דיון בסוגיות סט קפיצים איכותי עבור סופה ארוכה ושמנה (שוב)
הגיע הזמן לרענן את הסט הישן שנמצא על הסופה (כי נמאס לי להחליף עלים שבורים).
הדרישות הן בסיסיות למדיי: גובה, מהלך סביר, יציבות נסבלת וכנראה מעל הכל-נוחות.
מבחינת קפיצאים בארץ-אני מכיר את ההיצע...ולא כ"כ מרוצה ממנו. הכיוון כרגע זה ללכת על סט+ התאמות (רוביקון??).
יש להדגיש-הסופה ארוכה וסגורה, נועלת 33, נושאת מתקן כבד לגלגל ספייר מאחור...ובאופן כללי-דיי כבדה.
המחשבה כרגע זה כנראה סט רוביקון HEAVY DEAUTY (יתכן עם עלה נוסף לחיזוק מאחור).
בעלי סופות ארוכות-אשמח לשמוע מה קיים אצלכם וכמה אתם מרוצים.
עמרי
תגובה להודעה: דיון בסוגיות סט קפיצים איכותי עבור סופה ארוכה ושמנה (שוב)
טלפן והתייעץ עם המומחה לסופות, "רפאל 4X4" שבחולון, טל' 057-5251142 או 03-5502550.
יש לו עצמו סופה ארוכה, כבדה, ממותקנת, מוגבהת וכו' והוא ישמח לסייע לך.
בברכה - רפי לין
כן, "התאמות". שמענו.
לרשימת הדרישות שכחת להוסיף גם "בזול"....;)
למה התאמות? תקרא לזה בלי בושה "אילתורים", ובעוד שנה שנתיים שוב תבוא לחפש קיט קפיצים לסופה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כן, "התאמות". שמענו.
לרשימת הדרישות שכחת להוסיף גם "בזול"....;)
למה התאמות? תקרא לזה בלי בושה "אילתורים", ובעוד שנה שנתיים שוב תבוא לחפש קיט קפיצים לסופה....
תקרא לזה איך שאתה רוצה-מצד שני הקיט שמורכב אצלי כרגע "בהתאמה אישית" אינו יותר מאשר קומבינה בעצמו.
שא ברכה!
אהה.
אבל לקחת קיט מיובא (ולא זול) שאינו מתאים לרכב ולמשקלו, ולקמבן אותו כדי שכאילו-יתאים, זה כן טוב?... נו שויין. זה הכסף שלך, אתה יודע...:roll:
ואם לא הבנת אותי כיאות - הפתרונות הזולים, ה"התאמות" של קיט קיים שלא מיועד לסופה, הקימבונים - זה שורש כל הרע.
קפיצים שלא נבנו מאפס (כל העלים חדשים, באורכים עם דירוג מתאים) כדי להתאים לרכב ולדרישות שלך, פשוט לא יהיו מספיק טובים. מי כמוך יודע.
מניסיון (טוב מאוד, יש לומר, אבל על סופה קצרה פתוחה) עם הרוביקון אקספרס XD לא הייתי ממליץ על הקפיצים לסופה ארוכה סגורה, הקפיצים פשוט יהיו רכים מדי.
גיתי התקין קפיצים של רוביקון לסופה ארוכה פתוחה, אבל לא את הקפיצים ל-YJ, אני מניח שהוא יגיב כאן ויסביר מה הדיוק הוא עשה ומה היו התוצאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קפיצים שלא נבנו מאפס (כל העלים חדשים ומותאמים) כדי להתאים לרכב ולדרישות שלך, פשוט לא יהיו מספיק טובים. מי כמוך יודע.
זה בדיוק מה שיש לו על האוטו וזה בדיוק מה שעושה את הבעיות שוב ושוב ושוב. אולי היצרן, אולי המתכת, לא אני ולא אתה מהנדסי קפיצים כדי להבין את זה.
