רעש מפחיד-עזרה בזיהויי (תיקון תושבת זרועה מתלה קדמית שנתלשה ממקומה)
שלום לכולם.
יש לי רעש חדש :cry: שנישמע כמו נקישת ברזל חזקה
בכל פעם שמרכז הכובד של הג'יפ עובר קדימה/אחורה נשמע "בם" רציני
בכל האצה או עצירה חזקה הג'יפ משמיע את הרעש הזה וגם בסיבוב חד.
הרעש נשמע מאזור הסרן הקדמי.
שכבתי מתחת לג'יפ כמה פעמים ע"מ למצוא את הבעיה אבל אני לא מוצא שום דבר.
אשמח לדעתכם ולהכונתכם.
חנן
תגובה להודעה: רעש מפחיד-עזרה בזיהויי
חנן שלום,
לי היה רעש מהאזור הקידמי של הג'יפ ובכל עצירה ונסיעה שמעתי "בום" (אמנם לא רציני כפי שאצלך)
נכנסתי למוסך UMI אשר פרק את המתלים והבולמים - חשבו בתחילה שהרעש מהמכלול הנ"ל - אך ללא תוצאות.
לאחר המשך חיפוש - זוהה סדק קטן במרכב הקידמי.
נכנסתי למכון "פרונט" שהחזיר את המצב לקדמותו על ידי ריתוך מקצועי.
שבת שלום
יורם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יורם-דרומי
חנן שלום,
לי היה רעש מהאזור הקידמי של הג'יפ ובכל עצירה ונסיעה שמעתי "בום" (אמנם לא רציני כפי שאצלך)
נכנסתי למוסך UMI אשר פרק את המתלים והבולמים - חשבו בתחילה שהרעש מהמכלול הנ"ל - אך ללא תוצאות.
לאחר המשך חיפוש - זוהה סדק קטן במרכב הקידמי.
נכנסתי למכון "פרונט" שהחזיר את המצב לקדמותו על ידי ריתוך מקצועי.
שבת שלום
יורם
יורם שבת שלום.
אפשר לראות את הסדק ויזואלית אם כן אשמח לכיונון כי לא ממש הבנתי מאיפה בידיוק.
וכמה עלה התיקון?
תודה חנן
הכי טוב לשכב מתחת לרכב ולבקש ממישהו לנדנד את הרכב בכדי לאתר את מקום הנקישה.
כדאי לבדוק את הגומיות במוט המייצב וכן חופש בחיבורי התפוחים
מאיר
אל תמהר לחפש סדקים. תתחיל בלעבור על כל נקודות החיבור של המתלים. בדוק שלמות של גומיות בולמי הזעזועים, במיוחד התחתונות של הבולמים הקדמיים שיש להן נטייה להעלם (חפש את המושג הידוע לשמצה bar pin). בדוק את שלמות הגומיות בכל ארבע זרועות המתלה הקדמי. בדוק שלמות של חיבורי מוט הפנהרד. יש גם אפשרות שמדובר על צלב גוסס באחד מגלי ההינע, ויש עוד לא מעט... האם הרכב מוגבה? אם כן אנא פרט מה שידוע לך.
נמרוד שלום.
הרכב לא מוגבהה עדיין ההגבהה בדרך מארה"ב
בדקתי תושבות מנוע והם ניראות תקינות
עוד דבר שלא ציינתי-שקעתי בבוץ עד הבייצים(סליחה על הביטוי) והממיכלולים עבדו קשה
לא יודע אם יש קשר אבל אולי ישפוך קצת אור
אם יש תמונות של מה שצריך לבדוק אשמח
ואם תוכל לפרט יותר בפירוט איזה נקודות ליבדוק בידיוק אודה.
חנן
ד.א ZJ 5200 95
טוב אז ככה: :| :( :mad: :cry:
מה שקרה זה שזרוע העליונה צד נהג זו שמחוברת בין האקס (הקדמי) לשלדה "נעקרה" מהשילדה ונשארה מחוברת לאקס ובכל פעם שהייתי נותן גז או בולם התושבת המנותקת הייתה נותנת מכה לשילדה וזה היה עושה את ה"בם".
