מה קונים - דיפנדר/לנד קרוזר/פטרול/אחר?
הצהוב נמכר (דיפנדר 90 קצר פתוח) ועכשיו נשאלת השאלה מה הלאה.
על הפרק :
דיפנדר 110 HD דנדש
טויוטה לנדקרוזר ארוך חדש
פטרול בן שנה-שנתיים
הפרמטרים:
בערך 40-50K ק"מ בשנה, רובם הגדול בכביש
טיולי שטח ברמה בינונית פלוס בשאיפה פעמיים בחודש
כנראה שיצטרפו ילדים למשוואה בשנה-שנתיים הקרובות
רצוי מקום נח לכלב
היתרונות:
דיפנדר - מוכר במס, אין שווי רכב. עבירות + ניקוי פשוט עם צינור אחרי שחוזרים עם הכלב מהים
טויוטה - נראה לי שנוחות נסיעה טובה הרבה יותר ביום יום
פטרול - שני סרנים חיים ואיכות חיים טובה ביום יום
עצות/המלצות יתקבלו בברכה, החלטה צריכה להתקבל בהקדם
תודה
גלעד
תגובה להודעה: מה קונים - דיפנדר/לנד קרוזר/פטרול/אחר?
הטויוטה יהיה יותר נוח על הכביש מהדיפנדר זה בטוח(על הפטרול לא נסעתי אז אני לא יודע)
קח בחשבון שאם תעשה טיולים עם עבירות קשה - גם תצטרך ממש להכין את הלנדקרוזר לענין(פגושים, מיגונים, הגבהה וכו' - עניין לא זול) ועדיין יהיה לך כואב לשמוע כל דפיקה בלמטה.
הפטרול לדעתי הוא בדיוק הפשרה בין הדיפנדר ללנד קרוזר.
רכב עם איכות חיים של SUV אבל עם שני סרנים חיים ופוטנציאל עבירות מטורף. גם יהיה לך שם מקום להכל תאמין לי...
רק בחירה שלך בין רכב חדש לפטרול בין שנתיים...
עם טיול ועבירות זה הכייף שלך, נראה לי שהטויוטה שונה לגמרי מהשניים האחרים.
אחרי זמן מה עם הדיפנדר, וסיבוב עם פטרול, הייתי בטוח שהרכב הבא זה פטרול...
אבל אחרי נסיעה על הדיפנדר החדש, יש שיפור משמעותי בכח המנוע (+הילוך 6) ואיכות הנסיעה.
קיצר, דילמה קשה... עניין המס בהחלט מטה את הכף.
אגב, נדמה לי שמחיר הפטרול החדש ירד מאוד לאחרונה, כך שהוא מאוד דומה לאחרים.
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
רק בחירה שלך בין רכב חדש לפטרול בין שנתיים...
דווקא לקניית גיפ בן שנתיים יש יתרונות משמעותיים.
גם לא ראה הרבה שטח (אם בכלל) וגם רוב ירידת הערך על המוכר.
בהפרשי המחיר ממגנים ומשפצרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
אגב, נדמה לי שמחיר הפטרול החדש ירד מאוד לאחרונה, כך שהוא מאוד דומה לאחרים.
עידן
לפי מה שראיתי מחיר הפטרול במחירון הוא 360K ש"ח מה ששם אותו די גבוה ביחס לאחרים
אם מישהו יודע משהו אחר, אני אשמח לשמוע.
בכל מקרה אעשה ביקור באולמות התצוגה השבוע ונראה מה אעלה בחכתי
אכן זה המחיר (הוא היה מעל 400)
כמה עולה טויוטה חדשה? כנראה שאני לא מעודכן...
קודם כל אני חושב שלא ניתן להשוות בין הרכבים הם שונים משמעותית אחד מהשני
אבל לתשובת לבך בעניין "מפלט המס"
כפי שהוונתי ממספר מכרים שלי שרצו לקנות פורד F350 שיותר לא מקבלים על רכבים מפלט מס אלה עם כן אתה מוכיח שהוא נטו לצוריך עבודה ולא לשימושך הפרטי אז תוודוק אתהעניין עם רואה חשבון ולא עם סוכן המחירות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ירון גל
קודם כל אני חושב שלא ניתן להשוות בין הרכבים הם שונים משמעותית אחד מהשני
אבל לתשובת לבך בעניין "מפלט המס"
כפי שהוונתי ממספר מכרים שלי שרצו לקנות פורד F350 שיותר לא מקבלים על רכבים מפלט מס אלה עם כן אתה מוכיח שהוא נטו לצוריך עבודה ולא לשימושך הפרטי אז תוודוק אתהעניין עם רואה חשבון ולא עם סוכן המחירות
אני בדקתי את העניין.
