-
טויוטה,אמינות או אגדה?
לאחר שנה עם ההילקס(2002) יש מקום לסיכומי ביניים.
עובדה ראשונה,ב 4 שנות CJ ו8 שנות סופה לא הוצאתי כ"כ הרבה כסף לתיקונים כמו שהוצאתי על המותג טויוטה.
ההוצאות האלה לא איפשרו לי לממן שיפורים שתכננתי ולמעט בולמים וצמיגים לא השקעתי בכלום.
ההוצאות כללו בין השאר:ביטול נזילות שמן מסרן קדמי שכרך גם החלפת 2 מיסבים בציריה הארוכה.
2 בול ג'ונט,4 בוקסות למשולש תחתון,קלאצ' ,משאבות קלאצ',על הדרך מחזיר שמן מנוע וטרנספר,
2 תושבות מנוע,זרוע פיטמן וזרוע עזר(סרק) ועכשיו שיפוץ תיבת הגה נוזלת.
אני יודע,זה לא ההילקס של פעם וגם טויוטה זה לא מה שהיה,אבל ראבק גם תוצרת תע"ר זה לא שיא
הטכנולוגיה ובכל זאת יש הבדל בכל הפרמטרים (אולי פרט לנוחות נסיעה).
עוד עובדה כואבת:מחירי ח"ח,זו רבותי שערוריה,שגורמת לי להתגעגע לביקורים אצל ינוביץ.
רק לסבר את האוזן,גלגלת מותחן לרצועת מנוע 1100 ש"ח
פילטר אוויר-228 ש"ח
מחזיר שמן אחורי למנוע-300 ש"ח.
קלאצ' קומפלט לרכב משנת 2002 2200 ש"ח.
האם בחיפושי אחרי טויוטה נכנעתי לתופעת העדר ולא השכלתי לראות את שיבוא?
האם נפלתי על לימון?
אלא שאלות שתשובות עליהן אין לי כרגע,
אז אם אלוהי הרכב יתן שנה מנוחה ממוסכים וישאיר לי רק את הטיפולים השוטפים,דיינו.
יובל
נ.ב החתימה למטה מקבלת משנה תוקף.
-
תגובה להודעה: טויוטה,אמינות או אגדה?
לנד קרוזר 2004
נכנס אתמול למוסך
כי איזשהו רכיב חשמלי בסוויץ הלך+טיפול +גרמושקה לצירייה+ורפידות קדמיות
4224 ש"ח
-
בפורום ה"צהוב" יש לא מעט שרשורים בנושא הנדון.
גדול המקטרגים (נתן שניר) יפליא בנימוקיו מדוע טויוטה נחותה מול כל רכב אחר, לעומתו ד ו ר ו ן ועמיתיו יסבירו בדיוק את ההפך.
להבנתי (ודעתי האישית), האמת היא כרגיל איפה שהוא באמצע. טויוטה אינה אמינה יותר (או פחות) מכל יפנית/קוראנית מודרנית. בחלק מהדגמים, אצל חלק מהיצרנים, יש בעיות סדרתיות (מישהו אמר מנוע דיזל בטרופר) שאם מכירים אותם אז אפשר לדלג.
צריך וטוב לזכור, שאת רכבי השטח ה"אמיתיים" שנושאים את השם טויוטה ושהפכו ל-"אגדה" מבחינת אמינות, יצרה "ארקו" ולא טויוטה.
-
אני נוסע על הרכב הזה לדגמיו משנת 1992 (2X4) ומשנת 1993 4X4 ועד לדגם הויגו עליו לא יצא לי לנסוע.
במשך הזמן למעט לימון אחד או שניים הרכב הזה כממוצע אמין בסדר גודל שונה מרכבים אחרים שעבדו במקביל אליו-מגנום,איסוזו,DMAX,מגה מגנום.
עוד טנדר שזכור לטובה היה הוינר של ניסאן ולא בציניות.
דגם מקביל לשלך עבר כמה נהגים בחיו, לא בהכרח מוכשרים ושרד לא רע בכלל ולא התקרב למה שאתה מתאר ולחילופין היה לנו רכב שנת 99 שמהיום הראשון לא תפקד כמו שצריך, התחמם, תקלות חשמל ושטויות אחרות.
אני לא רוצה לכתוב כמה זמן/ק"מ (לחיוב) חלק מהמכלולים המקוריים החזיקו כי תחשבו שאולי בלעתי משהו.
