סקר מרתק. "יצאתי אידיוט - או איך דופקים ג'יפ שלא מניע (פעמיים)"
סיפור שהיה כך היה (ורק לפני 5 דקות היה)
יצאתי לג'יפ מתוך מטרה לשטוף אותו אחרי שבשבת הייתי בטיול בגבי צין והוא טבל קצת במי פוספטים.
נכנס, יושב מסובב את המפתח וכלום, עושה את זה שוב וכלום (תאמת לא כלום, שומעים את הסולונואיד בפעולה)
יורד מהג'יפ פותח מכסה מנוע מוודא שכל החיבורים במקום, מנסה שוב וכלום. טוב בשלב הזה אמרתי אולי הבעייה חשמלית ניסיתי לתת פלוס יישיר לסטרטר (עם כבל עבה כמובן) ופלוס לסולונואיד ולכל דבר אפשרי וכלום לא עושה עליו רושם.
חשבתי (לייתר דיוק לא חשבתי) אולי הסטרטר תפוס משום מה ואולי עם אני אדחוף את הג'יפ קצת ואשלב הילוך, אז זה יעזור, אבל מה לעשות שלדחוף את הג'יפ לבד זה לא הדבר הכי פשוט. בניסיון הראשון, משכתי אותו קצת אחורה (בעלייה) ואז דחפתי קדימה ושלבתי הילוך וכלום. טוב זה היה בערך חצי מטר לכל כיוון ולכן גם מהירות אפס אז ניסיתי שוב, הפעם משכתי קצת יותר אחורה והתחלתי את הדחיפה קדימה אבל מה לעשות שההילוך לא נכנס והוא פשוט המשיך קדימה לתוך מוט ברזל בגובה 2 ס"מ מעל הפגוש :evil: ותוך הורדת קצת צבע מהכנף הוא נעצר. עכשיו אין לי שום סיכוי להרים אותו חזרה בייד ולכן הבאתי את הטרקטור (ג'ון דיר שנת 70) שיימשוך אותו אחורה ויוציא אותו מהמוט ומהיירידה שהוא נמצא בא.
מושך לאט לאט ובזהירות, הג'יפ עולה, אני עוצר להערכת נזקים, רואה שקצת יירד צבע בכנף ושהמוט שבלם את הג'יפ התעקם אבל לא נורא, מחזיר את המוט למקום והולך לנסות להניע את הג'יפ, אבל כמובן שהג'יפ לא מניע.
בדלב הזה רף הטמטום שלי עלה מדרגה, והחלטתי לנסות למשוך את הגיפ כשהוא בהילוך (משיכה ממש קטנה רק כדי שהמנוע יסתובב קצת) משלב רוורס בג'יפ (מזכיר לכם שאני לבד) עולה לטרקטור ומתחיל ליסוע אחרי 30 ס"מ בהילוך 2 LOW בטרקטור שזה ממש אבל ממש איטי אני מרגיש שינוי קל במשיכה יורד לג'יפ והג'יפ הפלא ופלא מונע. שמח וטוב לב אני מכבה אותו ומכווה שכל מה שיכל להיתפס, השתחרר אבל לא הג'יפ שוב לא מניע.
בנקודה זו, אם עד עכשיו חשבתם לעצמכם נו קורה, אני שוב העלתי קצת את רף הטמטום. במשיכה האחרונה (זו שהג'יפ הניע בה) הטרנספר קפץ לניוטרל (ולכן הג'יפ לא עשה עלי רוורס) ולכן החזרתי אותה ל-2H וניסיתי שוב. הפעם הוא הניע ולא סתם הניע הניע והתחיל ליסוע רוורס ואין צורך להזכיר שבאותו הזמן אני ישבתי על הטרקטור.... :evil: :evil: :evil:
תוך כדי נסיעה אחורה הגלגל ספייר נכנס במשולש של הטרקטור אבל בגלל שאת המתקן שלו הניתי מפרופיל 30X30X3מ"מ אין מצב שהוא יתקופף ןלכן החולייה החלשה (כן זה אני, שלום!) הייתה הדופן האחורית בצד הנהג (במקום שבו נמצאת הסגירה של המתקון) והיא פשוט התקופפה.
אאילעוד יקעהךחע ךעחךעוןדךעוןךןעוךעון
זה מה שיש לי להגיד.
Kids, don't try this at home!!!!
עירא