כמה שאלות כלליות לגבי סופה ושיפוריה
שלום לכול הנמצאים..
אני מתעסק כבר בסיסבות ה5 שנים בכול הקשור לשטח.. 3 מתוכם בג'יפים..
כיום אני בעלים של סמוראי שנת 90 קצר נעול ובקיצור משופר טוב.
בחודש האחרון התחלתי לפזול לכיוון סופות..
בכול זאת אחרי 3 שנים עם אותו הרכב.. אני חושב שהגיע הזמן להתנסות בעוד משהו..
חיפשתי סופות.. הלכתי בדקתי שמעתי קראתי..
ובכול זאת ההתלבטות.. אם לקנות כלי מוכן (נעול ק,א יחסי העברה הגבהות צמיגים 33 והלאה..) או שאולי כדאי לעשות מה שבעצם עשיתי עם הסמוראי ולקנות כלי "בתול" ולאט לאט עם השנים והצרכים שלי להוסיף לרכב כול ה שאני מרגיש שאני צריך.. ולא מה שהנהג לפני הרגיש שהוא צריך..
נכון להיום הסופה שאני חושב ברצינות להביא זה כלה משנת 96 קצרה עם צמיגים 31' קפיצים רנצ'ו פתוחה כמובן מנוע של סופה 2 וגיר לאחר שיפוץ כללי..
מה דעתכם? מה כדאי לעשות?
ואם מישהו מעוניין לקנות סמוראי מדוגם.. או להחליף על סופה..
0546615205 בני
חג שמח
תגובה להודעה: כמה שאלות כלליות לגבי סופה ושיפוריה
אתה יודע בכלל מה ההבדלים בין מנוע של סופה 2 למנוע של סופה? סתם לידע כללי.
אני לא יודע כלום.
אני אומר מה יש.. כי זה מה שקיים על הרכב הספציפי שראיתי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Beni Aroh
אני לא יודע כלום.
אני אומר מה יש.. כי זה מה שקיים על הרכב הספציפי שראיתי..
אני מניח שמיכה שאל, כי אין מצב שעל האוטו יש מנוע של סופה 2. כל הסיכויים שזה זיון מוח, של מוכר שלא הייתי קונה ממנו גם מחזיק מפתחות לצרור של הג'יפ. יש סיכוי קטן עד אפסי שהמנוע הוא של רנגלר tj (כנראה מייבוא), מנוע זהה לזה שמגיע בסופה 2, אבל אם היה מנוע של רנגלר-המוכר היה אומר שהמנוע של רנגלר. בכל מקרה, אם אתה יודע איך נראה מנוע כזה, ולזהות את ההבדלים בינו לבין מנוע סופה רגיל, תוכל לדעת אם הוא דובר אמת או לא...
בכל מקרה, בהצלחה בקניה, בין אם של הג'יפ הנ"ל או סופה אחרת...
קובי
אני לא אומר שאין מצב לכלום. אתה רק צריך להבין שגם אם יש, מדובר במקרה הטוב בקומבינה כלשהי.
היית אומר סיקס עם מנוע V8, ניחא, אושרו כאלו בעבר. אבל סופה עם מנוע של סופה 2 זה נשמע לי משונה. מדובר על משפחה שונה במהותה של מנועים. V6 ולא I6. ככה שאי אפשר לומר שזה כמו סיקס עם מנוע סופה (שעוד איכשהו דומים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מדובר על משפחה שונה במהותה של מנועים. V6 ולא I6. ככה שאי אפשר לומר שזה כמו סיקס עם מנוע סופה (שעוד איכשהו דומים)
מיכה..... סופה 2 נוסעת על מנוע I6 4.0L, בעל בלוק זהה לשל הסופה (להזכירך-בסופה 2 מכלולי רנגלר tj, ולא jk). ההבדלים למיטב ידיעתי הם בסעפות, בתושבות האביזרים ובמערכת ניהול שונה לחלוטין-OBDII בסופה 2 לעומת OBDI בסופה הרגילה.
לבני, בכל מקרה בדוק את הג'יפ היטב, אם תרצה לוודא איזה מנוע יש לך שם תוכל תמיד להעלות תמונה לכאן. הסבה למנוע כזה אינה בעייתית במיוחד מבחינה טכנית, אבל מצריכה רישום מס' המנוע ברישיון. אם יש לך רישום-סע לשלום. מעבר לכך-בדוק את הרכב לפי המדריך לבדיקה לפני קניה של סופה, גם המדריך לסיקס יכול בהחלט לעזור, ואם יהיו שאלות אתה יותר ממוזמן לשאול.