לדעתי אתה פשוט מקבל התוצאה של אחזקה ותפעול הרכב על ידי הקודמים לך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דגם מקביל לשלך עבר כמה נהגים בחיו, לא בהכרח מוכשרים ושרד לא רע בכלל ולא התקרב למה שאתה מתאר ולחילופין היה לנו רכב שנת 99 שמהיום הראשון לא תפקד כמו שצריך, התחמם, תקלות חשמל ושטויות אחרות.
אני לא רוצה לכתוב כמה זמן/ק"מ (לחיוב) חלק מהמכלולים המקוריים החזיקו כי תחשבו שאולי בלעתי משהו.
לדעתי אתה פשוט מקבל התוצאה של אחזקה ותפעול הרכב על ידי הקודמים לך.
בהמשך לנאמר:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=35466
-
אני מצטט תגובה שלי להודעה שלך מיולי 2008, שלא תגיד שלא אמרנו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonesy
כמי שעבר את אותו מסלול (מסופה להיילקס 2002) יש לי רק דבר אחד להגיד לך...
תנחומיי ! :(
מוטי.
כמו שכבר גילית, רכבי טויוטה (לפחות הדגמים מ-2002 ומעלה) מתקלקלים בדיוק כמו האחרים (אם לא יותר), מחירי החלפים הם שערוריה ועוד לא דיברנו על החלקים שהיבואן היקר לא מחזיק במלאי כי "אלה חלקים שלא מתקלקלים" (אני נשבע לכם שזו תשובה שקיבלתי מיוניון מוטורס).
בקיצור, כמוני וכמו רבים אחרים, שילמת יותר וקיבלת הרבה פחות...
מוטי.
-
יובל שלום!
אני מחזיק מספר רכבי טויוטה, שתיים מהם הילקס 4X4 דגם ישן שידועים כרכבים אמינים ובאמת זה כך. ידוע כי משנת 98 ומעלה הם פחות אמינים אבל עדין בתחום הסביר. וידוע שיש בעיה במחירים של החלקים המקורים.
אבל תבדוק טוב כמה ק"מ היתה עושה בזמן שהיה לך סופה וCJ לעומת הטויטה, רוב ההילקסים מ2002 לא פחות מ200-300 אלף ק"מ שזה סביר לבעיות שתיקנת , רוב החברה שמחזיקים סופות וCJ נוסעים רק בטיולים ולא בשימוש יום יומי לכן הם גם זולים יותר באחזקה שלהם באופן יחסי לק"מ.
לגבי החלקים שצינת שהוחלפו לדעתי עשית טעות שקנית חלק מהם מקורים למשל המותחן עולה הרבה הרבה פחות חליפי אם מיסבים יפנים ואין שום בעיה פה להרכיב חליפי.
כנ"ל המצמד.
טל
-
כולם כולם כולם אותו דבר
פעם ( לפני כ 10 שנים ) היו טובים היו ממש גרועים והיו כאלה שחשבנו שהם טובים .
עברו חלפו להם השנים יצרני הרכב ( וכל העולם המערבי ) נכנסו למחול שדים
למי יש יותר גדול .
ומי מראה רווחים . ( לא חשוב שהוא לא מרוויח ) אבל צריך להראות כאילו .
צרכני הרכב לא מטומטמים . אבל רובם חושבים שהם חכמים .
אחרי שגומרו סיבוב על כל סוגי הרכב שקימים .
מתחילים להבין שבעצם כולם אותו דבר .
בינתיים גם הטובים הבינו שאין צורך ( לפעמים בלתי אפשרי ) לתת כל שוק מה שבאמת טוב לצרכן המקומי .
מכאן ועד מכירת כלי רכב מכל הבא ליד. לפי מפרטי רכב הזויים ( שזה מה שהולך היום בכל העולם ) המרחק הוא רק מגבלת החוק .
מגבלת החוק לא בדיוק מענין .
והתוצאה דפרנציאל שמיועד לנסיעה בקרח \ שלג . עולה את עשוש ורדית ( ונשבר )
רדיאטור שמיועד לחימום עצמי של מערכת ההגה ( בקנדה ) מחמם ומבשל את הגיר למוות .
והמפלצת מוצצת . ;)
וזאת רק הפרסומת של המערכה הראשונה .
איציק
-
מי שיסתכל על מפרטי טויוטות, ישנות וחדשות, כמו למשל היחס בין קוטר/חוזק צירי הינע מול הספק המנוע, לא יכול להימנע מהתחושה שבטויוטה קיבלו בסוף שנות ה90 החלטה ברורה להוריד אמינות.
