''גם אני מיקי רוזנטל''-עצומה עם התחייבות כספית.הדבר האמיתי.
התביעה של עידן עופר שנועדה לדרוס את העיתונאי מיקי רוזנטל,בסך 3.5 מיליון שקל,גרמה לאנשים טובים לחשוב שיש צורך לתמוך בעיתונאי חוקר ולמנוע ממנו את מסע ההפחדות של עשיר כקורח.
לשם כך נחתמת ממש בימים אלה עצומה הכוללת התחיבות כספית לשאת בעול תוצאות התביעה בחלקו היחסי של כל מצטרף.
עד עתה הצטרפו כ-2000 איש שמוכנים לשלם מכיסם באם התובע - עידן עופר יזכה בתביעה.(הוא בטח ינסה לקנות גם את השופטים).
ערך ההתחיבות לעכשו הינה כ --.1,800 ש''ח והיא תרד עם הצטרפותם של נוספים. באם העצומה תחתם ע''י 10,000 איש - ערך ההתחיבות יהיה -.350 ש''ח.
הצטרפתי כרגע לנושא הציבורי הזה עקב הערכתי את גודל חשיבותו.
זו פעם ראשונה בהיסטוריה של המדינה שחתימה על עצומה מחייבת את החותם בתשלום כספי אפשרי,ואינה סתם חתימה שאין בצידה כלום מלבד הבעת דיעה.
הנה ניתנת לנו ההזדמנות המיוחדת לא רק לקטר,להתלונן,לברבר מבלי לשאת בחובת התוצאה של עמדתנו,ולהצטרף למסע הציבורי הצודק של אדם יקר לחברה בישראל- ואין זה משנה כלל באם הוא צודק או לא.
עשיר לא יכול לדרוס עני ואנחנו נעמוד בצד כאילו זה לא עינייננו. נקודה.
מישהו שיודע - מתבקש להכניס כאן את אתר העצומה ''גם אני מיקי רוזנטל''.......תודה.
בל ייפקד איש ממקומותינו.
תגובה להודעה: ''גם אני מיקי רוזנטל''-עצומה עם התחייבות כספית.הדבר האמיתי.
לבקשת חיים, אני מעלה קישור לחתימה על העצומה,
http://www.gamanimiki.org.il/form.php
איתי
בוא נסתכל על העניין מזווית מעט שונה, ואשאל כמה שאלות תם:
האם מיקי רוזנטל חולק/יחלוק איתי רווחים, בכסף ובשווה כסף, או כסף עתידי (פרסום, האדרת שמו כעיתונאי, שכר העבודה והכנסות מהקרנת השקשוקה)?
האם מיקי רוזנטל כתב את שכתב כפילנטרופיה טהורה ורק טובת הציבור לנגד עיניו, או שהיה זה מניע אחר, של עיתונאי שרוצה פרסום/קידום/ם וכד'?
האם מיקי רוזנטל התייעץ איתי לגבי איכות עורכי הדין שלקח, ולגבי קו הגנה שהוא נוקט?
האם מיקי רוזנטל מתחייב כי את מרבית סכום הפיצוי, אם יהיה, ישלם הוא וחברת ההפקות האמורה, ורק אחר כך, כשלא יוותר מה לחלק, נסייע לו אני ועוד אי אלו אנשים קטנים שלא יוצא להם מזה משהו? (אגב, למשהו הפקות כן יוצא מזה משהו).
מילא אם היו מבקשים סיוע בהגנה המשפטית, כדי לקחת את העורך דין הכי כריש במטרה לזכות בתביעה.
מילא אם היו מתחייבים שמשהו הפקות, מיקי רוזנטל והשלישי, ישלמו כל שהם יכולים, ואחר כך מבקשים סיוע על היתרה.
מילא אם היו מתחייבים שמי שישתתף בהוצאה, ירוויח בעתיד גם מההכנסות.
אבל לא ייתכן שהם עשו, פרסמו, הרוויחו, והכל היה טוב כל עוד הם נהנו, וכשעומד בפניהם איום - אני צריך לממן אותו?
אם סוציאליזם- אז עד הסוף, גם בטוב ולא רק ברע.
