החלטתי לאחר התלבטויות לא קלות להסב את הגראנד לגז
זקוק להמלצות.
עדיפות לבעלי ניסיון שכבר ביצעו את העבודה ברכבים הנ"ל
סדר גודל של עלות ההסבה.
והכדאיות בהסבה.
Printable View
החלטתי לאחר התלבטויות לא קלות להסב את הגראנד לגז
זקוק להמלצות.
עדיפות לבעלי ניסיון שכבר ביצעו את העבודה ברכבים הנ"ל
סדר גודל של עלות ההסבה.
והכדאיות בהסבה.
כאם אתה נוסע הרבה ק"מ בשנה, אז עלות ההשקעה הראשונית תוחזר מהר יותר ולאחריה כל הזמן ממשיך חסכון בעלויות התדלוק.
הם בצעו התקנת מע' הנעה בגז בכמה גראנד צ'ירוקי: "גז חיש" שברח' אפעל 13 קרית אריה פ"ת,
טל' 03-9190617 או לשלומי 050-9977797 או לפיני 050-3598898.
בברכה - רפי לין
אצלי מותקנת מערכת של ניר גז (הוא נמצא ברחובות )
מקצוען , ושרות כמו שצריך.
הי
אם מדובר בהתארגנות והשגת מחיר קבוצתי אני גם בעניין :D.
מישהו עשה חישוב לכדאיות של העניין ?
מכמה ק"מ הופכת המערכת לכדאית ובכמה ק"מ מחזירה ת'השקעה הראשונית ?
רונן
שלום
אני עשיתי אצל ניר גז , היה אז בכרמיאל המערכת עבדה נהדר ולא איכזבה לצערי תא המנוע עלה באש בלי קשר למערכת הגז , אבל היינו מאד מרוצים
בברכה
שאולי
מן הסתם במערכת תקנית יהיו בולמי להבה או משהו בסגנון, כך שאני לא מאמין שזה מסוכן יותר מדלק בתא המנוע...
בכל אופן, הייתי נזהר ממערכת כזו, יותר מדי סיפורים על תקלות לא קשורות למערכת הגז שבסופו של דבר גרמו להרס מנועים/מחשבים וכו'.
גם אם המנוע יכול לעבוד עם גז, לא כל מערכות החשמל/מנוע יודעות לעבוד עם התקנות ישראליות...
סער.
מצטער על התגובה המאוחרת.
רעיון ההתארגנות נשמע מצוין ואני מאמץ אותו.
השאלה מי לוקח את המושכות לידיים ומתחיל לנווט את הכרכרה,
6200 ש"ח נשמע מחיר טוב, אך אם אפשר להתארגן ולצמצם את העלות אז עוד יותר טוב.
[QUOTE=kobiarava;243899]קצת מטה את הדיון, אבל מסקרן אותי לדעת, מה היו ההשלכות של נוכחות מערכת הגז כשהתלקח לך תא המנוע? האם היתה איזושהי תופעה שמתאימה לאזהרות של רואי השחורות, כמו פיצוץ, בערה בלתי נשלטת וכו', או שלא היה הבדל לעומת רכב שאינו מוסב לגז?
אני לא יודע להצביע בדיוק מתי , אבל בשלב מסוים התנתקה זרימת הגז מהבלון ולא קרה שום דבר שקשור למערכת הגז.
מה שכן , האש היתה רק בתא המנוע ולא הגיע לבלון
בברכה שאולי
סליחה על הבורות, אבל מה זה הסבה לגז? איך זה עובד? מה היתרונות?
אהלן
אני נוסע על ZJ 5200 95 מוסב לגז.
הג'יפ שותה 1:6 אותו דבר בגז או בבנזין.
הג'יפ מגיב בכביש ובשטח אותו הדבר בבנזין\בגז (כולל מעלות קשים)תענוג אמיתי.
שימו לב יש תחנות שמוכרות גז בישול שהוא מזיק לג'יפ תתדלקו רק בתחנות מוכרות יש בגז תוספים מיוחדים ששומרים על המערכת ועל הג'יפ.
אבל........
הלך לי מנוע עכשיו ויש הטוענים שזה קשור לגז.
במנוע הישן היה חור בבוכנה בקוטר של כ-2 ס"מ,אני מצטט:"הגז יבש והבנזין שומני" שזה אומר שביגלל שנסעתי על גז הבוכנות לא יכלו (בטווח הארוך) לעמוד בזה שווה בדיקה!