שורה תחתונה היא שה"קיט בהתאמה אישית עלה עלה", במקרה של הקיט שעל הרכב הזה- לא עובד,
קרס ונשבר יותר מפעם ופעמיים בכמה מקומות (סנטר בולטים, עלים, מאיות).
אפשר לאמר שקיט רוביקון לא יתאים- גם כאן, אין לדעת עד שמישהו לא ינסה (וכקודמי, גיתאי כבר ניסה ונחכה לתשובה ממנו בהקשר של רוביקון על סופה ארוכה).
אני לא מפקפק בדעתו ובנסיונו של גיתאי אבל...
יש לי הרגשה שמי שנכווה בתוצרת מקומית והחליט שעד כאן, עשה את המאמץ ושילם את התועפות הנדרשות עבור הסט של רוביקון או כל סט מיובא אחר , כבר לא יבוא יותר בטענות גם אם הקפיצים לא ממש יעבדו בצורה מושלמת....
אנחנו לא מהנדסי קפיצים, אבל מנסיוננו אנחנו יודעים היום שהקומבינות בדרך כלל לא עובדות. אנחנו בארץ אלופים בקומבינות כי אנחנו לא אוהבים ולא רוצים לשלם עבור פיתרון נכון וטוב. זה יקר לנו.
ואם נתרגם את זה לקפיצים - כל קפיצאי ישמח לבנות לך קיט קומפלט מאפס, אבל יש לזה מחיר. רוב בעלי הסופות לא רוצים/לא יכולים לשלם סכום כזה. אז מה עושים? או שסתם מערגלים, או שמחליפים רק מאיה וקונטרה, משאירים את כל שאר העלים המקוריים ואחר כך מתפלאים שהם נשברים כמו ביסקוויטים ושהקפיץ שוקע. איך ומה בדיוק גורם לסנטר-בולטים להישבר? מצטער, זה כבר נבצר מבינתי. ואז צצים פתרונות בנוסח קיטי ה"הווי-דיוטי" המיובאים למיניהם (שזה הווי דיוטי לרנגלר ולא לסופה ארוכה סגורה) ואז מפצים בצורה של הוספת עלה שלא מתאים לדירוג של הקפיץ.... לפחות תקבל שם סנטר-בולט חדש שלא יישבר...
עמרי אולי לא קלט את כוונתי - אני ממש לטובתו בעניין הזה, בטח אחרי כל החרא שהוא אכל עם הקפיצים שלו. חלק מהדרישות שלו מהקפיצים סותרות אחת את השנייה - הוא רוצה גם גבוה, גם נוח, גם יציב, גם מהלך ארוך וגם שלא ישקע... ואני מנחש שהוא לא מוכן לשפוך בזה סכום של חמש ספרות (אולי אני טועה והוא כן מוכן ויכול - מי יודע?... אני מאחל לו שיוכל) מנסיוני עם אינספור קומבינציות של קפיצים, אני יכול להתחייב לך - אין קפיץ רך ונוח שהוא גם גבוה וגם יציב, ובו זמנית בעל מהלך ארוך, שלא ישקע מתי שהוא. אם יהיה לך המון מזל הקפיצים גם ישקעו בצורה סימטרית... כמו כל דבר בחיים, בסוף בוחרים בפשרה שתתן קצת מכל דבר.
הדבר הראשון שאני הייתי מתפשר עליו זה הגובה, ואפילו קצת במהלך - לטובת נוחות ויציבות וגם לטובת אורך חיי הקפיץ. בסופו של דבר זה ג'יפ על 33' ושתי נעילות - יכולת עבירות לא חסרה לו.
קראתי את הדרישות שלי לקיט ולא הצלחתי להבין למה יש סתירה בין "יציבות נסבלת" לבין גובה? (כן-נסבלת פירושה שהרכב לא הופך להיות סיוט, לא ביקשתי יציבות של פרייבט)
ארז מעט הקדים אותי ואכן-הסט שיש לי היום זה סט קפיצים שנבנה ע"י קפיצאי עבור סופה.
