חוץ מלשים צמיגי שוקולדה לג'יפ שלנו, גם אנחנו הנהגים/נווטים/טיילים צריכים לנעול משהו בעל אחיזה בשטח, עמיד מחדירה למים, אוורירי אך שומר על חום, אורטופדי כמובן ושמאפשר לנהוג בנוחות.
אז מה קונים ומאיפה ? (ולמי שלא הבין, אני מחפש נעליים בשבילי :grin: )
Printable View
חוץ מלשים צמיגי שוקולדה לג'יפ שלנו, גם אנחנו הנהגים/נווטים/טיילים צריכים לנעול משהו בעל אחיזה בשטח, עמיד מחדירה למים, אוורירי אך שומר על חום, אורטופדי כמובן ושמאפשר לנהוג בנוחות.
אז מה קונים ומאיפה ? (ולמי שלא הבין, אני מחפש נעליים בשבילי :grin: )
נעליי הרים של SALOMON עם כל הדרישות GORETEX עמידות במים ועוד ,
קניתי בחנות שניקראת "לכל הרוחות" במחיר די זול ,משהו כמו 550 שח לפני שנתיים.
יש שם הרבה פעמים מציאות ....(אין לי קשר איתם , סתם מרוצה מהנעליים)
http://www.trek1.co.il
אמיר.
רד בק.
טימברלנד
מצאתי ביד 2, לפני כ 3-4 שנים.
חדשות עם חשבונית קניה, ב 180 ש"ח ...
מאז משרתות בנאמנות, חורף, קיץ ...
רד בק,
נוחות,אטומות,אווריריות-אין שרוכים(מאד נח-בעיקר למי שהכרס מפריעה לו להתכופף,או הדיסק בגב).יש דגם עבודה עם "ברזל" בחלק הקדמי.
לאחר טיול,צחצוח,והן הופכות למגפיים אלגנטיות.
דרור הראל
רד-בק.
מגף אוסטרלי או רד-בק או בלנדסטון.גם לעבודה וגם לשטח.
מגף לא בהכרח נוח (לפחות לא היה לי נוח כשמדדתי לפני כמה חודשים), אנסה שוב לבדוק את העניין.
עוד הצעות ?
מה לגבי נעלי עבודה ? ראיתי בכמה אתרים וחנויות שמוכרות ציוד עבודה...
קודם רק נגיד שעבדתי בתחום קצת כמוכר.
היום אני נועל: la sportiva halite - ממברנה גרוטקס סוליה ויברם
משתמש בה לא מעט בטיולים רגליים ואופניים
http://www.mountainmagic.com/equipme...ite-gtxbig.jpg
אם לא הייתי קונה אותם הייתי קונה את הנעל הזו: asolo highland
ממברנה גרוטקס סוליה ויברם
http://www.gamisport.sk/images/origi...nd%20hneda.jpg
או את אלה של zamberlan
http://media.rei.com/media/e/1157878.jpg
אני אישית לא מת על סולומון כי הסוליות נשחקות יחסית מהר לפחות בדגם המגה טרק שאני מכיר.
מי שלא מתעסק בבוץ או הולך בגשם\מים לא ממש צריך את הגרוטקס בארץ. הממברנה הזו אומנם מאפשרת לזיעה לצאת אבל בסופו של יום זו נעל חמה יותר.
אורטופדי יש אצל אורטופד...
מי שלא רגיל לנעליים שכאלה יחשוב שהוא הולך על קביים מרוב שהנעליים קשות האסולו שבתמונה השנייה מתאימות לסחיבת משקל של 25-30 ק"ג על הגב אם אני זוכר נכון.
איפה כדאי לקנות? לך למדוד מאיפה שבא לך וחפש חנות באינטרנט. בארץ המחיר לנעל הראשונה הוא סביב ה-900
לבוץ אין כמו מגף גומי חקלאי ב50 ש"ח וספידה ב15 ש"ח לנוחות, תענוג של בוץ וגם מים כמעט עד הברכיים אין בעיה.
בנוסף לסלומון להליכה (דגם יותר ישן ממה שהוזכר כאן , ממש לא מתפרק)
בעבודה על הרכב ולפעמים בטיולים שלא צריך ללכת - נעלי עבודה של נגה עינת ,
כיפת מגן + עמידות למים ושמנים + אנטיסטטי , ומחירים לא יקרים.
(אבל לא מתאימות לטיולי הליכה)
אמיר.
בלנדסטון + מגפי גומי זרוקות מאחור (אמגפר?)
לגבי הנעלים האוסטרליות הכל טוב ויפה אבל הם לא מחזיקות את הרגל כמו נעל עם שרוכים.נעל שנותנת הגנה מלאה נגד מים אינה נושמת, לכן עדיף לקנות נעל שנושמת שאין לה הגנה מלאה נגד מים ולרסס עם סנו גארד.יש מקום שנקרא לכל הרוחות בקיבוץ גבעת- חיים ,למוכר שם יש סבלנות וידע שלא ניתקלתי בהרבה מקומות שווה לקפוץ רק כדי להכיר את האיש . עוד פרט קטן הבן אדם הסתובב בכל העולם מי שמתכנן טיול לחו"ל הוא הכתובת. לגבי קניה במושב בני- ציון אצל אליטל הם הכי זולים אפשר גם לעמוד על המקח אעני מחיר של עובד בהצלחה
לגבי לכל הרוחות - מצטרף להמלצה החזקה. קונה שם ציוד טיולים שבע שנים, והם בסדר.
אליטל אכן זולים ואם תלך על טימברלנד, נעל מאוד טובה, עם עמידות ולהרבה שנים ואטימות מיים מצויינת בדגם העור, שווה לקנות שם.
לנעל:
1. הגדר צורך. אין דין נעל מקצועית לטיול תרמיל כדין נעל מקצועית לנהג \ נווט. נעלי ראלי מקצועיות יהיו מחומר סנטטי עמיד לאש ויכילו מעט עור (באש חזקה עור מתכווץ ומתהדק, אבל הוא גם מגן טבעי מצויין מאש, יותר מרוב החומרים הסינטטים).
לטיול תרמיל, לפי המשקל והתרמיל שצריך לקחת (עד 8 קילו, עד 12 קילו, או מעל) ולפי רמת אטימות המיים שצריך (בארץ כמעט אין מה לעשות עם נעל אטומה למיים, ובעבירות בכל מקרה אתה הולך כל הרגל בתוך המיים אז נרטבת כך או כך) - המשתנים הם:
א. חומר הבסיס. עור או לא עור, גורטקס אטים למיים או קורידורה אטימה לרטיבות. אני בעד עור מלא, שהוא חומר טבעי נושם ועמיד למיים, קל לטיפול שוטף, או שילוב של קורידורה ועור.
2. רמת החזקת הקרסול הנדרשת. טוב בנשיאת משקל ולדעתי האישית, טוב גם לנווט או נהג, לנפילה עם רגל תפוסה במשהו, כך שכל משקל הגוף יוצא עליה. זה קרה לי פעם בעבודה במפעל, ויצאתי עם קרסול סדוק - לא נעים. גם מגן על עוד חתיכת גוף מאש. בעיני, נעל מספיק גבוהה, עם חיזוק עור על הקרסול - נוח ובטיחותי.
3. פלדה או לא פלדה בקצה? אם אתה חושב שאתה צריך, תיקח. אני מעדיף בלי.
4. סוליה נגד החלקה או לא? חד משמעית - כן, יש אלמנטים של החלקה גם לנהג וגם לנווט, וגם למטייל.
5. סוליית ויברם או לא? ויברם הוא חומר עם שחיקה מעטה, אבל נוקשה. יש נעלי טיולים שללכת עליהם זה כמו ללכת על ברזל, עש שהסוליה "נשברת". וזה לוקח שבועיים בהליכה רגילה, או יומיים - שלושה עם תרמיל. לא ממש נוח. עדיף סוליה רכה יותר.
אני מעדיךף לנווט בראלי עם טימברלנד עור גבוהות, סוליה נגד החלקה, (אחי לקח לי אותן עכשיו לעזה ואולי לא אראה אותן יותר...) ולטייל עם נעל טיולים מקצועית נהדרת של גארמונט, מעט קורידורה והרבה עור, סוליית ויברם מצויינת אבל בהתחלה הייתה מאוד קשה ולקחה זמן מה עד שנשברה והתאימה. ניתן להשיג ברשת למטייל בלבד. אסולו זכו לשבחים כנעל מקצועית ונוחה בצורה יוצאת דופן מרבים - לא ניסיתי.
למידע נוסף על נעלי הליכה - מתייחס לבחירת נעל לטיולים בלבד:
http://shvil.wikia.com/wiki/%D7%A0%D...99%D7%9B%D7%94
עוד מידע וייעוץ בלתי תלוי תוכל לקבל בפורום ציוד של שביל ישראל, כאן:
http://www.hike.co.il/forum_topics.asp?FID=6
אחרי שנים עם Blundstone עברתי ל Salomon. אין מה להשוות, הנעל בנויה כמו כפפה על הרגל, קלת משקל, עשתה מאות קילומטרים בתנאי שטח מגוונים ועדיין נראית כחדשה עם סוליה שלמה ללא סמני שחיקה נראים לעין.
לי יש ecco track.
יקרה מאוד, נמכרה במרכז לכף הרגל בכ- 950.
מכילה את כל התכונות שמנית כחשובות.
Rugged boot is ideal for a long day on a hiking trail
Upper made of full-grain leather and oiled nubuck
100% waterproof GORE-TEX membrane
Leather lining is moisture absorbent and breathable
Removable ECCO Comfort Fiber System (CFS) leather insole
CFS increases air circulation for perfect inner climate for all day comfort
Direct-injected, dual-density PU/TPU outsole with shock point
Outsole is flexible with superior shock absorption
http://www.eccousa.com/shoes/mens/ou.../2/detail.aspx
לדעתי - הטוב ביותר.
טוב, אחרי לא מעט תגובות מנסיון וגם אחרי שהלכתי למדוד סבב ראשון ב"מסלול" בת"א עם מוכר מאד נחמד, הנה ממצאים -
רד-בק - סוליה יותר עמידה אבל הנעל לא נוחה לזוויות של הרגל כשנוהגים, אלא אם מוותרים על דגם עמיד במים ועוברים לזמש.
בלנסטון - כרגע יש דגם אחד שנמצא נוח ועמיד ,יחסית , במים - דגם 550, כל השאר כמו הרד-בק. ההבדל הנוסף אותו ציין המוכר הוא שהסוליה של הבלנסטון נוטה להסדק מהר יותר.
כל שאר החברות, סלומון ושות' - נעליים קשות מאד לנהיגה ומיועדות בעיקר להולכי רגל בהתאם לדרגות השונות. אין מה לדבר על תנועות קרסול בכלל.
אבהיר שוב - שילוב של נעלי נהיגה נוחות עם אחיזה טובה בשטח ועדיפות לעמידות במים (פה אפשר להתפשר ולשים גרביים עמידות יותר). זה לא תחליף למגף חקלאי, אותו מוציאים כשמבינים שהעבודה בבוץ הולכת להיות ארוכה ומייגעת.
איפה כל המתחרים בתחרויות העבירות? במה אתם משתמשים ? הנווטים שרצים לפני הרכבים, מפזזים על הסלעים בדרך לחביקת העץ הנכון וכד'...
טימברלנד חוזר לקרוץ לי , בעבר הייתי משתמש בהם המון - נוחות ומעולות, אבל הסוליה הייתה נאכלת צ'יקצ'ק...
השלב הבא - לבדוק נעלי עבודה.
תבדוק "מנדל" דגם multigrip
לדעתי אחת הנעלים הטובות כנעל עבודה ואני גם יורד איתה לשטח,נוחה לנהיגה (לדעתי) ולא כלכך כבדה (שוב לדעתי).
שרון
אני נועל כבר עשר שנים וארבע זוגות של נעלי גרמונט, דגם שנדמה לי נקרא וויאג'ר או משהו כזה. פעם גם הלכתי איתם ממש... דגם די פשוט וקל שמתחדש עם השנים קצת בעיצוב. סולית ויבראם, עור הפוך וקורדורה, ללא גורטקס (בשביל מה?). קונים אותם באמת בלמטייל, את האחרון קניתי בחנות עודפים שלהם. את הזוג החדש יותר אני נועל לא מעט ביום-יום, ואת הזוג הישן יותר, המרוט, לטיולי בוץ ועבודה על הג'יפ. בטיולים בקיץ אני מעדיף סנדלים...