ושלא יובן לא נכון - אני חושב שמיקי רוזנטל עשה מעשה אמיץ, וגם נבון אם הכל שם אמת. אני חושב שאנשי ההון החזקים לא צריכים להיות מעל החוק, ויש לסרס ולעקר את קרי ההון-שלטון במתכונתם הנוכחית.
אבל אם מיקי רוזנטל יפסיד בתביעה, כנראה שבאמת היתה שם לשון הרע. ואם מיקי רוזנטל לא עשה עבודתו נאמנה ויסודית, ויפסיד עקב כך במשפט - שיאכל את מה שבישל, ושילמד להיות יסודי ולא להוציא דברים באופן חסר אחריות.
הוא, ולא אני.
זה בסדר שמיל,כרגע ויתרנו עליך.
לא מאמין שמתוך 150 קוראי השרשור לא נימצא אחד שיאמר - אני תורם למען מטרת איכות אזרחית - כי היא חשובה יותר מאלף שקל.
לא נמצאו גם תגובות כלשהן - זולתי אחת - בנוסח ישראלי ברור של ''תרמתי כבר במשרד''.....
אני מבין שהאתר שלנו מכיל הרבה אנשים צעירים שפשוט אין להם מאיפה להתחייב - וזה בסדר. אך יש ביננו רבים מאוד שכל חייהם מתפרנסים מכסף ציבורי גדול על עבודה קטנה והמחבקים אותו באהבת אין קץ מבלי להחזיר משהו לטובת הציבור המפרנס אותם.
איפה הבוגרים שביננו שגם יש להם, שגם מאמינים שזו מטרה נכונה ושממש קל להם להכניס את היד לכיס.
פעם ישראל היו ערבים זה לזה , היום לא כל כך - ואת זה מנצל עידן עופר כנגד עיתונאי שעושה את תפקידו עבורכם.
מתנצל אם זו נזיפה ,אך כך אני חש לנוכח חוסר ההיענות.
חיים כולנו בעד מיקי רוזנטל אם הוא דובר אמת ונראה שהוא דובר אמת אבל לא כל אחד יכול להוציא מהכיס 1800 שקל
סתם בשביל לעזור למישהו להביא כתבה כזו .
הכתבה הזו לא עוזרת לנו בכלום
שום דבר לא ישתנה בעקבות הכתבה\תסריט הזה .
ברוך ,נתחיל בזה שאם יצטרפו אלה שיכולים - ויש כאן הרבה כאלה - הסכום יירד אפילו ל-100 שקל,ואז יוכלו להצטרף גם אלה שאין להם.
הבעיה שרבים מאיתנו מצדיקים את ההתנגדות לדריסה,אך היות והיא קשורה לכיסם ,אזי זה כבר משהו אחר.תן לנו לקטר ,תן לנו להתרגז על העוול, תן לנו לברבר במסיבת יום שישי ''מה הייתי עושה להם''....אבל לשלם מכיסנו בכסף אמיתי ? השתגעת ? שישלם מי שנתבע למה אני ?
זה שהאיש שם את ראשו כדי שתדע את האמת איך מוכרים אותך ואת רכושך הציבורי בנזיד עדשים, זה שהאיש חושף את הרעלים שאתה נושם בכדי שמיליארדר יגלגל לכיסו עוד כמה מיליונים,זה שהאיש משלם בראשו בכל רשתות התקשורת,ומגיע ללחם בגלל עקשנותו לדעת איך גונבים אותך - זה עינינו,מה לי ולזה ?.
לדעתי ,האישית ,הפרטית הלא מחייבת אף אחד בכלום - זו ההההתחמקות הישראלית האופיינית בכל מקום שצריך יותר מלברבר מילים. וחסר כאן רק המשפט הכל כך ישראלי - ''מה- אני הפראייר שלו ?''
בדקתי עכשו.
עקב הצטרפות אנשים נוספים ירד הסיכון לכ- -.1,600 שקל והוא ימשיך לרדת בימים הקרובים.
וזכרו - מדובר רק באם המושחתים ייזכו במלוא תביעתם ,מה שעדיין לא קרה מעולם בישראל.
