תגובה להודעה: סופה לא מניעה
אהלן קליש
לא ציינת פרט חשוב ביותר-נורית התקלות, נדלקה בכלל או לא, ואם כן, ניסית להוציא קודי תקלות?
בכל מקרה, נראה לי שאתה עושה משהו לא בסדר. בדקת אם קיים ניצוץ? כי הצתה לא בדקת-אין סיכוי שהיה לך 12V בדיסטריביוטור (אמור להיות כ-40000V...). בנוסף, בדקת נוכחות מתח, חיובי ושלילי, בקונקטור הקוייל?
מעבר לזה, הכיוון של גיתאי בשרשור שהעלית נכון-חייב להיות לך מינוס ברגל 51 המדוברת, מינוס זה משותף לממסרים הקריטיים, משאבת דלק+ASD (ממסר הדימום). אם אין לך מינוס ברגל 51 (בדיקה ישירה בסמוך לרתמת המחשב באמצעות דקירה), אתה כנראה תקוע עם תקלת מחשב. אם יש-דווח, ונמשיך הלאה.
בהצלחה-קובי
תודה על התגובה,
נורית האזהרה שלי לא נדלקת עקב תקלה ספיציפית במחשב (לעיתים נדלק ולרוב לא, בזמנו אימתתי על המחשב).
לגבי הניצוץ ניסיתי לבדוק את זה אבל מכיוון שהיה אור יום לא ראיתי, אני יכול לנסות את הנ"ל בערב
לא ציינתי אבל בדקתי מתח גם על קונקטור של הקוייל והמתח היה תקין.
היה לי רעיון לחבר רק את פין 51 מהמחשב ולראות האם הממסרים יתמתגו, קרי יקבלו מינוס, האם קיים חשש למחשב בביצוע הנ"ל?
כמו כן, הרעיון שלך הוא מצויין: (בדיקה ישירה בסמוך לרתמת המחשב באמצעות דקירה), אני אבצע זאת.
האם תוכל לתת לי יותר רקע על הלוגיקה של ASD?
שלום.
יש לי כמה שאלות הקשורות לתקלה הנ"ל:
1. האם קיימים חיישנים מסויימים (שכנראה הם תקולים) בסופה שקשורים/משפיעים על לוגיקת ASD, ומאלצים את המחשב לתת מתח קבוע כדי שהג'יפ לא יניע?
2. במידה וקיים חיישן מסויים בסופה שברגע שהוא לא תקין הוא לא מאפשר למחשב להניע את הרכב, כיצד ניתן לבדוק אותו באמצעים "בייתים" (פלוק, ...ג'פקה וכו') ולאמת את מצב תקינותו?
3. האם כאשר לוגיקת הביט של הסופה, כשהיא לא תקינה גם משפיעה על המחשב ומאלצת אותו לא להניע את הרכב?
תשובתכם אודה,
קליש.
אתה יכול לקחת ממסר\ריליי אחד או שניים
לפרק להם את העטיפה העליונה
ואז אתה יכול להפעיל אותם ידנית ולראות מה קורה
אצלי יש אחד כזה קבוע באוטו שיש איזה בעיה
אני מחבר אותו במקום הריליי של הסטרטר ואז אני פותח סוויטצ'
יכול לתת סטרטר יש משם כדי לעלות על הבעיה\לבדוק ניצוץ
אז אתה יכול לשים אחד כזה איפה שהריליי של המשאבת דלק
ואחד איפה שהסטרטר ולראות מה מתקדם..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קליש
תודה על התגובה,
נורית האזהרה שלי לא נדלקת עקב תקלה ספיציפית במחשב (לעיתים נדלק ולרוב לא, בזמנו אימתתי על המחשב).
לגבי הניצוץ ניסיתי לבדוק את זה אבל מכיוון שהיה אור יום לא ראיתי, אני יכול לנסות את הנ"ל בערב
לא ציינתי אבל בדקתי מתח גם על קונקטור של הקוייל והמתח היה תקין.
היה לי רעיון לחבר רק את פין 51 מהמחשב ולראות האם הממסרים יתמתגו, קרי יקבלו מינוס, האם קיים חשש למחשב בביצוע הנ"ל?
כמו כן, הרעיון שלך הוא מצויין: (בדיקה ישירה בסמוך לרתמת המחשב באמצעות דקירה), אני אבצע זאת.
האם תוכל לתת לי יותר רקע על הלוגיקה של ASD?