אל תצפו שמתקיניי גז למינהם יספרו לכם על זה (אפילו לא האמינים ביותר :-?).
שבת שלום.
חנן
מה יוצא מזה בכל אופן? נשמע סתם כמו נטל.
יתכן שהמנוע הלך מהסיבה שגם בשטח הרכב עבד על גז, אני באופן אישי סבור
שבשטח צריך לעבוד על בנזין בלבד, הסיבה לדעתי שבשטח המנוע נמצא במאמצים גדולים יותר,
הנסיעה איטית יותר אשר גורמת להתחממות של המנוע והגיר האוטומטי, יש מאמץ גבוהה של המנוע במעלות, ולי באופן ברור ידוע שהגז אינו משמן את השסתומים וראש הבוכנה.
אומנם שמעתי שיש גם תוספים לגז אשר פוטרים את בעיית השימון בתא השריפה אך אני לא יודע
לומר אם זה אפקטיבי.
בכביש רוב הזמן הרכב נוסע בהילוך גבוהה ובשיוט ולא נדרשים מאמצים והספקים מן המנוע
להוציא מקרים של נהיגה ספורטיבית,
לכן שוב פעם לדעתי בשטח לינסוע אך ורק על בנזין מאחר ובבנזין יש תוספים שמשמנים באופן קבוע
את השסתומים ואת ראש הבוכנה.
ומה לגבי המשמנת שמוסיפים היא לא עושה את העבודה? ואם זה כזה בעייתי איך זה שכמעט בכל העולם נוסעים על גז? מה לכולם זה גומר מנועים?.או שמשהו בהתקנה בארץ מפספסים או חוסכים!!?
6200 ש"ח נשמע מחיר טוב, אך אם אפשר להתארגן ולצמצם את העלות אז עוד יותר טוב.[/quote]
6200 ניראה מחיר לא סביר ביחס לעלות המערכת+התקנה - אולי אם מדובר במערכת "חד נקודתית" אבל אז כול העסק לא שווה ולא מתאים.....
וכן, משמנת שסתומים - מאוד חשוב שתיכלל בהסכם גם אם "המנוע הזה לא צריך..."
בהצלחה
חנןJEEP,
________________________________________ _______
ציטוט :
אהלן
אני נוסע על ZJ 5200 95 מוסב לגז.
הג'יפ שותה 1:6 אותו דבר בגז או בבנזין.
________________________________________ _______
אם הרכב שותה 1:6 עם גז או בנזין.. אז מה הקטע לשים מערכת גז?
היום אני אוכל 1:6.5 בממוצע ובנסיעות ארוכות 1:9 .. נשמע לי שעדיף להשאר על אוקטן מאשר על גז? לא..?
דני ההבדל שליטר גז עולה 2 ש"ח וליטר בנזין 5 ש"ח.
אז אם אתה עושה אחד ל6.5 בעיר באותו מחיר תעשה אחד ל 16.
ומחוץ לעיר אם אתה אומר שאתה מגיע אחד ל9 אז תעשה באתו מחיר אחד ל 22.
זה בגדול אבל זה לא בדיוק מדויק כי מה שחנן אומר זה לא בדיוק אוכל בול אותו הדבר בגז ובנזין יש צריכה של איזה עשר חמש עשרה אחוז יותר גבוה בגז אבל לא ניכנס לקטנות במחיר של 2 ש"ח לליטר שדרך אגב רק יורד ומי שחושב שהוא עולה וזה זמני חבל לו על הזמן והכסף שלו כל יום בתחנת הדלק, אני נוסע על גז שש שנים והמחיר אז היה 2.9 ש"ח מאז נסעתי כבר בערך 100 אלף קילומטר.
וגם חסכתי לפחות אותו הסכום על דלק ובטוח שגם הרבה יותר.
ולמי שחושב שהגז הורס את המנוע לי אין שום בעיה אפילו לא אחת במשך כל השנים האלו וגם אם היה גומר לי תמנוע לאחר כמה שנים הייתי שם מנוע חדש וממשיך לנסוע רק על גז.
עדיין החיסכון עצום לעומת מנוע אפילו חדש מיבוא בכח מחיר שלא יהיה.
נכון שיש שמועות שיש מערכות שלא מתאימות לרכבים מסוימים וגומרים על המנוע והגיר,לפי דעתי זה שטויות כי יש יותר בעלי רכבים מאותו הסוג שאין להם שום בעיות.
ככה שיוצא שמה שיותר הגיוני זה איכות ההתקנה ולא הסיפורים מה שהגז כביכול גורם למנוע.