כביכול ללא שום קומבינות.
הסט הנ"ל הוצע לבעלי סופות, שחלקם, כמוני-אמרו נואש וכבר הפסיקו לספור את מספר הפעמים שהסט כשל או את הטיולים שהשבית (באשמתנו כמובן...)
אז אפשר להגיד שבעצתך דרור כבר שמעתי עוד לפני שהעלת אותה על הכתב והתנסיתי בסט "מותאם אישית" וללא קומבינות.
וכעת אני שוקל את ברירת המחדל השניה שלי- דהיינו קומבינה תוצרת חוץ (זה פחות טוב מהקומבינה שמכרו לי בארץ? יותר יקר?), או כל דבר אחר שישמע לי מספיק טוב בשביל לסגור את הפרק הזה (שאגב מהיום שיש לי את הסופה הוא הכי טובעני מבחינה כלכלית)
יתכן שבסופו של דבר באמת אנסה שוב קיט מיצרן מקומי (ואם למישהו יש המלצות, או אזהרות למינהן תבוא עליו הברכה אם יעלה אותן על הכתב :), אבל במידה ויש חלופה ראויה יותר מעבר לים במחיר שאני יכול להרשות לעצמי אז זה מה שיעלה על הסופה.
ותאמין לי שבשקלול של הדלק עד הקפיצאי כפול מספר הפעמים שביקרתי אצלו, הדלק לטיולים שהושבתו ועלות הבלאי כבר יכלתי לממן סט מיובא אחרי גיור כדת וכדין.
עמרי
הבעיה שלך עומרי, היא שהקיט המיובא מתאים לרנגלר. את ההתאמות והקומבינות כדי ש"יתאים" למשקל של סופה ארוכה סגורה הוא עובר כאן בארץ. אם גם קיט מיובא ומקומבן לא יתאים, כבר לא יהיה יותר למי לבוא בטענות...
אתה עוד רוצה להתווכח על גובה מוגזם ופגיעתו הרעה ביציבות? אולי גם להכריז שקפיץ גבוה ורך לא שוקע?...
עזוב, חבל לעורר ויכוחים ישנים. את דעתי אתה כבר יודע. עכשיו אתה תמצא לך פיתרון אחר בשיטת הניסוי והטעייה, ואני מקווה בשבילך שיהיה יותר טוב מהקודם וטוב באופן כללי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הבעיה שלך עומרי, היא שהקיט המיובא מתאים לרנגלר. את ההתאמות והקומבינות כדי ש"יתאים" למשקל של סופה ארוכה סגורה הוא עובר כאן בארץ. אם גם קיט מיובא ומקומבן לא יתאים, כבר לא יהיה יותר למי לבוא בטענות...
אתה עוד רוצה להתווכח על גובה מוגזם ופגיעתו הרעה ביציבות? אולי גם להכריז שקפיץ גבוה ורך לא שוקע?...
עזוב, חבל לעורר ויכוחים ישנים. את דעתי אתה כבר יודע. עכשיו אתה תמצא לך פיתרון אחר בשיטת הניסוי והטעייה, ואני מקווה בשבילך שיהיה יותר טוב מהקודם וטוב באופן כללי.
דרור-נראה כאילו אתה מתעקש להתעכב על דברים שאנחנו מסכימים עליהם.
אין ויכוח על זה שגובה יפגע ביציבו. אין ויכוח על זה שקפיץ רך שוקע.
כולנו מחפשים את מה שמהווה את הפשרה הכי טובה לצרכים שלנו!
ולכן אני מוכן להתפשר על גובה על מנת לקבל יציבות סבילה (ואתה יכול גם להפוך את זה ולהגיד שאני מוכן לוותר על יציבות מופתית עבור גובה ולקבל יציבות סבילה)
הקיט שאני חשבתי עליו הוא דווקא קיט לCJ ולא לרנגלר...שלכל הידוע לי לא צריך התאמות מיוחדות עבור הסופה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמרי2
הקיט שאני חשבתי עליו הוא דווקא קיט לCJ ולא לרנגלר...שלכל הידוע לי לא צריך התאמות מיוחדות עבור הסופה...
