זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
מתוך:
http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=46011
שם אמר ניצב שחר איילון:
ציטוט:
"אכיפת תנועה צריכה לשים דגש על מניעת עבירות איכות המסכנות את משתמשי הדרך, או עבירות בריונות כביש. לשוטר עדיף להתמקד במספר דוחות קטן ואיכותי על פני כמות שאינה משיגה את המטרה. לשם כך משתמשת המשטרה במודיעין, בין השאר על ידי מעקב אחר הפורומים האינטרנטיים השונים וזיהוי כוונות לביצוע עבירה. האכיפה המשטרתית מתמקדת באוכלוסייה עבריינית המשתמשת בכביש במטרה לביצוע עבירות".
לא צריך להוסיף על זה..
אסף.
תגובה להודעה: זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
ראיתי את המפגן הזה חוצה אותי בכביש 4 לפני כמה ימים ותהיתי על מה מדובר - בריונות בכביש זה המונח המדויק לתאר את מה שחצה אותי, חתך אותי וגם רכבים אחרים. נכון, הכלים הללו מדליקים ובעלי נוכחות, אבל זה לא נעים כשהם נוסעים צמוד אליך בלי סיבה.
ולגבי הצפיה בפורומים, אסף, זה לא חדש בכלל. את אחד מחברי הפורום פה הורידו מהכביש ביום הסמוראידה האחרונה ותוך כדי השיחה (ללא קשר ל"איכות" האכיפה) הוא נשאל אם היה בדרך לסמוראידה...
מאידך, גרעין הג'יפאים אינו מתנהג בצורה לא מתורבתת בכביש וניכר כי מדבריו של הקצין, האכיפה מיועדת בעיקר לאלה שמחפשים את המהירות.
2 האגורות שלי..
יש להם תקציב רציני. מה לעשות? הם חייבים להראות שהם עושים משהו.
מעניין כמה זמן לקח להם ללמות לרכב על האופנועים?
אבל הכי מצחיק שאת כל זה ביים מנחם גולן.
אני חותם שאף אחד מהרכבים שנסעו לסמוריאדה לא השתולל ולא עבר עבירת תנועה כלשהי, אבל השוטרים בכל זאת עקבו אחרי השרשורים ונערכו מראש לאורך הצירים המובילים למפגש כדי לצוד טרף קל. זה רק מוכיח שוב ושוב ושוב עם איזה טינופות יש לנו עסק, ושכל מה ששחר איילון אומר זה קישקוש - או שהוא שקרן או שהוא לא מייצג את המדיניות המשטרתית בפועל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ramurai
מעניין כמה זמן לקח להם ללמות לרכב על האופנועים?
יש להם בעיה רצינית בעניין הזה. כבר לפני כמה חודשים הם התחילו לפרסם מודעות בהן הם מחפשים אופנוענים מנוסים ברכיבה על כלים כבדים כדי שיתנדבו למשטרה...
דרור,
לא קראתי את כל השרשור
ומתוך חברות ארוכת שנים אשתוק על דבריך ,
שחר איילון אחד האנשים הכי רציניים , הכי אמיתיים שיש, והכי אוהב גיפאים שיש,
בן אדם אמיתי.
ואני אומר זאת מהכרות אישית עם הבן אדם,
כל השאר אינם שווים להרחיב את היריעה עליהם כמו זוג המתנדבים שעיכב אותי 18 דקות כי הייתה חשיבות עליונה לתת לי דוח על זה שנסעתי עם אוזניות
ציטוט:
ציטוט:
"אכיפת תנועה צריכה לשים דגש על מניעת עבירות איכות המסכנות את משתמשי הדרך, או עבירות בריונות כביש. לשוטר עדיף להתמקד במספר דוחות קטן ואיכותי על פני כמות שאינה משיגה את המטרה. לשם כך משתמשת המשטרה במודיעין, בין השאר על ידי מעקב אחר הפורומים האינטרנטיים השונים וזיהוי כוונות לביצוע עבירה. האכיפה המשטרתית מתמקדת באוכלוסייה עבריינית המשתמשת בכביש במטרה לביצוע עבירות".
זו ההנחיה,
מי שלא מבצע אותה תהיה בטוח דרור יקירי זה לא השוטרים אלא המתנדבים צמאי הדם
לא יודע מי יירט את הסמוראים שהיו בדרכם למיפגש. האם שוטרים רגילים או מתנדבים. בינינו מאיר, זה באמת משנה?...
שוטר הוא שוטר הוא שוטר.
