תגובה להודעה: פקחים פקחים
קודם כל זה סוכות ובודאי יש עוד רבים כמוך וגם בגלל מה שקרה בעבדת
תגיד תודה.
אם הפקחים לא היו שם, כל הנגב היה מזבלה אחת גדולה.
ראשית - באמת בחגים עם חול-מועד ארוך כמו סוכות ופסח יש נוכחות מוגברת של פקחים, בגלל כמות המטייילם הגדולה יותר מאשר בד"כ.
שנית - עניין ההרס בעבדת. אחרי בלגן כזה תמיד יגבירו נוכחות. זה טבעי.
שלישית - מה אתה נלחץ? פקחים זה לא משטרע.
אסור לשכוח שיש גם מטיילים שלא בדיוק כמונו, לא ממש מקפידים לשמור על הטבע, לא לרדת משבילים, לא להשאיר אשפה. צריך שתהיה קצת נוכחות של פיקוח, אחרת זה ייצא משליטה.
כשאני בטיול, אז מבחינתי כל פקח מוזמן תמיד (כן, זו הזמנה פתוחה!) לבקר אצלי בחניון הלילה ולשבת איתנו קצת, להתכבד במשהו טעים, לשתות משהו, לעדכן במה שקורה בשטח שלו.
תבין, אם אתה בסדר, ואתה יודע מתי אתה בסדר ומתי לא - הם לא יעירו לך ולא יתקרצצו עליך.
שוב - אלה לא שוטרים. אלה אנשים מסוג אחר, וההבדל עצום. בלתי נתפס.
חס וחלילה אין לי דבר נגד החברה הירוקים.על עבדת לא שמעתי, רדיו אני לא פותח בטיול רק זה חסר לי.
אולי זאת הסיבה לכמות כזאת של פקחים.תמיד אני מטייל בסוכות ופסח ולא ראתי יותר מפקח 1.
סתם חשבתי שיש מבצע מלביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תבין, אם אתה בסדר, ואתה יודע מתי אתה בסדר ומתי לא - הם לא יעירו לך ולא יתקרצצו עליך.
שוב - אלה לא שוטרים. אלה אנשים מסוג אחר, וההבדל עצום. בלתי נתפס.
כמו שאומרים, זהו - שלא.
קודם כל מה שדרור כתב על התפקיד החשוב של הפקחים - על זה אין ויכוח.
בלי נוכחות של פיקוח ואכיפה הדברים אכן יצאו משליטה.
השאלה היא איך מבצעים את הפיקוח והאכיפה, ובקרב הפקחים יש כאלה - אני רוצה לקוות שמעטים - שלא טובים בכלום משוטר התנועה הממוצע, וינצלו כל הזדמנות להציק ולהטריד.
יש פקחים, בעיקר בדרום, שחושבים שהשמורה זה השטח הפרטי של אבא שלהם, והם רואים במטיילים מטרד, ובמיוחד במטיילים עם ג'יפים, והיו מעדיפים לסגור לא רק ציר כזה או אחר, מסיבות שלפעמים נראות הזויות, אלא את השמורה בכללותה, למטיילים בכלל ולג'יפאים בפרט (ואין להם בעיה גם להודות בזה).
לדוגמא, פקח שמציק לך על הכלב שנמצא בג'יפ, כי אסור להכניס כלבים לשמורה, קודם כל לא יודע את העבודה שלו (מותר להכניס כלבים לשמורה, למעט לשמורה סגורה), ובעיקר הוא שווה בדיוק למתנדב תנועה שעוצר אותך ורוצה להוריד אותך מהכביש על ריפוד קרוע.
ההבדל הוא שכשדברים כאלה קורים בשטח במהלך הטיול, זה הרבה יותר גרוע מבכביש, אתה מחפש את השקט וההנאה מהשטח, ונופל עליך פקח, בד"כ צעיר ולא חכם במיוחד, שבגלל שהרסת לו את היום ונכנסת לו לשמורה, הוא ידאג להרוס את היום שלך בחזרה.
אני מחזיק מעצמי מטייל שבאמת שומר על הטבע, עם עבר של שנתיים בבי"ס שדה בדרום, ואם לי יצא יותר מפעם אחת להיתקל בפקחים מהסוג הנ"ל, זה יכול לקרות לכל אחד.
מי שרואה בי אוייב, אני רואה בו אוייב חזרה, הוא לא מוזמן לחניון שלי, אלא אם יוכיח אחרת.
