המשטרה ערכה מבצע רחב היקף נגד רוכבי שטח היום:
אני לא בטוח שזה בדיוק הפושעים הבעייתיים של המדינה שצריך מסוק וניידות רבות בשביל לתפוס - אבל זה מה שהיה היום - אז שימו לב:
במהלך המבצע נעצרו שני אחים שרכבו על טרקטורונים ללא רישיון וללא ביטוח 7 כלי רכב נפסלו לנהיגה
המרדף התנהל בסיוע מסוק
במהלך פעילות שבוצעה במהלך היום (שישי) על ידי כוחות תחנת משטרת נתניה נגד אופנועים וטרקטורונים,בוצע מרדף בהשתתפות מסוק משטרתי וכוחות ממשטרת חדרה,אחר שני אחים. האחים נתפסו רכובים על טרקטורון ללא ביטוח ורישיון. רפ"ק אבי סננס ראש משרד התנועה במשטרת נתניה אמר לוואלה! חדשות כי "תחילה הבחנו ברוכבי הטרקטורון סמוך לנחל אלכסנדר כשהם רוכבים ללא קסדות. סימנו להם לעצור אך השניים החלו במנוסה במהלכה עברו את כביש 2 וכביש 4 והגיעו עד לחדרה. כל אותה העת מסוק משטרתי הורה להם בעזרת הכריזה לעצור, וניידות משתי תחנות רודפות אחריהם". "בשלב מסוים השניים הגיעו לפרדס במושב אליכין שם נכנסו לרכב שהמתין להם והחלו לברוח בנהיגה מהירה לכיוון חדרה". לדברי המשטרה, "מהרכב יצא אדם נוסף שעלה על הטרקטורון והמשיך במנוסה. אל תוך מטה התפוזים". כוחות ממשטרת נתניה, חדרה, שרון והמסוק המשטרתי עצרו בסופו של דבר את רוכבי הטרקטורון ברכב בו נמלטו סמוך לחדרה. הנהג המחליף שיצא מהרכב וברח עם הטרקטורון נתפס לאחר מרדף נוסף כשהוא מסתתר עם הטרקטורון בפרדס..חקירת המשטרה העלתה כי רוכבי הטרקטורון הינם שני אחים תושבי אליכין בעלי עבר תעבורתי וכי לטרקטורון בו נסעו כלל אין רישיונות. הטרקטורון הוחרם על ידי המשטרה ואילו השלושה נעצרו. בהמשך יוגש נגדם כתב אישום.במסגרת הפעילות המשטרתית נתפס גם נער בן 15 כשהוא נוהג ללא רישיון על טרקטורון החשוד כגנוב. כמו כן נרשמו 13 דוחו"ת, בוצעו שתי השבתות וחמישה טרקטורונים ואופנועים נפסלו מנהיגה. כמו כן נתפסו שני אופנועי שטח החשודים כמזויפים
תגובה להודעה: המשטרה ערכה מבצע רחב היקף נגד רוכבי שטח היום:
למה שלא יעשו בדיוק את אותו דבר ,כל שבת באזור המנחת שבחולות חלוצה ?
הם יימצאו שם 50 ג'יפים וטרקטורונים שכולם גנובים, כולם ללא רשיונות, כולם ללא ביטוח וחלקם אף של הצבא,משמר הגבול והמשטרה.............
נראה שהחוכמולוגים במשטרה מחפשים את המטבע מתחת לפנס ,כפי ששוטרים ומתנדבי משטרה למינהם יודעים לעשות הכי טוב.
הם עושים את זה ביום שישי כי זה היום עם הכי הרבה מתנדבים .ביום רגיל או בשבת הם קצרים בכוח אדם.
במדינה הזו - אם מגלים שמישהו נהנה ממשהו,תסמכו על מישהו שימצא דרך איך לקלקל את זה.
אם הייתי אחד הטרקטורונים ,הייתי מגיש תביעה אזרחית נגד המשטרה בגין הבהלה קיצונית של רוכב על כלי נסיעה,נזק נפשי לטווח ארוך,על ידי שימוש במסוקים ומרדף לא סביר אחרי אזרח שיצא לטייל לתומו.
וזה עוד מעבר לעלויות של תפיסה כזו שאני ואתה משלמים.
משפט כזה היה מטרטר את המשטרה שנתיים , עולה למשטרה פי עשר מהקנס שיקבלו הרוכבים,ומי יודע מה היו התוצאות בסופו של יום.
והיום אהיה באזור הזה.........................
כל מי שגר בראשון לציון יודע שבששי שבת טרקטרונים מתפרעים ללא פחד בכביש שמוביל לים, כולל נסיעה ברמזור אדום.