זה נכון, אבל אפשר להוכיח את זה כמעט על כל עסק.
כמעט כל עסק צריך להוביל מוצרים, ולכן צריך רכב מסחרי, מעל 3.5 טון.
קרסו מביאים עכשיו פטרול במחיר 330 אלף, רמת גימור נמוכה יותר, בלי כיסאות עור ועוד כמה שטויות, לדעתי עדיף לשטח, כמה שפחות דברים יכולים להתקלקל.
אני נוסע בפטרול ביום יום, הרכב נעים מאוד בכביש, קח בחשבון שהוא הרבה יותר עצלן מלנדקרור, לי זה לא מפריע בכביש וההרגשה הזאת בשטח נעלמת לחלוטין, הרכב שלי עבר שיפורים לשטח אבל גם בבסיס הוא מאוד עביר.
טויוטה כמובן יותר סחיר ויותר ישמור לך על המחיר לכן הייתי ממליץ לך לקנות פטרול בן שנתיים, אחרי נפילת המחיר וסה"כ עדיין חדש.
גלעד,
את האמת, נראה לי שאת התשובה אתה יודע טוב טוב, כי עברת את זה בעצמך:
1. דיפנדר, לא ניתן להשוואה לשום כלי רכב אחר, למה: א. אופי. ב. יופי. ג. יכולות כסטנדרט ד. פשוט אי אפשר להסביר.
2.לנד קרוזר: הבחירה השפויה: נוח, מפנק, עביר מאוד, צריך להתחיל לשפתר ולדאוג לאחריות חברה לשיפצורים (מאוד בעייתי).
3. פטרול: הבחירה הנוחה: מרווח, עביר מאוד, ספרטני במידה ונוח במידה.
שנינו יודעים, שגם דיפנדר חדש אי אפשר לשטוף עם צינור מים, צריך להתחיל להוריד לו את השטיחים. מצד שני דיפנדר זה דיפנדר, אין עוד הרבה מה להגיד.
יתרון נוסף בדיפנדר החדש זה הanti stall" מדהים!!!
וויסקי - גם אני יודע את התשובה, רק מחפש צידוקים :)
לגבי הפטרול - יש משהו שצריך לבדוק במיוחד בדגמים של השנתיים האחרונות? תקלות סדרתיות? בעיות ידועות?
בכל מקרה, מחר יש לי סיבוב נוסף על הדיפנדר - אני אעדכן אם תהינה החלטות
לגבי פטרולים שנתונים 01-03 סבלו מבעיה במנועים, אני מניח שכולם כבר החליפו מנועים.
שנתונים חדשים אין בעיות מיוחדות, רצוי להפריד את נוזל קירור המנוע מנוזל קירור הגיר (חיבור 2 צינורות) ולאחר מכן הוספת רדיאטור קירור נוסף לגיר, מעבר לזה הרכב מאוד חסון ומאוד אמין.
קודם כל מברוק על מכירת הצהוב.
כמי שנסע עד כה על הצהוב, ברור לך כמו לכל המגיבים האחרים שהלנדקרוזר יורד מהמשוואה..
אין לך מה לחפש "צידוקים"...על משקל החומוס - "רכב שטח קונים מאהבה או לא קונים בכלל..."
אם בכל זאת מחפש צידוק - לך על הפטרול בגלל יתרון הענק שלו על פני הדיפנדר באיכות החיים בכביש ובכלל..תא הנוסעים, תנוחת נהיגה, בידוד רעשים, מזגן ויתר הפינוקים זו פשוט ליגה אחרת מאשר הדיפנדר ..גם המשפחה המתרחבת תעדיף את איכות החיים בתא הנוסעים של הפטרול..
אבל הלב...מה יהיה עם הלב...
