נכתב במקור על ידי
sgill
ההתלבטות הראשונה היא בין 2 חלופות שונות לגמרי:
1. רכב שטח גריידא, קצר, פתוח, אם כבר ג'יפ אז שיהיה ג'יפ - חשבתי על סופה ברזנט, רנגלר משנות ה -90 המאוחרות, פאג'רו קצר ברזנט (דיפנדר קצר פסלתי). תיכף אדון בכל דגם, אבל קודם לחלופה השניה.
כבר עכשיו עזוב את הרנגלר - יקר וקטן מדי. זה ממש כמו סמוראי, רק רחב יותר ושתיין פי שניים. רכב לזוג+קצת ציוד ולא יותר.
2. דברתי עם חברים שאמרו לי, עזוב קצר, עזוב פתוח, בקצר אין מקום לציוד והברזנט לא נעים לנסיעות ארוכות עד לשטח, רועש, קר / חם ועוד. והנה ההצעעות שלהם: גראנד צ'רוקי משופר או דיסקברי בנזין ידני. לטענתם עם שניהם נהנה גם בדרך הסלולה עד לאתר (עם זה אני מסכים) ובנוסף שהעבירות שלהם לא נופלת ב - 99% מהסופה ובשביל 1% לא שווה לסבול בכביש.
רכב לטיולים בלבד מוכרח להיות פתוח. זו תחושה אחרת לגמרי בשטח ואין מה להשוות בכלל. אם רמת ההנאה של הילדים היא שקובעת - אז רק פתוח!
אז קודם כל אני אשמח לשמוע את דעתכם על 2 החלופות והטענות שהעלתי.
השאלות הכלליות:
1. איזה מהרכבים שהזכרתי, בתקציב ובשנתון שניתן לקנות יהיה הכי זול לאחזקה?
הפאג'רו יהיה ככל הנראה הכי אמין. הסופה הכי זולה לאחזקה.
2. איזה יתן את התמורה הטובה ביותר לכסף מבחינת הנאה?
סופה. חד משמעית.
ושאלות ספציפיות:
1. באילו דגמים של דיסקברי אסור לגעת (הבעייתים), אני מסתכל כרגע על 3800 בנזין ידני מ - 1994, יש משהו מיוחד בנוגע לדגם זה?
כל לנדרובר ישן זה חתול בשק ופוטנציאל להוצאות גדולות. דווקא הבנזין מוצלח יותר מהדיזל, ובנזין-ידני זה כנראה הדיסקו הכי טוב. הבעיה היא שהם נדירים.
2. אילו דגמים של צרוקי כדאי לשקול? ראיתי שיש גראנד, לימיטד, בנזין, דיזל ועוד
בוא ונקרא להם "אינדיאנים" - הצ'רוקי והגראנד-צ'רוקי הם שני דגמים שונים. המבנה דומה, אבל גראנד גדול יותר. צ'רוקי הוא אמנם "רכב משפחתי" עם חמש דלתות אבל בתכל'ס זה אוטו קטן וצפוף כמו יונדאי אקסנט. הוא גם נדיר יותר ומבוקש יותר ולכן גם יקר יותר (בישראל) מהגראנד (לך תבין). הרוב המוחלט של האינדיאנים בישראל בעלי מנועי בנזין וטוב שכך - אלה מנועים נהדרים עם ביצועים מעולים במחרי תצרוכת דלק גבוהה - פחות רלוונטי לרכב טיולים נטו. שניהם מפנקים ונוסעים מצוין בכביש, שניהם מצריכים קצת יותר שיפורים מדיסקו למשל, כדי לנסוע טוב גם בשטח. שניהם בעלי מבנה יוניבודי (ללא שילדה) - לטעמי פתח לכל מיני צרות עתידיות ברכבים שעבדו קשה בשטח - מומלץ לבדוק היטב לפני שנופלים...
3. נניח ששני הרכבים שרשומים מעל היו "משפחתיים - ללא שטח", אילו שינויים ותוספות הם צרכים כדי לעבור "הסבה" לרכבים לטיולי שטח? מה העלות המשוערת
קודם כל צמיגי שטח במידה החוקית הכי גדולה שאפשר, בלי לשנות חצי רכב לכבודם (31). קפיצים ובולמים שיתנו לך עוד קצת גובה ואיכות נסיעה טובה יותר (הבולמים המקוריים בכל המכוניות הם זבל) ויאללה - לשטח. את ההמשך כבר תדע לבד.
