מחירים נמוכים מאוד של ג'יפ ליברטי
מה פשר המחירים הנמוכים של ג'יפ ליברטי? אני רואה מחירים של 95 אלף לשנת 2004...
לעומת זאת צ'ירוקי מ-2001 נמכר באותו מחיר או יותר.
מה קורה כאן?
האם ליברטי הוא סוג צ'ירוקי? הבנתי שזה דגם לא רע, זאת אומרת פחות מהרנגלר אבל יותר טוב מהקומפאס שהוא לא באמת ג'יפ. המנוע לא רע סה"כ גם.
מה אתם אומרים עליו? נשמע לי כבחירה מאוד רציונאלית אני אוכל לבחור אוטו יחסית חדש בהרבה פחות כסף מאשר מכוניות אחרות שהתלבטתי עליהן, וסה"כ מדובר בJEEP.
איך הוא סה"כ הכל?
תגובה להודעה: מחירים נמוכים מאוד של ג'יפ ליברטי
ליברטי הוא המחליף של הצ'רוקי. בחלק מהשווקים גם הוא נקרא צ'רוקי.
קצת יותר מרווח, יותר נוח, מתורבת ומודרני. בעיקר על הכביש.
מתלה קדמי נפרד. אחורי סרן חי.
הליברטי נמוך מאוד. יכולת השטח במצב סטנדרטי פחותה משמעותית מצ'רוקי.
מנוע: ה-V6 לא רע, אבל המנוע הטורי הישן של הצ'רוקי הרבה יותר טוב. בעיקר בשטח.
יש גם דגם דיזל CRD - אותו המנוע שמגיע עכשיו בסופה 3. בליברטי הוא מספק 150 כ"ס, הביצועים טובים וצריכת הדלק שפויה. אין לי מושג לגבי אמינות.
שיפורים: גם לליברטי כבר יש שיפורים מפה ועד הודעה חדשה שמחזירים לו את הכבוד והופכים אותו לרכב שטח ראוי, אבל בסה"כ הכלי רחוק מלהפוך למיתולוגיה כמו הצ'רוקי.
כל מה שדרור אמר כמובן נכון.
לגבי המחירים, כיוון שהצי'רוקי המקורי לא הגיע לארץ בצורה מסודרת, אין הרבה ממנו ולכן עקב ההיצע הנמוך המחיר גבוהה לעומת הליברטי ששווק בארץ בכמות לא קטנה גם בשנתונים 2004 אבל בעיקר בשוק הליסינג בשנתונים 2006 ולכן המחיר יחסית נמוך.
לדעתי האישית עדיף הליברטי כי הוא יותר חדש והמחיר יותר שפוי, לגבי הצריכה של ה CRD מדובר ב 1 ליטר ל 8 ק"מ שזה די הרבה לדיזל, הבנזין כמובן יותר בזבזן.
לצ'ירוקי 2 סרנים חיים ולכן יש לו אופציה להפוך למפלצת שטח אמיתית אם יש לך את הכסף הזמן והביצים לעמוד מול בוחן תנועה...
גם את הליברטי אפשר להגביה קצת, לנעול אותו והוא נותן תמורה מצויינת, בפנים הרכב מפנק ונותן הרגשה של רכב שטח אמריקאי מודרני.
תודה רבה, אני חושב שהליברטי יכול להתאים לי כמתחיל בשטח.
שנתון גבוה, קילומטרז' נמוך, ג'יפ כמעט חדש, מפתה מאוד.
זה לא רנגלר אבל עדיין הייתי מעדיף אותו על ג'יפ יפני דיזל.
מה העלות של שיפצור כזה ג'יפ לאחד שיתאים לשטח בינוני +, מה צריך לעשות? הגבהות? מיגונים? דברים אחרים?
כשהליברטי היה חדש, הוא היה יקר מדי. המחיר היה בשכונה של כלים גדולים ברמה גבוהה יותר כמו פאג'רו ודיסקברי TD5.
היום, כשהמחיר של ליברטי יד שנייה חזר למציאות, הוא באמת נותן תמורה מצוינת.
עצה לפני שיפור: לפני ששופכים כספים רבים בשיפורים, מתחילים לנסוע עם הרכב כמות שהוא.
תיסע, תרגיש אותו. תלמד אותו. ורק אחר כך, מה שמרגיש לך שצריך שידרוג - תשדרג. בתור התחלה: צמיגי AT, מיגון והגבהה קלה (2 אינץ' בערך, לא יותר) יספקו כל צורך של רכב טיולים ברמת בינוני+ שגם נוח ומתאים לשימוש יומיומי .