אל תאמר לעצמך - ''לא הייתי שם כשהדברים קרו''.
חיים,
מבחינתי מיקי רוזנטל הוא עיתונאי,וככזה האכסנייה בא הוא מפרסם או עובד צריכה לעמוד אחריו ולהגן עליו.
בהתחלה חשבתי גם אני להצטרף,אך קראתי עוד קצת חומרים ונזכרתי בלא מעט עיתונאים שמציגים עצמם לוחמי צדק,עד שמגיעים לכסף הגדול,להלן דוגמאות?
גיא מרוז,ואורלי וילנאי-לוחמי צדק-שברגע שקיבלו הצעה קוסמת מגאיידמק-מגדולי ה"צדיקים" שלנו-רצו לחסות בצילו יחד עם עוד עיתונאים רבים.
אמנון לוי-עיתונאי רציני בעבר,שהכסף בטלוויזיה העביר אותו על דעתו והתחיל לשלוח תחקריניות לביצוע סרטי פורנוגרפיה באיצטלה של תחקיר ועוד להראות את זה לכולנו בשעות שיא שבהן גם ילדים צופים.
מיקי רוזנטל-כשעותנאי אחר נתבע בסכום של 45 מליון ש"ח ע"י גידאמק,פנה לרוזנטל לעזרה הושבו פניו ריקם,משום שרוזנטל ערך כתבה יפה במסגרת "גברים בשחור" על גאיידמאק,ומי שערך עימו את הכתבה הוא רונאל פישר לוחם צדק בפני עצמו,שכמו כן חיבר בעצמו את כתב התביעה המופרך(שבנתיים נמשך ובוטל)נגד אותו עיתונאי.
רוצה עוד דוגמאות?יש הרבה,אנשי התקשורת לא שונים מאף אחד אחר(וכולם עובדים אצל בעל הון כזה או אחר וכנ"ל מחוברים לשלטון) ואני לא מכיר צדיק אחד מבינהם שלא ירוץ לכסף הגדול או ימכור את נשמתו ומדינתו(עיין ערך,גדעון לוי)תמורת רווח אישי כל שהוא.
מיקי רוזנטל,עיתונאי רציני וידע בדיוק מה הוא עושה וטוב שכך,אני מצדיע לו ולתחקירו ואני מניח שכל מה שהוצג בסרט על משפחת עופר הוא אמת ואם כך ומאחר ואני "מאמין" בבתי המשפט שהם "חסרי פניות" (הרשו לי לא להתעלף)אני מאמין שצידקתו מחד תצא לאור ומאידך חרפת משפחת עופר תתגלה במלוא מערומיה בכיכר המרכזית.
אין פה עניין של "ערבים זה לזה",אני לא חושב שאת האנשים האלו שעובדים במה שנקרא תקשורת,אני ואתה מעניינים-אנחנו לא מתנחלים,לא סוטים,לא פולטיקאים,לא עשירים,לא משפחת פשע,לא חרדים,לא פלסטינאים.
אנחנו לא שווים רייטניג,אנחנו עם הגיפים המעפנים שלנו,עם הזעיר בורגנות והמיסים שאנחנו משלמים והמילואים שאנחנו משרתים לא מעניינים אף אחד,לך הם לא יבואו לעזור גם לא לי,אז מבחינתי שיחפשו את החברים שלהם שיעזרו להם,מיקי רוזנטל לא חבר שלי ואני לא מעניין לו את הקצה.
דרור הראל
כשהסכום ירד ל100 ש"ח אני אסתכן ואצטרף.
1600 שקל זה סט צמיגים (סליחה על חוסר הרגישות בעניין) ועדיין צריך לגרד עוד כמה שקלים.
1600=קצת פחות ממחיר חודשי של הגן לילדים
1600=קניות ל 3 שבועות
1600= 2/5 מביטוח הקטנוע וללא מקיף
1600= כמעט חצי משכורת של מורה במשרד החינוך
1600- כמעט מה שביטוח לאומי תורם לנכים
1600- משכרת שלמה של רבים מבני עמנו שצרכים להתקיים
1600 זה רק 1600 ש"ח שאותם אני כיום לא יכול להמר עליהם אולי כשאגדל.