זה היה הקו המנחה של גיתי, קיט שמתאים לcj-8 (סקרמבלר) שמבחינת מידות ומשקל דומה לסופה ארוכה פתוחה, אבל עדיין לא בדיוק. יש כמה דברים שונים כמו אורך הקפיצים, מיקום תושבות הקפיץ וכו'. ואל תשכח שאצלך יש עוד סגירה להוסיף למשקל ...
איך אני מבסוט ממכם חבר'ה, כל הכבוד...
פתאום אחרי תקופה ארוכה, אני מגלה שידידי הטוב עומרי יבדל"א ממשיך לרוץ על הקו למפעל קפיצים בעיר מסויים שבארץ הקודש, ומה שאני לא הצלחתי לשכנע בפה שיכנע הכיס הקרוע.
דרור - איך לא - רק מחכה להנחתות האלה כדי לשרבב לנו את השקפת עולמו הקתולית. דרור, מה יהיה איתך? אתה לא מבין שבסוף תזחל אלי להרי יהודה עם צמיגי 33 פלוס קפיצי הדוד סאם? (כן, שמעתי את הסיפורים שלך על הג'יפ שנוסע כל יום לעבודה. גם אני נסעתי איתו שלשום מהבית בבית שמש לעבודה ברעננה וחזור) ומה תגיד אז, כולם ישתו קפה טוב בחוץ ורק אתה תצטנף בקוקפיט? :lol::twisted:
ומעל לכל, מישהו פה נשא את שמי לשווא בהקשר לערימות הברזל המזורגגות האלה שזוכות לכינוי המפוקפק "קפיץ"...
עכשיו ברצינות, עד כמה שיש דבר כזה אצלי.
לאחר מחקר מעמיק שארך כחודש ימים, ויורשה לי לא להיכנס לפרטי פרטים מייגעים מעל במה נכבדת זו, בחרתי לייבא לסופה הארוכה - אם כי הפתוחה - שלי, קיט של רוביקון 4.5 אקסטרים דיוטי ל-CJ. מכאן ואילך, כל האיזכורים של קפיצי RE מתייחסים ל-4.5 אקסטרים בלבד, כל השאר פשוט לא רלבנטיים.
מה בחבילה?
קפיצים בלבד - 4 פינות אחוריות של CJ. סנטר-בולטים "3/8 כמו שצריך.
צינורות הברקס מפלדה שזורה של RE הם זבל, ואני מכיר לפחות 3 מקרים של קריעה. להאריך בארץ אם יש צורך.
פלאח לתושבת פנהרד תחתונה - דרעק של דבר, עדיף ללכת למסגר שיבנה משהו חזק ונורמלי בפחות כסף.
שאקלים - אין צורך. כנ"ל בולמים.
כמה כסף?
לי עלה לפני כמה חודשים פחות מ-4K ש"ח הכל כולל הכל, כלומר: עלות מוצר ומשלוח מארה"ב עד לדלת ביתי. למי ששכח, לאחר שקיבלתי כ-5.5K ש"ח שהשקעתי לריק אצל מפעל קפיצים פה בארץ, נשארתי עם עודף משמעותי ביד תמורת קפיצים אמריקאיים איכותיים.
האם הם מספקים את הסחורה?
בפירוש כן, חד וחלק. גבוהים מספיק לטעמי, נוחים בהחלט (יחסית, כן? לא להיסחף...) מהלך מתלה מרשים אשר כרגע מוגבל ע"י הבולמים הישנים שלי, ובכביש לא הורגש כל הבדל. מאז הורכבו הקפיצים לא נתקלתי אפילו בשבר אחד מסוג כלשהו.