לטעמ יהאישי בלבד - ואולי יחלקו עלי כאן - אין טעם לשדרג רכב כמו ליברטי לאקסטרים, כי הוא לא ג'יפ אקסטרים. הוא רחוק מלהיות רנגלר או צ'רוקי וגם רוב היפנים שאתה לא כל כך אוהב, טובים ממנו בשטח... מה לעשות. יש גבול מאוד ברור למה שניתן לעשות איתו, ושיפורים מוגזמים יפגמו בשימושיות ובבטיחות שלו על הכביש. על חוקיות לא מדברים כאן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כשהליברטי היה חדש, הוא היה יקר מדי. המחיר היה בשכונה של כלים גדולים ברמה גבוהה יותר כמו פאג'רו ודיסקברי TD5.
היום, כשהמחיר של ליברטי יד שנייה חזר למציאות, הוא באמת נותן תמורה מצוינת.
עצה לפני שיפור: לפני ששופכים כספים רבים בשיפורים, מתחילים לנסוע עם הרכב כמות שהוא.
תיסע, תרגיש אותו. תלמד אותו. ורק אחר כך, מה שמרגיש לך שצריך שידרוג - תשדרג. בתור התחלה: צמיגי AT, מיגון והגבהה קלה (2 אינץ' בערך, לא יותר) יספקו כל צורך של רכב טיולים ברמת בינוני+ שגם נוח ומתאים לשימוש יומיומי .
לטעמ יהאישי בלבד - ואולי יחלקו עלי כאן - אין טעם לשדרג רכב כמו ליברטי לאקסטרים, כי הוא לא ג'יפ אקסטרים. הוא רחוק מלהיות רנגלר או צ'רוקי וגם רוב היפנים שאתה לא כל כך אוהב, טובים ממנו בשטח... מה לעשות. יש גבול מאוד ברור למה שניתן לעשות איתו, ושיפורים מוגזמים יפגמו בשימושיות ובבטיחות שלו על הכביש. על חוקיות לא מדברים כאן...
ובקשר לחוקיות- האם הגבהה תעשה לי בעיה בטסטים? הרכב באמת לא ניראה גבוה מספיק.
חשבתי להתחלה לא להשתגע רק הגבהה ומיגון. מזה צמיגי AT?
לדעתי המחיר יותר נמוך ממה שכתבת,
שכן שלי מכר 2005 עם 26 אלף ק", של אשתו, לא ראה שטח (גם בקושי כביש) ב 92 אלף.
לגבי המחיר כמעט חבר קנה 2005 ב 85 אלף יד ראשונה ממוגן עם צמיגי BF, זה זמן טוב היום למי שרוצה לקנות.
לגבי חוקיות, לא תהיה לך בעיה עם הגבהה של 2-2.5 אינצ', תקפיד לעשות במקום טוב וסט קפיצים ועלים של חברה טובה, תבדוק בגטוס למרות שהם יקרים קצת שווה לפחות לבדוק מחיר.
גם אני מסכים עם דרור (אל תהיה מופתע דרור...) לגבי עניין השפצור, סע עם הרכב קצת, אם אתה מפחת תתחיל עם מיגונים ומשם תחליט.
סדר העבודה לדעתי צריך להיות ישור קו-> מיגונים-> צמיגים-> הגבהות-> נעילות-> טמבון-> כננת...
אה כן, קודם צריך לקנות רכב...
אל תפחד מה CRD הוא נוסע מעולה ומרגיש מאוד חזק, יש גם לדיזל יתרונות מסויימים מבחינת מומנט מעבר לחסכנות שלו בדלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
לגבי המחיר כמעט חבר קנה 2005 ב 85 אלף יד ראשונה ממוגן עם צמיגי BF, זה זמן טוב היום למי שרוצה לקנות.
לגבי חוקיות, לא תהיה לך בעיה עם הגבהה של 2-2.5 אינצ', תקפיד לעשות במקום טוב וסט קפיצים ועלים
בטח התכוונת לבולמים... אין ברכב הזה קפיצי עלים.
של חברה טובה, תבדוק בגטוס למרות שהם יקרים קצת שווה לפחות לבדוק מחיר.
גם אני מסכים עם דרור (אל תהיה מופתע דרור...) לגבי עניין השפצור, סע עם הרכב קצת, אם אתה מפחת תתחיל עם מיגונים ומשם תחליט.
סדר העבודה לדעתי צריך להיות ישור קו-> מיגונים-> צמיגים-> הגבהות-> נעילות-> טמבון-> כננת...
אני לא אוהב את המושג "הגבהה". הגבהה לכשעצמה (בודיליפט למשל) לא עושה שום דבר טוב לאף רכב. אתה מתכוון לקיט מתלים שנותן קצת גובה ועוד קצת מהלך. חשוב מאוד לא להתקמצן על איכות הבולמים. האימרה השחוקה "מה שעולה כסף שווה כסף" יותר מאשר נכונה בכל מה שקשור לבולמים...