אחרת, אין דרך להסביר שהיחס הזה ירד ב60-70 אחוז ואפילו יותר. זה לא מקרי, אין לזה הצדקה הנדסית, והתוצאה לא מאחרת לבוא. מוניטין האמינות של טויוטה נפגע בצורה חזקה. רואים את זה כאן בפורום בפרט ובאינטרנט בכלל, וגם שומעים את זה בחוץ, אצל אנשים שלא מחוברים לקהילות ברשת.
לגבי מחירי חלקי החילוף, אמנם מבאס, אבל במקרה שלי אני יכול לומר שלמרות שאני משתמש כמעט בלעדית בחלפים מקוריים, האמינות של הרכב היא כל כך גבוהה שהעניין הזה כמעט ולא מהווה גורם מפריע בשבילי. הרכב כך-כך אמין וצורך כל-כך מעט חלקי חילוף, שאני מוכן לשלם את המחיר הגבוה הזה לעתים נדירות כל-כך, ולא כמו ברכבים אחרים שהיו לי, שהחלפים היו מאוד זולים, אבל הייתי צריך לקנות אותם בארגזים, והסתכנתי בפירוק המשפחה בגלל השעות המרובות שעסקתי בהחלפתם.
-
גם אני הולכתי שולל אחרי צביון האמינות של טויוטה.
אחרי שנים רבות עם לנדרובר, והוצאות מינוריות לפחות בשלוש שנים האחרונות.
מכרתי את שני הדיסקברים שלי לטובת טויוטה פראדו 99 אחת.
לאחר כחודש וחצי ואחרי מנוע, ציריה וטרנספר (שבד"כ טרנספר הולך עם ציריה לדברי מומחי הטויוטה)
נישאר לי להגיד דבר אחד - אני מתגעגע לאמינות של הדיסקברי ולמחירי התחזוקה שלו !!
הביזיון הגדול הוא שאני עם הטויוטה השלישית בחברה...
הראשון החליף מנוע שבוע אחרי אחרי חודשים של התחממויות וניסיון לעקוף את הבעיה (שנת 2000)
השני החליף לפני חצי שנה ראש חדש (שאג"ב זו הבעיה שהייתה גם לי וגם לחבר שלי ובמקום להחליף ראש בהרבה כסף סיני עם חלקים ישנים שלי, החלפנו מנוע בעוד כ 3000 ש"ח).
בקיצור, אם מ 3 רכבים יש 3 ראשי מנוע ... זה אומר דרשני לא?
רון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron_gal
גם אני הולכתי שולל אחרי צביון האמינות של טויוטה.
אחרי שנים רבות עם לנדרובר, והוצאות מינוריות לפחות בשלוש שנים האחרונות.
מכרתי את שני הדיסקברים שלי לטובת טויוטה פראדו 99 אחת.
לאחר כחודש וחצי ואחרי מנוע, ציריה וטרנספר (שבד"כ טרנספר הולך עם ציריה לדברי מומחי הטויוטה)
נישאר לי להגיד דבר אחד - אני מתגעגע לאמינות של הדיסקברי ולמחירי התחזוקה שלו !!
הביזיון הגדול הוא שאני עם הטויוטה השלישית בחברה...
הראשון החליף מנוע שבוע אחרי אחרי חודשים של התחממויות וניסיון לעקוף את הבעיה (שנת 2000)
השני החליף לפני חצי שנה ראש חדש (שאג"ב זו הבעיה שהייתה גם לי וגם לחבר שלי ובמקום להחליף ראש בהרבה כסף סיני עם חלקים ישנים שלי, החלפנו מנוע בעוד כ 3000 ש"ח).
בקיצור, אם מ 3 רכבים יש 3 ראשי מנוע ... זה אומר דרשני לא?
רון.
אתה מערבב שמחה בששון, אל תשווה מקרה טנדר עבודה לרכב שלך.
תקרא מה כתב חנן,
אתה נוסע ברכב עם פי 2 כ"ס ביחס להיילקס רק שאצלך מותקנים מכלולי הינע חלשים ביחס למה שמותקן בהיילקס האטמוספרי עם המנוע מכונת כביסה.
לשם השוואה, בלנדקרוזר 75 בעל הספק מנוע עדיין נמוך משלך אך בנוי באותה הגדרת אמינות ישנה יש מכלולים חזקים יותר מהטנדרים של טויוטה שבתורו בעל מכלולים בעלי יתירות גבוהה יותר מהרכב שלך שיש לו יותר כ"ס משניהם.