הזרוע נשארה שלמה ותקינה.
התושבת שמחוברת בריתוך לשלדה ניקרעה ונוצר בשילדה חור גדול יחסית כי הבורג שתופס את הזרוע יצא מהצד השני (ניתלש).
שאלות:
כמה זה נורא להמשיך לנסוע ללא הזרוע?
מישהו מכיר רתך מקצוען באזור רחובות/המרכז?
איך אפשר להשיג תושבת כזאת אם היא מרותכת במקור לשלדה?(זה לא בניפרד מהג'יפ)
זה כבר קרה למישהו?
ואיך אפשר לימנוע שזה יקרה בעתיד?
חנן
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן geep
טוב אז ככה: :| :( :mad: :cry:
מה שקרה זה שזרוע העליונה צד נהג זו שמחוברת בין האקס (הקדמי) לשלדה "נעקרה" מהשילדה ונשארה מחוברת לאקס ובכל פעם שהייתי נותן גז או בולם התושבת המנותקת הייתה נותנת מכה לשילדה וזה היה עושה את ה"בם".
הזרוע נשארה שלמה ותקינה.
התושבת שמחוברת בריתוך לשלדה ניקרעה ונוצר בשילדה חור גדול יחסית כי הבורג שתופס את הזרוע יצא מהצד השני (ניתלש).
שאלות:
כמה זה נורא להמשיך לנסוע ללא הזרוע?
מישהו מכיר רתך מקצוען באזור רחובות/המרכז?
איך אפשר להשיג תושבת כזאת אם היא מרותכת במקור לשלדה?(זה לא בניפרד מהג'יפ)
זה כבר קרה למישהו?
ואיך אפשר לימנוע שזה יקרה בעתיד?
חנן
1. אל תיסע מטר. לא יודע כמה חופש יש לך עכשו בתושבת הקרועה אבל הנזק יכול רק להחמיר.
2. יש לך את ארז מאובר לנד שמכיר את הרכבים ויודע לרתך. תכין את הארנק. . .
3. ניתן לרכוש תושבות כאלה מספקים [ בעיקר ואוליי, רק] בחו"ל.
4. אני חוויתי משהו דומה שמוטות הרדיוס התעוותו תחת עומס ולחץ גדול מאד. התוצאה הייתה חמורה מאד. למזלי, קיט ההגבהה שלי לא יצא מחו"ל ולכן בצעתי שינוי בקיט ההגבהה שהזמנתי לאחד שמגיע עם LA. זרועות ארוכות ומסיביות, כולל החלפה של כל התושבות על השלדה, חיזוק מאסיבי מאד של השלדה האחודה. ובסופו של דבר התקבלה תוצאה חזקה הרבה יותר מהמקור [העלוב ..] .
אם אתה מחפש פתרון דומה תוכל צור קשר בפרטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
1. אל תיסע מטר. לא יודע כמה חופש יש לך עכשו בתושבת הקרועה אבל הנזק יכול רק להחמיר.
ניתקתי את הזרוע מהתושבת שעל האקס (גם ככה היא לא עשתה כלום-בצד השני היא היתה מנותקת לגמרי מהשלדה והתושבת מחוברת אליה).
2. יש לך את ארז מאובר לנד שמכיר את הרכבים ויודע לרתך. תכין את הארנק. . .
יש לו טלפון שאפשר להשיג אותו?
3. ניתן לרכוש תושבות כאלה מספקים [ בעיקר ואוליי, רק] בחו"ל.
4. אני חוויתי משהו דומה שמוטות הרדיוס התעוותו תחת עומס ולחץ גדול מאד. התוצאה הייתה חמורה מאד. למזלי, קיט ההגבהה שלי לא יצא מחו"ל ולכן בצעתי שינוי בקיט ההגבהה שהזמנתי לאחד שמגיע עם LA. זרועות ארוכות ומסיביות, כולל החלפה של כל התושבות על השלדה, חיזוק מאסיבי מאד של השלדה האחודה. ובסופו של דבר התקבלה תוצאה חזקה הרבה יותר מהמקור [העלוב ..] .