את השם רשעות שמורות הטבע חבר'ה כאלה הרוויחו ביושר.
ושוב - אני רוצה לקוות שאלה היוצאים מהכלל, שלא מעידים על הכלל.
בכל מקרה, לי אין חברים פקחים.
אם יש רשות שמסבירה פניה לאזרח , זו רשות הטבע והגנים (כמעט רשמתי הרשות הפלסטינאית)
נראה שהם בוחרים את הפקחים אחד אחד ותחת זכוכית מגדלת .
אני מטייל לא קצת ואף לפעמים נמצא במקומות "אפורים" ופרט ל:שמור על הקיים וחלוקת שקיות זבל ,לא נתקלתי בהתנצחות או התנהגות "מוסדית".
אגדיל אף לעשות הפקח באיזור גב לבן , כשטעיתי בשביל ( בשביל !! בניווט אני אף פעם לא טועה....), ובפירוש הוא הראה לי שנכנסנו לשביל אסורה בנסיעה , באדיבות מעוררת פליאה ( אני כמעט רציתי לרשום דו"ח לעצמי) לווה אותנו לא רק החוצה , אלא עד השביל הנכון ( יכול להיות שהואע לא סמך על יכולות הניווט שלי).
אני חושב שפעילותם מבורכת (נראה אותכם משאירים רכב בחניה שהם לא נמצאים ושומרים עלינו).
ואם קצת נפנים , שאין לנו ארץ אחרת , נוכל תמיד לפגוש אותם בברכה.
לא שכל הפקחים הם ל"ו צדיקים, אבל גם לא כל המטיילים הם כאלה.
אין טיול שלא נתקלים בו בעקבותיו של הישראלי המטייל.
חניונים מלאים באשפה, שקיות אשפה תלויות על עצים, גחלים לוחשות שאף אחד לא טרח לכבות ולאסוף, ערימות קטנות וריחניות של "תוצרת" אנושית, כולל פיסות נייר טואלט שמתנפנפות ברוח ונתפסות בעצים, קוליסים חפורים במעלה כל גבעה... יש בעיה שלמי. בעיה קשה. אלה שמשתוללים בכביש, משמיעים מוסיקה בקולי קולות, מרוקנים מאפרה מהחלון (או זורקים את הבדלים מהחלון בלי תיווך המאפרה), משתינים בחצר של מישהו אחר - עושים את כל זה גם בשטח. ישראלים כאלה.
אפילו במפגש ג'יפולוג היו כמה "צדיקים" שחנו ונסעו על שדה חרוש...
פקח בשטח באמת אחראי על תא שטח והוא זה שאחראי לשלמותו ולנקיונו. את מה שאנחנו לא אוספים, הוא צריך לאסוף. אחרי כל חג הפקחים עומדים כמעט חסרי אונים בפני חורבן ובלאגן וצריכים לתקן ולנקות בכוחות עצמם. אין להם פועלי נקיון שיאספו זבל וישטפו חרא, מסגרים שירתכו שלטים עקורים ומחוצים. רק לפני שבועיים פגשתי בארבעה פקחים שמשפצים בפעם המי יודע כמה (כולל חפירת יסודות, ערבוב ויציקת בטון) את נקודת התצפית בראש-צוקים שמושחתת על בסיס שבועי קבוע... אמנם לא על ידי מטיילים אלא על ידי בדואים שבאים לגנוב ברזל, אבל מה זה משנה?... העיקרון זהה - מטיילים ועוברי אורח משחיתים והורסים, הפקח בא ומתקן. הוא עובד קשה עבור משכורת מצחיקה, לעתים נמוכה מזו של שוטר.
להשוות פקח של רשט"ג לשוטר תנועה זה עוול שלא במקומו כלפי הפקח. שוטר תנועה יוצא לכביש עם הנחייה ברורה מאוד (שרשמית, כל קצין משטרה יכחיש כמובן...אבל כל שוטר, בשיחות פרטיות ולא לציטוט - יאשר גם יאשר!...) למלא את הפנקסים בכמה שיותר דו"חות. במשטרה אין "מיכסה רשמית" אבל אין גם שום דרך אחרת לוודא שהשוטר אכן עבד ולא הסתלבט בבית קפה... מכל זה יוצא במציאות שמטרת עבודתו של שוטר התנועה אינה לשמור על החוקים אלא לגבות מסי דרכים. יום עבודה של אקדח-לייזר לדוגמא, יכול להניב אלפי שקלים רבים לקופת המדינה.