למה דווקא 4 פינות אחוריות של CJ?
קבוע הקפיץ של הקפיצים הקדמיים תמיד נמוך יותר משל האחוריים, כמובן. כדי להיות מדוייקים, רק לשם הידיעה:
קבוע הקפיץ של קפיצי RE קדמיים ל-YJ הוא 210.
קבוע הקפיץ של קפיצי RE אחוריים ל-YJ הוא 224.
קבוע הקפיץ של קפיצי RE קדמיים ל-CJ הוא 227 (5 עלים).
קבוע הקפיץ של קפיצי RE אחוריים ל-CJ הוא 242 (6 עלים).
מכיוון שהסופות שלנו כבדות יותר משמעותית מהכלים שלהם נועדו קפיצי RE, החלטתי לאחר לבטים רבים לרכוש את הקפיצים החזקים ביותר שיש לרוביקון. לקחתי בחשבון שלהוריד עלה תמיד אפשר, אבל להוסיף עלה פה בארץ מפלדה 'זרה' הוא מצב פחות רצוי ועלול להכניס שוב לסרטים שמהם ברחתי, ולכן כל ארבעת הקפיצים שקניתי הגיעו עם 6 עלים (ולא 5).
כמו"כ אחד השיקולים היה העובדה שבקפיצי CJ הסנטר-בולט ממוקם במרכז הקפיץ, בעוד שבקפיצי YJ הוא ממוקם באוף-סט, מה שמחייב 'להזיז' את תושבות הקפיץ הסטטיות לכיוון הנסיעה, על מנת שביצת הסרן לא תפגע במיכל הדלק. בדיעבד התברר שבכל מקרה 'הזזה' זו חיונית.
האם נדרשות 'התאמות'?
ההתאמות החיוניות היחידות הן, כפי שציינתי, 'הזזת' חורי התושבות הסטטיות של הקפיצים האחוריים כ-2 ס"מ לפנים, כך שלמעשה הגלגל חוזר למקומו במרכז בית הגלגל. יש שאומרים שחובה לעשות זאת גם מלפנים בגלל הפיטמן, אני לא נתקלתי בצורך כזה. יש גם מי שהניח קלינים - גם פה לא עשיתי דבר והעסק מתקתק בלי עין הרע.
קפיצי ה-CJ קצרים יותר מאלו של ה-YJ ב-"1.25, אבל נכנסים יפה מאד בתושבות הסופה וזווית השאקלים מצויינת.
בנוסף, מכיוון שהשארתי לעצמי חופש משחק במספר העלים, ביצעתי כמה שינויים עד שהגעתי - די מהר - לסט אפ הרצוי לי: הורדתי עלה תחתון מלפנים (נשארו שם 5) והוספתי את אותו עלה מאחור, כך שקיבלתי עלה אחורי תחתון חזק, ובסופו של יום - קפיצים קדמיים רכים, קפיצים אחוריים גבוהים וקשיחים יותר. בשילוב עם 20 PSI בצמיגי ה-33 יכולה להתקבל רכות מדהימה, כתלות בבולמים.
הקפיצים של רוביקון התגלו מבחינתי כתגלית של ממש, ובכל התחומים - גובה, נוחות, מהלך מתלה, ויציבות בכביש. וכן, גם במחיר. אז מה עוד יכול הבנאדם לבקש?...
נקודה מיוחדת ראויה להתייחסות נפרדת, והיא נושא האחריות; אומר רק זאת, שבעוד שאחריות המפעל בארץ סוחטת ממך דם, יזע ודמעות על קפיצים דפוקים שמשביתים לך ימי עבודה שלמים על ימין ועל שמאל - וגם אז לא תקבל אחריות אלא בתשלום כמובן, הרי שעם הרוביקון עדיין לא נזקקתי לשירותיו הטובים של הדילר או היצרן, וימים יגידו... אני שקט בכל אופן.