כשעוצר אותך שוטר במדים ומחפש לך בציציות של הג'יפ אחרי שקיבל הוראה מפורשת לעשות את זה (מהמפקד שלו שעקב אחרי השירשורים ברשת), זה ממש לא משנה אם הוא מתעלל בך תמורת משכורת או בחינם (או כי הוא מתוסכל בגלל אלף ואחת סיבות מוצדקות - משכורת מחפירה/זין קטן/אשה שממררת את חייו/בוגדת בו/כולם ביחד - מחק את המיותר).
אתה הרי מכיר את המשטרה מבפנים הרבה יותר טוב ממני, ויודע שבאירוע רשמי כלשהו כל קצין, כולל שחר איילון, יכול להגיד מה שהוא רוצה, ואני מאמין שמה שהוא אמר זו דעתו האישית ושהוא באמת לא מוריד שום הוראה להציק דווקא לג'יפאים. אבל אם השוטרים בשטח עושים בדיוק את ההפך, זה סימן שהם מקבלים הוראה מפורשת לעשות את זה... בגלל זה כתבתי שהוא לא מייצג כלום.
עובדה שהם משוטטים ברשת ואוספים עלינו מידע.
עובדה שהם נערכו מראש כדי להציק למשתתפי הסמוראידה.
עובדה שאנחנו בהנהלת האתר התלבטנו רבות לפני פירסום פומבי של מקום מפגש ג'יפולוג האחרון, כי חששנו שהמשטרה לא תפספס את הזדמנות-הפז לבוא ולחרב את האירוע, או לפחות לדפוק כמה עשרות/מאות דו"חות והורדות מהכביש בשביל לספק את הכיף החולני שלה. לשמחתנו, זה לא קרה.
חבורה של אנשים שחיים בסרט אתם...
כן, בטוח שעקבו אחרי הפורומים כדי לראות מתי הסמוריאדה... כנראה הם עצרו רכב והוא אמר להם שהוא בדרך לשם...
מתנדבים, שוטרים, מה זה משנה בכלל, כל שוטר נוהג ואוכף לפי מצפונו ויש מתנדבים בעייתיים ויש שוטרים בעייתיים, ההכללות האלה טיפשיות וחסרות בסיס.
ניצב שחר איילון, כבר מזמן לא קשור לתנועה, למי שלא יודע הוא xסגן מפכ"ל, הבן אדם אוהב באופן אישי אופנועים (היה כזה בעבר כולל במשטרה).
ראש אגף התנועה למי שלא יודע הוא ניצב אבי נן חמו.
עובדה שהם לא משוטטים ברשת ואוספים עלינו מידע.
עובדה שהם לא נערכו מראש כדי להציק למשתתפי הסמוראידה.
עובדה שאנחנו בהנהלת האתר התלבטנו רבות לפני פירסום פומבי של מקום מפגש ג'יפולוג האחרון, כי חששנו שהמשטרה לא תפספס את הזדמנות-הפז לבוא ולחרב את האירוע, או לפחות לדפוק כמה עשרות/מאות דו"חות והורדות מהכביש בשביל לספק את הכיף החולני שלה. לשמחתנו, זה לא קרה, כי אתם חיים בסרט...
זה זאתה רושם עד דברים עובדה, לא עושה אותם לכאלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
כן, בטוח שעקבו אחרי הפורומים כדי לראות מתי הסמוריאדה... כנראה הם עצרו רכב והוא אמר להם שהוא בדרך לשם...
אז זהו שלא - ואם הוא יבחר להעיד כאן, אז תיווכח בעצמך.
איתי, שוטר יכול לוותר לך על פי רצונו או מצפונו. אבל הוא לא ימציא חוקים סתם כי בא לו.
אני יכול לספר לך סיפור, הזוי ומדהים במיוחד - שקרה לי אישית לפני כמה חודשים כאן בת"א, בנתיבי איילון-דרום. אחר כך תגיד לי מי חי בסרט ואם המטונפים האלה לא מסתובבים ברשת ואוספים מידע.
אוו, הנה הגענו לתמצית הדברים, מקרה שקרה לך דרור !
זה לא מעיד על כל האכיפה בארץ. אני יודע שזה מאוד אין ומגניב ודרך אגב לא רק בארצנו הקטנה, התופעה היא כלל עולמית, ונחקרה רבות ע"י מיטב הסוציולוגים והפסיכולוגים בעולם, אנשים אוהבים לשנוא ולהשמיץ את המשטרה, בייחוד משטרת התנועה כי מן הסתם, לנו האזרחים שומרי החוק, החמפגש היחדי עם משטרה הוא עם משטרת התנועה.
