לאחר רכישת הוויטרה- שיפורים?
אהלן,
לאחר התייעצות בפורום רכשתי את הוויטרה!
קודם כל אני חייב להגיד שאני מבסוט ממש מהקניה! אוטו כיפי ממש!
עכשיו לשאלה...
הרכב שקניתי היה משופר- ואומר, צמיגים 215 במקום 205 בולמים אחוריים קוני והגבהות.
הלכתי למוסך שיפורים ושם הבנתי כי ההגבהות שעשו ברכב הן חסרות תועלת ואפילו רעות לרכב, לפי מה שמנהל המוסך אמר שמו ברכב הגבהות בין הקפיץ למרכב, וזה רק מצמצם את מהלך המתלה וגם לא בריא למרכב.
השאלה שלי היא האם אתם מכירים את הנושא? וזה באמת לא ממש טוב ובעייתי?
ועוד דבר זה מה כן הייתם משפרים בוויטרה ומה העלויות של זה? איפה מומלץ לבצע את ההתקנות?
תודה רבה רבה!!
תגובה להודעה: לאחר רכישת הוויטרה- שיפורים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
urisegal
אהלן,
לאחר התייעצות בפורום רכשתי את הוויטרה!
קודם כל אני חייב להגיד שאני מבסוט ממש מהקניה! אוטו כיפי ממש!
עכשיו לשאלה...
הרכב שקניתי היה משופר- ואומר, צמיגים 215 במקום 205 בולמים אחוריים קוני והגבהות.
הלכתי למוסך שיפורים ושם הבנתי כי ההגבהות שעשו ברכב הן חסרות תועלת ואפילו רעות לרכב, לפי מה שמנהל המוסך אמר שמו ברכב הגבהות בין הקפיץ למרכב, וזה רק מצמצם את מהלך המתלה וגם לא בריא למרכב.
השאלה שלי היא האם אתם מכירים את הנושא? וזה באמת לא ממש טוב ובעייתי?
ועוד דבר זה מה כן הייתם משפרים בוויטרה ומה העלויות של זה? איפה מומלץ לבצע את ההתקנות?
תודה רבה רבה!!
ההגבהה שיש לך היא ע"י ספייסרים בין הקפיץ למרכב, מה שנותן עוד כמה סנטימטרים על חשבון מהלך המתלה.
אבל מאחר והחליפו בולמים, כדאי לבדוק אם הם יותר ארוכים ובכך למעשה מפצים על הקטנת מהלך המתלה שנוצרה עקב ההגבהה.
בכל מקרה שימוש בבולמים ארוכים יותר בסרן הקדמי אינו ממולץ שכן הציריות יעבדו בצורה לא אופטמלית ויהיו מועדות לגזירה ושחיקה.
במקומך לא הייתי משפר ולא משנה כלום ברכב, בשלב זה. הייתי נוסע לטיולים (עם עוד רכבים!!) ומתחיל להכיר את היכולות של הרכב ומתחיל לצבור שעות נסיון בנהיגה טכנית.
אחרי שתכיר את הרכב ותבין מה מפריע לך, רק אז תתחיל לחשוב על שיפורים שיפתרו את הבעיה.
כן הייתי מוסיף מיגון (אני לא קורא לזה שיפור, אלא חובה). לפחות מיגון גחון, רצוי מיגון מלא (גחון + טרנספר). העלות לא גבוהה ונותנת שקט נפשי ובטחון די גדול שלא תשבור כלום בנסיעה סבירה בשטח.
תגובה להודעה: לאחר רכישת הוויטרה- שיפורים?
שכחתי לציין באמת שקיים גם מיגון...
ולגבי הבולמים, קיימים בולמים של קוני רק לחלק האחורי והם כנראה כן ארוכים יותר מהרגיל כי המהלך מתלה האחורי נראה לא רע...
יכול להיות שבגלל זה אני מרגיש שהאוטו נורא קשה ומרגיש כל מהמורה מסכנה בכביש?
אגב, שאלה לבעלי וויטרה...
אני לא יודע אם אני יכול ללחוץ איתו בשטח? הוא צריך להיות עמיד יחסית לכל הבורות והמהמורות או שצריך להזהר איתו?