שלום לכול התותחים !
אני צריך מנוע לויטרה השאלות הם :
- מה מתאים לדגם הנ"ל ( שמעתי שבלנו ) ?
- יש מצב לשדרג ל 2000 סמ"ק ?
- עלויות של כל הסיפור ?
- מוסך מומלץ ואמין בצפון ?
תודה מראש.
Printable View
שלום לכול התותחים !
אני צריך מנוע לויטרה השאלות הם :
- מה מתאים לדגם הנ"ל ( שמעתי שבלנו ) ?
- יש מצב לשדרג ל 2000 סמ"ק ?
- עלויות של כל הסיפור ?
- מוסך מומלץ ואמין בצפון ?
תודה מראש.
בעקרון זה מנוע זהה אבל, אתה צריך למצוא מנוע מבלנו יחסית ישנה (נדמה לי עד 99) שהמפלג עדיין מכני.
כמו כן, יש התאמות קלות שיש לבצע באביזרים ההקפיים בגלל שמדובר על מנוע שמותקן רוחבי (בלנו) לעומת
התקנה אורכית (בויטארה).
אני לפני כשנתיים הייתי במצב דומה, "לקחתי" מס' החלטות :
א. לא מתעסק עם שיפוץ המנוע! אלא, רק בהחלפה (העלויות זהות עם סיכויי הצלחה טובים יותר להחלפה).
ב. לא חוסך את פער התיווך, המוסך שמתקין המנוע ירכוש מהיבואן (כל האחריות עליו, יש מחויבות גדולה
יותר ליבואן לספק מנוע טוב למוסך שעובד איתו שנים. כמו כן, בד"כ למוסך יש ידע טוב יותר לבחירת המנוע
מהיצע המנועים הרב).
ג. הגדרה למוסך לאתר מנוע מייבוא מיפן או אירופה (עקרונית המנועים "חיים טוב יותר" לעומת ארה"ב) .
כמה עולה "התענוג",
מנוע 5 ל-6.5 אלף ש"ח, על הדרך תבצע החלפת טיימינג ומשאבת מים, טרמוסטט.
לדעתי בסיכום הכולל יעלה לך באזור 7 אלף ש"ח וצפונה (תלוי מה תמשיך להחליף, אני החלפתי את כל
צנרת המים, רדיאטור ופן קלאטצ').
ממליץ לך להתלוות למוסכניק "בחיפוש" המנוע, כך תראה מה אתה מקבל "מסביב למנוע" (אביזרים כמו אלטרנטור,
סעפת יניקה וחיישנים, סעפת פליטה).
בסבירות גבוהה (כמו אצלי), תרכוש מנוע מתקדם יותר (96 עד 98) אבל המוסך יצטרך להעתיק את כל האביזרים
מהמנוע הישן לחדש (אין התאמה בין החיישנים, סעפת פליטה ויניקה), ישאר לך "עודף" שתאורטית תוכל למכור בהמשך.
לגבי השתלת מנוע 2000, גם אני השתעשעתי בנושא ....
זה אפשרי למרות שיש צורך בהתאמות (בניית תושבות מנוע חדשות, פינוי מקום לרדיאטור, החלפת רדיאטור, החלפת
מחשב ניהול מנוע וצמות).
עוד לא דיבנו על רישוי (לדעתי בלתי אפשרי) , בקיצור אני מגדיר זאת כפנטזיה .... אבל,
אם בכל זאת תתעקש ללכת על זה, אני אסייע לך בחומר טכני בנושא (יש לי קובץ עם תמונות שבחור ביצע זאת "בארץ
האפשריות הבלתי מוגבלות").
בהצלחה
רענן
אני בדיוק לאחר החלפת מנוע בבלנו ונוסע על ויטארה 94 עם מנוע שני.
למה אתה רוצה להחליף מנוע ? נסדק הראש או הלך הבלוק ?
אם בלוק - יש לי בלוק מנוע תקין - יצא מבלנו 2000 של אמא שלי לפני חודש.
אם ראש - ראש חדש חלופי - בסביבות 3000 ש"ח לפני עבודה - ממליץ לדבר עם מוסך דוברת - אבישי 046599577
רוצה לקנות מנוע מפירוק ? יש יבואן בנצרת . אם תלחץ אני יכול למצוא את הטלפון שלו.
בכל מקרה, המוסך לא עובד בחינם, כך שצפוייה לך הוצאה של עוד כ 2000 עבודות וחלפים נוספים (טיימינג, מחזירי שמן..)
