זה מתחיל... ברגים שלא יוצאים..
אני כבר בשלב המכונאות הכבדה/ ברזלנות של הדיפנדר, ונתקלתי בתופעה מוכרת מימי הניבה- ברגים שלא יוצאים..
הברגים (3) שמחברים את האגזוז לסעפת פליטה- אין עם מי לדבר. WD40, שמן ברקס, ניסיתי הכל. אין גישה עם ידית כוח, אז זה או עם פטיש אוויר עם מאריך ארוך- ממתחת הרכב, או עם מפתח רינג מתוך תא המנוע. ושניהם לא פותחים כלום. לא זז מילימטר.
השני- יותר מביך... ארז אמר לי להיזהר עם הברגים הארוכים של המגן הגה. כי הם עשויים מברזל ונתפסים- אז להיזהר לא לשבור אותם.
אז זהו. הם לא מברזל. הם עשויים חלודה. כנראה שבשנת 97 היה מחסור חמור בפלדה באנגליה, והם החליטו שברזל ממילא מחליד, אז למה לא להשתמש בברגים שמראש עשויים חלודה (זה, כנראה, חומר שנשאר מההרכבה של הניבה שהיתה לי..).
בקיצור- האום נפתח בקלות (אחרי לילה של השריה בWD40). הבורג בצד הנוסע גם יצא בקלות (פטיש 3 ק"ג נחשב "קלות?). הבורג בצד הנהג (מתחת לתיבת הגה)- לא יוצא. דפקתי עם פטיש מהצד השני (את האום פתחתי, זוכרים? אז הנחתי אותו על קצה ההברגה, ודפקתי לו את הצורה), דפקתי עם פטיש על הראש, ניסיתי עם פטיש אוויר, וכשכלו כל הקיצין (ארז אמר להיזהר, אז לא מיהרתי ל"נשק יום הדין"), קטנה עם הידית כוח.... ולבורג אין ראש.
מה עושים?
כרגע, בתכנית עוד לילה של השריה בנוזל בלמים. אם למישהו יש פטנט אחר- לברגים האלה ספציפית- אני אשמח.
האם הבורג שנשבר לו הראש נושא עליו חלק מהמשקל של הרכב?
אסף. :x :x :x