הזרוע כניראה חזקה אם השלדה ניקרעה ולה לא קרה כלום לא ככה???
אם אתה מחפש פתרון דומה תוכל צור קשר בפרטי.
תודה על התשובה.
אבל... אני חושב שלא הבנת בדיוק מה קרה-התושבת נשארה מחוברת לזרוע ומנותקת מהשלדה,בצד השני נשארה מחוברת לתושבת שעל האקס.
הבנתי בדיוק. הבעיה אצלך קצת שונה אבל הפתרון יהיה בסופו של דבר זהה...
ארז אוברלנד- חפש בגוגל בטוח תמצא טלפון [ לי אין]
איך בפרסומת של בזק ? אל תחפש, תחפסססס
בהצלחה
תלישה של תושבת זרוע עליונה מהשלדה, זה נזק לא קטן. כמו שכתבו לך, אל תיסע באוטו כמו שהוא. אני מניח שישנן מספר אופציות לתיקון/חיזוק, נדרש מסגר רכב רציני. אם אתה מאיזור המרכז וצפונה ממליץ לך לקבל חוות דעת מארנון מלאכי, מוסך אנדורו בפרדס חנה - 04-6373499.
הייתי אצל ארז מאוברלנד :eek: הייתי בשוק הוא רוצה 245 ש"ח לא כולל מע"מ לשעה והוא טוען שהוא צריך יומיים כדי לתקן את הבעיה יעני כ-5000 ש"ח
לדעתי זה מוגזם.
ד.א אין דעה בג'יפולוג שעדיף לעשות הכל לבד.
אם הייתם רואים את הבעיה בעיניים הייתם מבינים שזה ריתוך פשוט יחסית זה ניראה לי טירוף לשלם כ"כ יקר לבנאדם רק ביגלל שניפחו לו ת'אגו במשך השנים (זו דעצי האישית).
אוליי אני ירתך את זה לבד.
מה דעתכם?
הייתי לוקח גם הצעה או עצה מאודי מיזרחי (באיזור צומת בילו)
לחילופין וגם ממכון פרונטים טוב.
טוב אז ככה
דיברתי עם דורון ממוסך אשר ברחובות הוא רוצה 2500 ש"ח לפני מע"מ
הוא אומר שיש לו עוד 2 גראנדים עם אותה בעיה כרגע על הליפט.
התיקון שלו זה כך:
הוא מרתך פלך 10*10 על החור בשלדה ואליו מרתך את התושבת ש"נעקרה".
זה בעיה לעשות את זה לבד??? :???:
אני יכול להמליץ לך על שנ מקומות
1. מוסך הייטק - א.ת. רעננה 09-7602479
2. מוסך כיוון פרונט "סמי" - בכפר קאסם
עם שניהם יש לי נסיון מצויין על מגוון של רכבים ובעיות.
אני לא חושב שלרתך לבד זו בעיה, אבל לטפל בבעיה שכזאת, פעם ראשונה לבד - זה בהחלט לא מומלץ לטעמי. [ כל אחד ונסיונו... ]
לכן המלצתי- חפש במקומות נוספים ואוליי תמצא מישהו שגם יעשה במחיר שפוי יותר.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן geep
הייתי אצל ארז מאוברלנד :eek: הייתי בשוק הוא רוצה 245 ש"ח לא כולל מע"מ לשעה והוא טוען שהוא צריך יומיים כדי לתקן את הבעיה יעני כ-5000 ש"ח
לדעתי זה מוגזם.
ד.א אין דעה בג'יפולוג שעדיף לעשות הכל לבד.
כן, יש הבנה בסיסית בג'יפולוג שרצוי לעשות הכל לבד, אם אתה יודע מה אתה עושה ואם אתה בטוח שאינך הולך להפוך את הרכב לפצצה מתקתקת על הכביש
אם הייתם רואים את הבעיה בעיניים הייתם מבינים שזה ריתוך פשוט יחסית
יכול להיות, אבל אנחנו לא רואים בעיניים, כי אתה לא טורח לקחת מצלמה, לצלם, ולהעלות לכאן תמונה.
