רמי.
את זה אמרו לי גם לגבי הריינג' רובר שלי ובכל זאת, בלי להתכוון (באמת, פשוט דבר הוביל לדבר ו...), יצא לי רכב עבירות די קיצוני,
כמו שארז אמר פעם:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
ברנרד, זה בגלל שבלנדרובר חשבו שהלקוח הממוצע יהיה כלכך עסוק בלתקן את הריינג כל היום שלא יהיה לא זמן לחשוב על לשפר אותו....
מי חשב שיקום מפגר כמוך ויעשה ממנו מפלצת עבירות...
.
לענייננו.
אני בודק את האופציות למקרה ש...
לך תדע..
מה שמטריד אותי בסרנים הוא הנסיון.
לריינג' יש סרנים וציריות די חזקים שבדרך כלל לא נשברים (במיוחד האחורי).
4 שעות אחרי שהרכבתי נעילה אחורית, בניסויי כלים ליד הבית, נגזרה צירייה אחורית.
לקח לי חודשיים למצוא ציריות מחוזקות ורק אחרי חודשיים נוספים הן הגיעו - מאוסטרליה (המקום היחיד שהיה ואין יותר. מקסי דרייב הפסיקו לעבוד..).
השילוב של צמיגים גדולים (בסה"כ "33), המשקל הכבד, יחסי העברה ומנוע סביר הובילו לגזירת הצירייה.
מאחר ש"הלך" הריינג' ואני מחפש מחליף הייתי רוצה לדעת כל מה שניתן על האופציות ולא לחכות לתקלות ואז להבין שאין (מבחר של) פתרונות.
משקל הWJ די דומה לריינג' (כ 150-250 קג' קל יותר) וכך גם המנוע (220 לעומת 235 לטובת ה-WJ) - הייתי רוצה להיות מוכן.
גם לריינג' יש/היתה מערכת בקרת משיכה כזו או אחרת - לא עובד כמו שצריך.
כך המצב גם לגבי הטרק-משהו של ה-WJ.
את זה הבנתי מאיזושהי שאלה של רונן ונדמה לי שאתה זה שענה לו.
גם קראתי באיזשהו קישור (שוב, נדמה לי שאתה העלת באחד הדיונים) שהקוודרה-דרייב לא בדיוק מתפקדת כפי שהבטיחו בקרייזלר.
לכן, נראה לי די סביר שאני אתקין נעילה ב-WJ - ואז חזרנו לסיפור של משקל, צמיגים, יחסי העברה ומנוע.
בגדול, הכוונה שלי היא להגיע לרכב כמו של רונן. אולי אפילו אותו קיט אך עם צמיגים של "33.
לא נראה לי שיש בעייה להכניס "33 לסטאפ של רונן.
זה אומר לשנות משהו בתחתית הWJ, בנוסף למה שרונן התקין?
"33 יגררו יחסי העברה שונים בסרנים, כך נראה לי - שוב מנסיון. הריינג' לא זז לפני שהחלפתי ל-4.10.
הייתי רוצה גם להתקין נעילות (אחורית לפחות) ו(אם אפשר) להעלות את יחס ה-LOW בטרנספר.
כל זה לא נראה לי קיצוני מידי, לעומת מה שאני רואה באתרים שהפנית אליהם בדיונים השונים, בארה"ב - התחבטות אם להתקין "35 או "37 והגבהות מטורפות.
או שאני טועה?
במה?