כיוון בדיפרנציאל האחורי-צריך עזרה...
שבוע טוב לכולם תחילה...
צריך שמישהו יתן לי קצה חוט איך אני ניגש לעסק של כיוון הקורונה פיניון בדיפרנציאל האחורי , האם מישהו ניסה לעשות לבד ?
לצערי כניראה שיש לי שם חופש , ניבדקו צלבים וזה לא משם כנראה שזה מהדיפרנציאל האחורי,
לשם עוד לא התקרבתי חוץ מהחלפות שמנים(לא היו חלקי מתכת) איך אני ניגש לעסק הזה בספר רכב לא הצלחתי לקבל תמונה בהירה אם יש מישהו שעשה זאת לבד (אני מניח שלאחר התקנת נעילה) אני אודה אם ישלח לי את המספר בה"פ כדי שאוכל להתייעץ איתו אני לא רוצה להתעסק לפני שאני מבין מה הולך שם כרגע לפי הבנתי אני מבין שצריך לפרק את כל מכלול הדיפרנציאל לשם הכיוון אני צודק ?? כמה זה מסובך (כמובן שיש ספר רכב הפרק הספציפי כבר נחרש)
ובכלל האם ניתן לעשות זאת בתנאים ביתיים (היעדר ליפט).
שפכו אינפורמציה חברה אין לי כסף להוציא עכשיו (למרות שזה המצב המתמיד בצבא) אני חייב להתמודד עם זה לבד ...
תגובה להודעה: כיוון בדיפרנציאל האחורי-צריך עזרה...
נסה פה: http://www.jeepolog.com/166.html
או פה: http://www.jeepolog.com/646.html
או שתנסה לעשות חיפוש (צד ימין למעלה), בטח תמצא התחלה של תשובה.
סביון
תודה על הקישורים סביון קראתי החכמתי......
ממה שאני מבין מה שמכוון את הקורונה לפיניון הן טבעות החוגה (האלה עם החורים) אבל נצא מנקודת הנחה שאצלי הכיוון הנכון איננו תקין איך אני מכוון מחדש במצב של פירוק הרכבה רגיל סופרים את מספר הסיבובים בפירוק ומשחזרים בהרכבה אך במקרה שלי שהכיוון הנוכחי כניראה איננו תקין איך אני מכוון מחדש מה יתן לי אינדיקציה ?
אגב הברגה נוספת של הטבעות יקטינו את החופש אני צודק??(ואם כן איך אני ידע כמה להבריג שכן הברגה עודפת תגרום לשחיקה מוגברת במקרה הטוב ולשבר במקרה היותר גרוע)...
מישהו עבר את התהליך???
קרא גם את זה: http://www.jeepolog.com/180.html
מציע באמת לעשות חיפוש, אני משוכנע שתמצא את התשובות לרב השאלות,
מה שלא תמצא , תשאל.
סביון
לפרק זה לא סיפור גדול,
נקז השמן מהביצה (קודם תוודא שאתה מצליח לפתוח את הפקק מילוי)
תרים את הרכב מאחור בלבד (תמצא דרך לאבטח שלא יפול עליך).
שלוף ציריות, פרק דרייבשאפט , זהו זה פרק הברגים ושלוף את "האיבר השלישי".
אני בשלב הזה הייתי מעמיס "האבר השלישי" והולך למומחה שיבצע הכיוון , כמה כבר יכול לעלות ....
בד"כ אני לא "מפרסם" וממליץ על בעלי מקצוע (הפעם אחרוג ממנהגי), מציע לך לפנות לסעדיה ממוסך אפ"ק הוא מומחה בתחום.
בהצלחה
רענן
או שתקפוץ למורי שנמצא 2 דקות מחולון.
אם יש לך ספר רכב, יש גם שם הנחיות לביצוע העבודה, במידה ואתה רוצה לעשות את העבודה לבד.