זה נכון שאחת המטרות של שוטר תנועה שמסתובב בכביש, הוא לבצע אכיפה ולא סתם לבזבז דלק של הניידת. זה העבודה שלו ועל זה משלמים לו. אם הוא מוותר לך או לא זה שטויות, כי אם הוא ויתר לך, יתכן שלא ויתר לפניך באותו יום ל 10 אחרים, גם הם בני אדם ולפעמים הם מתחברים יותר לאדם אחד או אחר.
אם אתה משפר את הרכב שלך ובכך עובר על החוק, יש לך 2 ברירות, או לקוות שלא תיתפס אבל בכך אתה גוזר על עצמך את הדין שבמידה ותתפס אתה באמת אשם, או אם אתה לא יכול לישון בלילה פשוט תדאג שהרכב יהיה כמו שיצא מהמפעל.
רובנו מעדיפים לשפר את הרכב ולכן לא אמורה להיות לנו טענות לשוטר שעושה את תפקידו, אולי לגופים אחרים במדינה שלא נותנים לנו אפשרות חוקית לשפר את הרכב.
ולגבי בדלי סיגריות... נו באמת.
ההתמקדות היא בד"כ, טסטים, מידות ומצב צמיגים, חופשים בהגה, שינויי מבנה ותאורה, כל השאר הוא בגדר סיפור ששמעת ממישהו שאמר שהוא שמע וכו'.
תריצו סקר לגבי משתמשי האתר שהורדו מהכביש אי פעם על סיבת ההורדה ותראו.
כל שאר המקרים הם בגדר חריגים ביותר.
הרכב שלי תקני וחוקי.
הצמיגים והכננת נרשמו ברשיון כחוק ולא דרך מעכרים.
ועדיין זה לא עוזר לי במיוחד - זה רכב לא יעבור טסט גם אם יהיה חדש מהניילון.
בזמנו קיבלתי הורדה מהכביש בגלל סדק של חמישה מ"מ בפנס קדמי...
היו לי אינספור ויכוחים עם שוטרים על "צירים רחבים", "הגבהות" דמיוניות ושאר ירקות.
וכן - אני מכיר כאלה שהורדו מהכביש בגלל קרע בריפוד. זה דרך אגב סעיף בטסט השנתי. נכשלים על דבר כזה. תבדוק.
אתה צריך להבין איתי, שברגע שאתה נוהג בג'יפ לא חדש ושוטר מסמן לך לרדת לשוליים, נקי כבר לא תצא מזה. לעתים עדיף שימצא ליקוי זניח כלשהו ברכב שיצדיק דו"ח, ולא שהרכב תקין לגמרי כי אז זה כבר יכול להטריף אותו לגמרי, ואז הוא ימציא לך ליקוי שלא היה ולא נברא.
אז אחרי כל זה, תופעת השינאה למשטרה מובנת לחלוטין בעיני ואפילו מוצדקת, ולא רק בגלל משטרת התנועה. התחושה הטבעית והמוצדקת של האזרח היא שהמשטרה פשוט מיותרת - לא מבצעת את תפקידה, לא עוזרת לאזרח, לא מגנה עליו ועל רכושו ולא נמצאת שם בשבילו אלא רק נגדו - עובדה שהפשע משתולל ברחובות, אבל המשטרה משקיעה ומקיימת נוכחות מרתיעה רק במשימות שמכניסות לאוצר המדינה כסף - תנועה כמובן היא מהבולטות שבהן. איפה שאפשר לתת דוח"ות ולשדוד מהציבור כספים בכוח, או לאבטח בשכר כמו כדורגל וכו' - שם תראה את השוטרים בכמויות.
אבל אם מרעישים לך מתחת למרפסת בשתיים בלילה, אם שכן שלך מפרק לאשתו את הצורה במכות או אם תוך שעתיים פרצו לדירות בכל הכניסות ברחוב שלך - תתקשר 100 ועד שתראה רבע שוטר תצא לך הנשמה, והיומנאי יתנצל ש"אין לו ניידות"... בזמן שברחוב המקביל תמצא שתי ניידות במארבי לייזר - אבל אלה שייכים ל"תנועה" ולא ל"סיור". אז זו משטרה אחרת... הכל מבוסס איתי, על מקרים אמיתיים שקרו.
ועכשיו תבוא ותגיד לי לא לכעוס על המשטרה....
מידע מהרשת? כמו שאוספים מידע על עבריינים אמיתיים כך גם עלינו. מכיוון ששיפור ג'יפים הוא עבירה על החוק במדינה הנאורה הזו, כולנו עבריינים בעיניהם, ולכן הם גם מתייחסים אלינו ככה.