4. על הסופה קראתי ולמדתי כי לא חסר חומר, אבל עדיין יש לי 2 שאלות: סופה "מקוצרת" תגרום לבעיות בטסט? האם יש שנתונים או דגמים בעתיים בסופה? (אני לא מתכוון לרכוש לא דיזל ולא אוטומטית). שמעתי שעדיף שנת 1995 ומעלה, יש סיבה מוצדקת?
לכל סופה היו, יש ויהיו בעיות בטסט. כל בורג וכל פסיק הוא עילה להכשלה - למה? ככה זה. גם כשהיתה חדשה מהניילון. בכל מקרה תצטרך מאכער טוב או סתם מכונאי שמקושר במכון הרישוי המסוים. הוא זה שייקח את הרכב לטסט, ייכנס איתו למסלול ויעביר אותו כמו כל פרייבט מהשורה... עולה כמה שקלים, אבל שווה וחוסך לך הרבה כסף ועוגמת נפש שיהיו מנת חלקך אם אתה תיכנס עם הרכב לבדיקה.
מכיוו ןשכל כך קשה לעבור טסט ממילא, עניין הקיצור בטל בשישים. ברכב מקוצר הייתי בודק בשבע עיניים את איכות העבודה שבוצעה. זה הכל. אבל למה לך סופה קצרה? בסיס הגלגלים זהה, וכל ההבדל הוא 30 ס"מ בזנב... רק 30 ס"מ, אבל זה עולם אחר כשמטיילים עם משפחה. ברכב קצר צריך גגון וכל מיני מנשאי ציוד חיצוניים, שהופכים אותו לסוג של עגלת צוענים. ברכב ארוך כל הציוד נבלע בתא המטען. אין הבדלים בעבירות.
פעם היו הבדלים באיכות הייצור ובאיכות המתלים בין הסופות הישנות (עד 93') ובין ה"חדשות" (מ-94' ואילך). היום כולן ישנות. כולן עברו אינספור שדרוגים ושינויים. מה שחשוב לך הוא רק מצב הרכב הספציפי - סופה מתוחזקת היטב היא רכב אמין וחסון שייתן לך הנאה רבה ביותר.
רוצה דווקא חדשה יותר? חשוב מאוד לזכור שממודל 95 ואילך כל רכב חייב בבדיקות זיהום האוויר המחמירות וכדאי שתדע שהסופה (שבמקורה לא תוכננה ולא מיועדת לעבוד עם ממיר) מתקשה לעבור אותן (עיין ערך מאכער)
בכל סופה סגורה יש רעשים וויברציות, בעיות בהתאמת הדלתות, (חדירת מים ורוח) והכי גרוע - חלודה בגג ונזילות מים בחורף, שתי בעיות שרוב בעלי הסופות נואשו מלנסות לפתור אותן וחיים עם זה. כל הסופות רועשות בנסיעה מהירה, בכולן המזגן המקורי מחורבן ומצריך שדרוג. בסופה פתוחה אין צורך במזגן בקיץ.
5. בנוגע לפאג'רו קצר ברזנט, זה דגם דיזל 2500 סמ"ק. האם יש לו בעיות מיוחדות? (חוסר בכוח אני יודע). ושוב, נניח שמצאתי אחד "משפחתי" איך משדרגים אותו לשטח ומה העלויות?
הבעיה העיקרית - חסר לו כוח. אבל מתרגלים, וזה רכב מצוין לדעתי למ ישגם צריך לחיות איתו ביום-יום. הוא אמין ובנוי טוב, אבל כמו כל רכב קצר לא הכי יציב על הכביש, קטן מדי למשפחה ואין לו בכלל תא מטען. החלקים והתחזוקה יקרים. חשוב למצוא אחד בעל נעילה אחורית מקורית וחשוב מאוד לוודא שהברזנט במצב טוב (ההחלפה יקרה ביותר).
שוב סליחה על כמות השאלות ואורך ההודעה, אני מעדיף את הכל בפעם אחד ולא במספר הודעות.
תודה לעוזרים.