אגב, אם כבר להמליץ על קפיצאי בארץ, הייתי הולך אל אהרון סולל בנס ציונה. הוא עזר לי רבות בכל מיני הצקות קטנות.
אני ממליץ גם לך, עמרי, ללכת על 4 פינות של CJ. אם תגלה שהאחוריים שוקעים לך מדי, גש בלב שקט לאהרון סולל ותוסיף עוד עלה.
לילה טוב
גיתאי
אני רק רוצה להוסיף הערה קטנה לדיון...
בזמנו היתה לי סופה עם קפיצים מקוריים זוועתיים של תע"ר (מן הסתם תורכיים)
שהדבר היחיד הטוב שאני יכול לומר עליהם הוא שהם לא נשברו לי אף פעם.
כמו כן הרכב היה מאוד יציב כי הקפצים היו למעשה סוג של מבנה בטון...
כול עוד נסעתי על 31 סבלתי בשטח... מאוד!!!
לא שינה מאוד אם הורדתי אוויר גם ל 15 PSI
ברגע שעברתי ל 33 הענין השתנה לגמרי.
היתי מוריד ל 20 PSI ופתאום כול סבלותי היו נעלמים.
בשטח הרכב היה רך ומרוסן, כמעט כמו דיפנדר.
ועל הכביש עם 30 PSI הוא היה מאוד יציב (הרבה יותר מהמקור), בגלל הרוחב המוגדל.
ובגלל הגלגל הגדול והנעילות, כמעט ולא היתי מרגיש את החוסר במהלך המתלה.
מה אני רוצה לומר?!
אם נוסעים על 33 הרכות של הקפיץ הרבה פחות משמעותית.
לכן אולי אפשר לוותר קצת על רכות (מהלך מתלה) לטובת קשיחות יציבות ואמינות
סתם נקודה למחשבה:
ציפור לחשה לי שהברזל ממנו עשויים הקפיצים האמריקאיים, מקורו לא ידוע (סין, מקסיקו,...).
האם זה נכון? עד כמה זה נכון?
אביגדור
גיתאי אם הבנתי נכון את ההסבר שלך, שינית את התושבות הקפיץ שמחוברות לשלדה האחוריות והזזת אותן קדימה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
סתם נקודה למחשבה:
ציפור לחשה לי שהברזל ממנו עשויים הקפיצים האמריקאיים, מקורו לא ידוע (סין, מקסיקו,...).
האם זה נכון? עד כמה זה נכון?
אביגדור
גם אני שמעתי על זה. אין לי מושג אם זה נכון או רק שמועה ברוח ימי הספקנות.
אני בינתיים בוחן את הדברים במבחן התוצאה.
אין ספק. רך ונוח.... ולא סתם, רך ונוח כמו דיפנדר... וגם יציב. יציב כמו GTI.
20PSI על כביש... = יציבות, שלום וביטחון?....
מכיוון שאתם גם לא באמת נוסעים ביומיום (גיחה חד פעמית לרעננה זה לא נחשב, גיתאי), אז אתם בטח לא סופרים בכמה דלק מצטבר התרגיל הזה עולה לכם.
כמו שכתב מוני - על 33' ו-20PSI, אתם כבר לא צריכים למעשה מתלים. יש לכם כריות אוויר... על אותו משקל, אם תעברו לסוואמפרים 38X14.5, תוכלו לנסוע ב-10PSI ולחבר בזנ"טים במקום בולמים, ולספר לי כמה זה נוח.
אני מודד נוחות רק בקפיצים. נוסע על כביש בלחץ האוויר שמתבקש ברכב ששוקל כמעט 2 טון ריק. - 30PSI מאחור, 27PSI מלפנים. לוקח פניות ועקומות במהירויות שאתם לא חולמים כדי לא לבדוק את כמה חזק הגג שלכם. 20PSI? אני נוסע ככה רק בשטח. 15PSI או פחות? רק בחולות.