בהצלחה
שי
אז ככה :
רענן ,
תודה רבה על המידע , אני בטוח שחברי הפורום יחכימו לאין ערוך.
לגביי, לצערי הייתי חסר סבלנות וכבר ב 07:30 הייתי במוסך(לפני התגובות) ולהלן הממצאים:
- מנוע ויטרה 92 מיבוא 3500 ש"ח לפני מע"מ.
- הבחירה שלי : מנוע מפירוק בלנו 99 130000 ק"מ 2500 כולל מע"מ ( משפחה שלא ידעתי שיש לי).
- יום עבודה ראשון רק הבלוק מתאים את כל השאר יש להעביר כולל גל זיזים.
- חלקים שיש להחליף משאבת מים (מקור הרע ) + סט כבלי מצתים(פשוט נמסו מהחום) + תושבת מנוע + חגורות/רצועות על הדרך + צינורות גומי.
- מחר מחכה לי יום עבודה (מקווה חצי יום) נוסף אמשיך לעדכן.
לגבי המחיר עדיין במשא ומתן....
לגבי החלפת מנוע ל 2000 מהמוסך מסרו לי שאין מצב שיאושר ע"י משרד הרישוי.
שי ,
איך אני יגיד לך מבלי להשמע קיטשי : טיימינג זה הכל בחיים.
ואני כרגיל רחוק מזה...
עושה רושם שהיית חוסך לי לא מעט.
בכל אופן תודה.
חברי הפורום היקרים,
כמו שהבנתם יש לי חלקים לבלנו מנוע דגם G16B
מי שמעוניין מוזמן ליצור קשר.
ועוד דבר שקשור לסיפור
מאחר והיה צריך לכוון שסטומים לפי איזה רכב מכוונים ויטרה או בלנו :confused:
הבחור שלי אומר ויטרה אבל הגל זיזים הוא של בלנו :rolleyes:
מצטער אבל, הצלחת לבלבל אותי ...
אתה משתמש רק בבלוק של הבלנו ? כלומר אתה מרכיב לו ראש מנוע ?
אם הבנתי נכון אז, אני לא בטוח שזה מעשה חכם ... זה שילוב של החלפת מנוע + שיפוץ.
אני ממליץ רק על מנוע "בתול" מייבוא . קומבנציה אחרת זה מתכון לצרות והתעסקות ממושכת .
אגב, המנוע של הבלנו זה עם מפלג או מהדגמים החדשים ?
בכל מקרה, במידה ולא שילמת והתחלת בעבודה, עצור לרגע, קח אוויר , אין מה להילחץ זה סה"כ לא רכב אמבולנס יחידי במחוז נידח באפריקה ...
לעצם השאלה שלך, המוסכניק צודק ! צריך לכוון עפ"י ויטארה כי ההצתה וניהול המנוע
לא השתנו .
רענן
מדובר על הח' של ראש +בלוק של בלנו .
לגבי המפלג נראה לי עם למרות שמנוע הגיע בלי ולי קשה לדעת אבל מדובר על בלנו 98 דגם מנוע G16B אם זה אומר לך משהוא.
לגבי מנוע "בתול" אני הבנתי שהכל עניין של מזל ואי אפשר לדעת בוודאות, מה גם המחיר
שיחק תפקיד כ 1500 ש"ח הבדל וזה עוד הזול.
דרך אגב לאחר פתיחה החברה מהמוסך די התלהבו מהמצב שלו.
ימים יגידו....
עדיין לא מבין !
הבאת מנוע קומפלט של בלאנו ועכשיו פתחת ראש מנוע ואתה מרכיב לבלוק ראש אחר (הראש של הויטארה) ?
רענן
קח אוויר וזמן , אח"כ תכתוב (מסודר) בדיוק מה עשיתם ורצוי למה (כמו מדוע החלפתם גל זיזים) ,
מה העברתם מהמנוע הישן (חיישנים , סעפות , ) ואת מה כיוונתם .
לעצם השאלה שלך, חכה עוד קצת, סע כמה מאות קמ' בדוק צריכת שמן/מים , עשן וכו ...
אם הכל בסדר אבל אתה ממש מעוניין לדעת הספק , אני מניח שניתן לבדוק בדינמומטר .
השאלה, מה תעשה עם התוצאות שתקבל.
יום טוב
רענן
כנראה כתבת מנסיון, אז ככה...
לאחר 40 ק"מ הרכב הפסיק לסחוב ולא היה ניתן להתקדם רק לאחר התקררות אפשר היה להתקדם כמה מטרים בצורה איטית וחוזר חלילה.
שוב גרירה למוסך.