אתה לא חייב לחכות לילה על מנת לראות ניצוץ. אתה יכול ללכת על האופצייה השנייה והיא להרגיש. תחזיק את קצה החוט ביד וביד השנייה תיגע עם מברג בחיבורים של הסטרטר. . . בהצלחה.:D:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אברמלה
אתה לא חייב לחכות לילה על מנת לראות ניצוץ. אתה יכול ללכת על האופצייה השנייה והיא להרגיש. תחזיק את קצה החוט ביד וביד השנייה תיגע עם מברג בחיבורים של הסטרטר. . . בהצלחה.:D:D
מה שגרוע זה שבנאדם לא מנוסה עוד עלול לבצע את זה ולהתחשמל בגלל בדיחה לא מצחיקה כזאת.
קליש- שלא תעיז לעשות את המצוטט כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
מה שגרוע זה שבנאדם לא מנוסה עוד עלול לבצע את זה ולהתחשמל בגלל בדיחה לא מצחיקה כזאת.
קליש- שלא תעיז לעשות את המצוטט כאן.
בן אדם לא מנוסה? שלא ינסה?. נו ראבק קצת חוש הומור לר היה מזיק למדעניי החלל. לא רואה ניצוץ ביום . ולכן צריך לחכות לילה..:p:p:p:p
חברים שלום.
בנוסף ל"עקיצה" של המלל האחרון ("השומר אחי אנוכי") אבקש לעלות בשנית את השאלות
שלדעתי קשורות לתקלה הנ"ל:
1. האם קיימים חיישנים מסויימים (שכנראה הם תקולים) בסופה שקשורים/משפיעים על לוגיקת ASD, ומאלצים את המחשב לתת מתח קבוע כדי שהג'יפ לא יניע?
2. במידה וקיים חיישן מסויים בסופה שברגע שהוא לא תקין הוא לא מאפשר למחשב להניע את הרכב, כיצד ניתן לבדוק אותו באמצעים "בייתים" (פלוק, ...ג'פקה וכו') ולאמת את מצב תקינותו?
3. האם כאשר לוגיקת הביט של הסופה, כשהיא לא תקינה גם משפיעה על המחשב ומאלצת אותו לא להניע את הרכב?
אני מאמין שבדקת כבר את החיישן קרנק
כי שהוא לא תקין לא יהיה ניצוץ
אצלי היתה תקלה שהאוטו היה מתחמם אז הוא לא היה מניע- לא היה ניצוץ
אבל בדחיפה היה מניע בנגיעה
וזאת היתה בעיה של חיישן קרנק (הוחלף ויסתדר)
אז אולי אצלך הוא גמור לגמרי שגם שהוא קר הוא לא יניע
ניסת להניע בדחיפה??
שלום.
ניסיתי להניע בדחיפה ללא הצלחה.
אני מעריך, לאור כל הניסיונות, שהבעיה היא במחשב, אני אפרק אותו ואעביר אותו למעבדה לטובת בדיקת שמישות.
קח בחשבון שבדיקת מעבדה תעלה כמו מחשב משומש במצב טוב... קח מחשב בהשאלה מחבר לבדיקה על הרכב, אם הבעיה במחשב הרכב יניע בלי בעיה
קובי
הפוך, יותר טוב.
שים את המחשב שלך על סופה אחרת וראה אם גם היא מסרבת להניע.
במקרה שיש ברכב שלך גורם כלשהו ששורף את המחשב, תינצל כך משריפת המחשב של חברך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הפוך, יותר טוב.
שים את המחשב שלך על סופה אחרת וראה אם גם היא מסרבת להניע.
במקרה שיש ברכב שלך גורם כלשהו ששורף את המחשב, תינצל כך משריפת המחשב של חברך.
אכן יותר טוב, אני מסכים עם חנן.
בכל מקרה, אני לא הייתי רץ מיד לכיוון של מחשב שנפח את נשמתו, יש עוד המון דברים שיכלו להשתבש בדרך.
לגבי נורת התקלות-מה הסיפור שם, למה היא לא עובדת? ניתן להוציא תקלות גם באמצעות נורית ביקורת רגילה, במידה והבעיה נמצאת מחוץ למחשב (חיווט, נורה שרופה, אין דש בורד...)
קובי
חנן וקובי, רעיון מעולה!!! (איך לא חשבתי על זה, צעיר שכמותי??).
אני אצור קשר עם חבר טוב ו"נחביר" את המחשב שלי לסופה שלו.
לגבי מצב הדאשבורד שלי - אני מתבייש להציג את המצב, "אפילו הבדואים בדרום נגעלים מהאוטו בגלל הדאשבורד" ציטוט של יסמעיל, מנהל מוסך בדרום הארץ :(.
אבל לאחרונה שבדקתי (תוך כדי העבודה על התקלה) נורית הביקורת היתה תקינה וגם החיווט שלה.