ינון - אני מכבד את ההחלטה שלך ורואה בה הבטחה.
עכשו אבקש מכולם שיכתבו כאן בכמה כסף הם מוכנים להצטרף. אני אעדכן כאן את המספרים.
אין לי בעיה אם תכתוב אפילו שקל - חשוב יותר שאתה מוכן לשלם על דעותיך ולא רק לקטר.
אך עמוד בדיבורך כשהמספר שנקבת הגיע.
אנו עומדים עכשו על כ--.1,500 ש''ח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
אנחנו לא שווים רייטינג,אנחנו עם הגיפים המעפנים שלנו,עם הזעיר בורגנות והמיסים שאנחנו משלמים והמילואים שאנחנו משרתים לא מעניינים אף אחד.
דרור הראל
אחי דרור.
לא יודע אם שמת לב אבל יצא לך טוב. ממש טוב. משפט מכונן.
וכחתימה אפשר פשוט, על משקל שני הסנטים האמריקאיים, להעלות תמונה של סיקס חבוט. ;)
כבודדדדד
אז מה, עוד מעט נהיה כמו האתר הצהוב ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אז מה, עוד מעט נהיה כמו האתר הצהוב ?
ואפשר לחשוב שמיקי רוזנטל עשה את מעשהו "האמיץ" בשבילי או בשבילך או בשביל איזו אידיאה נעלה אחרת
דפדף קצת בהיסטוריה שלו, בתוכניות בולדוזר, בתוכנית ההזויה עם רונאל פישר וכו'... (שאחרי ששיחק את ז'אן ד'ארק בתוכנית אץ לו רץ לו לעבוד אצל הגביר עם סיומה)
כמה פעמים נתקלנו בתוכניות ה"תחקירים" האלו (ודומותיהן: שומר מסך, כלבוטק, מרוז -וילנאי)באנשים/גופים שכוחם לא מספיק כדי לעמוד ולהוכיח "שאין להם אחות" , ופשוט הרכינו ראש מול העיתונאים עד יחלוף זעם? איזה סיכוי יש למישהו מהאנשים "המתוחקרים" בתוכניות האלה לטעון את עמדתו בצורה הוגנת ושויונית כש"העיתונאי החוקר" שולט בעריכה בהגשה ובזמן המסך?? שום סיכוי!
אריק אינשטיין שר מזמן "איך אתה ישן בלילה עיתונאי קטן שלי - איך אתה נרדם אחרי שפיכת הדם..."- וזה רק נעשה גרוע עם השנים.
סוף סוף קם מישהו שיש לו את הכח לענות וענה.
אלה לא תמימים והוא לא תמים, והאמת איפהשהוא באמצע כנראה.אבל לפחות הפעם זה "כוחות".
ההופעה המגוחכת של פישר בתוכנית אז, והתגובות הפתטיות הספיקו לי.
הלוואי ותוכניות התחקירים למינהן, יפיקו לקח, שתחקיר עושים לעומק עד הסוף, לא באים עם סיפור ומנסים למצוא לו סימוכין אלא מחפשים את האמת, ומגישים לצופה/קורא את העובדות בלבד ונותנים לו לשפוט לבד, ולא עיסה לעוסה ומניפולטיבית של חצאי עובדות רק כדי להביא רייטינג
שיכרון הכח של העיתונאי- אולי סוף סוף יעלה לו ביוקר.
העיתונאים הנ"ל מעולים בלהטיח רפש חסר אחריות וביסוס (כמה נח ללחוש "לכאורה" בשקט) אבל משום מה כשקצת מחזירים להם הם זועקים "הצילו!" (ע"ע התגובה ההיסטרית של רביב דרוקר על הכתבה נגדו בזמנו תחת הכותרת "חפיף דרוקר")
רוזנטל מתנהג כמו ילד קטן. הרגיש גבר וחזק, הלך להתחיל עם מישהו חזק ממנו, וגילה להפתעתו שהוא יודע ויכול להחזיר , ואז רץ לאבא - אמא לצעוק הצילו ולהתמם.