כשהם רצו עמידות ואמינות הם ידעו בדיוק מה לעשות כמו שידעו מה לעשות כשרצו לחסוך.
זה בדיוק כמו שחנן כתב, יש הפחתה משמעותית ביתירות של חוזק החלקים- הרכב שלך נוסע עם
-
"פעם" ההיילקסים היו רכב עבודה. אז הם היו בנויים טוב, כמו שטויוטה יודעים והם לא היחידים שידעו לעשות את זה. כתבתי בעבר על ההייאס שנת 95 שהיה לי בניוזילנד, עם 613 ק"מ על השעון קניתי אותו, כל החלקים מקוריים, כולל מנוע ה 2.4 בנזין המקורי של האוטו. טויוטה ידעו לעשות את זה, והם עדיין יודעים. אבל את הכלים שבהם הם מממשים את הידע הזה אנחנו לא רואים כאן. הויגו של היום הוא כבר לא רכב עבודה נטו. המפרט של הUTE באוסטרליה שונה משל הויגו הישראלי, ולא במקרה, ולמרות זה גם שם, מי שרוצה רכב עבודה אמיתי קונה טנדר סדרה 70 ולא UTE שהוא, כאמור, כבר לא רכב עבודה כמו שההיילקס "ההוא" היה.
זה נכון לכל היצרנים. כשהם רוצים - הם יודעים מה לעשות. השאלה היא אם היצרן רוצה, ולא פחות חשוב כמה היבואן רוצה, ועל כמה הנחה מהיצרן הוא מוכן לוותר תמורת מפרט מחוזק.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כתבתי בעבר על ההייאס שנת 95 שהיה לי בניוזילנד, עם 613 ק"מ על השעון קניתי אותו, כל החלקים מקוריים, כולל מנוע ה 2.4 בנזין המקורי של האוטו. טויוטה ידעו לעשות את זה, והם עדיין יודעים.
אסף.
אז זהו, שהם כן יודעים והם גם יודעים שזה לא לטובתם ליצר רכבים כאלה.
החגיגה נגמרה בערך ב1995, יותר מאוחר בעולם ה....נגיד בעולם הלא מערבי
בעבר היו לי הרבה למעלה מ 15 טויוטות משנות ה80
הילקסים עם 275-500 אלף מייל על השעון(כולם עם ה2.4 22R/RE
CELICA שנת 82 עם 600000 מייל
CRESIDA שנת 85 עם 450000 מייל
סתם דוגמאות, וכולם עבדו ונסעו עם מינימום הוצאות ואמינות כמעט מושלמת..
מיותר לציין שרכבים כאלה כבר לא קיימים וגם לא בונים אותם יותר, ולא צריך להיות מומחה לכלכלה להבין למה.
-
יש לנו לא מעט ניסיונות עם רכבים לעבודה (עבודת שדה רגילה לרוב )
יש עליונות מורגשת לטויוטה (גם עם מחיר חלקים לא תמיד מוצדק )
אבל אני שם דגש על עבודה רגילה באחזקה נכונה (כמו בספר ובכמה ממוסכי הרשת )
אני כמי שבודק לאורך זמן עלויות (כולל קניה ומכירה ) מרגיש את זה .
מכאן ולרכב טיולים שעומד באתגרים קשים ,
אני מעריך שיחס איכות מול מחיר חלפים יכול להיות בעיה .
עם דבר אחד קשה להיתווכח נמכר במחיר מחירון (גם רכב קיבוץ עם הנחה קטנה מאוד ).
-
כל מותג בעולם הרכב בונה לעצמו "ערכי מותג" עם השנים.
הנוחות של סיטרואן.
הבטיחות של וולבו.
הספורטיביות של אלפא.
האמינות של טויוטה.
ואחרי שזה נצרב לאנשים בעומק ההארד-דיסק שבמוח, אפשר להתחיל לעגל פינות:
- רוב האלפות המודרניות כבר לא ספורטיביות בעלות נשמה כמו פעם.
- יש כבר סיטרואנים עם מתלים קשים.
- וולבו עדיין לא מזלזלים בבטיחות אבל זה כבר מזמן לא אוטו סולידי לזקנים...
- וטויוטה, שחוץ מאמינות אף פעם לא היה לה מה למכור, מנצלת היטב את המוניטין ומעגלת פינות לטובת מיקסום רווחים.