אכן התלבטות קשה...אישית הייתי הולך עם הלב...אבל זה אני שמתנייד גם ביום יום עם אוטובוס מקרקש משנת אחה..(דיפנדר 110 שנת 96 )..
אופציה נוספת שאולי לא שקלת אותה - ג'יפ רנגלר אנלימיטד נמכר ביבוא סדיר בכ- 230,000 ש"ח וביבוא אישי בפחות מ-200,000 ש"ח..
את "עודף התקציב" שנשאר לך בין מחירי הפטרול או הדיפנדר למחיר הרנגלר שמור אותו בצד כדי לכסות על הפרשי עלות צריכת הדלק (יכסה בערך 3 שנים לפי 40,000 ק"מ לשנה)..
שלמה מה אלו הרהורי הכפירה האלו?
אתה מרגיש טוב? החלטת לבלבל את מיטב בנינו?
מזלך שאתה מכיר קצת את פקודת הנזיקין אחרת הייתי ממליץ לך על איזה עו"ד טוב ;).
WHISKY
ויסקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אכן התלבטות קשה...אישית הייתי הולך עם הלב...אבל זה אני שמתנייד גם ביום יום עם אוטובוס מקרקש משנת אחה..(דיפנדר 110 שנת 96 )..
יסלח לי האתר שאני מצטט את עצמי אבל למיטב הבנתי מהציטוט דלעיל עולה בדיוק ההיפך מהירהורי כפירה למינהם..
אבל כדי להסיר כל ספק המלצתי לגילעד היא שילך בעקבות נטיית ליבו ויקנה דיפנדר חדש...
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
קודם כל מברוק על מכירת הצהוב.
אופציה נוספת שאולי לא שקלת אותה - ג'יפ רנגלר אנלימיטד נמכר ביבוא סדיר בכ- 230,000 ש"ח וביבוא אישי בפחות מ-200,000 ש"ח..
את "עודף התקציב" שנשאר לך בין מחירי הפטרול או הדיפנדר למחיר הרנגלר שמור אותו בצד כדי לכסות על הפרשי עלות צריכת הדלק (יכסה בערך 3 שנים לפי 40,000 ק"מ לשנה)..
אלו האם אמא של הרהורי הכפירה, שלמה, ממך איש המילה והמשפט הייתי מצפה ליותר :rolleyes:...
whisky
רנגלר "רוביקון" (יבוא אישי) צריך בהחלט לבוא בחשבון.
יצא לי לבחון אחד כזה מקרוב + מבחן הדרכים שהיה לסימן 3 (שמזכיר מאוד מבחינת מכלולים את הרוביקון) מציע אלטרנטיבה ראויה מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
רנגלר "רוביקון" (יבוא אישי) צריך בהחלט לבוא בחשבון.
יצא לי לבחון אחד כזה מקרוב + מבחן הדרכים שהיה לסימן 3 (שמזכיר מאוד מבחינת מכלולים את הרוביקון) מציע אלטרנטיבה ראויה מאוד.
עדין לא משתווה לפטרול הפטרול יותר נוח ביום יום יותר חסכוני והעבירות אותו דבר למרות שלדעתי האישית הוא מעט יותר טוב.
באופן כללי ובתקציב הרכישה החלומי המוצג כאן, לי אישית לא היתה שום התלבטות - רנגלר רוביקון אנלימיטד, נקודה. וזה מאותה סיבה בדיוק שלחברים המכובדים וויסקי-את-קוקו וחבריהם אין באמת התלבטות לגבי הדיפנדר...
הבעייה היחידה שמפריע בדרישה של גלעד היא קילומטראז' הכביש הענק - אני הייתי מוצא דרך לא ליסוע 50K קילומטר בשנה על רכב שטח. הייתי ללא ספק מפצל את התקציב המכובד למכונית כביש איכותית ורכב שטח לא יומיומי ואז בכלל אין שיקולים זרים והולכים עם הלב.
חנן - ההפרדה הזו היתה בדיוק הרעיון עד שבא מישהו רציני לקנות את הדיפנדר...
נכון להיום אני לא רואה רכב שטח שיכול לבוא בחשבון כרכב סופ"ש בלבד. אם יש המלצות אשמח לשמוע