רוצה שם וכתובת של בעל רכב משופר שאחרי כתבה עליו באחד מירחוני השטח הגיעו אליו משרד התחבורה והמשטרה והורידו לו את הרכב מהכביש?... (והכל בגלל גרפיקאי אחד רשלן ששכח למחוק/לטשטש/לרטש מספר רישוי...)
מי שאשם הם לא השוטרים אלא שולחיהם - המדינה, משרד התחבורה, מה זה משנה. מי שנתקל בך בפועל זה השוטר שבקצה - הזרוע המבצעת של המערכת. ממנו אתה צריך להיזהר.
למזלנו המשטרה שלנו לא מושלמת, לא היה לנו הכיף בלהתלונן עליה כל הזמן.
אותי עצרו כמה וכמה פעמים, גם מתנדבים וגם שוטרים, ברכב משופר ומוגבה, ומלבד ברכת "סע בזהירות" לא קיבלתי כלום. שוב, תמיד זה תלוי על מי אתה נופל ואיך הוא הגיע למשמרת, כולם בני אדם.
ניידות הסיור ברובן, עושות עבודות קשות מאוד, ונכון שלפעמים אנחנו שומעים על מוקדן שאומר שאין לו ניידות אבל אפילו במקרה הזה אני לא חושב שזה בגלל שהשוטרים באותו רגע אוכלים דונאט...
זה מצבת המשטרה שיש וזה התקציבים שהמדינה מתקצבת אותה.
ממידע מוסמך (תרשה לי לשמור על הפרטים אצלי) אני אומר לך שלא עוקבים אחרינו בפורומים ומבצעי אכיפה של רכבי ספורט ומירוצים שהם מקיימים בכבישים ציבוריים, כן עוקבים.
אפילו במקרה האחרון של ליגת הטרקטרונים, שהגיע המשטרה לפזר את האירוע, היה מדובר בטלפון "אנונימי" של קבוצה אחת שנפסלה מלהתחרות למשטרה, אין לשוטרים בד"כ זמן לחטט בפורומים, לפעמים זה ייזמות אישית של שוטר/מתנדב ש"מרגל" אבל אין ממש כח משטרתי שמטפל בזה, תאמין לי אני יודע.
בקיצור, סע בזהירות ותפסיק לעשן, שלא יהיה לך קרע במושב...:D
כמו שהמשטרה מתפקדת אין לי בעיה לקצץ את התקנים שלה ב-50%. אפילו ב-80%. מי מאשים אותם באכילת דונאט?... לא האשמתי אותם בבטלה חלילה. אבל אני לא אתנגד אם כל משטרת התנועה תעבור הסבה ל"סיור" או איך שאתה רוצה לקרוא לזה. כי מבחינתי כולם לובשים אותם מדים ושוטר הוא שוטר. לא יכול להיות שיומנאי אומר שאין לו ניידות ואני מאמין לו, ובמרחק יריקה משם לא מעט שוטרים וניידות עוסקים במרץ באכיפת מהירות - שיגידו שזה אגף אחר, מחוז אחר, משטרה אחרת... השד יודע מה ומי. אותי כאזרח זה לא צריך לעניין. סדר יהעדיפויות של אכיפת החוק בישראל מאוד סלקטיביים וברורים - אוכפים רק את מה שמכניס כסף.
זה גם לא מעניין אותי אם כל מיני קצינים זוטרים עם עודף מוטיבציה משוטטים בפורומים מתוך יוזמה עצמאית או בהוראה מלמעלה, עובדה שהם עושים את זה ומשתמשים במידע הזה כנגדנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כלא יכול להיות שיומנאי אומר שאין לו ניידות ואני מאמין לו, ובמרחק יריקה משם לא מעט שוטרים וניידות עוסקים במרץ באכיפת מהירות - שיגידו שזה אגף אחר, מחוז אחר, משטרה אחרת... השד יודע מה ומי.
רק תיקון קטן, דרור -
זה לא היומנאי בתחנה הסמוכה אליך, אלא מישהו במוקד, שכנראה יושב בכלל ברמלה.
ואתה צודק, משטרת התנועה זו משטרה אחרת, עם מוקד אחר, עם תדרים אחרים, שלא מחוברת למשטרה הרגילה.
כשאתה מחייג 100 אתה לא מגיע אליהם (לתנועה), וגם אם תבקש לא תגיע אליהם.
רוצה דוגמא?