קובי
לפני שאני יחליט סופית אם לקנות אותה אני יקח אותה למוסך שאני סומך עליו שיעשה לי בדיקה מקיפה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
מיכה..... סופה 2 נוסעת על מנוע I6 4.0L, בעל בלוק זהה לשל הסופה (להזכירך-בסופה 2 מכלולי רנגלר tj, ולא jk). ההבדלים למיטב ידיעתי הם בסעפות, בתושבות האביזרים ובמערכת ניהול שונה לחלוטין-OBDII בסופה 2 לעומת OBDI בסופה הרגילה.
אוקי, אני מצטער שבכלל נכנסתי לזה, הייתי בטוח שמדובר על מנוע הV6. סופה 1,2,3 בסוף נהיה לי סלט.
ובכל מקרה זה לא שיפור, המנועים של OBDII חלשים יותר מהמנועים הישנים יותר, מבנה ראש המנוע והשסתומים שונה כדיי לעמוד בתקני זיהום אוויר.
כאשר המנוע מורכב במערכת OBDII, עם הסעפת החדשה, מערכת ניהול מנוע ועוד, ההספק דומה, במערכת OBDI המנוע יהיה חלש יותר.
בני יחתיחת דרק
תקנה סופה
ומקסימום תשים את הסמוראי מאחורה בסופה
ובעליות קטנות תוריד אותו תעלה איתו
בסופה, כמו בכל ג'יפ אחר, הכללים הקבועים תמיד בתוקף: ג'יפ משופר שמישהו אחר כבר השקיע בו את הנשמה, תמיד כלכלי יותר! למרות שמחיר הקנייה הראשוני קצת יותר גבוה. אם אתה בכל מקרה מתכוון לבנות את הרכב בהמשך ולהשקיע בו, כל חלקי האפטרמרקט הללו יעלו לך הרבה יותר כחדשים מאשר אם תקבל רכב מוכן.
בכל מקרה - עדיף לקנות רכב סטנדרטי במצב קוסמטי ומכני מעולה, ואחר כך לשפר בהדרגה, מאשר נבלה שחוטה אבל משופרת שתצטרך להשקיע בה תועפות בפחחות, אוברול מנוע, החלפת גיר, שיפוץ סרנים וכו' וכו'.
צמיגים - זה נושא שנדון כאן בלי סוף אבל אני מרגיש חובה לרענן ולציין: חשוב לוודא שהצמיגים רשומים ברשיון, למרות שעצם הרישום ברשיון עדיין לא הופך צמיגים במידות חריגות לחוקיים, ובוודאי לא יציל אותך מהורדות מהכביש בידי בוחני משרד התחבורע. הורדת רכב מהכביש זה אחד ההליכים היותר משפילים ודורסניים שהרשויות מפעילות כנגד האזרח, וזה סיפור רע ויקר שאתה לא רוצה לחוות על בשרך. ראה הוזהרת.
באופן אישי ולמרות תרומתם לעבירות, אני לא ממליץ על צמיגי 33 ומעלה בסופה שנוסעת ביומיום ולא רק בשטח, ולא רק בגלל עניין החוקיות - הם פשוט מפרקים את הרכב לחתיכות לאט לאט אבל בטוח, ויוצרים עומסים מוגברים ומגוון של שבירות ותקלות.
"הגבהות" - בודי ליפט זה אסון! זה לא שיפור אלא השחתת הרכב. סופה עם צמיגים קטנים מ-33 לא זקוקה לבודיליפט. הגבהת מתלים - יש קיטים מיובאים ויש מקומיים. יש טובים יותר ויש טובים קצת פחות, כולם טובים בהרבה מהזבל המקורי.
מנועים אפשר לשפץ ויש מיבוא - בהחלט יכול להיות שמורכב בסופה מנוע של רנגלר TJ או מנוע של צ'רוקי XJ. מקבלים מנוע עירום ומרכיבים עליו את הסעפות ומערכות ההזרקה והניהול של המנוע הישן כאשר ההבדלים הם כפי שאשר ציין.
גיר ידני, טרנספר וסרנים הם זולים יחסית ויש בשוק משופצים. אתה מוריד את המכלול התקול שלך, מוסיף 2-2.5K ומקבל מכלול משופץ עם אחריות. טרנספר משופץ עם אחריות עלה לי 1.5K בזמנו ולא בקומבינה. ואני יודע שרבים וטובים שילמו אפילו הרבה פחות. אלה מחירים ללא אח ורע ברכבי שטח, למעט אולי בסיקס.
