ילדים נוהגים בשטח - עבודת מחקר
אני עורך עבודת מחקר על הורים המאפשרים לילדיהם (גילאי 10-14) לנהוג בשטח.
מחפש כמה זוגות של הורה+ילד שיסכימו להתראיין.
הריאיון הוא בעילום שם. לא יהיה צורך להזדהות אפילו בפני אם לא תהיו מעוניינים.
המחקר הוא עבודה שאני מגיש במסגרת לימודים לתואר שני.
רקע: לאחרונה יצאנו בני ואני לטיול בר מצווה. הרעיון המקורי לנסוע לספארי הומר ברעיון יחודי: טיול מחיפה לאילת בג'יפ. הרעיון קסם בעיניו.במיוחד כשהסבר כי יוכל להגשים חלום: הוא עצמו ינהג בג'יפ. כלומר בשטח. אני אטפל בהקפצות.
הטיול היה מופלא. היינו בכרמל, באיזור בית גוברין, בקעת קנאים, הר סדום, נחל נקרות, נחל פארן ןסיימנו באיזור אילת. ( טוב, ביום של נחל נקרות אני נהגתי... אבל הוא נהג לקצרא).
אני ממליץ לכל מי שחי בשלום עם הרעיון.
העבודה נקראת: "לבר המצוה שלי לקחתי את אבא לטיול בג'יפ" האם חינוך בלתי פורמלי יכול להיות בלתי פורמליסטי?
שאלת המחקר מנסה להאיר את הסתירה שבין המעשה החינוכי (הנהיגה בג'יפ) מול העבירה על החוק (גיל 17).
תגובה להודעה: ילדים נוהגים בשטח - עבודת מחקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amnonzamir
רקע: לאחרונה יצאנו בני ואני לטיול בר מצווה. הרעיון המקורי לנסוע לספארי הומר ברעיון יחודי: טיול מחיפה לאילת בג'יפ. הרעיון קסם בעיניו.במיוחד כשהסבר כי יוכל להגשים חלום: הוא עצמו ינהג בג'יפ. כלומר בשטח. אני אטפל בהקפצות.
הטיול היה מופלא. היינו בכרמל, באיזור בית גוברין, בקעת קנאים, הר סדום, נחל נקרות, נחל פארן ןסיימנו באיזור אילת. ( טוב, ביום של נחל נקרות אני נהגתי... אבל הוא נהג לקצרא).
אני ממליץ לכל מי שחי בשלום עם הרעיון.
העבודה נקראת: "לבר המצוה שלי לקחתי את אבא לטיול בג'יפ" האם חינוך בלתי פורמלי יכול להיות בלתי פורמליסטי?
שאלת המחקר מנסה להאיר את הסתירה שבין המעשה החינוכי (הנהיגה בג'יפ) מול העבירה על החוק (גיל 17).
נשמע מעניין, אני חושב שחלק מחברי הפורום (ואני ביניהם) ישמחו לראות את תוצאות המחקר.
אתה בטח שכחת להוסיף מייל או טלפון ע"מ שיצרו איתך קשר..
הרי לא תצפה שאנשים יודו בעבירות על החוק בגלוי.
אני לכשלעצמי מזדהה עם העניין מאוד אם כי בני צעיר מידי (שנה -).
נדירים המושבניקים שלא נהגו בטרקטור בנעוריהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל_כ
נשמע מעניין, אני חושב שחלק מחברי הפורום (ואני ביניהם) ישמחו לראות את תוצאות המחקר.
נהיגה זה לא מישחק ילדים .גם שטח זה לא מקום לקחת סיכונים ולתעלם מהחוק.ישנם מקומות סגורים ומאובטחים שמאפשרים לילדים מגיל 13 לנהוג תמורת 50 שח הילד משחרר את כל הדחף לנהיגה ברכב המיועד לזה.