אותי אישית העיף טרקטורון משביל אופניים כי הוא פשוט דיבר בטלפון ולא שם לב מה מולו.
אני בטוח שהתופעה תעלם כמו תמיד - ברגע שמישהו ימות...
מגיע להם כל עונש שיקבלו.
בשבוע שעבר היינו בחוף הים קצת דרומית לחיפה.
הג'יפ עומד באמצע הדרך לקו המים, צליה פרוסה - לא זזים, לא מסכנים אף אחד ולא מפריעים לאף אחד.
מגיע טנדר עם צ'קלקות של המועצה האיזורית עם שוטר ונהג - "אתם מתקפלים?" בקיצור אמרו שאסור לסוע על החוף ובקשו שנזוז והמשיכו הלאה.
עד כאן בסדר, בלי בעיות מיותרות ובלי התעלקויות.
זרקתי להם שיש פה כמה טרקטורונים שאולי כדאי שיעצרו אותם וימנעו מהם להשתולל.
5 דקות אחר כך הטרקטורון חצה אותנו בטיסה נמוכה עם שני ילדים עליו הלוך וחזור...
הטנדר? הוא כבר מזמן הלך הביתה
חברים הכל נכון וכולם צודקים הדרך היחידה למניעה של כאלה מקרים היא רק תודעתית שום דבר אחר לא יפתור את בעיות התנועה בארצינו .כי אותם נערים שנסעו ללא רישיון כשהיו יותר קטנים האבא שלהם נסע אם הג"יפ שלו כאשר הילדים עומדים אם הראש מחוץ לסאן רוף ואותו אבא נתן לידל לנהוג בג"יפ על הברכיים שלו .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeep.il
חברים הכל נכון וכולם צודקים הדרך היחידה למניעה של כאלה מקרים היא רק תודעתית שום דבר אחר לא יפתור את בעיות התנועה בארצינו .כי אותם נערים שנסעו ללא רישיון כשהיו יותר קטנים האבא שלהם נסע אם הג"יפ שלו כאשר הילדים עומדים אם הראש מחוץ לסאן רוף ואותו אבא נתן לידל לנהוג בג"יפ על הברכיים שלו .
הרי ידוע שרוב הנערים שעושים בלאגן עם הטרקטורונים בחופים הם תוצאה של אבא שאיפשר להם להוציא את הראש מהסנרוף...:lol:
עד שהם עושים משהו טוב... אתם יודעים מה- עד שהם עושים משהו, ואתם ישר תוקפים אותם. מעבר לתפיסתם הנקודתית של העבריינים יש לזה השפעה על שאר האוכלוסיה.
אני מרוצה לשמוע שזה מה שקרה ומקווה שהם ימשיכו באכיפה גם בשאר האיזורים.
בשביל יחסי ציבור שהמשטרה עושה לעצמה, אתה רואה מדי פעם מבצע "גרנדיוזי, מציל נפשות, ולוחם בפשע" שכזה- כשבעצם אם נפרק אותו אז מה היה שם בעצם- מרדף מטופש אחרי 2 פרחחים על טרקטורונים (שסביר להניח מתחת לגיל משפט), שהרים מי יודע כמה ניידות וכח אדם, ופאקינג מסוק משטרתי לאויר. מבחינתי התוצאות הן 0.000000001 תועלת לציבור, ו100% תועלת ליח"צ של המשטרה.
לפי התגובה שלך, היח"צ עובד.
בלה בלה בלה בלה בלה........
OPL הרגיש על בשרו את כישורי הנהיגה המדהימים שלהם, ובמקרה הזה הם בוחרים להדגים אותם
בדרכים חקלאיות שלמרבה הפלא אנחנו משתמשים בהם לחקלאות:shock:
לדבר זה קל, לבכות ולזיין תשכל באינטרנט זה עוד יותר קל, לקום ללבוש מדים ולעשות משהו בנידון
כנראה שזה קשה מדי.
כמי שגר באיזור הזה, וגם עסק במספר מבצעים כדי לתפוס את החברה הללו -
מה שאתם לא יודעים הוא שמדובר ב"חברה טובים", שבימי שישי ושבת פורצים לכל רכב שרק אפשר באיזור הנחל.
גשר הצבים, הגשר והפארק שבנחל אלכסנדר, גם ליד קיבוץ מעברות וגם בפארק מול מכמורת, חוף בית ינאי וחוף מכמורת. כל האתרים הללו, וכל המבקרים בהם סובלים כל הקיץ.
הילדים הטובים שנוסעים על הטרקטורונים הם לא המשתוללים, ולא אליהם מכוונים המבצעים הללו, ולא בגללם מוזנק המסוק לאויר.