עכשיו תודה על האמת - כמה דו"חות פקח כבר יכול לרשום? זה מה שמעניין אותו?
אם אתה בסדר - לא יורד משבילים, ישן בחניון לילה מאושר, לא נוסע בלילה בשמורה, משאיר שטח נקי וכו', הפקח לא יטריד אותך. מקסימום ישאל אם הכל בסדר, יסביר ויעיר בנחמדות (או שלא, אף אחד לא מחייב אותם להיות נחמדים. אולי גם ביניהם יש אנשים לא חברותיים?... גם אני לפעמים לא נחמד בעבודה, כשאני עייף או עצבני) במקרה קיצוני יותר יעמוד על כך שאתה נוסע בשביל שאסור לתנועה וילווה אותך עד למקום בו מותר לך לנסוע. כן, יש לעתים בעיה עם מפות לא מעודכנות וכו', אבל אני 20 שנה בתחביב הזה ועוד לא נתקלתי בפקחים שחרגו מסמכותם ונטפלו אלי סתם כי הם יכולים וזה בכיף שלהם. להבדיל משוטרים...
כבר יצא לי לפני שנתיים לקבל אישור מפורש מפקח לישון באמצע שביל, בשמורה, במקום שאינו חניון לילה, בגלל שהיינו תקועים בשעות החשיכה עם תקלה מכנית ברכב שלא אפשרה לחלץ אותו עד שעות הבוקר - כשיהיה אור שיאפשר לנו לעבוד בצורה מסודרת ובטוחה.
וכל זה אולי כי אין לי כלב?... לא יודע. אבל לחברים שמטיילים איתי יש כלבים שהם חלק קבוע מהחבורה ומהטיולים. להרבה פקחים שפגשתי בזמנו דווקא כן היה כלב שנסע איתם בסופה ואחר כך בארגז של הדימקס, ככה שגם הטענה הזו לגבי כלבים נראית לי מוזרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
להרבה פקחים שפגשתי בזמנו דווקא כן היה כלב שנסע איתם בסופה ואחר כך בארגז של הדימקס, ככה שגם הטענה הזו נראית לי מוזרה.
זאת בדיוק הנקודה. כשהסברנו לו שלא רק שזה לא אסור, אלא לפקחים עצמם יש כלבים באופן קבוע, התשובה הייתה "זה היה פעם", רק שלמחרת פגשנו פקח אחר, כמובן עם כלב בארגז של הדימקס.
בעיני, פקח שמציק לך בנקודה הזאת לא שווה יותר משוטר תנועה, ואם כבר, העוול הוא ביחס לשוטר, שאותו מכריחים למלא מכסה, והפקח מציק על דעת עצמו, "בהתנדבות", בלי שהכריחו אותו.
על הפקח שדפק קנסות בטיול של קציני צה"ל כי עשו הפסקה לתה שלא בחניון יום מוגדר, אלא "סתם" באמצע השטח, שמעת ? אותו מישהו הכריח להיטפל למטיילים ? גישה כזו בעיני גרועה מזו של שוטרי התנועה, ש"ממלאים מכסה" (ואגב, הסיפור הזה לא נגמר שם, אלא בבית משפט, והשופטת העיפה את הרשות והפקחים מכל המדרגות).
אה, וד"ש לפקח שהסיע מסתננים בדואים מסיני ברכב של הרשות. גם כאלה יש, מסתבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמי
אה, וד"ש לפקח שהסיע מסתננים בדואים מסיני ברכב של הרשות. גם כאלה יש, מסתבר.
זה במקרה פקח בדואי? (כי יש גם פקחים בדואים) זה כבר אשכרה דומה למקרה של השומר בעבדת שהוא החשוד העיקרי באחריות להרס במקום... תשמע, מקרים כאלה הם חמורים אבל בוודאי שלא מייצגים.
לא, דרור, זה פקח יהודי כשר.
ואני מסכים שאלה לא מייצגים, אבל לצערי הרב, יש גם כאלה.
תפסו אותו מבריח מסתננים? שיזיינו לו את הצורה. כמו שהיו עושים לך ולי. כמו שמזיינים את הצורה לשוטר שמקבל שוחד מעבריינים. כמו שתפסו וקרעו את הצורה לגשש שהבריח סמים בגבול לבנון. זה הפך את כל הגששים בקו הסגול לחשודים?
