האם בלם יד יכול לשמש כמו נעילה?
מקרה שקרה.
עליה די קשה ,עם הצלבות מטורפות.
ניסיון ראשון ,נכשל בגלל ההצלבות וכיבוי מנוע,בעידן הBBD, גלישה לאחור.
תוך כדי ניסיון הנעה נלחץ בלם היד [רגל].
נסיון נוסף,הצליח,לאחר העליה התברר כי לא שיחררתי את המעצור!!
האם בחרתי נתיב אחר,נכון?
או האם בלם היד עזר לי?!
תגובה להודעה: האם בלם יד יכול לשמש כמו נעילה?
במקרים מסויימים כמו הצלבה למשל, הוא מונע מכל הכח לברוח לגלגל עם הפחות אחיזה מאחר וגם הוא תפוס ברמה מסויימת ע"י הברקס, והתוצאה היא שהגלגל השני בעל האחיזה ממשיך לקבל חלק מהכח. כך שהתשובה היא כן, בחלק המקרים.
פיתרון לקמצנים? אולי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
במקרים מסויימים כמו הצלבה למשל, הוא מונע מכל הכח לברוח לגלגל עם הפחות אחיזה מאחר וגם הוא תפוס ברמה מסויימת ע"י הברקס, והתוצאה היא שהגלגל השני בעל האחיזה ממשיך לקבל חלק מהכח. כך שהתשובה היא כן, בחלק המקרים.
פיתרון לקמצנים? אולי...
הכול נכון רק פיתרון שעולה יקר בסוף
אין ספק, וברכבים יותר מורכבים מCJ שעוד איכשהו יודע לסבול התעללות מפגרת כזאת, זה עולה מאוד ביוקר.
ברכבים עם דיפ' מוגבל החלקה יש טכניקה להשתמש בבלם היד כדי להאט גלגל שברח ולהעביר מומנט לגלגל השני.
כמו שנאמר זה בדרך כלל נגמר יקר (ציריות גזורות).
בדרך כלל. איזה כח צריך להפעיל בכדי לנעול ,או לעצור את הגלגל המסתחרר.?
לא. הבלם לא עוזר בכלל בכלום אפילו לא מעט, כשמדובר בדיפרנציאל פתוח.
הוא מפעיל בלימה על הגלגל המסתחרר וגם על הגלגל שעל הקרקע, ולכן אחד מבטל את השני, והגלגל שבאוויר ימשיך להסתחרר.
האפשרות היחידה שזה יעזור, היא אם הבלם בצד המסתחרר עוצר חזק יותר משמעותית מהצד השני. ואם זה קורה, אז יש תקלה רצינית במערכת הבלמים.
ונגיד ואנחנו מוצאים דרך לנעול את אחד הגלגלים (סטיקים כמו בבאגים למשל או פיצול הצינור או הכבל לשתי ידיות נפרדות כמו בטרקטור ) האם הדרך יכולה לשמש כפתרון לנעילה ? :confused:
תיאורטי כמובן ...
מה גם שבטנדר או ג"יפ אין ציריות מאחור ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
לא. הבלם לא עוזר בכלל בכלום אפילו לא מעט, כשמדובר בדיפרנציאל פתוח.
הוא מפעיל בלימה על הגלגל המסתחרר וגם על הגלגל שעל הקרקע, ולכן אחד מבטל את השני, והגלגל שבאוויר ימשיך להסתחרר.
זה נעשה על ידי נעילה חלקית של בלם החירום, לא נעילה מלאה. אתה מקבל חיכוך שאמנם מפעיל עומס על הגלגל בעל האחיזה גם, אבל מוריד מאיבוד הכח ששואף לברוח לגלגל בעל פחות האחיזה. תוצאה- הגלגל בעל יותר האחיזה ירויח עוד קצת כח תנועה, מאחר וריסנת חלק מבריחת הכח לגלגל השני.
זה עובד כמובן רק בLOW ובצורה נכונה, וגם כשזה עובד זה לא מציאה ולא מתקרב לנעילה.
אם אתה בונה מערכת שמפעילה את הבלם של כל גלגל בנפרד, אז כן, זה ידמה במידה רבה נעילה ההבדל הוא שכשגלגל אחד נעול והדיפרנציאל פתוח, הגלגל השני יסתובב במהירות כפולה. זה כאילו שיש לך נעילה, אבל ויתרת על הילוך הכוח. כך בדיוק עובדות מערכות בקרת המשיכה שקיימות היום פחות או יותר בכל רכב שטח חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם אתה בונה מערכת שמפעילה את הבלם של כל גלגל בנפרד, אז כן, זה ידמה במידה רבה נעילה ההבדל הוא שכשגלגל אחד נעול והדיפרנציאל פתוח, הגלגל השני יסתובב במהירות כפולה. זה כאילו שיש לך נעילה, אבל ויתרת על הילוך הכוח. כך בדיוק עובדות מערכות בקרת המשיכה שקיימות היום פחות או יותר בכל רכב שטח חדש.