הכל עניין של חינוך ואופי המחנך - אפשר ללמד ילד לנהוג גם בלי לסכן את חייו ובלי לקחת אותו למגרשי קרטינג בלבד. אני רואה דיון שהולך ומתפתח כאן...
לי עוד אין ילדים, אבל יש לי אח בן 14, לא רחוק היום ואלמד אותו לשלוט ברכב. החשש שלי הוא בעיקר האמא הפולניה שלו (ושלי גם...) שלא תאהב את הרעיון.
שאלת המחקר בודקת את הסתירה שבין המעשה החינוכי (הנהיגה בג'יפ) מול העבירה על החוק.
אשמח לשמוע תגובות בעד או נגד ואשמח עוד יותר אם משהו יסכים להתראיין.
למרות העבירה הבוטה על החוק, רבים מאוד תומכים ברעיון וגם עושים זאת בפועל... אבל מסיבות מובנות יחששו להודות בכך בפורום פומבי. אל תשכח שלא מעט נציגי חוק, מתנדבי משטרע, מלשינים למיניהם וסתם נשמות טובות, מסתובבים גם כאן...
מי שירצה להתראיין בוודאי ייצור איתך קשר בה"פ.
ואני לימדתי את הכלב שלי לנהוג.
אין חוק נגד זה, חוץ מזה הוא כבר בן 17.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בשנות כלב או אדם? מה אומר החוק לגבי זה??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
עכשו אתם נותנים סיבה נוספת לשנוא ג'יפאים, יגידו שאנחנו גם מתעללים בבעלי חיים, וגורמים להם לעשות דברים שהם לא מיועדים אליהם, כאילו שהכלב, כשנוצר ידע לאכול בונזו ולשתות מצלחת נירוסטה. ...
אצלי הכלב[ה] מתה לנהוג, אממה הרגליים שלה קצרות מדי ולא מגיעה לכפתור של המזגן ... לרדיו מצאנו פתרון עם השלט רחוק ....
כחלק מה"עבודה"שלך , תן גם דעת על הורים שלא מוכנים לתת לילדים לנהוג לפני הוצאת רשיון , אך , נמצאים בלחץ חברתי בקבוצה שכן נותנים לילדים לנהוג .
עד כמה עמוקה הפגיעה בילד שמרגיש שאבא שלו לא סומך עליו ו" אבל כולם נותנים לילדים שלהם לנהוג".
אך יוצאים מזה מכבוד ומבלי לפגוע בילד.
אני לדוגמא לא נהגתי מטר עד שהוצאתי רשיון בגיל 18 וכך גם הייתי רוצה שיהיה עם הילדים שלי .
כילד לא נהגתי - לא גדלתי במושב, לא היה ג'יפ במשפחה, אוטו היה רנו 5 או אופל אסקונה ששימש את המשפחה לתחבורה. תרבות שטח או ספורט מוטורי לא הייתה קיימת ובאמת, אני חושב שמי שלא גדל בסביבה חקלאית לא עמד בכלל בפני האפשרות הזאת לפני 20-30 שנה.
אבל כשאני מסתכל קדימה, אני לא רואה סיבה טובה שלא ללמד ולאפשר לילדי בעתיד לנהוג בג'יפ במהלך הטיולים מהרגע שיהיו ארוכים מספיק (והבנות שלי מתארכות בקצב ברוך השם...). אני מאד מקווה שנושא הטיולים והנהיגה אכן יעניין אותן, גם זה לא ברור מאליו כמו שיעידו חלק מהחברים כאן.
שרשור הזוי !
אני לא מאמין שיש אנשים שמסכנים במודע את חיי בני משפחתם !
קחו את הילד ללונה פארק.
ואל תכנסו בי עכשיו.
מאיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
meir alony
שרשור הזוי !
אני לא מאמין שיש אנשים שמסכנים במודע את חיי בני משפחתם !
קחו את הילד ללונה פארק.
ואל תכנסו בי עכשיו.
מאיר
בבקשה.
