תגובה להודעה: התחממות טראנו 2002 דיזל
חביבי לפי מה שאתה מתאר ולפי הנסיון האישי שלי, כל הסימנים מצביעים על זה שהרדיאטור שלך סתום. הפתרון הזול והמאוד יעיל הוא לנקות את הרדיאטור בכמה מאות שקלים, אבל תמיד יש את הסיכון שאחרי ניקוי מתגלות נזילות ואז אם הנזילות במקומות שלא ניתנים לתיקון יש צורך להחליף רדיאטור. בכל מקרה זה לא מומלץ להמשיך לנסוע כך, זה רק ילך ויחמיר ובסוף זה יכול לפגוע במנוע, לתקוע אותך בזמן ובמקום הכי לא נוחים ולעלות הרבה יותר
בהצלחה ושנה טובה
שלום
עשיתי רדיאטור חדש משופר +טרמוסטט+קריאת כלהתגובות בכל הפורומים.
תתחדש וזאת הכלה.
הרכבתי מאוורר נוסף וזה עוזר אבל שוב זאת הכלה.
שים לב לשעון חום ואיך שהוא פונה ימינה נתק כפתור מזגן זה עוזר .אם עדיין עולה העבר למצב חימום ומייד תראה שיפור.הקטע של מזגן\חימום הוא חצי דקה וזהו.
המשך יום טוב. תרצה יותר פרטים רק תגיד
עופר
עופר שלום ,
ראשית תודה רבה ,כמה שאלות(סליחה על ההצקה אבל הנושא מתריד אותי חח):
גם לאחר שעשית רדיאטור חדש +טרמוסטט+מאורר הרכב מתחמם בעליות?
האם זה כל השנה או רק באמת בקיץ ?
איזה מודל הרכב שלך כי הבנתי שאין מקום נוסף למאוור בשנת 2002 ?
שאלה אחרונה איפה החלפתה רדיאור והטיפול עצמו (סתם לידע כללי )
שוב המון תודה
עודד רון
תאמין לי אותי מטריד יותר.
עוד לא ניסיתי חורף אבל זה קשור למזגן עובד כך שלא יפריע בשאר השנה.
2001 רדיאטור בשן.כל הדגמים 01-03 2.7 L
כמובן בדוק שאין טרמוסטט סתום או רדיאטור סתום.
הפתרון שנתתי לך עובד.
עופר ירושליים
מה אתם מגדירים התחממות?
בטראנו רק החלק העליון של הסקאלה (ממש הקצה ) הוא אדום
אצלי ברגיל המחוג באזור הרבע התחתון ובעליות (שער הגיא, קסטל) בנסיעה מהירה
או בנסיעה רגילה עם מזגן המחוג מגיע לאזור חצי הסקאלה גם בקיץ
מה קורה אצלכם אולי מה שלי נראה נורמלי אתם מחשיבים כלא נורמלי ולהפך
אני זוכר שקראתי איפשהו שבטראנו יותר מאשר ברכבים אחרים חשוב להקפיד על רדיאטור מקורי
של היצרן ולא תחליפיים אפילו שבעיקרון החלפי יכול להיות בנוי בצורה איכותית יותר יש עניין במידה מדוייקת או משהו כזה אני אבדוק שוב
תראה אין פה רתיחה אבל כאשר המחוג יגיע לחצי + אז המנוע מוריד סלד כאילו מגן על עצמו ואין לו כח להמשך הנסיעה עד שיתקרר יעני לא סוחב.קסטל לא נחשב עליה כבדה.עליות סדום ,רכב עמוס או בשטח עליות ארוכות.
הפתרון עם ניתוק מזגן ו\או העברה למצב חימום עוזר.
התופעה אצל כולם 01-03 2.7L כאשר בודקים .נסיעות רגילות י-ם תל אביב או ים המלח לא יעלו את התופעה אלה כאשר עמוסים או לאחר נסיעה ארוכה.:???:
זה לא רק בשנתונים 01-03, לי יש 99, והוא גם מתחמם בעליות.