ככה עובדת המערכת בכל הטרקטורים הישנים- דוושות ברקסים אחוריים מפוצלות.
כשגלגל אחד מחליק אתה מתקן עם הברקס הרלוונטי או לחילופין עושה סיבוב על המקום כמו ברכב זחלי.
זה לא יעיל כמו נעילה כי זה יוצר חיכוך רב עם הקרקע בצד אחד שמפריע לתנועה קדימה וזורקת לצד אחד בניגוד לנעילה או מוגבל החלקה.
ואילו נזקים באמת יכולה לגרום מערכת כזו(נגיד ואני מתקין אותה רק על הסרן האחורי) ? כי אצלי בטנדר לא קיימת נעילה (ניסן) ולכן הרעיון קצת מוצא חן בעיניי ויכול להיות שאוכל להשיג סטיקים כאלו .... השאלה היא האם אנחנו נתקעים בשטח בגלל זה או שרק מגבירים את הבלאי ...??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanx2
ואילו נזקים באמת יכולה לגרום מערכת כזו(נגיד ואני מתקין אותה רק על הסרן האחורי) ? כי אצלי בטנדר לא קיימת נעילה (ניסן) ולכן הרעיון קצת מוצא חן בעיניי ויכול להיות שאוכל להשיג סטיקים כאלו .... השאלה היא האם אנחנו נתקעים בשטח בגלל זה או שרק מגבירים את הבלאי ...??
יותר יעיל, פשוט, בטוח, ולדעתי גם זול, להתקין נעילת דיפרנציאל אמיתית. לניסאן יש לרוב הסרנים האחוריים נעילות גם של ARB וגם דטרויט בשוק.
בהאמר צבאי ישנם דיפ מוגבלי החלקה ושימוש במה שנקרא נגדים מודולציה לחיצה על הברקס והגז יחד כדי שיהיה התנגדות ולא כל הסיבובים ילכו לגלגל שבאויר
אכן מעביר סיבובים לגלגל שעל הקרקע מה שכן מספר הציריות הגזורות מכך הם רבות בעיקר משימוש לא נכון ומוגזם של גז או לתת מלא גז בעליה ושהרכב מצליב הם נוחתים על הברקס במכה ונותנים יותר גז
העיניין עם בלם היד זה טריק שעושים עם חניכים צעירים שהם תקועים בהצלבה ואין לך זמן לחזור לרכב פשוט אתה אומר לו להרים ולאט לאט להוסיף גז זה מדמה נעילה אחורית כי את הקידמיים לא בלמת
שניהם לא בריאים
אם כי בצבא ארצות הברית אכן מלמדים לעשות את זה
מצטער על חוסר בסימני הפיסוק נסו לקרוא מהר.
לניסן ווינר לא קיימת נעילה לא כאן ולא בחו"ל .... אז האופציות לפתרון מועטות ...
בכל אופן אשמח לשמוע איזה נזק יכול להגרם לסרן האחורי משימוש כזה ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanx2
מה גם שבטנדר או ג"יפ אין ציריות מאחור ....
אתה בטוח?
בטנדר בפאלו מעט בלם יד - עושה עבודה מצויינת בהצלבות, אובדן אחיזה של גלגל במעלות וכד'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
אתה בטוח?
זה דריישפטים לצדדים :p
זכורה לי פעם אחת שהשיטה הזו עבדה לי:
מעבר של חריץ עמוק באלכסון ברמה"ג, הצלבה דבילית שהיה לי ברור שאכנס אליה- קדימה עליה/אחורה עליה... הרכב מפרפר קדימה אחורה... רכב לבד!
שימוש איטי ומדוד בבלם היד תוך לחיצה מאד מתונה על הגז והרכב טיפס באלגנטיות החוצה.
בעלייה עם שיפוע תלול, מדרגות והצלבות, לא בטוח שזה היה עובד ללא נזקים.
בשורה התחתונה אני עם נמרוד, עם זה היה יעיל וטוב כנראה שכמה חברות גדולות היו פושטות את הרגל...
לא במקום נעילה אלא כפתרון נקודתי למצב של "אין ברירה".
אתם רציניים??
מישהו פה שמע על "בקרת משיכה" ??
בכל מקרה, אני מוכן לעשות ניסוי. גלגל אחורי אחד על ג'ק בקבוק, גלגל שני על הרצפה. מנסה לנסוע, ולאט לאט מוסיף לחץ על הברקס. האם הרכב יפול מהג'ק?