אבל הכי חשוב: עניין הפחחות בסופה (בעיקר אם היא סגורה מקורית) קריטי ממש, הרבה יותר מאשר מנוע או גיר, למרות שגם רכב רקוב יכול לנסוע היטב, זה לא לעניין. אל תתפשר על מרכב רקוב או נזקי שילדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Beni Aroh
ובכול זאת ההתלבטות.. אם לקנות כלי מוכן (נעול ק,א יחסי העברה הגבהות צמיגים 33 והלאה..) או שאולי כדאי לעשות מה שבעצם עשיתי עם הסמוראי ולקנות כלי "בתול" ולאט לאט עם השנים והצרכים שלי להוסיף לרכב כול ה שאני מרגיש שאני צריך.. ולא מה שהנהג לפני הרגיש שהוא צריך..
0546615205 בני
חג שמח
תלוי בן כמה אתה ומה מצבך המשפחתי.
לפני 15 שנה, הייתי קונה רכב בתול ומוסיף עליו כל מה שאני רוצה וצריך.
היום, אני מעדיף מין המוכן, סוג של עצלנות כזו.
מבחינה כלכלית, רכב מוכן זול יותר מרכב בתול עם תוספות בעתיד. ההבדל הוא שאת סך הכסף, אתה מוציא לאט לאט, על פי ההתקדמות.
אביגדור
אתם תסלחו לי שאני מסיט את הדיון בגלל סמנטיקה, אבל מה זה "בתול"?
אין סופה בתולה. אפילו לא באוזן.
סופה זה אוטו שאם תשווה אותו לבחורות, זו אחת שהיתה נרקומנית ועבדה בזנות פחות או יותר מהרגע שנגמלה מטיטולים. אין סופה שלא סוחבת עבר טראומטי. אנחנו מתדיינים כאן רק על הנדוניה שהיא מביאה איתה וזה לא הופך אותה לבתולה קדושה, זה רק הרבה יותר כלכלי ומשתלם לקנות סופה משופרת. רוב הסופות כבר מושקעות בתוספות כאלה או אחרות, אתה צריך רק לבחור, ולהיזהר מלהתפתות למחיר זול מדי...
העניין של הסופה הספציפית הוא די עניין כלכלי..
מהבירורים שעיתי סופה משנת 92-93 עם נעילה אחת לפחות.. וצמיגים 31 ומעלה (מאושרים) וקצת הגבהות.. תעלה לי לא פחות מ35 אלף.. לכלי שגם נראה די טוב..
הסופה הספציפית שאני רוצה להביא זה מאחד שאבא שלי מכיר..
היא משנת 96 ויש עליה את מה שציינתי, שזה די כלום.. יחסית לסופה..
מחישובים שלי.. לנעול אותה אחורה..לשים לה גג פיבר נחמד ואולי קצת להגביה אותה במידת הצורך.. יביאו אותי להשקעה כללים של עד 40 אלף שקל..
אז אולי השקעתי עוד 5אלף מעל המתוכנן.. אבל קבלתי רכב משנת 96 ולא 92\93 עם מרכב נקי ומצוחצח מחלודות וחורים למיניהם עם מנוע וגיר חדשים וגם הנעילה והסגירה יהיו חדשים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Beni Aroh
הסופה הספציפית שאני רוצה להביא זה מאחד שאבא שלי מכיר..
היא משנת 96 ויש עליה את מה שציינתי, שזה די כלום.. יחסית לסופה..
מחישובים שלי.. לנעול אותה אחורה..לשים לה גג פיבר נחמד ואולי קצת להגביה אותה במידת הצורך.. יביאו אותי להשקעה כללים של עד 40 אלף שקל..
אז אולי השקעתי עוד 5אלף מעל המתוכנן.. אבל קבלתי רכב משנת 96 ולא 92\93 עם מרכב נקי ומצוחצח מחלודות וחורים למיניהם עם מנוע וגיר חדשים וגם הנעילה והסגירה יהיו חדשים..
בני, אתה חי בסרט אם אתה מאמין שזו מסגרת המחיר שתגיע איליה. אלא אם כן, אבא שלך מכיר אותו מספיק טוב, שהוא נותן לך את הסופה, עם מנוע חדש (?) ,גיר אחרי שיפוץ (?) ובודי+שלדה במצב טוב-בחינם או כמעט חינם. או שהחישובים שלך קצת... שגויים? קח בחשבון שדיברת על תוספות של לפחות 15K, כדאי שתחשב שוב...