גיתאי, אולי תעשה פעם סיבוב על הגרוטאה שלי. ואחרי זה תתבל היטב את הכובע שלך כדי שיהיה לך טעים.
לעניין אחריות ושרות לקפיצי רוביקון - כבר יש נציג בארץ ויבוא מסודר, כולל אחריות ושרות מתבקשים. ציפור קטנה לחשה לי שיש אפילו קפיץ שמתאים לסופה בלי קומבינות...
ולסיום גיתי, רד כבר מעניין מידת הצמיגים. רוב ההתנגדות שלי ל-33 לא נובעת רק מהקוטר אלא בעיקר מהרוחב המוגזם שהוא זה שבאמת בעייתי בעיני. אם אי פעם אעלה בקוטר ל-33' אז רק 33X10.5. עכשיו, מכיוון שקצת נמאס לי מהמקסיס שיש לי עכשיו והם גם מתחילים להתבלות, לך תמצא לי 33X10.5 בארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אין ספק. רך ונוח....
20PSI על כביש... = יציבות, שלום וביטחון?....
מי אמר שצריך לנסוע עם לחץ כזה על הכביש? אני מגהץ בכביש עם 30 PSI ומוריד בשטח. נא לא להתעצל.
מכיוון שאתם גם לא באמת נוסעים ביומיום (גיחה חד פעמית לרעננה זה לא נחשב, גיתאי), אז אתם בטח לא סופרים בכמה דלק מצטבר התרגיל הזה עולה לכם.
צריכת הדלק אצלי לא השתנתה לעומת מה שהיתה עם ה-31 לאחר שינוי יחסי ההעברה, אותו דרעק. אם נשים לרגע את עניין הדלק בצד, הסיבה היחידה שלא קל לי לרוץ איתו לעבודה היא משום שהוא פתוח לרווחה, ואני לבוש עם בגדים לא כל כך מתאימים אפעס... אם הוא היה סגור ולא היה לי רכב ליסינג, הייתי מתגלגל איתו לרעננה בכיף. באמת.
כמו שכתב מוני - על 33' ו-20PSI, אתם כבר לא צריכים למעשה מתלים. יש לכם כריות אוויר...
נכון חלקית בלבד.
גיתי, רוב ההתנגדות שלי ל-33 לא נובעת רק מהקוטר אלא בעיקר מהרוחב המוגזם. אם אי פעם אעלה בקוטר ל-33' אז רק 33X10.5. עכשיו לך תמצא לי כאלה בארץ.
דרור, האם אני מזהה סדק קטן-קטן בחומה שלך? שים לב שהקוטר שלך עלה בטעות... את עניין הרוחב נפתור כבר בהמשך. אני מאמין בפתרונות מודרגים ;).
לעצם העניין שהועלה פה, אם אני יכול לרדת לשטח עם ג'יפ עמוס ועובד מבלי לספור את הדקות עד השבר הבא בקפיץ/בורג, אז מבחינתי הכל נאמר.
גיתאי
מכיוון שאצלי כבר הרבה מאוד שנים לא נשבר קפיץ ולא בורג, (למרות שהאוטו שלי כבד לפחות כמו שלך אם לא יותר, ועושה יותר שטח ובטח הרבה-הרבה יותר כביש), אז אני לא מודאג.
למרות שזה לא קשור לשרשור ולא נוגע לעבודת הקפיצים - תמיד החזקתי בדעה שהבעיתיות של צמיגי 33 המקובלים כאן אינה רק בקוטר אלא גם ובעיקר הרוחב והמשקל - תבדוק אותי בשרשורים הרלוונטיים.
קדימה נראה אותך - תמצא לי 33X10.5 כאן בארץ ולא ב-1000 זוזים לחתיכה אחת משומשת מיד עשירית במצב גבולי. כי אני כבר נואשתי מלמצוא אותם. אני רוצה לקנות כאן בארץ - צמיגים זה לא חלק שמזמינים מחו"ל כשהם נקרעים.