זה ניראה לי טירוף לשלם כ"כ יקר לבנאדם רק ביגלל שניפחו לו ת'אגו במשך השנים (זו דעצי האישית).
אני לא מכיר את ארז, ואינני חבר שלו, אבל איכות העבודה שלו אינה מוטלת בספק.
אוליי אני ירתך את זה לבד.
מה דעתכם?
דעתי היא שגם אחמד ממוסך כלשהו בדרום הר חברון יכול לרתך.
השאלה היא מה תהיה איכות הריתוך, ומכיוון שמתאורך אני מבין שהמדובר גם במקבילות של הגלגלים, השאלה מה יהיה אחר כך גורל הצמיגים, המיסבים, התפוחים, וכל כמה זמןהם ילכו.
אינני יודע מה רמת הריתוכים שלך, אבל זה מסוג הריתוכים שצריך להיות חזק, מדוייק ומחושב על פי מדדים הנדסיים, כדי שלא ייקרע שוב בדיוק בתפר של אותו פלאח עליו הוא מדבר. באופן די מפתיע, ואני מרתך לבד כמעט הכל, ישנםדברים שאפילו אני מבין שצריך למסור לבעל מקצוע.
מה תחליט לעשות זו בעייה שלך, אבל אם אתה רוצה כאן תשובות רציניות, כדאי שתשקיע גם אתה בלספק את מירב הפרטים, ובכללם תמונות.
.
מעבר לחזק ומדויק ריתוך שלדה צריך להיות גם נכון בכדי למנוע התפתחןת סדקים ושברים חדשים\נוספים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
דעתי היא שגם אחמד ממוסך כלשהו בדרום הר חברון יכול לרתך.
השאלה היא מה תהיה איכות הריתוך, ומכיוון שמתאורך אני מבין שהמדובר גם במקבילות של הגלגלים, השאלה מה יהיה אחר כך גורל הצמיגים, המיסבים, התפוחים, וכל כמה זמןהם ילכו.
אינני יודע מה רמת הריתוכים שלך, אבל זה מסוג הריתוכים שצריך להיות חזק, מדוייק ומחושב על פי מדדים הנדסיים, כדי שלא ייקרע שוב בדיוק בתפר של אותו פלאח עליו הוא מדבר. באופן די מפתיע, ואני מרתך לבד כמעט הכל, ישנםדברים שאפילו אני מבין שצריך למסור לבעל מקצוע.
מה תחליט לעשות זו בעייה שלך, אבל אם אתה רוצה כאן תשובות רציניות, כדאי שתשקיע גם אתה בלספק את מירב הפרטים, ובכללם תמונות.
.
הייתי שמח להעלות תמונות אם הייתי יודע איך לעשות את זה, אני אשמח להסבר-0502050936 .(אני בקושי יודע איך להתכתב-גיליתי את המחשב ליפני חודשיים בערך)
בקשר לריתוך-דורון הסביר לי בידיוק מה הוא הולך לעשות "מודדים את הצד המקביל ומרתכים את התושבת שנעקרה בידיוק באותו מקום כמו הצד השני".
בגלל שצריך לפרק את הדריישפט הקידמי ועוד כול מיני דברים כדי שתהיה גישה וזה לוקח זמן על הליפט וזמן מוסך וזה העסק היקר לא העבודה המקצועית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
מעבר לחזק ומדויק ריתוך שלדה צריך להיות גם נכון בכדי למנוע התפתחןת סדקים ושברים חדשים\נוספים.
אחרי שאני אלמד איך מעלים תמונות כולכם תבינו שזה יותר פשוט ממה שזה נשמע.
כמו כן שאלתי את ארז מאוברלנד אם זה ריתוך מיוחד (עם אמפר נמוך או כל דבר אחר) והוא אמר שכל רתכת CO2 תעשה את העבודה.
פה המקום לציין שאין לי שום דבר נגד ארז ולפי השיחה שהייתה לנו הוא נשמע בחור זהב ומקצועי אבל המחיר,המחיר.
אין שום הצדקה שבעולם למחיר כזה.
חנן