בשפת המבוגרים - קוראים לזה נקניק.
אז די עם הטפות המוסר- ומי שלא מזדהה עם העיתונאי לא צריך לפתח רגשי ולהתנצל למה הוא לא תומך.
גם בחינם לא היתי חותם על העצומה. ואם תהיה עצומת נגד אני הראשון לחתום עליה.
אם היו חושבים בערוץ 1 לא לשדר את סרט התגובה- הייתי משלם הרבה כדי לראות אותו!
אמנון לוי, רפי גינת, מירוז פדרבוש ושאר חפיפניקים- מקווה שתפיקו לקח.
אני כבר מתחיל להשתכנע שכולנו נהנה לנשום את עשן האגזוזים של סמי עופר בגלל חסכון של 100 שקל.
אז עוד פעם ''תרמתי כבר במשרד '' ?.
לא מבין למה אתה נרעש ידידי:
אם רוזנטל צודק- הדבר יתברר בבית המשפט , הוא יזכה להוצ' משפט, פיצויים, ובעיקר לתהילה מקצועית, (שמביאה עמה הרבה ממון- רמז:איפה גר נחום ברנע לדוגמא?) ואז כולנו נרויח כי עיתונאים אחרים יראו שאין מה לפחד כשהאמת לצידך- ויעשו עוד תחקירים רבים לרווחת כולנו. יש עוד "מזיקים" כאן בישראל חוץ ממשפ' עופר.
אם הוא טעה, והוציא לשון הרע- אז שוב כולנו נרוויח- כי בפעם הבאה שעיתונאי שיכור כח ירצה לשפוך את דמך (וזה יכול לקרות לכל אחד)- אז הוא ייזכר שכדאי לדבוק באמת ולא לסלף ולהציג תחקירים אחראיים בלבד, כי יש שכר וי שגם עונש.
לא 100 ש"ח ולא 1600 ש"ח שתשלם יגרמו לנו לנשום פחות אגזוזים
יצירת משוואה ברורה לכולם שעיתונאות אמיתית והוגנת זוכה לשכר ואילו חפפנית ומניפולטיבית לעונש- תגן עלינו עשרות מונים.
זו ראיה לטווח ארוך. ועל זה אני מוכן לשלם בכל מובן.
יואב - אם למרות ההסברים המפורטים לא הבנת את הפואנטה - זה בסדר. לא את הכל כולם מבינים,ובודאי לא את החובה לעשות מעשה שיעלה לי לא מעט עבור מישהו לא מוכר שיעלה לו המון .
הרי 98% מהישראלים מוכנים לגרום לך נזק של אלף שקל אם הם יחסכו לעצמם שקל וחצי.
אם אתה טוען כך בכדי להמנע מהצורך להזדהות עם מאבק לא רק במילים אלא גם בהתחייבות - זה פחות בסדר.(באם אין לך בעיה כספית- וגם זה בסדר.)
למה ?
כי השרשור נועד להזדהות חיובית עם מצוקותיו של מישהו אמיתי - אפילו אם דעתך אחרת- ומעט התגובות כאן עד עכשו הן בבחינת ''תרמתי במשרד'' בכדי להציל את הצורך לשלם על דיעה ולא רק להביע אותה.וכך התגובות כאן - המבוססות בחלקן על קמצנות כספית אישית - נותנות סיבה להרבה אנשים להיתלות בהן כדי לא להצטרף. וחבל.
כמה יש כבר בארצנו הזבה ריר כלבים אין סופי - מעשים אלטרואיסטיים לשמם שגם אותם אנו יודעים לקלקל ???
זה מזכיר לי בדיחה על יהודי בשטאעטל.
''תגיד רבי יהודי - מה אתה כל כך מחייך בתשע בבוקר ? עשית כבר איזה עסק טוב'' ??
עונה לו היהודי - ''עסק טוב עוד לא עשיתי ,אבל שלושה כבר הצלחתי לקלקל''.........
מחיר ההצטרפות לעצומה ירד ברגעים אלה ל- -.1,500 שקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
כמה יש כבר בארצנו הזבה ריר כלבים אין סופי - מעשים אלטרואיסטיים לשמם???
