זו כותרת הידיעה שמתפרסמת פה:
http://news.walla.co.il/?w=//1584034
והעיקר שיש מטוסים של הרשט"ג באויר...
Printable View
זו כותרת הידיעה שמתפרסמת פה:
http://news.walla.co.il/?w=//1584034
והעיקר שיש מטוסים של הרשט"ג באויר...
למה לכתוב אלמונים? הרי אני יודע מי עשה את זה, אתה יודע, המשטרה יודעת וגם בעל החווה הסמוכה, שהושחתה בברוטליות גם היא, יודע מי עשה את זה, אבל לרשויות נוח לומר "אלמונים", במקום לטפל בחארות שהשחיתו בגלל נקמה על הריסת בתים שנבנו באופן לא חוקי על קרקעות מדינה בכפר הבדואי הסמוך, שממשיכים לצפצף על חוקי המדינה ועל עצם זכות קיומה, ובאים ללמד את כולנו לקח. מה שצפוי שמשטרת האימפוטנטים תעשה, זה להימנע בפעם הבאה מיישום צווי הריסה כאלה, מחשש שעוד אתרי עתיקות יושחתו, עוד כרמים יידרסו או ייעקרו, עוד קווי מים ייפרצו, ואולי מחשש ל"עליית מדרגה"-במקום שאנחנו נעלה מדרגה פעם אחת.
אני סמוך ובטוח, ומוכן לשים כסף על זה, שאף בדואי לא יירצה יום אחד מסכן במעצר בעקבות המעשים המדוברים, שככל הנראה בוצעו ע"י קבוצה לא קטנה של אנשים בעלי מניע משותף...
קובי
ומשום מה,
יש לי הרגשה שזו רק ההתחלה... :mad:
זבלים!!!!!!!
הגיע זמן שהמדינה תתעורר, האינטיפאדה הבאה בפתח!
ואל תגידו שלא הזהרתי אותכם...
קובי, הבאתי רק את כותרת הידיעה שהתפרסמה, אני חושב שלא צריך להיות בוגר מגמת לימודים כלשהי כדי להבין מי היו המשחיתים...
הם לא רק ונדליסטים, אלא גם בורים.
עבדת העתיקה - היתה ביתם של אבותיהם (סוג של). הרסו להם את הבתים ובתגובה הם משחיתים את השרידים של בתי אבותיהם הנבטים עצמם? טיפשים, בורים, וככל הנראה כל כך אכולי שנאה שמעוורת אותם.
אסף.
מי שלא ראה עדה מסויימת משתוללת - לא ראה שמחה מימיו ..
אני ראיתי. גם הלכתי לאסוף חלקי גופות.
אפשר לומר שהתנהגות של כלב מוכה כלבת היא יותר תרבותית מזה.
הם שוברים / שורפים / מנפצים / מפוצצים כל מה שנופל להם לידיים .. לא משנה אם זה האוטו שלהם או הבן שלהם.
זה משהו שהדעת לא מסוגלת לתפוס.
כולם יודעים מי הורס, משחית, גונב, שודד, מטיל אימה וטרור.
אלה לא יחידים - זו מנטליות שלמה של אלימות ובריונות. מנטליות שבטית של נוודים, שמעולם לא הכירו, לא מכירים ולא יכירו בשום חוק. מנטליות של כוח ושל כל דאלים גבר.
הם חיים בציבליזציה אחרת, עם כללים וחוקים אחרים.
אתר ארכיאולוגי? אתר מורשת עולמית? הסטוריה של אבותיהם? אל תזיין לברברים האלה במוח.
להתפרנס מעבודה? מה פתאום. הרי יותר קל ומשתלם לגנוב ולהבריח.
לרכוש קרקע כחוק, כמוך וכמוני? מה פתאום. משתלטים על האדמה, בונים ג'ונגל של פחונים וקובעים עובדות.
הם לעולם לא יקבלו עליהם שום חוקים של מדינה כלשהי. בוודאי לא מדינה יהודית.
בדיבורים לא נשכנע אותם להתיישר לפי הכללים שלנו.
יש פתרונות לברבריות. ולמרבה הצער הפתרונות הללו הם של כוח בלבד.
אבל מדינה אימפוטנטית וקוקסינלית, שידיה+רגליה+עיניה+מוחה קשורים וחסומים על ידי הפוליטיקלי-קורקט המזוין, הרי לא תעשה עם זה כלום.
חכו חכו. מחכה לנו האינתיפאדה של החיים בדרום.