נסעתי בכביש החוף מגלילות צפונה, והיה לפני רכב שהיה צורך לעצור אותו בגלל סיבה בטחונית. הייתי עם הילדים ולכן לא רציתי לעצור אותו בעצמי. חייגתי ל-100, והודעתי להם מראש, שכדאי להודיע גם למתנ"א צפון שיחכו במכמורת, שם גבול הגזרה.
כל הנסיעה מגלילות מבטיחים לי שתיכף ותיכף ותיכף ותיכף, ולהזכירכם, מדובר בארוע בטחוני.
היו איתי על הקו כל הדרך, ואחרי 20 דקות, כשהגענו לנתניה, אמרו לי שבהם מודיעים לצפון (מה שביקשצי 20 דקות קודם).
בכניסה לואדי ערה נמאס לי, מה גם שהארכתי לעצמי את הדרך במאד, סבתי על עקבי ונסעתי הביתה.
אחרי שעה התקשרו אלי ממתנ"א צפון לשאול אם אני עדיין מאחורי הרכב.
וזה אגב, כשאני יודע לדבר איתם בקודים ובשפה שלהם.
משטרת ישראל, כבר אמרנו?
ו- say no more
שמיל באותו מקרה שקרה לי
אחרי 10 דקות שהתקשרתי 100 הנהג נעצר
תייר שחושב שמותר לנסוע מסטול עם בקבק בירה בשבת בבוקר
זה כמו הבדיחה על ההוא שגונבים את מכוניתו ואף אחד לא בא ,
הודיע על ירי בגנבים הגיעו 7 ניידות
פחות או יותר
מאיר,
אז זהו שזה לא ממש בדיחה....
אביחי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
רק תיקון קטן, דרור -
זה לא היומנאי בתחנה הסמוכה אליך, אלא מישהו במוקד, שכנראה יושב בכלל ברמלה.
ו- say no more
אז קבל תיקון על תיקון - אני מדבר על תחנת חולון. כשעוד היה דבר כזה....
שעה 02:00 בלילה. הייתי חוזר מהעיתון, נזהר ממארב הלייזר, מגיע הביתה. בלאגן ברחוב. מלא פרחחים, חראקות, מוזיקה ורעש אימים. עולה הביתה. האישה ערה, עצבנית. ליהי, שהיהת אז תינוקת בת חצי שנה, בוכה כמו אני לא יודע מה. התעוררה מהרעש. הייתי מתקשר ישירות לטלפון של התחנה, שנמצאה 300 מטר מהבית שלי, אבל בכיוון השני, והמוקד אומר לי שהוא יודע מה קורה אצלנו ברחוב, כי קיבל כבר מהשכנים איזה 50 טלפונים, אבל מצטער, אין לו ניידות.... אפילו לא משא"ז. ואז אתה נזכר שחצי קילומטר משם יושבים שני פאסאטים של התנועה וצדים עם הלייזר. לא להתפוצץ?
באותה שכונה, יום בהיר אחד צרחות אימים מבניין לידי. מישהו שם החליט לגמור על אשתו אבל לא מה שאתם חושבים אלא באמת - עד הסוף. לפי הצרחות והרעש של חפצים מתנפצים היא עוד רגע בר-מינן. טלפון לתחנת חולון. והם - מתחקרים אותי. יש להם זמן. לא אכפת להם שאני מדבר מרחוב שנמצא 300 מטר מתחנת חולון שברחוב אילת. הם מתחקרים אותי כמעט רבע שעה עד שאני בעצמי הרגשתי כמו חשוד.
ובינתיים עוד שנייה השכנה עלולה למות סופית מהמכות. אולי הייתי צריך להגיד להם שמישהו ירה בגנב, הם בטח היו ממהרים יותר.
אז מצאתי פיתרון טוב לבעיית המשטרה ברחוב ההוא - פשוט עברתי דירה.
לראות כמה תקציב ואמצעים הולכים לתנועה, שזו חבורת שודדים ברשיון שעוסקת כמדיניות מוצהרת בגבייה אלימה של מיסי דרכים, ובהטלת טרור על האזרחים - ומצד שני המשטרה הרגילה, אותם מדים, אותו סמל, שאמורה לשרת ולהגן אותנו, קורסת.
וואלה צודק דרור, צריך לבטל את משטרת התנועה ולתת לכולנו לנסוע איך שבא לנו, מקסימום עוד כמה ילדים הרוגים בשנה, העיקר שלא יציקו לנו. מדינה חופשית לגמריי, דמוקרטיה במיטבה, אין שיטור וכל אחד ישמור על החוק לפי הבנתו.
או שיותר פשוט לעבור לגור ברואנדה....