זה בדיוק מה שקרה עם פולקסווגן, וולבו ופיז'ו. גם להן היו חיפושית, 144 ו-404 שהיו סמל האמינות. עד שהיצרנים הבינו שמכוניות כאלה, שנוסעות יותר מ-20 שנה בלי להתקלקל, יובילו אותם לפשיטת רגל.
העניין ג'ו, שבישראל אף פעם לא היו סליקה וקרסידה מודל 82. שני הדגמים היחידים שהגיעו לישראל מאותה נבחרת שמייצגת את מוניטין האמינות המפורסם הם ההיילקס עד 97' והלנדקרוזר 73-75 מודל 98'.
מאז עברו כבר 11 שנים, הסוסים הותיקים הזדקנו ודורשים את התחזוקה שלהם. המכוניות האחרות של טויוטה, אלה שאנחנו מכירים, הן בינוניות להפליא ואינן טובות או אמינות יותר ממתחרותיהן. מעניין רק כמה זמן עוד יעבור עד שכל הישראלים שעדיין סוגדים למותג האליל הזה יפנימו את זה, ואז זה יתחיל להתבטא גם במחירון.
-
דרור שכחת עוד רכבים מבית טויטה שהם חבל אל הזמן מבחינת אמינות, (לא 4X4) הם הקרינה שטחנו לה את הצורה במשטרה והגיעו גם ל600 ו700 אלף אם אותו מנוע וגיר.
והקורלה עד שנת 2002. רכבים מעולים.
טל
-
אני מסכים שככל שהדגם משנתון יותר מתקדם הוא פחות אמין(או לפחות בנוי בפחות מסיבי ונכון), אבל עדיין רואים את ההבדל מול רכבים אחרים, גם מול רכבים יפנים אחרים ,אתה מעלה פראדו עם 400 אלף ק"מ על הליפט ואין נזילות, אתה מעלה פאגרו או כל רכב אחר בק"מטרז' הרבה יותר קטן וכן יש נזילות.
נכון, אני שומע על תקלות בטויוטה פה ושם, אבל זה עדיין הרבה פחות מרכבים אחרים.
על טויוטה מודרני לא הייתי נוסע גם אם הייתי מקבל מתנה, אבל בשמחה רבה הייתי מבלה את שאר שנותי בעולם בתוך לנדקרוזר 78/79...
-
אתם נשמעים כמו חבורת זקנים שנפגשת בערב "חיים שכאלו".......
4 דברים מאוד פשוטים, מביאים למסקנה מאוד פשוטה.
#1 הכלכלה - בתקופה הזו, היצרנים יחסכו כל גרוש, והם יודעים איפה.
#2 ירוק - התייחסתי לזה באשכול אחר, ואני חוזר ומזכיר את הנושא. יצרנים מתמודדים לא רק עם השאלה של עמידות הרכב שהוא בשימוש, אלא גם ההתפרקות של החלקים לאחר השימוש. ישנם חומרים שנאסר עליהם השימוש בכלל, וישנם חומרים שיש קנסות. השאלה זה לא רק איך יראה הדש-בורד אחרי 10 שנות שימוש, אלא מה לעשות עם הפלסטיק הזה אחרי.... בקיצור, החומרים האלו, כולל גומיות, פלסטיקה,....מתוכננים להתפרק!
#3 האופנה, התפיסה - פעם רכב היה דבר לשנים. זה היה דבר יקר שהחליף ידים במרווחים גדולים. היום רכב נהיה זול, מחליפים בתדירות גבוהה. עדיף זול יותר להחליף מהר יותר ולנסוע בחדש) מאשר ישן ויקר (דרך אגב, בבגדים יש בדיוק אותו תהליך ע"ע ג'ינס).
#4 הביצועים והדרישות - למרות כל מה שנאמר למעלה, שמצדיק ירידה באיכות, הדרישות שלנו עולות כל הזמן. זה לא רק כוח המנוע. זה הרבה מנגנונים נוספים שגורמים להתפתחות כוחות הרבה יותר גדולים (ובלאי). אני רק אזכיר (למי שעוד לא נולד אז...) שב SIXES וב EIGHT הצהליים לא היה נעילות דיפרנציאל, לא מערכת ניהול מנוע, לא שסתומים מתכוונים לשיפור עקומת מנוע, לא גיר אוטמטי, לא מזגן, לא הזרקה...
אבל הדנות (סרנים) למטה שקלו לא פחות מהיום - אז מה הפלא שהם החזיקה דורות????
עוד רגע ואני מספר לכם על הטרקטור MF35 (לא 135, ולא 235) שהיה לנו בקיבוץ והיה זקן מכל מי שנהג עליו.