זה ממש לא מקרה מייצג, והנימה שבה אתה מציג אותו, גורמת לו להיראות כמנהג קבוע של הפקחים.
קודם כל כתבתי כבר שהוא לא מייצג.
ואל תדאג, אף אחד לא עשה לו שום דבר, הפקח סיפר שהוא לא ידע שהם שב"חים, וזה נסגר בתוך הרשות.
זה בזיון.
חבל שלא פורסם בתקשורת ונחקר עד הסוף.
ניקיון, כלב, עזרה בניווט וחילוץ אלו לא מקור הבעייה או הגאווה.
הבעייה מתחלקת ל-2 :כסף\כח ואמונה.
1. הבירוקרט (הרשות) מנסה "לנחס" משאבים כדי להשביע את רעבונו האינסופי.
החל במלחמה כוללת דרך פשרות תמוהות ועד לגביית כסף כניסה לאתרים.
במסגרת זו ישנה הזחלה עקבית של שמורות לא מוכרזות לתוך המפה וניסיון לאכוף בתוכן
המשמעת של שמורות, עד כדי הגעה לבית משפט (כי הפרייר לא שילם הקנס).
לאחרונה אף נעשה ניסיון (ב-2 מקרים לפחות) לנהל חקירה על בסיס שרשור\גלריה בג'יפטריפ.
2.הפקח, מקבל תקציב ובמסגרתו מממן הקילומטראג', שילוט זול בשטח ועד
שילוט חניון לילה בעלות של 3500 ש"ח.
זה לא מפריע לחמודים לטייל עם חברים\בחורות\צלמים מקצועיים וכו'.
בנוסף כתל אביבי אני רואה תכופות רכבי פקחים (מהדרום שמוכרים לי ואחרים),כאשר
ישנה תחבורה ציבורית טובה צפונה לפחות מב"ש.
כל האמור לעיל, זה במסגרת המקובל בארצנו גם בחברות ממשלתיות, צבא ומשטרה.
הבעייה הגדולה שלי עם הירוקים היא האמונה:
אני אומר: "המדבר שלי ולמעני. לילדיי ובהמשך לנכדיי.
הפקח אומר: " המדבר, לבורא עולם יוחזר ללא שריטה".
אדר
נ.ב דרור אשמח לשמוע תגובתך לסיפא, כי אדם טוב ממני אתה (לדעתי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדר_ק
כל האמור לעיל, זה במסגרת המקובל בארצנו גם בחברות ממשלתיות, צבא ומשטרה.
הנה, נתת לעצמך תשובה. במה שונים הפקחים מכל עובד ציבור אחר שמקבל רכב, תקציב וסמכות? דווקא במסכנים האלה אנחנו נכנסים? כשקציני צבא ומשטרה לא ישתמשו ברכב הת"ש שלהם להסעת המשפחה לטיולים וכו' - אז נדבר. ואת זה אני אומר כבנו של אל"מ במיל' שבכל שבת פנויה לקח את כל המשפחה לטיולים ברכבים צבאיים, מקצה החרמון ועד קצה האבן הדרומית ביותר של שארם א-שייח. בכל פינה היינו וביקרנו. ככה זה היה אז. שנות ה-70' העליזות, רכב הת"ש היה ג'יפ, הדלק היה זול וזרם באין מפריע, זה היה מקובל ואף אחד לא חיפש בזכוכית מגדלת כדי לעשו תמזה כותרות. היום זה לא היה עובר, כמובן.
מעבר לזה - בהרבה מקרים אתה רואה את הרכבים של הרשות נוסעים לטיפול/תיקון במוסכים במרכז.
הבעייה הגדולה שלי עם הירוקים היא האמונה:
אני אומר: "המדבר שלי ולמעני. לילדיי ובהמשך לנכדיי.
את זה אפשר לומר על כל מקום. לא רק על המדבר. כל הארץ הזו שייכת לאזרחיה. מצד שני יש חוקים וצריך לכבד אותם. אני מודה שאנחנו נוטים להמעיט בערכן של עבירות קלות. כמו שאנחנו מתעצבנים כששוטר נותן דו"ח על עבירת תנועה זניחה שמין הראוי שלא היה מתקטנן עליה אלא היה מוותר או לכל היותר מעיר או מזהיר, כך אנחנו גם כועסים על פקח שרושם דו"ח על ירידה תמימה משביל או נסיעה בשמורה בשעות החושך כי טעינו בחישוב הזמנים או נתקענו ונוצר לנו פיגור/איחור במסלול... אם הוא יצטרך לוותר על כל שטות לכל אחד, בסוף זה ייצא משליטה. כולם ירדו מהשביל, כולם ילכלכו חופשי. כולם ידהרו בלילות בשמורות. הוא מוכרח לקיים איזה שהיא מידה של הרתעה ואכיפה כדי שיקפידו יותר לשמור על הטבע.