הוא הגיע היום ברמת הגולן ל 3/4, יכול להיות שגם הקלא'צ של הוונטה עושה בעיות?
כי האוטו התחמם ולא שמעתי את המאוורר עובד.
קל לבדוק פאןקלאטש.
כאשר מדוממים מנוע המאורר חייב לעצור מייד.אם הוא ממשיך להיסתובב אז נכון שיש בו בעיה.
אצלי תקין.כמו שכתבתי קודם. זה מה יש.
להמשיך לטייל בכיפ ולהשגיח.
אם למישהו יש פתרון או לא קיימת אצלו מגבלה כזאת
אשמח לשמוע.
עופר
שלום לכולם,
תוסיפו גם אותי לרשימה, תמיד מתחמם במאמץ לאורך זמן.
מה שאותי מעניין יותר , האם גם אתם מרגישים את החום מהרצפה? (נסיעה ללא מזגן).
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
שלום לכולם,
תוסיפו גם אותי לרשימה, תמיד מתחמם במאמץ לאורך זמן.
מה שאותי מעניין יותר , האם גם אתם מרגישים את החום מהרצפה? (נסיעה ללא מזגן).
טל.
גם זה קיים. בחורף זה יהיה נחמד.זה טראנו וכל טיול כיפ לטייל אפשר לבודד רצפה מהחום ולהשגיח על המנוע .אבל עושה את העבודה.אם היינו מקדונלד אז ב שקל תישעים היינו מגדילים ל.............. כל אחד יוסיף מותג רכב ,והיינו שואלים על מגבלות אחרות .
גם אני בעסק אך מתברר שלא אצל כולם זה אותו דבר. טרנואים שונים מתחממים ברמות שונות בתנאים שונים. אצלי למשל (ארוך 2002 אוטומט) מספיק לעלות את פרויד בחיפה ביום חם והמחוג מתחיל לטפס. ברגיל הוא עומד על אמצע פחות שלושה מילימטרים (אני קורא למעלה שלמשל אצל דודו ברגיל הוא על הרבע). עליה ממושכת מביאה אותו לשלושה - ארבעה מילימטרים מימין לאמצע. הטראנו של חבר שלי (גם ארוך 2002 אוטומט) עולה את פרויד ללא בעיה, מה שהביא אותי למסקנה שיש אצלי בעיה במערכת הקירור. אבל, השרשור הזה שפתח רונרון משנה את המסקנה שלי - הבעיה היא אצל רובנו וייתכן שמי שאין לו את הבעיה זה פשוט כי מישהו באחת הידיים הקודמות כבר פתר אותה. גם הבחור שממנו קניתי את הגגון (ארוך 2001 אוטומט) אמר לי שרק שמע על בעיית התחממות של טראנו אבל מעולם לא חווה אותה וטייל בכל הארץ.
לא מצאתי שרשור אחד כאן של מישהו שאומר שפתר את הבעיה ואף מציין מה היה הפיתרון, כמה הוא עלה ואיפה הוא עשה את זה.
לפי כמות הרכבים עם הבעיה, בכל מוסך היו אמורים להיתקל לפחות בטראנו אחד כזה שנוטה להתחמם ובחלק נכבד מהמוסכים אמורים כבר להיות מוכנים עם תשובה בעל פה הכוללת פיתרון ועלות. משום מה זה לא קורה. חייב להיות פיתרון. בארץ יש אלפי טראנו ולא ייתכן שכולם מתחממים בדרך לירושלים, צפת או בחזרה מהמכתש, ים המלח וכו' וכולם שותקים ולא מתקנים.
שמישהו מחברי הפורום הנכבד שפתרו את הבעיה יגיד בבקשה איך, איפה כמה ולמה. אני לא מאמין לכם שאתם נוסעים ושותקים. ולא, להפעיל את החימום זה לא פיתרון מבחינתי. זה לתת אקמול לחולה אנוש. עוזר אבל לא ממש.
