חבר רוצה להפוך את הבלייזר שלו לרכב שטח נטו. קרי ללא נסיעות על הכביש והגעה לשטח על גבי גורר.
מה קורה עם האגרה? (אני מבין שמפקיד הרישיונות ומקבל זיכוי יחסי על התקופה שנותרה.
איז ביטוח נדרש?
הערות מועילות אחרות?
מוני
Printable View
חבר רוצה להפוך את הבלייזר שלו לרכב שטח נטו. קרי ללא נסיעות על הכביש והגעה לשטח על גבי גורר.
מה קורה עם האגרה? (אני מבין שמפקיד הרישיונות ומקבל זיכוי יחסי על התקופה שנותרה.
איז ביטוח נדרש?
הערות מועילות אחרות?
מוני
אין אגרה, אין ביטוח, לא חוקי למהדרין.
הוא לא מקבל שום אגרה בחזרה. אם וכאשר יחליט להחזיר את הרכב לרישוי כביש, אז יקבל הנחה בתשלום האגרה בהתאם לחלק היחסי שכביכול שילם ולא השתמש.
שמיל תודה על ההסבר המלווה בדוגמא מאלפת.
מיכה תודה, ההבדל הכספי איננו משמעותי בכל מקרה.
אעביר זאת לחבר.
שמיל, למה אני בדיוק טועה? במה אני בדיוק טועה? אשמח אם תאיר את עיני.
כן, מיכה
- נכון.ציטוט:
מפקיד הרישיונות מקבל זיכוי יחסי על התקופה שנותרה
- לא נכון.ציטוט:
הוא לא מקבל שום אגרה בחזרה. אם וכאשר יחליט להחזיר את הרכב לרישוי כביש, אז יקבל הנחה בתשלום האגרה בהתאם לחלק היחסי שכביכול שילם ולא השתמש
הבנתי.
עשית את זה?
בדקת את זה?
אתה יודע אם זה קיים בפועל?
איך אתה מקבל זיכוי? בכסף?
כשאני הקפאתי את הרשיונות של הג'יפ, כשעוד נותר בהם זמן, שאלתי בדיוק את אותה שאלה בדיוק והפקידה אמרה לי במפורש שכסף (מזומן, צ'ק או העברה בנקאית) אני לא אקבל אלא בפעם הבאה שאחדש את הרשיונות אני אקבל זיכוי יחסי על התקופה שנותרה לי. אם נשאר לי חודש ולצורך ההדגמה עולה לי האגרה 1200 שקל, אז בפעם הבאה אשלם רק 1100 שקל.
אז אולי בתקנות כתוב X, אולי אתה הצלחת איכשהו לקבל זיכוי אבל מבחינתי מה שאומרת הפקידה במשרד הרישוי זה מה שיהיה. לי זה היה ככה. להתחיל לומר שאני טועה ? לא יפה מצידך.
מיכה, מתי תלמד?
זה החוק, גם אם פקידה מסויימת לא מכירה אותו.
אם תתעקש, תקבל, בדיוק כפי שאני אומר.
נסה להזכר בשרשור של חיים רכס על העברת בעלות לרכב ללא טסט. קרה בדיוק מה שאמרתי כשחיים התעקש, אבל רק אחרי שהוא התעקש מאד.
ולא, זה הייתרון של עורכי דין. אני לא צריך לעבור על בשרי כל דבר כדי לדעת מהו החוק ואיך ליישם אותו. (אה, נכון, שכחתי שכל עורכי הדין גנבים ושודדים..;)).
אין לי עניין להתווכח איתך מיכה.
אתה מקבל במדינה כל מה שמגיע לך לפי החוק אם אתה מכיר את החוק ויודע לעמוד על שלך.
ציינתי מה אומר החוק.
ציינתי שגם נוהל קשה הרבה יותר למימוש, כשחיים רכס התעקש שמגיע לו, על אף שכולם אמרו שלא יכול ואי אפשר, וללא ידיעת אף אחד מהפקידים, הוא קיבל בסוף, כי ידע לעמוד על זכויותיו.
חברו של מוני יקבל, חכה ותראה.
לא ברור לי למה אצלך תמיד העניינים מצליחים להסתבך למשהו אחר לגמרי.
ואגב - אני מבין שאם לא תחזיר אף פעם את הג'יפ שלך לכביש, פשוט נתת להם כסף מתנה?
יפה מצידך.
זה היה כולה שבוע אז לא נורא. בעוד 10 שנים אני אקבל זיכוי (כשהוא יהיה אספנות)
שמיל, זה נכון ורצוי להתעקש אבל שהחבר של מוני יקח בחשבון שהוא כנראה לא יקבל את הכסף בחזרה.
כאשר רכב נגנב ומוכרז עליו אובדן או לאחר טוטל לוסט מגיעה לך את החזר הרשיון עד סוף השנה.
אם הנהלים הנ"ל קיימים (ולא ממש משנה שאחוז גבוה מידי לא ממש את הזכות הנ"ל) למה שבמקרה של הקפאה הזכות הזאת לא תתממש?
הזכות מתממשת, ערן, גם במקרה של הקפאה, וניתן לקבל את הכסף חזרה.
אלא שמיכה יודע תמיד הכל הכי טוב (גם אם רק בערך, ואולי, ונדמה ונראה לו ש.), והוא תמיד יגיד את המילה האחרונה.
ועל זה נאמר ביידיש - אוסט האער גיזוקט...