עם כל הביקורת שיש לי על עמך ישראל, קפוץ לביקור ביום גיוסים ליחידות קרביות, או ליום גיוס ביחידת מילואים קרבית, ותראה מה הולך שם. אנשים מתחייבים על החיים שלהם, לא על 1500 ש"ח.
אתה קצת רץ מהר מדי עם המסקנות על כל מי שלא מצטרף אליך.
גם אני חשבתי לחתום. עוד כאשר היה מדובר בהרבה פחות חותמים (והרבה יותר כסף). אבל אחרי קצת מחשבה, למה?
הזכות לתבוע על הוצאת דיבה/לשון הרע היא פחות או יותר הדבר היחיד שכל אחד יכול לעשות מול פרסום שקרי במתכוון. מדובר בשיווי משקל בין זכות הציבור לדעת לבין פרסומים פוגעניים הגורמים נזק אמיתי. אמנם במקרה הזה מדובר באילי הון, אבל מחר זה יכול להיות מישהו בשם חיים רכס או כל אחד אחר.
אם אני לא טועה, בישראל התובע צריך להוכיח שהפרסום נעשה במתכוון ע"מ לפגוע, כלומר אם מיקי רוזנטל יפסיד במשפט ויחוייב לשלם למשפחת עופר משהו - סימן שמדובר בנוכל לא יותר קטן מהם. שישלם ושאחריו יזהרו כל שאר הנוכלים שקוראים לעצמם עיתונאים.
הטיעון היחיד שנשאר הוא שלמשפחת עופר היכולת לממן ייצוג משפטי ברמה כזאת שלמעשה מבטיח את נצחונם בתביעה מול אזרח קטן, במקרה הזה מול מיקי רוזנטל. הפרקטיקה מראה שזה לא בדיוק עובד ככה.
ובכל מקרה, ובגלל שאסור שעיתונאים יפחדו לעשות את עבודתם בשל פחד מתביעה משפטית קנטרנית, אני מצהיר כאן שבמידה שמיקי רוזנטל יודיע שהוא זקוק לעזרה כספית ע"מ לממן ייצוג משפטי הולם אל מול כרישי עולם המשפט שהעופרים עומדים לשלח בו, אני הראשון שיתרום לו 2500 ש"ח. לעזור לו לשלם פיצויים למישהו שהוא פגע בו במתכוון - שיסתדר לבד.
גם אני רוצה להיות משפחת עופר :p
חברים לא צריך להגזים ולהפוך את משפחת עופר לפושעת מה עם כל מקומות העבודה והמשפחות שהמשפחה מפרנסת ומה אפשר לעשות כסף הולך לכסף להם יש מילירדים אז הגיוני שהם או בעלי ממון אחרים ירכשו ויבצעו ביזנס עם המדינה ועם השילטון בקיצור כדי להיות במקום של משפחת עופר צריך להיות במקום הנכון בזמן הנכון עם הממון הנכון ועם מאכר משומן היטב אבל כך זה גם אצל הקטנים וכך גם אצל המיליונרים .
ואדון רוזנטל אתמול היה בתחקיר על פועלים בירדן שמועסקים בשכר של 3 ש"ח לשעה וגרים 8 בחדר ולדעתו זה לא אנושי לא תקין ואיין להם דלת בשירותים יש רק וילון .
אז גם בארץ אחוז ניכר מהעובדים עובדים בשכר מינימום רק ההדל שבירדן שכר המינימום 3 ש"ח ולפי החוק מותר למעסיק לתת לעובדים ללון עד 8 בחדר :!:
כמובן הפרומו חרץ את הדין מראש אבל ביין השורות הכול חרטה ומה מעניין אותי הבעיות בירדן גם עם זה קשור למעסיק ישראלי אותי מעניין משפחתי וחברי חיילי צהל אזרחי מדינת ישראל לחימה בפשיעה ולא כולל ההיתיפיפות של מצב העובד הזר בירדן ;)
וכול העיתונאים מתפרנסים מכותרות רועשות שלא בהכרך מעידות על המציאות:confused:
אני לרוזנטל לא נותן שקל נקודה