קובי
נעילה + הגבהה + סגירת פיבר ב5K? ועוד חדשים? בחייך..
15K נשמע הגיוני יותר באמת.
ועדיין.. אני תמיד הייתי מעדיף רכב במצב טוב, מאשר רכב עם הרבה תוספות.
החישוב לא קצת שגוי.
הוא שגוי מלכתחילה.
רק גג פיבר חדש זה סיפור של 5-8K. תזכור שאתה לא יכול לנסוע בקיץ עם גג פיבר בלי מזגן חזק, כי פיבר צולה אותך הרבה יותר מגג הפח המקורי, אז תוסיף מזגן או שידרוג למזגן המקורי הקיים (אם קיים) שהוא לא משהו, בלשון המעטה.
אם אתה סוגר רכב פתוח תצטרך להוסיף דלתות - כל סכום שבין 1K ל-4K. תלוי במצב הדלתות שתמצא.
לפני שסוגרים את הג'יפ, אל תקמצן על כלוב או לפחות קשת התהפכות נורמלית - אלה החיים שלך, וגם מקשיח את המרכב ומשקיט רעשים וקירקושים. אפשר לעשות לבד, בעלות הברזלים בלבד שהיא זניחה, יחסית - אם יש לך מקום לעבוד, ציוד וידע מתאים במסגרות. אין לך? אפשר להזמין במסגריה או באחת הסדנאות המתמחות תמורת אי אילו ת'לפים.
את הנעילה האחורית תזמין מחו"ל, הרבה יותר זול. וזה יעלה בין 300 ל-600 דולר עבור נעילה אוטומטית, תלוי מאיזה סוג. אנחנו מדברים על מחירי ארה"ב לפני הובלה ומכס. נשלטת? תכין עוד חבילת מרשרשים. אולי תרצה גם קדמית? מומלץ, אם יש תקציב.
לא יודע איזה קפיצים יש על הסופה הזו, אבל אתה לא רוצה את המקוריים. תאמין לי. אם כבר משדרגים מתלים, אל תתקמצן על בולמים סבירים ומעלה, זה הבדל של שמיים וארץ. תכין 4-5K עבור סט קפיצים מקומי (יש ישראליים מצויינים) לא כולל בולמים. קיט מיובא באיכות דומה (לא פרוקומפ) יכול להיות הרבה יותר יקר.
צמיגים 31 זה בסדר גמור! לפחות בהתחלה.
חכה קצת לפני שאתה מתפתה לשטויות שמאכילים אותך כאן על צמיגי 33 ומעלה וכמה זה טוב, שיביאו אותך למצב של ג'יפ שנראה מגניב ומפחיד כמו גורילה אבל פחות נהיג, פחות בטוח, פחות שמיש ובוודאי פחות אמין ב-95% ממצבי הנהיגה ביומיום.
אולי אחר כך, כשתכיר את האוטו ובהתאם לשימוש המיועד, אולי הדרישות שלך ממנו יעלו ותרצה להגדיל גלגלים - סבבה. רק תיקח בחשבון שלעבור ל-33 ומעלה זה לא כמו להגדיל צ'יפס ושתייה בשקל-תשעים אלא סיפור הרבה יותר יקר ומורכב. במיוחד אם מבצעים את זה כמו שצריך ומשדרגים חצי אוטו מסביב כדי שיוכל לעכל את הצמיגים האלה: ציריות קדמיות, יחסי העברה, בלמים, משאבת הגה. ועדיין הבלאי יהיה מואץ והסיכוי לשבירות יהיה גדול.
וחוץ מזה יהיה לך יישור קו לבצע, כמו בכל רכב משומש - לך תדע כמה יעלה ואתה צריך לשים משהו בצד. זה יכול להתחיל בקטנה - כמה מאות על שטויות כמו תיקון נזילות ושיפצורים, ולהיגמר השד יודע איפה.
לא מנסים לרפות את ידיך. בסך הכל סופה היא בחירה נכונה - זה רכב שטח נהדר וכייפי, תמורה מעולה לכסף, אמין מאוד אם תוחזק באורח סביר ומעלה, שאחזקתו השוטפת (למעט הדלק) זולה ממה שחושבים. אבל לקראת רכישה ושיפור חשוב מאוד להתכונן, לברר עלויות ולהכין תקציב מתאים, או לחילופין לקנות ג'יפ משופר ומוכן. בשורה התחתונה זה יוצא יותר זול.
זה לא פורום ג'יפולוג מבלי שדרור ברלי יזכיר לכולם כמה זה רע להרכיב 33 על סופה :rolleyes: