ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
שאלה: הרתכת הירוקה שכתוב עליה 220, זה אומר 220 ואט ? כי לא מצאתי שום רישום עליה למעט 220 וולט וזה ידוע. ( השאלה היא בעצם על מנת לדעת כמה ואט מינימום אני צריך שיהיה לפקפק שאני הולך לקנות הקטנים ביותר שמצאתי הם 780 ואט)
מסקנה: בעצם 2 מסקנות, 1 - אפשר לרתך הפוך אבל צריכים להזהר שלא ינזל על היד החומר הלוהט 2 - כשממש ממש משתדלים אז ריתוחים עם אלק' יוצאים ממש יפים ולא חייבים רתכת CO.
חוו"ד: מסכת ריתוך זולה ב 30 שקל לא שווה כלום ! באמצע השימוש הראשון ניקרעה הרצועה של המצח. שווה להשקיע טיפה יותר במסכה טובה.
גיא.
ואם כבר, אז בדיון שאני עורך עם עצמי כבר כמה ימים ניצח הפקפק כניראה כי הוא הרבה יותר נייד מממיר מתח, יש למישהו השגות בנושא ? הפקפק או ממיר הוא לעבודה, לא עבודה מאומצת אבל בכל זאת לעיתים אני צריך לרתך/לחתוך משהו עם דיסק / לקדוח וכו' בתנאים שבהם אין חשמל בסביבה... למתוח כבל מאריך מהאוטו ניראה לי לא לעניין, מה גם שיש צורך להשאיר מנוע פועל וזה בכלל מרתיע אותי מאוד. ( חשש גניבה )
תודה על כל תגובה.
גיא.
חוזר: ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
מעלה מהאוב:
ריתכתי שטחים גדולים (כדי להגיע לשטח חיבור גדול ככל שניתן) בגודל של כ 3-4 ס"מ רוחב, ובאורך של כ 10 ס"מ.
שמתי לב שבאזורים מסוימים נשאר אויר (בועות קטנות ללא ריתוך). אני מניח שזה בגלל השלקה שנזלה, ולא ריתכתי שם.
איך מונעים את האויר? מה אני אמור לשפר?
(רתכת אנלוגית פשוטה, אלקטורודות 2.5 רגילות, ברזל שחור).
אביגדור