2 קבצים מצורפים
לחץ שמן, טמפ' מנוע וגיר .. מה ?
אהלן..
אני מטייל הרבה בדרום ומאוד תלוי במחוונים של הרכב כמו לחץ שמן וטמפ' מנוע, אחרי הכל, חם בארץ ואנחנו עושים נסיעות שונות ומגוונות בשטח עם קטעי עבירות ובלי קטעי עבירות ..
מה קורה כשאחד מהשעונים האלה מפסיק לעבוד ? מה עושים ? האם יש ברכב תקלה? האם המנוע לוהט? האם חייבים לעצור מיד ולהזמין גרר או חילוץ ??? מה הטמפ' בגיר? איך יודעים מתי להפסיק ללחוץ על הרכב ?
ובכן ,הרבה שאלות וגירודים בראש .. והכל הביא אותי לדבר הבא.
התכתבתי עם אחד מהספקים הידועים בחו"ל לגבי פתרון מתאים לבעייה.
מצאתי שקיימים היום קיטים מאוד מעניינים שיתנו מענה ללא נגיעה במערכת הרכב הקיימת. או כמו שאומרים מערכת משנית לרכב.
אני הצטיידתי ב3 שעונים : לחץ שמן, טמפ' מנוע וגיר.. אין שעוני טמפ' גיר לרכבים כמו שלנו וכמו לעוד הרבה רכבים אחרים. (כבר שווה)
להלן המפרט :
- 3 שעונים כפי שציינתי כבר.
- 2 מתאמים , אחד למערכת המים והשני למערכת השמן.
- 3 סנסורים (גיר, שמן ומים)
- 3 צמות חשמל.
- פוד ל3 שעונים לרכב.
עלות + משלוח ומיסים : כ-1000ש"ח
התוצר הסופי בתמונה למטה.
תגובה להודעה: לחץ שמן, טמפ' מנוע וגיר .. מה ?
יפה מאוד ונראה מצויין... תתחדש.
מה דעתך לזרוק לנו עצם בצורת הלינק לאתר הקיט? ;)
תודה
התקנה קלה?
זה במקום לוח השעונים הקיים כיום בג'יפ? - כלומר - מנטרלים אותו?
דני,
דבר שטוב שיהיה לכשעצמו, רק שאני לא חסיד גדול של הפודים האלה. כשזה לתקוע שעונים בתוך שדה הראיה שהם כל הזמן בזוית העין.
ובטח לא אם הם מוארים (כחול זרחני???) בלילה...
למה השעונים מראים - 0 ??? לא מחווט עדיין?
איל
חוץ מזה, התמונה הימנית מצולמת בזמן נהיגה???....:rolleyes:
יורם - ההתקנה של כל המערכת לא מסובכת.. יחסית פשוטה לא צריך להיות גאון הדור :)
עיקר העבודה היה לשלב את הפוד על הקורה המקורית של הרכב ולצפות אותו בבד בהתאם לצורה. התוצאה הסופית טובה.
זה לא מבטל את המערכות של הרכב ,חס וחלילה, כל המטרה היא שזה יעבוד במקביל לשעונים של הרכב כך שבמקרה ותהיה תקלה ,תמיד תהיה לי היכולת לאמת אותה בשעונים המקבילים. (הם לא מתחברים לאותם הסנסורים של הרכב, אלא בנק' אחרות של המערכת).
אייל - זה לא מפריע לשדה הראייה, זה נמצא על הקורה ושדה הראייה לא נפגע משמעותית. מבחינת תאורה, יש לך 7 צבעים שונים לפי טעמך האישי.. ובמקרה שלי ירוק או כתום מספיק טוב לי, אלא עם כן אני אקבל ג'ננה ויחליף צבעים כל יום ..
ואתה צודק, בזמן שצילמתי את התמונות השעונים מראים 0 מכיוון שעדיין לא סיימתי את החיווט (אני מתקין בזמן הפנוי שלי.. עדיין בתהליך התקנה :)).