לפרק אין לי שום בעיה ...... השאלה היא אחרת !
אחרי שפירקתי והדיפרנציאל בחוץ:
1. האם אני צודק בכך שהטבעת המחוררת (משני הצדדים) היא זו שקובעת את הכיוונון של הקורונה לפיניון כלומר הברגה נוספת שלה תבטל חופשים במידה ויש ושיחרור שלה יגדיל החופש??
2. במידה ומה שאמרתי ב 1 נכון האם הכיוון חייב להתבצע משני הצדדים (טבעת חרירית שמאלית וימנית)?
3. בספר רכב לא מסבירים איך לכוון רשום שם לסמן לפני פירוק ולהחזיר לפי הסימון בהרכבה אבל איך אני מכוון אם המצב ההתחלתי שלי לא טוב , מה עושים לפי העין? רגש? מישהו יודע?
מישהו ניסה לבד פעם???
עשו טובה תדריכו אותי מה עושים?
טוב קראתי שוב ושוב והבנתי שכדי לצמצם את המרווח צריך להרפות טבעת אחת ולחזק את הנדית ובכך מקרבים את הקורונה לפיניון אבל כיצד אני יודע שזה מספיק?
שלום לביא,
אני לא רוצה להיות בוטה, אבל אם אתה ממש לא יודע, ואין לך הסבלנות/יכולת לעשות חיפוש רציני (הרי ברשת יש את כל התשובות) ו/או להשיג את הספר רכב של הסמוראי- אולי תעזוב את זה, תשתפשף עוד קצת (עדיף על רכב של חבר...) ואז תעבור לשלך.
בכל מקרה, "הוראות לפי הספר"
החופש בין הקורונה והפניון (Backlash) נקבע ע"י היצרן!!! לשם כך אתה צריך את הספר רכב.
החופש הזה הוא החופש שבו יכול הקורונה לנוע "בחופשיות" מבלי שהפניון יסתובב.
כל רכב והחופש שלו.
לשם מדידת החופש אתה צריךכלי שנקרא חוגן (Dial indicator) זהו כלי מדידה שאתה מניח על אחת השיניים של הקורונה, ובעזרתו מודד את החופש בין הקורונה והפיניון ומשווה להוראות יצרן, כדי לכוון את החופש עליך לפתוח ולסגור את אומי הכיוון (אחד כנגד השני) שבצידי הדיפרנציאל.
לאחר שהגעת לכיוון הרצוי עליך להוסיף את ה-Preload זהו הידוק נוסף, שוב, על פי הוראות יצרן, לצורך ההידוק הזה בטח תצטרך מד מומנט.
עד כאן.
יש כאלה שעל פי נסיונם, יבצעו את המלאכה ללא החוגן, ירגישו בידיים את החופש, יכוונו עד שיגיע לשביעות רצונם ואז יוסיפו עוד טיפה הידוק...
מקווה שעזרתי
(אין לי כוונה להוציא לך את הרוח מהמפרשים)
סביון
הדבר שחשוב זה כיוון בין הקורונה לפינוין .
חוץ מזה את היתר את חושב שתסתדר ?
דבר איתי שאני במרכז השבוע (אויל שלישי אח"צ או חמישי )
אני אקפוץ לסדר לך את זה .
בהצלחה
אורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אורי41
הדבר שחשוב זה כיוון בין הקורונה לפינוין .
חוץ מזה את היתר את חושב שתסתדר ?
דבר איתי שאני במרכז השבוע (אויל שלישי אח"צ או חמישי )
אני אקפוץ לסדר לך את זה .
בהצלחה
אורי
אבל אם אני רק רוצה להחליף מחזיר שמן והכיוון הפנימי תקין, איך אני שומר בהידוק חזרה של האום ושרוול המעיכה, לא לשנות את המרווח? האם לספור כריכות בפתיחה או שאם לא נוגעים בחוגה הפנימית אין סכנה כזאת?