במוסך הוחלפו כבלי הצתה פעמיים (חלופיים כמובן ) והמנוע עובד חזר לעבוד עגול.
אממה לאחר שילוב ל D הגברת לא זזה הבחור אומר הגיר דפוק כי המנוע עובד עגול ( אין קשר).
לאחר בדיקות עם מביני דבר הוחלט לנתק את הצמה מהגיר למחשב(אם אני לא טועה) כיוון שבמצב זה הרכב אמור ליסוע בחירום (ואף התברר שהקילומטרז' לא מסתובב מה שיודעי דבר מסרו שיש קשר לגיר ). עושים את הפעולה והרכב זז מחברים שוב והרכב נוסע רגיל.
נוסע 5 דק' מסביב למוסך והתקלה חזרה + שריקה מכיוון הגיר הולכים לשאול בחור שמבין בגירים והוא מציע לפרק קרטר גיר ולבדוק אם יש גראדים במידה ויש(מה שלא היה) כנראה גיר (וצריך לפתוח ולראות ) ואם אין, לנקות פילטר ( שנראה טוב ) לגבי הסיפור שלי הוא טען שברגע שהעסק מתחמם זה מפסיק לעבוד וכשהוא קר חוזר לעבודה מה שלא כל כך הסתדר לי עם הבעיה שלי כי כמו שכתבתי בבוקר הרכב לא זז לאחר לילה מנוחה.
הקיצר עושים מה שאמר הבחור מרכיבים ושוב הרכב נוסע חצי שעה פצצה לא חום ולא נעליים.
לאחר חצי שעה הרכב מפסיק לסחוב (המנוע נשמע טוב ) ונוסע במהירות של שני ,כל נסיון לעלות טורים מחליק.
יש למישהו מושג על כיוון חשוב לציין שלא היית לי בעיה בגיר בכלל לפני המקרה .
חבר ! יש בעיה בתכתובת איתך, אתה מנהל פה מונולוג ....
תתחיל לענות תשובות מקצועיות לשאלות ממוקדות (תעיין בשאלות שלמעלה).
תתחיל ב :
1. כמה זמן הרכב ברשותך ?
2. האם חווית בעבר איזה שהיא תופעה (אפילו חד פעמית) מוזרה עם הגיר ?
3. מתי הוחלף שמן גיר לפני ההחלפה הנוכחית ?
4. מה היה הצבע של השמן גיר שרוקנתם , האם גם היה לו ריח של שרוף ?
5. כמעט בטוח אבל , יש לך גיר 3 הילוכים ? (כלומר אין לך O.D )
כמובן נדרש השלמת "הפזל" עם תשובות לשאלות שבמהלך השרשור.
רענן
נ.ב - תשובה של "לא יודע" זאת עדיין תשובה. למרות שייתכן ותשאיר אי ודאות.
רענן,
אני עדיין חושב שמונולוג לחסרי ידע מקצועי כמוני זו הדרך הטובה אבל אני זורם העיקר לפתור את הבעיה.
. כמה זמן הרכב ברשותך ? - כשנה
2. האם חווית בעבר איזה שהיא תופעה (אפילו חד פעמית) מוזרה עם הגיר ? לא
3. מתי הוחלף שמן גיר לפני ההחלפה הנוכחית ? חצי שנה .
4. מה היה הצבע של השמן גיר שרוקנתם , האם גם היה לו ריח של שרוף ? אדום חום קצת 5. כמעט בטוח אבל , יש לך גיר 3 הילוכים ? (כלומר אין לך O.D ) יש O/D
6. (כמו מדוע החלפתם גל זיזים) בבלנו הוא קצר יותר.
7. מה העברתם מהמנוע הישן (חיישנים , סעפות , ) ואת מה כיוונתם ? חוץ מראש ובלוק הכל הועבר מהמנוע הישן , וכיוון שסטומים.
על עוד שאלות אשמח לענות.
דבר איתי
057-8155254
רענן
עדכון לחברי הפורום.
עוד באותו יום ועד לכתיבת שורות אלה הגיר עובד בצורה חלקה ללא שום סיבה כאילו לא היו תקלות בכלל.
לא יודע אם יש קשר אבל שוב חוט הצתה פרץ (נהרס ) והוח'. ( B.S הידועים לשמצה משאר פורומים )
היום,דבר ראשון בבוקר נלקח הרכב לבדיקת מחשב ולא נמצאה שום תקלה.
כמו כן נלקח למכון גירים לבדיקה ללא ממצאים.
האם יש למישהו תובנות לגבי המקרה ?