אולי לשם שינוי, מילואים הבאים-קל"ב:D
ובנימה רצינית יותר, אנחנו כאן יכולים להתקשקש בדיונים ארוכים וחכמים, כמה צריך להקשיח מדיניות, לטפל בבעיה לפני שהיא מתרחבת, לגלות אפס סובלנות, בלה, בלה, בלה, אבל בינתיים, הרשויות המבוהלות לא עושות ולא יעשו מאומה, כדי לטפל באורח החיים פורע החוק של אותם תתי-אדם, וגופי השלטון והחוק ממשיכים להתקפל, כל יום קצת, וכל יום עוד קצת. היום אנחנו סובלים מפעולות תגמול-הפושעים מענישים את המדינה דרך הבטן הרכה שלה, ומחר הם גם ייבצעו פעולות יזומות, אולי נגד פקידים במנהל המיקרקעין, ראשי רשויות (מה שכבר קורה בעומר), בכירי משטרה... ואנחנו לא נהיה פה כדי להגיד אמרנו לכם, כי נהיה עסוקים בלהגן על רכושנו, משפחתנו ועצמנו, בעיקר כשמדובר על תושבי הדרום ואני בתוכם, שכבר היום לא שבעים נחת מהמצב הקיים.
השאלה היא פשוטה- מי כאן הריבון? מי בעל הבית? המלפפון מרביץ לגנן, כי לגנן לא היה שכל, לקצץ את שיח המלפפונים בזמן, אז הוא צומח למימדי פאקינג אקליפטוס!
קובי
במקרה גיסי מכיר את בעל החווה הסמוכה, הם לא השאירו עץ אחד עומד מהכרם, פשוט החריבו את כולו!!!
ושוב אני מזכיר לכולם, העיקר שיש מטוס של הרשט"ג שמפטרל באויר כדי לתפוס את ה"פושעים הג'יפאים"... מצטער על הציניות.
חברים,
המרחק בין פאשיזם וגזענות לחלק מהדברים שנאמרו כאן-הוא אפס
יש בעייה עם "עבריינים בדואים" והבעיה איתם היא כמו עם כל עבריין אחר שהמדינה והמשטרה הדפוקה שלנו לא יודעת לטפל.
פעם הבדואים היו "חמודים" היו להם "מוכתרים" ו"מכובדים" וכל בעייה נפתרה בשחיטת כבש וצילומים של שרים חברי כנסת ואחמים למינהם נהנים מהארוח הבדואי.
במשך שישים שנה-אנחנו והמדינה שלנו משתינים בקשת על כל מיעוט אוכלוסיה שחי בתוכנו(ערבים,בדואים,דרוזים,אתיופים,צרקסי ם ועוד)-לא מנסים להבין שיש אנשים שחושבים וחיים אחרת עם מנטליות אחרת(מה לעשות הבדואי לא מתאים לו לגור במודיעין או חולון)--ערבי ישראל שהיו יכולים להיות אזרחים טובים למדינה ושנים רבות לא נטו לכיוון הלאומנות-אנחנו הפכנו אותם בהתנשאות וההתנהגות הגזענית במסווה ביטחונית לגיס שישי ומעשה אנחנו הגדרנו אותם כפלשתינאים,כמו שאת הפלשתינאים אנחנו המצאנו.
שנים שהממסד רע הלב-שכולכם יודעים לדבר בגנותו בצדק בנושאי רכבים ופוליטקה פנימית-מתעמר בצורה גסה בכל מה שהוא לא יהודי במדינה--תוציאו את הראש מהתחת ותסתכלו מסביב,תראו את ההחלטות המפלות מיעוטים לאורך השנים ותבינו שאת העבריינות המכוערת והדוחה של הבדואים למדינת ישראל יש חלק גדול בפיתוחה.
מדינת ישראל תחת הצורך לייהד את הנגב ואת הערבה ובאצטלות תשתיות שונות דחקה את הבדואים למקומות בהם הם נמצאים-לא נותרה להם ברירה אלה לפלוש לאדמות מדינה בעבר חיו עליהם ונדדו(הרי בזכותינו הם כבר לא יכולים לנדוד בגבולות פתוחים כמו פעם-הם תקועים איתנו בגטו הגדול שבנינו לעצמנו,עם החומות מסביב).