במקרה הזה, אותם החולירות הם גם המסכני חיים, גם הפורצים, וגם הגורמים לתאונות, למי שראה אותם חוצים את כביש 4.
וכן, בצורת הנהיגה שלהם הם מסכנים, חיים ורכוש, ולא אחת ולא שתיים כמעט נכנסו בי תוך כדי נסיעה בשטח החקלאי, עליו תומר מדבר.
אני לא מאמין !
לא יכול להיות . באמת אלה שרוכבים על הטרקטורנים הם גם הגנבים .
מה שעצוב פה ובזה לדעתי צודק אמיר שכדי לתפוס אותם לא צריך מסוק... הם בדרך כלל מתאספים בנק' יציאה אחת עם הנגררים וגם חוזרים אליה מדי פעם לתדלק. שוטר סמוי שם בקלות יכול לעצור אותם כשהם באמצע העמסה/פריקה/תדלוק.
ואלה שלא באים עם נגרר בדרך כלל נכנסים לתחנות הדלק באיזור ומתדלקים ככה שגם שם קל לתפוס אותם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מה שעצוב פה ובזה לדעתי צודק אמיר שכדי לתפוס אותם לא צריך מסוק... הם בדרך כלל מתאספים בנק' יציאה אחת עם הנגררים וגם חוזרים אליה מדי פעם לתדלק. שוטר סמוי שם בקלות יכול לעצור אותם כשהם באמצע העמסה/פריקה/תדלוק.
ואלה שלא באים עם נגרר בדרך כלל נכנסים לתחנות הדלק באיזור ומתדלקים ככה שגם שם קל לתפוס אותם.
גם זה כבר נעשה, ויותר מפעם אחת (תחנת דלק).
הם לא באים עם נגררים, ולא נדרשים למילוי דלק ברוב הפעמים.
מסוק, מנסיון, זו כמעט הדרך היחידה לתפוס טרקטורון או אופנוע, מבלי לסכן את חיי העוברים ושבים.
תראה... אני כל יום שישי ושבת רוכב לים ובחזרה, זה לוקח לי 40 דקות ואין רכיבה שאני לא רואה לפחות 4 טרקטורונים ולפחות חצי מהמספר הזה עובר באור אדום. מצידי שיכחו להם בצד הדרך ושיזרקו להם פס דוקרנים מול גלגלים.
לא יתכן שקבוצות כאלה יעשו טרור באמצע עיר.
אני אפילו מוכן לקבל את אלה שמחנים בתחנת דלק וחוצים לשטח דרך רמזורי הולכי הרגל... אלה עוד צדיקים בסדום.
"הם לא באים עם נגררים, ולא נדרשים למילוי דלק ברוב הפעמים."
חפש אותם התחנת דלק פז (אם אני לא טועה) וסדש בדרך לים. הם שם...
אולי באיזור שלך, לא אצלנו.
ואם אצלנו ואני לא יודע - אשמח לדעת בדיוק היכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אם הייתי אחד הטרקטורונים ,הייתי מגיש תביעה אזרחית נגד המשטרה בגין הבהלה קיצונית של רוכב על כלי נסיעה,נזק נפשי לטווח ארוך,על ידי שימוש במסוקים ומרדף לא סביר אחרי אזרח שיצא לטייל לתומו.
.........................
חיים,אם שוטר היה קורא לך לעצור,היית עוצר? אם כן,כל מה שרשמת כאן לא רלוונטי,
אם לא-גם מה שרשמת כאן לא רלוונטי...
אם היית עוצר-לא היו רודפים אחרייך,
אם לא היית עוצר-מרדף מוצדק
אגב,אני גם גר ברחוב שבימי שישי הטרקטורונים טסים בו בדרך לשטחים בחקלאים....
בפעם האחרונה (דווקא באמצע השבוע) עבר מולי אחד ב"ווילי",ובטעות סטיתי (מבלי לעבור נתיב) לכיוונו....לא במטרה לנגח,אלא במטרה להפחיד.....(בטעות כן...) זה עבד חלקית,הוא לא היתהפך\נכנס במעקה בטיחות,אבל הוא האט והסתכל עלי (ואז הפרחתי לכוונו נשיקה,והוא ברח... :) )
למען הסר ספק-זאת לא המלצה!
לגבי התחנות דלק-הם מתדלקים עם גריקנים ויוצאים מהבית ברכיבה...הם למדו החולארות...
טל.
פס דוקרנים לא ממש יעזור לרוב הטרקטורניסטים נוסעים אם פחות אויר ממה שצריךולכן הדוקרן לא יפעל כמו שצריך ואף לא בטוח שבכלל יכנס לגלגל.