אה כן, קודם צריך לקנות רכב...
אל תפחד מה CRD הוא נוסע מעולה ומרגיש מאוד חזק, יש גם לדיזל יתרונות מסויימים מבחינת מומנט מעבר לחסכנות שלו בדלק.
במחירים כאלה - הליברטי נראה אחרת לגמרי - אשכרה מציאה...
כמובן שאתה צודק דרור לגבי הקפיצי עלים, הראש שלי היה בצ'ירוקי ולא בליברטי...
לגבי הגבהה לא התכוונתי חס וחלילה לבושינגים אלה לסט קפיצים בולמים .
הליברטי אכן מציאה במחירים של היום ולמשפחות קטנות זה ממש מושלם.
שאני אדע למה אני ניכנס אולי:
מה העלות המשוערת של סט קפיצים/בולמים ומיגון תחתון?
סט קפיצים בולמים בין 7-8 אלף, מיגונים בין 1.5-3
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
סט קפיצים בולמים בין 7-8 אלף, מיגונים בין 1.5-3
חשבתי שבולמים וקפיצים זה יהיה סביבות ה-6. טוב 10 אלף השקעה זה לא נורא אם זה יתן לי יכולת שטח טובה והמחיר של הג'יפ נמוך יחסית ככה שישאר לי עוד קצת עודף.
איך הגודל של הג'נטים והצמיגים שבאים?
המידה המקורית היא בערך 29" על חישוק 16 או 17.
(הערת אגב - בעולם השטח המידה החשובה לנו היא הקוטר החיצוני, עזוב את המידה המדוייקת שהיא, במקרה הזה, ככל שאני זוכר ותיכף יתקנו אותי אם אני לא - 235/65R17 שזה קוטר כמו של דיסקברי2 , למשל, אבל פחות מהרבה כלים אחרים בקטגוריה)
אסף.
קיט 2.5 אינץ' של ראסטיס - 465$
http://rustysoffroad.com/mm5/merchan...ode=sus_kj_kit
המחיר בארץ אחרי משלוח/מיסים בערך כפול.
ההתקנה - יום עבודה בתנאי מדרכה. התקנה במוסך/סדנא בטח תעלה בסביבות 1000 שקלים.
קיט ברמה הזאת + עוד כמה השלמות + צמיגי שטח מלא במידה 245/75R16 הופכים את הליברטי לג'יפ עם יכולת שטח. לא מפלצת עבירות, אבל בהחלט רכב שאפשר לטייל איתו בכיף.
איך אני יכול לעשות שינוי בצמיגים ולעבור טסט? או שאין דרך?
אני פשוט סבלתי בעבר המון בקטע של הטסט ורוצה להמנע.
במשרד הרישוי ומכוני הטסטים יש רשימה של מה מותר ואסור לכל רכב.
אם הצמיג מאושר לרכב הנ"ל אז לא אמורה להיות לך בעיה.
אם לא, אז פשוט אל תקנה צמיג שלא מתאים לרכב.
מה לגבי זמינות של נעילות אוטומאטיות זולות? כמה שידוע לי, הליברטי לא נוסע על סרני דנה אלא קרייזלר. ARB בטוח יש, אבל המחיר... חוסר בנעילות זמינות עשוי להיות קצת בעייתי, בעיקר בשילוב עם מתלים קצרי מהלך, ולכן להרחיק את הליברטי ממסלולים רבים בהם ה-SUV'ים היפאנים בעלי הנעילות המקוריות (טויוטה, פג'ארו), או מוגבלי ההחלקה למיניהם, יעברו בלי הרבה דרמות.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
מה לגבי זמינות של נעילות אוטומאטיות זולות? כמה שידוע לי, הליברטי לא נוסע על סרני דנה אלא קרייזלר. ARB בטוח יש, אבל המחיר... חוסר בנעילות זמינות עשוי להיות קצת בעייתי, בעיקר בשילוב עם מתלים קצרי מהלך, ולכן להרחיק את הליברטי ממסלולים רבים בהם ה-SUV'ים היפאנים בעלי הנעילות המקוריות (טויוטה, פג'ארו), או מוגבלי ההחלקה למיניהם, יעברו בלי הרבה דרמות.
קובי
ובשפה פשוטה למתחיל?:confused:
קודם כל לדעתי יש לו איזה מערכת של jeep שעוזרת בשטח, משהו כמו מוגבל החלקה.
לגבי נעילות אוטומטיות, אם זה רכב שישמש גם ליום יום למשפחה רצוי מאוד להמנע.
לאחר החלפת סט קפיצים, מהלך המתלה משתפר ואם הוא ירגיש שהוא רוצה יותר אקסטרים, יחסוך וינעל עם הזמן arb אחורי, לא צריך יותר מזה.