העבריינים הבדואים כמו כל עבריין אחר מבחינתי ראויים למיתה-אני לא שמאלני ורחוק מזה ודעותי בנושאי טיפול בפשע זהות לאלו של דרור בארלי,אבל כאחד שקרא ולמד אי אלו פרקים בהיסטוריה האנושית,בהיסטוריה של ארץ ומדינת ישראל,
מחריד אותי כמה אנחנו נוהגים בטרמינלוגיות שבעבר הופנו נגדנו בכזו קלות ובחוסר הבנה(ואל תשלחו אותי להביא ציטוטים משום שהם פה לידי).
צריך להפריד בין הכעס והזעם על פושעים מנובלים,לבין התייחסות כוללנית שבטית-לא במקרה יש אנשים בעולם שמנסים להשוות אותנו לדרום אפריקה של האפרטהייד,אנחנו מעניקים להם את כל הסיוע והדוגמאות.
דרור הראל
יש לנו נטייה לקטלג קבוצות-
יש לי חבר בדואי מהצבא שומר חוק וכן הוא בדואי.
יש לי גם איזה דרוזי אחד ואפילו ערבי נוצרי מהעיר העתיקה שדגלי ישראל מונפים אצלו בבית דרך קבע (לא ברור לי למה?)
מה שמשותף לכולם היא האפליה (שיקומו כעת כל יפי הנפש ויאמרו שאני מעורר אותה ראו פה באחד השירשורים) שקיימת הביטו על הכפרים שלהם, בתי הספר שמוזנחים (יאמרו החכמים מנטליות והחוסר רצון לשלם מסים) וההתבטאויות שלנו.
אני חושב שהכללה הנוראית שאנו ציבור הג'יפאים "הורסי דיונות ומשחיתי שדות חקלאיים וכמעט שכחתי אסון אקולוגי ופראי אדם" עושים כלפי ציבור שלם, פוגעת ולא ראויה וכשם שבגלל 10 אופנוענים שמרימים ווילי על כביש ציבורי או בגלל מספר בני עוולה (לא רוצה להוסיף בני מה) שבאירוע ג'יפולוג האחרון בחרו לחנות דווקא בשדה החרוש (חבר שלי ניגש להוציא אותם משם ) כך........
אני מניח שהמסר עבר ואין מה להוסיף
דרור,
בלי לפגוע, אני לא הבנתי אם אתה נאיבי, פנטזיונר או פשוט חי בכוכב אחר.
נכון, הקיפוח וההזנחה במגזר הבדואי, כמו במגזרים אחרים, זועקים לשמיים. עם זאת, אין בכך שום הצדקה לדרך החיים העבריינית שבה בוחרים לחיות מרבית תושבי הדרום הבדואים.
אתה רואה בכך סיבה לגניבות משולחות הרסן בכל חלקה טובה?
אתה רואה בכך סיבה להברחת סמים, זונות, מסתננים ואמל"ח כמקור פרנסה (מאוד משתלם) משפחתי?
אתה רואה בכך סיבה לוותר על מגרשים ובתים בנויים\מענקי מעבר בעיירות הבדואיות, שנבנו בכסף רב ועדיין יש בהן בתים שעומדים ריקים?
אתה רואה הצדקה להתפרעות בכבישים והתנכלות לנהגים עוברי אורח?
אתה מוצא אזושהי הצדקה, לפעולת הרס והשחתה בתור ענישה למדינה, אחרי שפשוט אכפה את חוקי הבניה והמיקרקעין?
אני לא.
אין לי בעיה עם הבדואים כציבור או כמגזר. יש לי חברים בדואים שאני אוכל וישן איתם, ואני אחלוק איתם את פרוסת הלחם האחרונה שתהיה לי או כוס המים. הם באים בביתי כבני בית וכך אני בביתם, והם ניסו לעזור לי, ככל יכולתם, כשנגנבה לי הסופה שלי, הי"ד. גם הם מתקשים לקבל את התופעות הכ"כ נרחבות (אפילו מהם נגנבו כמה גמלים בחורף שעבר!), ולפעמים פשוט מתביישים להשתייך לאותה הכפיפה עם אותם פושעים נאלחים.
אז בקיצור, אם הבדואים לא יעשו כמיטב יכולתם, לקעקע את קיום המדינה ולהתיש אותנו כלכלית, יחדלו מלהתפרנס מפשע ויקבלו את סמכות ומרות החוק, כן, החוק של מדינת ישראל, אף אחד לא יתבטא נגדם באופן "גזעני ופאשיסטי"
קובי
דרור אהלן ידידי!