אני חייב לחרוג ממנהגי והפעם לומר
כל הכבוד למשטרה על עבודה טובה
בתור אחד שגר בחדרה, הורים במושב מאוד קרוב לנחל אלכסנדר, המשתוללים האלה לא ידעו גבולות
כולל וילים על כביש 4, כשהמסייע הזה נוסע ליידם או אחריהם ו "שומר" עליהם, עוצר תנועה בנסיעה איטית וכו'.
השתולליות מטורפות בתוך חדרה, סכנת חיים לעצמם ולאחרים, בלי קסדות, במהירויות חבל"ז
כל מה שיחטפו מגיע להם
לא יודע אם היו גנבים או לא, כמו ששמיל טוען, אבל לאור התנהגותם על הכביש זה בהחלט סביר.
בקיצור...הפעם, שאפו גדול למשטרה וח"ח על עבודה טובה!
לאט לנו עם המחמאות למשטרה.
בסך הכל - סוף סוף היא נזכרה לעשות את מה שהיתה צריכה לעשות כבר לפני שנים. לנקות מהכביש את כל הערסיאדה המשתוללת.
מי שמסתובב באזה"ת הישן של נתניה למשל, בימי שישי אחה"צ יודע טוב מאוד על מה ועל מי מדובר - כבר מזמן היה צריך לעצור אותם, לפני שיהרגו מישהו (אם הם יהרגו את עצמם - ממש לא מטריד אותי ולא אכפת לי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
כמי שגר באיזור הזה, וגם עסק במספר מבצעים כדי לתפוס את החברה הללו -
בקיצור, גם אתה משת"פ!
מה שאתם לא יודעים הוא שמדובר ב"חברה טובים", שבימי שישי ושבת פורצים לכל רכב שרק אפשר באיזור הנחל.
גשר הצבים, הגשר והפארק שבנחל אלכסנדר, גם ליד קיבוץ מעברות וגם בפארק מול מכמורת, חוף בית ינאי וחוף מכמורת. כל האתרים הללו, וכל המבקרים בהם סובלים כל הקיץ.
הילדים הטובים שנוסעים על הטרקטורונים הם לא המשתוללים, ולא אליהם מכוונים המבצעים הללו, ולא בגללם מוזנק המסוק לאויר.
במקרה הזה, אותם החולירות הם גם המסכני חיים, גם הפורצים, וגם הגורמים לתאונות, למי שראה אותם חוצים את כביש 4.
וכן, בצורת הנהיגה שלהם הם מסכנים, חיים ורכוש, ולא אחת ולא שתיים כמעט נכנסו בי תוך כדי נסיעה בשטח החקלאי, עליו תומר מדבר.
הנה מה שמפחיד אותי במשטרה ומתנדביה:
אם היו מחליטים לתפוס את משפחות הפשע באמצעות הרשעה על נהיגה ללא רשיון - ניחא.
אבל שמיל וחבריו כחולי המדים, כבר יודעים שאלה, אלה, הם הפורצים והגורמים לתאונות.
זה נקרא לעשות דמוניזציה, ע"מ לבנות הצדקה פנימית, לפעילות כנגדם.
ולא, אני לא חושד באיש מהמתנדבים שיש לו, חלילה, אינטרס לחפש ריגושים ומרדפים. זה מעולם לא עלה על דעתי.
בקיצור, אם היית אומר שמיל, שהמשטרה מנסה לתפוס עבריינים, בכל מקום, בכל זמן, וההזדמנות היא הנסיעה בטרקטורון - הייתי מבין. אבל אתה מרמה את עצמך שכל ילד שיוצא להשתולל קצת עם הטרקטורון - נכון, בלי קסדה. נכון, בלי ביטוח וטסט בתוקף - הוא הפורץ.
אז בוא אני אגלה לך. הוא לא.
ולאור הנסיון המאוד לא עשיר שיש לי, אתן לך עצה: תשים ניידת + שני קלימרו בחוף הים ועוד "כוח" כזה באיזור נחל אלכסנדר, ותשיג הרבה יותר. (אתה יודע, בדיקת רשיונות ביציאה ממגרש החנייה...).
אולי תוכל להאיר את עיני לגבי כדור הבדולח שהשוטרים משתמשים ע"מ להבחין בפורצים, הרי ציינת שאחרי הילדים הטובים לא רודפים. :confused: ואיך בדיוק מזהה המסוק מי הוא הילד הטוב, ומי הפורץ?
בקיצור, חארטה.
לי התכלית ברורה. המשטרה רוצה לעשות משהו בעל ערך יחצני, וחבורת מאותגרי פעילות \ רפי מוח, מצטרפים אליהם בהצקה לאזרחים.
בברכה,
יוני5