הCHECK ENGINE תבצע סדרת הבהובים המהווים את קוד התקלה. השקע אמור להימצא באיזור שמתחת להגה בתחתית הדשבורד.
מצורף קישור שהעלתי לרשת עם מדריך קודי תקלה אופייניים לרכבי GM שנכתבו במקור עבור מנוע הבנזין בנפח 4300 ואינני יודע כמה מתוכם משותפות למנוע הדיזל.
מדריך קודי התקלה נכתב ע"י חיים ידובנר.
בהצלחה, ליאור.
ליאור,
תודה רבה על המידע. המדובר בונדורה בנזין (מנוע 5.7 V8 מודל 96). מקווה שרשימת הקודים הנ"ל תופסת לגבי דגם הרכב המדובר.
לאחר שמגשרים בין 2 רגלי ה-ALDL, האם נדרשת פרוצדורה נוספת על מנת שהנורה תהבהב קודים (למשל כמה פעמים כיבוי-והדלקה של חצי סוויץ') או שהתגובה תהיה אוטומטית?
תודה רבה
גיתאי
באם מדובר בהזרקת TBI (ואני מניח שכן) הקודים אכן מתאימים. מנסיון העבר שלי לבדיקה פתחתי חצי סוויץ', מנורת הCHECK ENGINE נדלקת ואז גישרתי, קבלת הקוד/הבהוב היא מידית.
את מנוע ההזרקה הרב נקודתית בנפח 5700 אני לחלוטין לא מכיר, למען האמת אני בכלל עדיין חי בעידן הקרבורטורים :lol:. אם מדובר במערכת הזרקה דוגמת מנועי הוורטק אז כמובן שיש הבדלים בקודים ממערכת הTBI, אך הבשורה הטובה שאני אוכל לנסות להשיג את קודי התקלה למערכת ההזרקה הנ"ל.
יהיה משמח מאד לקבל ממך את קודי התקלה...
המון תודה
אבקש ממך לנסות לברר דבר קטן כאשר אני מנסה במקביל לברר אותו דבר: האם מחשב הרכב הוא OBD2, כמרבית המחשבים החדשים מאחרי 96 וגם לחלק מהמוזרקות של GMC לפני. באם מחשב הרכב הוא OBD2 הרשת מוצפת באתרים עם "מקרא" לקודי התקלות במחשב הנ"ל.
הבנתי ש99% שמדובר בOBD2, שקע הדיאגנוזה 16 פינים כמו בתמונה, אם קיים אצלך, יאמת את ההשערה.
http://www.obdii.com/images/connectorblue.GIF
כאן נמצאים כל קודי התקלה למחשב OBD2:
http://www.obdii.com/ וישנם עוד המון קישורים. אם תצטרך קצת "תרגום" אשמח לעזור.
ליאור.
מדובר בשקע ALDL, גשר את שני הימניות באותה שורה (לא עליונה ותחתונה) ואז תפתח סוויץ'.
ליאור.
ובכן, סופסוף העסק עובד.
האם העובדה זה שקע ALDL מעידה על כך שהוא לא תומך OBD2, או שאין קשר בין הדברים?
בכל מקרה, הקודים שקיבלתי הם:
12
32
33
59
81
82
85
87
המעניין הוא שכל קוד חזר על עצמו 3 פעמים.
אשמח להתקדם מכאן.
תודה
גיתאי
אתה לא קורא ה"פ?
אביגדור
lowrider, אייכה?...
הנני!
מכיוון, שכמו ששמת לב, אין במדריך שהעלתי לא קוד 59 ולא קודים שמתחילים ב8, שכנראה זהו סט קודי תקלה השייך רק למנועי הזרקה רב נק', אני מריץ חיפוש ברשת לגבי משמעות הקודים.