הפקח אומר: " המדבר, לבורא עולם יוחזר ללא שריטה".
זה אתה אמרת. זה ברור גם לפקחים שהם לא יכולים לסגור את השטח לכניסת מטיילים על דעת עצמם כי אם אזרח שנעשה לו עוול יגרור אותם לבית משפט הם יצטרכו להבין בדרך הקשה.
על
אדר
נ.ב דרור אשמח לשמוע תגובתך לסיפא, כי אדם טוב ממני אתה (לדעתי).
אל תגזים... גם אתה בסדר גמור...:)
שביל הזהב עובר כנראה באמצע. אנחנו נהיה בסדר, הם גם יהיו בסדר. בדרך כלל... כך אני רוצה לקוות. זה מה שאני מכיר מנסיוני איתם.
ממש כמו שמספיק חניון לילה מטונף אחד כדי להבעיר את חמתו של הפקח, ובצדק גמור מבחינתו. ואז גם מטיילים צדיקים שנתקלים בו בשעת כעסו אומרים שהוא חרא של בנאדם. חומר למחשבה.
האמת עד היום לא נתקלתי בהתנהגות כזו של פקחים, תמיד חילקו לנו שקיות אשפה, אפילו פינו מאיתנו זבל (במעלה דקלים), התנהגו יפה שאלו יפה וקיבלו תשובות יפות.
הייתה פעם אחת שפקח הזהיר אותנו מפני כניסה לחשיכה בשמורה אבל בסוף הוא נתן לנו את הטלפון שלו אם אנחנו מסתבכים, שאלה של גישה לדעתי.
אם באם אליהם ברע, הם יבואו ברע גם כן, אם באים איתם בטוב הם גם יבואו בטוב.
והאמת היא שאם אני אזרוק זבל, ירד משבילים, ידליק מדורות איפה שאסור, שייתן לי קנס, מגיע לי!!
כן אנחנו לא בארץ המותר לי הכל, אלא בארץ המגבלות הבלתי אפשריות, הרבה פעמים דיבור טוב מונע קנסות מיותרים.
זו דעתי על כל פנים.
ועוד משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדר_ק
לאחרונה אף נעשה ניסיון (ב-2 מקרים לפחות) לנהל חקירה על בסיס שרשור\גלריה בג'יפטריפ.
.
לא מכיר את המקרים המדוברים, כי על ג'יפטריפ עובר משהו רע כבר תקופה ארוכה, ואני משתדל לא להיכנס עוד לשם שלא לצורך ספציפי. זה לא העניין ונעזוב את זה.
בכל מקרה, אני זוכר היטב את השרשורים/גלריות של כל מיני מטומטמים מאושיות הפורום הצהוב, שמשוויצים שם איך הם נוסעים על צמחיה, הורסים את הטבע ו/או נוסעים במקומות שאסורים/חסומים/סגורים לתנועה.
תראה אדר, אינני משפטן. אין לי מושג עד כמה "ראיות "שכאלה קבילות בבית המשפט. אבל נראה לי שזה שכולם משתינים לתוך הבריכה, לא אומר שמוכרחים לעשות זאת דווקא מהמקפצה תוך צעקות רמות, לצלם את עצמך עושה זאת, לעשות מזה גלריית תמונות מפוארת ולפרסם את זה בפורומים פומביים - ואחר כך גם לבוא בטענות.
זוכר את סיפור הזוג הנחמד שלפני כמה שנים הטביע בבוץ את מכונית הליסינג שלו ביודעין ובכוונה תחילה (כי בסך הכל רצו לטייל והג'יפ שלהם היה במוסך, אז המאזדה 6 יכולה לנסוע בכל מקום שהג'יפ נוסע, מה יש?) וגם תיעד זאת בלי בושה בכלל בגלריה מפורטת בג'יפטריפ, שעשתה הדים רבים גם מחוץ לקהילת הג'יפאים? זו הדוגמא המובהקת לאותו טמטום.
ראשית באחת החקירות הייתי מעורב, למרות שלדעתי הייתי צודק, לקח "המקפצה" נצרב.