*לאחר השמשת הרכב אני אצליח להגיע למקור לרכוש דאשבורד אחר...והמבין יבין
אבקש לשאול למעט הקרנק (שקיבלתי תשובה) האם קיימים חיישנים נוספים בסופה שקשורים/משפיעים על לוגיקת ASD, ומאלצים את המחשב לתת מתח קבוע כדי שהג'יפ לא יניע?
מי מכיר מהי הלוגיקה של ה-ASD?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
אכן יותר טוב, אני מסכים עם חנן.
בכל מקרה, אני לא הייתי רץ מיד לכיוון של מחשב שנפח את נשמתו, יש עוד המון דברים שיכלו להשתבש בדרך.
לגבי נורת התקלות-מה הסיפור שם, למה היא לא עובדת? ניתן להוציא תקלות גם באמצעות נורית ביקורת רגילה, במידה והבעיה נמצאת מחוץ למחשב (חיווט, נורה שרופה, אין דש בורד...)
קובי
אהלן קובי אצלי גם הנורת ביקורת לא עובדת כלל.
אתה יכול בבשה להסביר איך בודקים עם נורת ביקורת?
שלום חברים, פירקתי את המחשב של הסופה, הריח ש"נדף" ממנה הזכיר לי פחמים של הגריל.
פתחתי את המחשב וגיליתי שרוב הכרטיסים התפחמו...
האימות על התקלה הושלם, אני מעריך את כל הטיפים והעזרה!!!
עכשיו נשארו לי לבצע שני דברים:
1. ביצוע סידור מערכת החשמל.
2. רכישת מחשב אחר.
לגבי רכש מחשב: לסופה שלי (שנתון 99) קיים מחשב מס' יצרן: 5234855TDK M 1099
האם ניתן להרכיב מחשב משנתון אחר, אולי ישן יותר? (ראיתי את השירשור של סוג מחשבים, אבל לא מצאתי קשר לשאלה זו).
האם המשמעות להרכבת מחשב ישן יותר תוריד מהביצועים?
איזה מחשב מומלץ לשים ברכב שעלותו סבירה, למעט המחשב המקורי שהיה בג'יפ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קליש
שלום חברים, פירקתי את המחשב של הסופה, הריח ש"נדף" ממנה הזכיר לי פחמים של הגריל.
פתחתי את המחשב וגיליתי שרוב הכרטיסים התפחמו...
האימות על התקלה הושלם, אני מעריך את כל הטיפים והעזרה!!!
עכשיו נשארו לי לבצע שני דברים:
1. ביצוע סידור מערכת החשמל.
2. רכישת מחשב אחר.
לגבי רכש מחשב: לסופה שלי (שנתון 99) קיים מחשב מס' יצרן: 5234855TDK M 1099
האם ניתן להרכיב מחשב משנתון אחר, אולי ישן יותר? (ראיתי את השירשור של סוג מחשבים, אבל לא מצאתי קשר לשאלה זו).
האם המשמעות להרכבת מחשב ישן יותר תוריד מהביצועים?
איזה מחשב מומלץ לשים ברכב שעלותו סבירה, למעט המחשב המקורי שהיה בג'יפ?
אין בעיה להרכיב מחשבים מכל שנתון שהוא, אין הבדלים משמעותיים בין מחשבי הסופות המקוריים השונים. כמו כן, ניתן להרכיב גם מחשב של שירוקי XJ, יש סברה שמחשב כזה גם משפר את ביצועי המנוע. מחשבים משומשים צצים בפורום למכירה מדי פעם, ויש גם כמה חברים פה שמחזיקים כמה "ספיירים" למכירה, בכל מקרה לא הייתי משלם על מחשב משומש יותר מ-700-800 ש"ח, אולי ניתן למצוא גם בפחות.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
ויש גם כמה חברים פה שמחזיקים כמה "ספיירים" למכירה, בכל מקרה לא הייתי משלם על מחשב משומש יותר מ-700-800 ש"ח, אולי ניתן למצוא גם בפחות.
קובי
קובי, אני מניח שאתה מתכוון אליי....
אז ינון, אתה מוזמן לבוא לקחת מחשב לבדיקה, אם הוא מתאים לך, תשלם עליו.
דבר איתי.
אלי.
0576688864
אכן התכוונתי איליך, אלי, אבל אני לא מזכיר שמות מבלי לקבל אישור, ואני בטח לא אקבע לך מחירי מכירה.
לשואל-שידוך לאלי וייס הוא שידוך מוצלח, צור איתו קשר ותצא מהברוך...
קובי