המסקנה מאוד פשוטה, זה נגמר, זה עבר...
אל תספרו לי על רכב בן 20 שנה, בימנו זו פשוט שגיאה להתעסק עם רכב כזה. זה יקר (אין סרט שרכב בין 20 זול לתחזוקה מרכב בן 10), לא ביטיחותי, ואיכות הנסיעה נמוכה.
כל מי שנוסע על רכב זקן מ 10 - שיבדוק טוב, כמה שווה הרכב עצמו, וכמה הוא השקיע בו?
יש לי חבר שקנה טרופר 2003 (כן הדיזל שכולם "ממליצים") ב 50K ש"ח. תעשו חשבון כמה עולים רק המכלולים העיקרים (מנוע, גיר, טרנספר, סרן, דיפרנציאל....) ותסבירו לי למה לקנות 99-2000 עם 100K ק"מ יותר ב 15K פחות? בתקלה הראשונה, כל החשבונות קורסים.
(הוא לפחות, יש לו אחריות כמעט לא מוגבלת על המנוע :D)
יש חריגים, ויש את ההיסטוריה של הרכב (יש פה כמה חבר'ה שמעלים סירטונים על " איך לחסל 500K ש"ח בחצי שנה שימוש"), וטנדר שנוסע לצרכי עבודה, יום, יום, עם כמה מאות קילו בארגז, ועושה 120K ק"מ בשנה, זה גם לא מציאה אחרי 3 שנים (שהליסינג נגמר). במקרים האלו גם ברכב בן 3 להיתי נוגע. לעומת טרופר בנזין בן 9 שעבר בין 3 עורכי דין מבוגרים ומעולם לא ירד מאספלט.
האם לא נכון להשקיע ברכב יותר חדש? גם צריך להשקיע פחות בישור קו \ תחזוקה, וגם איכות הנסיעה טובה יותר.
אבל בגדול, זה נגמר, זה עבר.
יאללה. תתעוררו....
-
דרך אגב, עוד הערה \ הארה קטנה, איפה אנחנו ואיפה העולם.
בשבוע שעבר, ש GM פשטה את הרגל (רשמית) וקריזלר כבר מזמן שם...נתקלתי בכתבה כלכלית של עיתון אמריקאי מכובד, שניסתה להעריך את השווי האמיתי של שוק הרכב (והתעשיה הנגזרת מכך).
הכותב העלה שאלה מאוד מענינת, לדבריו, אמריקאי ממוצע נהג להחליף את הרכב כל שנתיים, ועכשיו, המשבר הזה מלמד ומרגיל אותם, שאפשר להחליף "רק" כל 3 שנים :oops:
חוץ מזה שבחשבון פשוט, השוק הזה מתכווץ ב 30% תוך פחות משנה...
זה מלמד הרבה, על התפיסה בעולם ועל השיקולים תעשיית הרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אל תספרו לי על רכב בן 20 שנה, בימנו זו פשוט שגיאה להתעסק עם רכב כזה. זה יקר (אין סרט שרכב בין 20 זול לתחזוקה מרכב בן 10), לא ביטיחותי, ואיכות הנסיעה נמוכה.
כל מי שנוסע על רכב זקן מ 10 - שיבדוק טוב, כמה שווה הרכב עצמו, וכמה הוא השקיע בו?..
אין לי מולי את טבלת האקסל של תחזוקת הרכבים שלי שמתואר בה הכול כולל הכול, עד רמת הנורה השרופה, אבל להיילקס, בן 14 שנים ו370K ק"מ, מדובר בכ17000 ש"ח בשלוש שנים וחצי ו70000 ק"מ. כולל מצברים, צמיגים, טיפולים, מיגונים וכו'.
וזה כמובן עוד לפני שנכנסנו להיכנס לנושא של עלויות הכסף, ביטוח, ירידת ערך וכו', שברכב חדש עולה הרבה יותר.
רכב שטח חדש יותר לא היה עולה פחות לאחזקה, ולא היה נותן לי את השקט הנפשי שיש לי כשאני נכנס עם המשפחה ברכב בודד למדבר לטיול של חמישה ימים, ולא נרתע מכניסה למסלולים הקשים ביותר בנגב.
אין לי אף חבר לטיולים עם רכב חדש יותר שנותן את מה שהרכב הזה נותן מבחינת אמינות ועבירות, ובעלות שהוא עולה.
לגבי הנוחות, זה כבר סיפור אחר.