שנית, פספסתם את הנקודה. ויסקי כי לא דיבר עם פקחים לעומק.
אמונת הפקחים כולם, צרובה תודעתית וכנגד כל המשתמשים בדרכי המדבר ללא יוצא מהכלל.
אנחנו פשוט "לא הלקוח".
להבדיל אלף הבדלות, שוטר תנועה "מגן" על הלקוח\הנהג מפני נהג עבריין.
הפקח מגן על השמורה שלו = הפרטית \ האישית \ הבייבי ... שלו.
אדר
זה שהפקח מגן על השמורה "שלו" - אני יכול להבין! הוא אחראי עליה.
זה מזכיר לי את הרס"רים שכל אחד מהם היה אחראי על סככות הטנקים "שלו" בסדנאות הגדולות של חיל החימוש שמבצעות טיפולי ג' וד', כמו במחנה שמשון בצומת גולני, והיו ממש מתעמרים בנו, הטנקיסטים, שהיינו צריכים לעזור באותם טיפולים לטנקים שלנו-עצמנו.
הם לא נתנו לזוז בלי אישור ופיקוח, צעקו ועשו בלגנים על כל שטות - כי הם לא רצו שנפגע במשהו, שתמרון הטנקים בתוך ובין הסככות יפגעו וישחיתו שם מבנים וציוד., וחמור מזה - שאנשים ייפגעו בגלל רשלנות. הם ספרו לנו בוקסות, דרשו שננקה את כלי העבודה בסיום העבודה על הטנק, עשו לנו טרור. אז כעסנו עליהם. תיעבנו אותם. רק אחר כך הבנתי אותם. טוב מאוד הבנתי. כוונתם לא היתה רעה. גם אם לא היה מדובר בגאוני הדור, היתה להם אחריות כבדה והם עשו הכל כדי לעמוד בה על הצד הטוב ביותר.
אבל כמו שהטנקים הללו מיועדים גם למלחמה ולא רק למסדרים, והסדנא מיועדת לטיפול קשה ומלוכלך בטנקים ולא רק לעמוד מסודרת ומצוחצחת וריקה, כך גם השמורות והשבילים מיועדים גם לתנועת מטיילים. הפקח לא יכול לאסור עלינו לטייל. הוא כן יכול - וצריך - להקפיד שלא נחרוג מהכללים, וכן - יש כללים לנהיגה בשטח השמורה. לא כולנו שומרים עליהם, כי אם כן - "בעיית" הפקחים לא היתה קיימת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדר_ק
...אמונת הפקחים כולם, צרובה תודעתית וכנגד כל המשתמשים בדרכי המדבר ללא יוצא מהכלל.
אנחנו פשוט "לא הלקוח"...
...להבדיל אלף הבדלות, שוטר תנועה "מגן" על הלקוח\הנהג מפני נהג עבריין.
הפקח מגן על השמורה שלו = הפרטית \ האישית \ הבייבי ... שלו...
אדר ידידי , בראייתי אתה טועה ומטעה .
יצא לי לדבר רק עם מעט פקחים , בטח פחות מאשר לך .
אף לא אחד מהבודדים שאיתם דיברתי הצטייר בעיני כמי ש-"צרוב תודעתית" נגד כל המשתמשים
בדרכי המדבר . אני מניח שבין אוכלוסיית הפקחים יש גם פנאטים - אבל מכאן ועד להכללה יש מרחק .
לפחות אותו מרחק שמבדיל בין מרבית הג'יפאים לבין אלו שמוציאים לנו שם רע...
גם בדוגמא שנתת אתה טועה .
מרבית שוטרי התנועה אינם מהסוג ה-"מגן" . הדבר היחיד שמעניין את מרביתם הוא "לתפוס" .
לא חס וחלילה לנסות למנוע תאונות/מיפגעים , אלא "לתפוס" . זה הרוב .
המיעוט שבהם יעצרו כדי לעזור , ידריכו כדי להסביר , יעמידו ת'ניידת במקום בולט ע"מ ליצור
מניעה והרתעה - ובכלל , יפעלו בפן החיובי .
לטעמי , רוב הפקחים הם כמו מיעוט השוטרים , קרי = איכפתיים , סימפאטיים ואוהבים לעזור .
(אגב , את העובדה שפקח מתייחס לשמורה כאל ה-"בייבי" שלו , אני רואה דווקא לחיוב...)