בשרשור הזה, שעיקרו סביב הנזק שנגרם לעבדת (ולחווה הסמוכה) אין מקום לטעמי לדון בסיבות שהביאו לשם. הסיבות הללו ראויות מאד לדיון ולי אפילו יש לא מעט ביקורת על התנהלות המדינה בנושא. אבל כשרואים את הנזק שכנופיית מנובלים עשתה "רק" כדי למחות על בעייתם הפרטית (גדולה ככל שתהיה) הדבר היחיד שהלב והמח חושבים זה בגנותם (ולא למה, מי אשם, ואיפה טעינו).
הדבר שקול בעיני לו אחד מרוכבי הדו-גלגלי היה מנפץ את כל שמשות המכוניות בת"א כחלק ממחאת העלאת תעריף הביטוח, כדי להראות שהביטוח של כלי הרכב עולה לנו יותר כי יש להם חלון... (נא לא לגנוב את הרעון ;))
כשכתבתי שהאינטיפאדה הבאה דרך, התכוונתי לכל מילה. בלי גזענות, ללא פירוט הסיבות ובלי לכוון לאשמים.
העובדה שאוכלוסיה שלמה בדרום חיה בתוך סיר לחץ היא עובדה שהמדינה הייתה צריכה כבר ממזמן להפנים. הקלות שבה חלק מהאוכלוסיה הזאת עולה בסולם ה"מה מותר" לעשות כמחאה לגיטימית היא מסוכנת (בהנחה שהם בכלל מכירים את המושג הזה- לגיטימיות).
אין ספק שיש לנו כמדינה המון מה לעשות בשביל לטפל בבעיה הזאת (ולווא דווקא רק כח ורעיונות דרור ברלי...) אבל נשבר. יש דברים שהם כבר לא לגיטימיים ובוודאי כשקומץ הזבלים האלו יצאו מתוך פזורות ספציפיות וידועות ולא סתם עבריינים משועממים...
זא לא על אותו משקל של מבריחים שעושים זאת כדי "להתפרנס"... זה דוגמא מצויינת למה הבטן הרכה שלנו תספוג כשנתחיל לנקוט צעדים שלא עולים בקנה אחד עם התפיסה שלהם.
בינתיים, העצים של מדורת הלג בעומר הזאת בדרום נאספים לערמות גדולות לאין שיעור, וכולם יושבים בשקט!!!:mad:
גם אני נפגע עבריינים בדואים-גם לי גנבו רכב גנבים בדואים , שקניתי לאישתי עם השקלים האחרונים שהיו לי ולא היה לי כסף לביטוח.גם לי הציקו במדבר בדואים,והתייחסו בגסות בקניון באר שבע.גם אני לא צדיק ונוטה להכללות,גם אני טופס את עצמי לעיתים במחשבות גזעניות ופשיסטיות.גם אני מת לתפוס את טאלב אסאנה ולהסביר לו מה אני חושב עליו ועל הבוחרים שלו.
קובי,אני עבדתי שנים בערבה ועם חקלאי הדרום ויודיע ומכיר את העבריינות והנזקים שהבדואים גורמים-אפילו פיתחתי מוצר חקלאי שהתמודד עם אתגרי הגניבה של הבדואים.
אבל באיזה שהוא מקום,אולי בגלל איפה שאני חי ובגלל מה שראיתי קראתי ולמדתי,אני יודע ומבין כמה נוראות הן חלק מההתבטאויות שלנו.
העבריינים של בת ים,חולון,יפו אן כל מקום אחר-לא פחות מסוכנים בעיניי מעבריינים בדואים-הם לא פחות אנרכיסטיים ואם היו חושבים שבעזרת הריסת אתר ארכאוליגי עתיק הם יסיגו משהו גם הם היו עושים.
הנבלות שלנו לא פחות נבלות מהנבלות שלהם,את ההוא שדרס עם הלנד קרוזר את הבחורה ליד הבימה אני שונא לא פחות וגם את הדוקרים משפיים והעבריינים מנתניה אני שונא לא פחות מהעבריינים הבדואים ומאחל לכולם מיתות משונות-אבל אני לא מאשים את כל "המרוקאים" או "הטונסאים" שפעם קראו להם מרוקאי סכין ו"למה הבאנו אותם"-אני מבין שעבריין הוא עבריין,צריך לטפל בו אישית ומערכתית בסביבה בה הוא צמח-העבריינות הבדואית היא תוצאה ישירה של הזנחה שנובעת מגזענות מטורפת-אנחנו לא עם לבדד ישכון למרות שהיינו רוצים ואנחנו בנתיים מיצרים לעצמנו את האוייבים שלמדו "שאנחנו מבינים רק כח".מי שרוצה להיות עיוור שיהיה בריא,אני לא ואני יודע(גם בתור אחד שמאמין שצריך לפטרל עם אפאצי ולחסל עבריינים ללא משפט)שלמדינה יש אחריות וככל שההזנחה תמשך והגזענות תימשך השנאה והפשיעה יגדלו.