אגב ,בצירוקי (לא גרנד) יהיה יותר קשה להתקין "3 פוד" מכיוון שהקורה "רזה" יותר.. עדיף ללכת על פוד בודד או יחידה עצמאית עם סטנד.
דני היי
קודם כל - כל הכבוד על החשיבה המקדימה תרופה למקק ....
דבר שני וכמי שעוסק בתחום המחשבים, אני מחפש מזה זמן פתרון שונה לבעיה שהצגת...
רובנו נוסעים עם מחשב ברכב, לחלקנו יש אפילו מחשב ייעודי לרכב, אני מחפש על בסיס אותו קו חשיבה שהצגת אפשרות לחיבור הסנסורים הנוספים למחשב PC [ אם ע"י USB או RS-232] שיציג ויתריע בשעת הצורך. היתרון פשוט - אין מגבלה על כמות ה"שעונים" ... הם מימלא תופשים את אותו מקום ...
אשמח לשמוע אם מישהו נתקל בפתרון שכזה.
שימו לב לרכבים עד 95 מערכת המחשב היא מסוג OBD-1 ולא OBD-2 ...
ההתקנה הסתיימה? הכל עובד כנדרש?
בדרום מאוד חם ובכל נסיעה שלי (אפילו מנהלתית) עם מזגן, הטמפ' מגיעה ל- 210.
שווה בדיקה למערכת כנ"ל
מה חוות הדעת לאחר ההתקנה - יש הבדל בין השעונים הללו למערכת המידע המקורית שברכב?
:-x
חם מאוד בימים אלו לגרנד,,,,
SOS
נראה שיש פתרונות למחשב, ראה דוגמא אחת שמצאתי. תוכנות יש בלי סוף.
http://www.digimoto.com/shop.htm
יקי
אהלן יורם ..
ההתקנה הסתיימה למעט חיווי טמפ' גיר שאני עדיין צריך לבנות לו מתאם לצנרת השמן בצורת T.
שעון החום ברכב עובד במעלות והוא במקור עם תרמוסטט 90 מעלות צריך, לעמוד באיזור ה 95 (+-) 10 מעלות. (שזה תחום העבודה של המנוע).
שעון החום שהתקנתי מחובר על הצנרת מים שיוצאת מהמנוע לרדיאטור (צנור עליון) ונותן חיווי בפרנהייט ועומד על 200 +- 10 פרנהייט (תחום עבודה תקין). ב 245-240 פרנהייט תהיה מודאג, המנוע יהיה באיזור ה 115-120 מעלות צלזיוס שזה חם מאוד.
שים לב : אם שמת מים ירוקים (מזויפים) סביר להניח שהרכב כבר יתן את אותותיו בשלב זה 110-115מעלות, יהיה לחץ גבוה במערכת, פריקת מים מהרדיאטור וסכנת נזק למנוע (פריצת מעברי מים וכיוצא בזה..) זאת מכיוון שנק' הרתיחה של המים באזור ה100 מעלות. הם זהים למים בקומקום.. (זה לא בדיוק מים ירוקים .. אלא חיקוי נחמד ומכניס כסף למוכרים בטענה שאנשים לא אוהבים לשלם יקר.. תירוץ מטומטם).
** רצוי מאוד לוודא שהמים הירוקים שאתה שם, מכילים "אתילן גליקול" בתוכו ושהיצרן מספיק רציני בשביל לציין את תחומי העבודה (טמפ' רתיחה וקפאון של המים)..
אני אישית אחרי כמה חיפושים ממליץ על - "פרסטון" בקבוק צהוב או אפור (קצת יקר יותר).
השעון חום שהוספתי נותן חיווי זהה +- מעלה שתיים.*בגלל ההמרה של הפרנהייט.
סך הכל מאוד מרוצה מהתוצר, אני אשים תמונה של ההתקנה בהזדמנות.