הנה זה מתחיל, והפעם זה הרבה יותר בעייתי כי כולם צודקים.
עדיף בה"פ לפני שהשרשור יתדרדר להאשמות והאשמות שכנגד.
לכל המודאגים .
באה"ב , אבא שלך מלמד אותך לנהוג (וכן הוא עושה את זה בכביש ראשי ) האומנם לא מגיל 15 אלא 16 אבל נוו מה זה משנה . עוד שנה פחות שנה.
בטח שבשטח בשביל מישורי הסיכון לתת לילד בן 14 -15 לנהוג בתנאי שאין רכבים באזור הוא כמו הסיכון שיפגע בך מטאור .
ואני מעולם לא שמעתי אל תאונה שנגרמה בנסיבות הללו .
בשביל הפרוטוקול (או המשטרע ) מעולם לא נהגתי הנהג או יתן למשהו לנהוג בנוכחותי ללא רשיון נהיגה .
מעבר לכך גם אני אזרח שומר חוק, אך לפעמים ההגיון קצת מטשטש את הגבולות ,בעיקר אם הדבר חוקי בארצות אחרות .
לכן אני חושב שמחקר שלך מאוד מעניין , הדילמה בין ההגיון הבסיסי לחוק היבש .
מעולם לא שמעת על תאונות כאלה כי מן הסתם אף בר-דעת לא ייתן לילד שלו לנהוג בדרך הומה אנשים אלא רק בשטח פתוח ומבודד. סתם לידע כללי - תאונות כאלה כן קורות ובכלל לא מעט.
לאחר תחלופת ה"פ עם אחד מחברי הפורום אני מודה שהשאלה האמיתית היא לא האם לתת לילד לנהוג זה טוב או לא, אלא מה זה יעשה בעתיד לתפיסתו את העובדה שהוא חי במדינת חוק ולא בג'ונגל.
בואו ולא ניתמם. אני מהמר שגם חלק מגדולי המתנגדים לנהיגת ילדים ולו מהסיבה המוצדקת שאין עליה שום ויכוח ש"זה לא חוקי", מכופפים בעצמם חוקים אחרים שלא נראים להם, בתחומים אחרים - שחלקם קשורים ישירות ו/או עקיפין לתחביב שלנו ודי לחכימא ברמיזה.
אני מודה בלי להתבייש שגם אני למדתי לנהוג בצורה פרטיזנית הרבה לפני הגיל בו קיבלתי רשיון נהיגה. בואו ונאמר שכבר בגיל 10 הייתי גבוה מספיק כדי לשבת בנוחות מול הגה ולהסתכל קדימה מעליו, וכמובן להגיע וללחוץ את כל שלוש הדוושות ולערבב שלושה מנופי הילוכים (עכשיו נראה אתכם - על איזה רכב למדתי לראשונה לנהוג?....;))
חלק מההורים שלנו שלימדו אותנו לנהוג (החל מהחקלאי במושב שלימד את בנו לנהוג בטרקטור, דרך העירוני שהשתמש לצורך זה ברכב המשפחתי ועד לקצין הקבע שהרחיק לכת עם ג'יפ צבאי שהיה רכב הת"ש הרשמי בעבר...) גדלו בתקופה שונה, באווירה שונה. תקופת ה"סמוך" של ראשית ימי המדינה שבהם עניינים התנהלו אחרת. אנשים הפעילו תושיה ו"הסתדרו". והכל תמיד היה בסדר כל עוד לא קרה שום דבר חריג.
את התחושה הזו שהכל אפשרי והכל מותר (גם אם בתכל'ס זה אסור) הם העבירו גם לנו.
אבל הזמנים השתנו. כולנו מזדעזעים מפשיעת של בני נוער שתמיד מתחילה בדברים קטנים. הבעיה נעוצה בשאלה איך אנחנו רוצים לחנך את הילדים שלנו. אני רוצה ללמד א תהבן שלי לנהוג, אבל אם אני רוצה שהוא יהיה אזרח שומר חוק, איזה מין דוגמה להסתכלות על החיים בחברה מתוקנת אני נותן לו? אם מותר לי לכופף את החוק בעניין נהיגה לפני הגיל המותר, למה שהוא לא יכופף את החוק בעניינים אחרים?
זו השאלה הגדולה ולא כמה זה טוב או לא אם הוא ינהג בשטח כבר בגיל 14.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
לכל המודאגים .
ואני מעולם לא שמעתי אל תאונה שנגרמה בנסיבות הללו .
על התאונה של ציקו תמיר שמעת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני רוצה ללמד א תהבן שלי לנהוג, אבל אם אני רוצה שהוא יהיה אזרח שומר חוק, איזה מין דוגמה להסתכלות על החיים בחברה מתוקנת אני נותן לו? אם מותר לי לכופף את החוק בעניין נהיגה לפני הגיל המותר, למה שהוא לא יכופף את החוק בעניינים אחרים?
זו השאלה הגדולה ולא כמה זה טוב או לא אם הוא ינהג בשטח כבר בגיל 14.
ללמד את הילדים שצריך לשמור על הכללים והחוקים זה הכרחי, מתבקש וחלק מהתפקיד של כל הורה.
אבל, לצד זה שמלמדים אותם לשמור על הכללים, הם צריכים לדעת גם מתי עדיף לשבור את הכללים.
הכללים והחוקים הם לא המטרה, הם האמצעי (וזה מה ששוכחים אצלנו לפעמים).
החוק הוא לא "קדוש", ולפעמים (לצערנו יותר מדי פעמים) האמצעי הזה מפספס את המטרה שלו.
זה לא אומר שיש לך מנדט להחליט לאיזה חוקים אתה תציית ולאיזה לא (למרות שזה מה שקורה בפועל).
יש ספר ילדים שממחיש את זה בצורה מצויינת בשם "אריה הספריה", שם מציגים בחיוב שבירת כל החוקים של הספריה, ע"מ לעזור לחבר.
לגבי נהיגת ילדים, זה פחות רלוונטי כי פה זה לא "הכרח", אלא סוג של פריווילגיה, אבל לדעתי יש קשר בין הדברים.
במקרה הזה, ילד שיודע לעשות את האבחנה בין מה שמרשים לו ב"שטח" ובין מה שמרשים לו מחוץ ל"שטח", יכול רק להרוויח מ"שבירת החוקים", גם במישור החינוכי.
זה קצת קשור לדעתי למה שנמרוד כתב פעם על ממתקים חופשי בטיולים, שם החוקים הם אחרים.
חוץ מזה, ילד בן 14 צריך לנהוג על הקרטינג שלו ולא על הגיפ' של אבא.
ילדים נוהגים בשטח עם או בלי ההורים בהסכמתם או שלא
גם תאונות קורות ועל רובן לא נדע לעולם אלא אם כן האבא הוא תא"ל
חקירה חמורה נגד מפקד אוגדת עזה צ'יקו תמיר
תא"ל תמיר אפשר לקרוב משפחתו הקטין לנהוג בטרקטורון צבאי. הנער התנגש ברכב אזרחי ועל פי החשד הסתיר תמיר את המקרה זייף את טופס התאונה ופיצה כספית את בעל הרכב כדי שלא יגיש תלונה. תמיר: "לא הייתי בסדר, אבל לא צריך לצאת מפרופורציה"
מתוך NRG
לדעתי אם כבר הילד מגלה רצון לנהוג עדיף שזה יקרה בנוכחות ההורים ובפיקוחם בפרט אם בכל זאת קורות תאונות שבלי נוכחות ההורים הילד יבהל ויברח ובהרבה מקרים זה יהיה הצעד הראשון שלו בהתנהגות עבריינית גם כזו שלא קשורה לנהיגה