אנחנו עם קמצן לסובבים אותו,אנחנו מתנהגים בגזענות למיעוטים שבקרבנו אנחנו מעוררים בעצמנו את השנאה,(ואני לא טלי פחימה או גדעון לוי-שמבחינתי הינם עוכרי ישראל ואנשים חולים שזקוקים לאשפוז כפוי)קצת חוכמה וקצת נדיבות היו משפרים המון את יחסינו עם המיעוטים שסביבנו.
את הגנבים צריך לחסל,לחברה הבדואית צריך לסייע ולטפל ללא משוא פנים וגזענות
דרור הראל
מסכים עם הרבה ממה שאתה אומר, אבל האם זה מצדיק מעשה כזה?
ואל תיתמם ותגיד לי שמדובר בשניים שלושה, המעשה הזה, לטעמי, הוא היה פרי יצירתם של הרבה יותר, זה לא סתם ואנדליזם.
מבחינתי, אין שום דבר שיצדיק מעשה כזה בשום פנים ואופן וצריך להתיחס לזה במלוא החומרה ובמלוא הרצינות ולא לנסות למצוא סיבות מתחת לאדמה להצדיק את זה!!!
ואם אתה טוען על קיפוח, תסתובב באוניברסטאות ותראה מי המקופח שם...
יופי דרור, אני חותם על כל מילה שלך. הכל יפה בתאוריה. אולי נלמד מחדש את מגילת העצמאות?
בתכלס, בשביל לטפל במוקדי עבריינות צריך קודם כל לתחם אותם, להגדירם.
במקרה של הפשיעה הקשה מדובר על מודוס פעולה הנשען על קרבה משפחתית. המשטרה ריכזה כח-אדם+אמצעים מולן ומצליחה לא רע בטיפול (י' להב).
הפושע הקטן ,הנרקומן וערס הצעצוע אינם מדאיגים אותי.
דמעות חונקות את גרוני כאשר אנו נאלצים להתייחס למגזר שלם כאל גוף עברייני. ולענין מגזר זה:
1.מה שמדאיג מאוד הוא הווצרות חברה שמקבלת עבריינות כנורמה. תוסיף לזה הבדלה דתית ולאומית וקיבלת מתכון נהדר למורסה קשה.
2.תגובת שר הבטחון (ברק) והמשטרה למהומות אוק' 00 בגליל היתה מצויינת והעבירה מסר חד משמעי. בנגב נוקט המגזר המדובר (חלילה, לא מתוך כוונה תחילה וארגון) בטקטיקה של "מים שחקו אבן" ולכן יותר קשה לגבש מענה נחרץ. צחי הנגבי ,בימיו הראשונים כשרק משטרה ירד לנגב והעמיד את המאבק בפשיעה מצידם בראש סדר העדיפויות. לשווא, המציאות לא השתנתה.
3.הבעיות של המגזר הנ'ל מוכרות לכל, אולם הבעיה המרכזית הינה שאין שום נכונות מצידם להקריב ולוותר עבור פתרון ביניים.
4.אנחנו מצידנו צריכים ,במציאות מעין זו, להעמיד "קיר ברזל". רק אילו נעשה כן יכון סיכוי לפתרון אמיתי.
דרור לא הצדיק את המעשה. וגם אם לא מדובר בשניים שלושה, אלא בעשרה, שנים עשר או עשרים איש שעלו על עבדת להשחית אותה באותו ערב - זה בדיוק ההגדרה של וואנדליזם. הוצאת עצבים על רכוש ציבורי. ואכן, אין מה שיצדיק את זה, ואכן, צריך למצוא ולהעניש את מי שעשה את זה.
מה שמפחיד אותכם, את כולנו, זה שבניגוד לוואנדליזם של נערים יהודים במרכז הארץ, אנחנו מרגישים שזה יותר מאשר פשיעה רגילה, קומץ המופרעים שהוא חלק מכל חברה אנושית ... ושאנחנו, הרוב היהודי השולט, דרך ממשלותינו ומחדליהן, שותפים באשמה.
אין בנינו שום ויכוח לגבי המעשה,חומרתו ומה צריך לעשות לפושעים
דרור הראל