דני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaki_r
כמו רוב הפתרונות גם זה מדבר על OBDII כשאני צריך OBD ... זה אחד ההבדלים בין דגמי 92-94 ל95 ואילך
דני, עזוב שטויות, אתה משועמם, חיפשת גאג'ט שעדיין אין לך על הרכב והיה קשה למצוא...
כולנו כאן באותו סרט, אין על מה להתנצל,
זה מרשים ומיוחד,
עד כמה זה נחוץ ושימושי ? - בוא, זה לא העניין בכלל...
ד.א.
אם התחתנת בינתיים ואני לא יודע - אז תירוצים זה דבר חשוב -
* זה אביזר מציל חיים
* מה זה 1000 ש"ח לעומת להיתקע 9 שעות בחום מדברי בלי מזגן/יכולת תנועה/מי שתיה ?!
* זה מעלה את ערך הרכב ב 10,000 ש"ח לפחות
שאל אותי, הייתי טוב בזה !
כן נשמה ..
בינתיים מאז שפעם אחרונה נפגשנו וזה היה מזמן לדעתי..
מאז, כבר התחתנתי .. ולי אישית אין צורך בתירוצים, אני מסודר.
לעניינינו -
עזוב אותך שטויות ניר.. שורה תחתונה, אני משועמם ,באמת שאין צורך בזה.. ודרך אגב גם אין צורך בקיט 4.5" מספיק 2" לשטח. 4.5" זה פוזה ומיותר לגמרי, יותר מדי שינויים ויותר מדי כיוונים ויותר מדי כסף על חארטה בארטה .. גם ככה אנחנו רוב הזמן על הכביש אז למה 4.5" ?? 2" כבר עדיף ..
אגב.. גם 242 מיותר, הרי 249 גם עושה את העבודה, אבל בגלל שאנחנו חוכמולוגים אנחנו רוצים 2X4 וגם משהו קצת יותר טוב.. בכדי שלא נתקע בשטח, שורה תחתונה, בזבוז כסף.. הרי ה249 עושה את אותה העבודה.. ואני יכול עוד להמשיך ולהמשיך עם הדוגמאות הרבות.. שמשועממים כמונו וכמוך עושים.
אגב במקרה שלך הפרטי, התקנת על הרכב בולמי FOX בזמנו, כאילו מה אחי ?? החלקת על השכל .. מה חשבת שאתה מתחרה בראלי :)? קיצר גם חבל על הכסף..
בקיצור ניר , נשמה שלי.. באמת שהכל שטויות, בסופו של דבר מבחינתי זה סוג של תרפיה כל העניין הזה עם הרכב והחארטות מסביב, ואין סוף לזה ולשטויות שעוד נקנה בעתיד.. הרי זה אף פעם לא נגמר.. תמיד יש עוד משהו לקנות!
אני מאוד מקווה שאתה מבין למה אני חותר..
הכל באהבה ניר :)
מקווה שנראה את זיו פנייך בקרוב יא נקניק..
[quote=השועל;255717]כן נשמה ..
בינתיים מאז שפעם אחרונה נפגשנו וזה היה מזמן לדעתי..
מאז, כבר התחתנתי .. ולי אישית אין צורך בתירוצים, אני מסודר.
חכה חכה - יבואו הילדים יבואו גם התירוצים.... כולנו היינו פעם גיבורים
כול הכבוד על ההשקעה...;);)
תודה יגאל.. גם אותך לא ראינו עידנים :)
בשביל זה יש רכב של העבודה, ילדים ,אישה.. סידורים וכו' ..
הגיפ הוא הפסיכולוג שלי במקרה הזה. ואני מעדיף להשקיע בגי'פ מאשר בפסיכולוג בחדר שמקשיב לשטויות שלי על יחסי העברה ,דרופ קיטים.. קורונה פיניון וכל השאר :)