אציין רק כי ניקיתי רדיאטור והחלפתי משאבת מים, אני משתמש בנוזל קירור איכותי ואני מאד אוהב את הרכב הזה, חוץ מהקטע המעצבן של ההתחממות וניתוק המזגן.
אמיר
בתור צעד ראשון, תפריד מיד את קולר השמן של הגיר האוטומטי, יעשה לך רק טוב, לגיר ובעיקר למנוע.
קובי
סליחה אבל מה זה אומר תפריד.
תמונה? הסבר? .כרגע יש לי מאורר 9" שיושב בין הגריל לקולר שמן של הגיר ומקרר אותו.מה זה תפריד?בבקשה הסבר עצמך.....
תודה עופר :confused:
נ.ב
יש לי חבר עם 99 350000קמ שלא ראה שטח מעולם וטען שלא התחמם לו.
אבל מה שתארו פה קרה גם קרה.אז טען.
אשמח לפיתרון אמיתי
קובי אתה כותב מניסיון או אחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
בתור צעד ראשון, תפריד מיד את קולר השמן של הגיר האוטומטי, יעשה לך רק טוב, לגיר ובעיקר למנוע.
קובי
קובי התכוון לומר שתוודא שצינורות השמן מהגיר, מגיעים לרדיאטור נפרד מרדיאטור הקירור הרגיל שאתה מכיר.
במילים אחרות, תוודא שיש אצלך 2 רדיאטורים: אחד גדול לקירור המים, ואחד קטן יותר לקירור השמן גיר. במידה וכבר קיימים 2 רדיאטורים, תוודא שהצינורות מהגיר מגיעים ישירות לרדיאטור הקטן, ולא עוברים דרך הרדיטור מים.
אביגדור
אמיר שלום,
מסכים איתך לגמריה חייב להיות פתרון לבעיה הזו,קשה לי להאמין שמנועים כאלו מתחממים כלכך בקלות ואין לכך פתרון .
מצתרף לדבריך חייב להיות מישהו שטיפל בבעיה בעבר,ואך ניסן פתרה את הבעיה ממודלים 2003 -2005 .
אשמח לתגובות
תודה רבה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronron030602
ואך ניסן פתרה את הבעיה ממודלים 2003 -2005 .
אשמח לתגובות
תודה רבה
ב-2003 עד 2005 זה כבר מנוע אחר, 3.0 ליטר.
אני שמעתי המלצות כאן בפורומים על מוסך בשם טופ קאר בהוד השרון שנטען כי הם מבינים בטראנו. ממש בקרוב אני הולך לבקר אצלהם. אם הם יפתרו את הבעיה אדווח. אנא מכם - מי שמוצא פיתרון שיודיע בפורום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
קובי
לפי מה שאתה טוען בעית ההתחממות הטרנואים קיימת רק בדגמי הגיר האוטומטי...:rolleyes:
האומנם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.
שמישהו מחברי הפורום הנכבד שפתרו את הבעיה יגיד בבקשה איך, איפה כמה ולמה. אני לא מאמין לכם שאתם נוסעים ושותקים.
אמיר
אני דווקא כן,משתי סיבות:אלף,זה לא ממש קריטי אז אפשר לחיות עם זה.בית,נוח יותר לקבל את זה כצו הגורל מאשר להיכנס להוצאות...לא?
רוב האנשים הם כאלה.
(לא אני)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
קובי התכוון לומר שתוודא שצינורות השמן מהגיר, מגיעים לרדיאטור נפרד מרדיאטור הקירור הרגיל שאתה מכיר.
במילים אחרות, תוודא שיש אצלך 2 רדיאטורים: אחד גדול לקירור המים, ואחד קטן יותר לקירור השמן גיר. במידה וכבר קיימים 2 רדיאטורים, תוודא שהצינורות מהגיר מגיעים ישירות לרדיאטור הקטן, ולא עוברים דרך הרדיטור מים.
אביגדור
במקרה הטוב לא עשית בזה כלום,במקרה הפחות טוב פגמת ביכולת הקירור של הגיר.
אתה לא חושב?:rolleyes: