הגבהה לגרנד-ויטרה חדש ארוך - רשמים לפני-אחרי?
חרשתי את הפורומים, ומצאתי שיש כמה דיונים על הגבהה. בגרנד-ויטרה 2009 יש בולמים שמותאמים לקפיצים ארוכים יותר, ולכן ההגבהה הצנועה של 4 ס"מ דורשת רק החלפת קפיצים. השאלה היא האם מישהו שעשה הגבהה כזו יכול לספר לי איזה קפיץ בדיוק שם, והאם חש בחיסרון כלשהו? אם זה היה רק עניין של כסף, הייתי מגביה, אבל אני חושש מפגיעה בהתנהגות בתנאים מסוימים. או שאולי הכל רק טוב?
תגובה להודעה: הגבהה לגרנד-ויטרה חדש ארוך - רשמים לפני-אחרי?
יש פגיעה באחריות של היבואן !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
יש פגיעה באחריות של היבואן !!!
אם אני הולך על זה, אני מתכוון להתקין במוסך המורשה של היבואן.
היבואן לא מאשר לאף מוסך (כולל שלו) לעשות הגבהות לרכבי סוזוקי גראנד ויטרה. היתי אצלו והתענינתי ברכב. נאמר לי שלמגן אין בעייה. להגביה אין אישור יבואן ולכן זה פוגע באחריות.
כשהקשתי ושאלתי אם רק האחריות על החלקים המוחלפים נפגעת, נאמר לי שכל האחריות תהיה בסימן שאלה. על כל תביעה שלי (על כל חלק ברכב) הם יצטרכו להחליט אם יש לזה קשר להגבהה או לא)
אני וויתרתי על הקניה, לא כי הרכב לא טוב, פשוט כי אני לא מוכן שיבטלו או יגבילו משמעותית את האחריות לרכב שמתיימר להיות כמעט רכב שטח אמיתי, בגלל הגבהה שהיא צורך ברכב הזה.
SGILL, עם מי דיברת אצל היבואן ? איפה בדקת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
להגביה אין אישור יבואן ולכן זה פוגע באחריות.
זה לא מטריד אותי. התקנות המתייחסות לאחריות היבואן אינן מאפשרות לו להתנער כך, למרות שלפעמים הם מנסים. פעם ניסו להתנות את האחריות בביצוע טיפולים אצל היבואן ולפי מפרט שלו. אבל זה פגע במוסכים "כלליים". חברות הליסינג בכלל "שמות פס" על הוראות היבואן. את הרכב שלי לא לקחו בכלל לטיפול הראשון (ביקורת ראשונה).
אצלי אני בכלל מדבר על התקנה באותו המקום בו אני קונה את הרכב. מוסך ומפיץ של הרשת. הצעת המחיר להתקנה מופיעה על דף עם לוגו של סוזוקי. מבחינתי זה מספיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
SGILL, עם מי דיברת אצל היבואן ? איפה בדקת ?
בסוכנות הראשית ברחוב המסגר. דברתי עם אחד מאנשי המכירות (כנראה לא מאוד בכיר) בכל מקרה, באתי לקנות רכב חדש והם הסכימו לוותר עלי כלקוח לאחר שאמרתי שבלי הגבהה אני לא לוקח את הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בסוכנות הראשית ברחוב המסגר. דברתי עם אחד מאנשי המכירות (כנראה לא מאוד בכיר) בכל מקרה, באתי לקנות רכב חדש והם הסכימו לוותר עלי כלקוח לאחר שאמרתי שבלי הגבהה אני לא לוקח את הרכב.
שורש הבעיה איתם , הם יודעים שאין אופציה אחרת !(ג'יפון חדש עם יכולת שטח טובה יותר משאר המתחרים בקטגוריה)
לדעתי גם טויטה ורוב היבואנים "יוותרו" עליך אם תנסה להגדיר את ההגבהה והאחריות במסמכי הרכישה.
זה מסוג הנושאים, "כשתגיע לגשר תחצה אותו ...", רוב הרוכשים מגביהים ואין בעיה עם האחריות הכללית .
יתכן שאם תגיע עם, ציריות "דופקות" , רעשי מרכב , תפוחי הגה חופשיים ועוד צרות שעלולים להתפתח מהגבהה, אז,
אכן לא יהיו מוכנים לשאת באחריות (יהיה להם יכולת התגוננות לא רעה במידה ותגיע לערכאות בית משפט).
כמעט משוכנע שאם תגיע לדוגמה עם תקלת מנוע , אף אחד לא ינסה להתנער מהאחריות.
אגב, גם מה שלכאורה כן יכול להיות בעייתי מבחינת ההגבהה, התיקון במסגרת האחריות לעיתים תלוי בקשרייך עם המוסך המורשה שמטפל לך ברכב.
רענן
איך אתם מצפים לקבל אישור יבואן סוזוקי להגבהה?! הרי גם ללא הגבהה יש לויטרה בעיות עם תותבי מתלה וציריות\דיפרנציאל.
גם נתקלתי בפורומים בחו"ל בתלונות על בוקסות משולשים קרועות אחרי הגבהה של ויטרה חדשה.
יצא לי לבדוק את העניין לעומק -
אכן אין אישור לביצוע הגבהה ולכן לא משווקים קיט הגבהה עם הרכב, גם לא עד 4 ס"מ. אך אין זה אומר שהאחריות מוסרת לחלוטין מהרכב, אלא רק על רכיבים שמושפעים ישירות כתוצאה מההגבהה.
יתרה מזאת, מדובר בהנחיית יצרן ולא החלטה של היבואן. אם התנאי לרכישת הרכב הוא גובהו, אז אין איך להתמודד עם זה. אם בכל זאת תבחר להגביה, אין סיבה לחשוש מהסרת אחריות מלאה אלא רק מרכיבים המושפעים ישירות מההגבהה.
ומי מוסמך להגיד איזה רכיבים מושפעים ישירות מההגבהה? היבואן כמובן !!!
והאם הוא יגיד לי מראש איזה חלקים אלו ויתחייב שכל השאר יהיו תחת אחריות - כמובן שלא !!
ולכן החלטתי לא לסכן את כספי אצל היבואן הנ"ל. (גם אם זו הנחיית יצרן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
והאם הוא יגיד לי מראש איזה חלקים אלו ויתחייב שכל השאר יהיו תחת אחריות - כמובן שלא !! האמת שכן, הוא יכול
אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות את הרכב, אני מסביר לך שאפשר להכנס לדקויות הללו שהבהילו אותך ובצדק, כי ניכר שבסה"כ אתה כן רצית את הרכב והיה משהו שעמד על הפרק ומנע זאת ממך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
והאם הוא יגיד לי מראש איזה חלקים אלו ויתחייב שכל השאר יהיו תחת אחריות - כמובן שלא !!
דווקא יהיה מעניין ויתרום לכולנו לדעת, איזה יבואן מאשר ונותן אחריות (בכתב) להגבהה של סדנת שיפורים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
דווקא יהיה מעניין ויתרום לכולנו לדעת, איזה יבואן מאשר ונותן אחריות (בכתב) להגבהה של סדנת שיפורים.
יצא לי לנסוע בפורסטר חדש שהוגבה ומוגן (גחון) על ידי אספיר ומשמש כרכב מבחן של היבואן. זו לא פעם ראשונה שסובארו מאשרים קיט הגבהה לרכב שלהם, כל עוד זה נעשה בתיאום איתם ואו דרכם.
לגבי מכשירי תנועה, ספציפית לדגם המדובר לא מאושר. שאר הדגמים, כל מקרה לגופו.
מניסיוני, בסוכנות הראשית (ג'אנה) נאמר לי כי ביכולתי לבצע הגבהה אך ורק בסדנא מאושרת (אספיר או גאתוס)
האחריות מתייחסת אך ורק לרכיב עצמו, כאשר רכיבים "קשורים" חובת ההוכחה עליהם, התקנה הם אינם מוכנים לבצע (וזהו מוסך שאני איתו כ 5 שנים) הסוזוקי השני שלי שמטופל אצלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alkoron
מניסיוני, בסוכנות הראשית (ג'אנה) נאמר לי כי ביכולתי לבצע הגבהה אך ורק בסדנא מאושרת (אספיר או גאתוס)
האחריות מתייחסת אך ורק לרכיב עצמו, כאשר רכיבים "קשורים" חובת ההוכחה עליהם, התקנה הם אינם מוכנים לבצע (וזהו מוסך שאני איתו כ 5 שנים) הסוזוקי השני שלי שמטופל אצלו
תודה רבה. התגובות פה מאד משכנעות. לא הייתי מודע לבעיה כזו. התרשמתי שאם מוסך מורשה מציע, אז זה מקובל על היצרן והיבואן.
דרך אגב, הפרויקט מוקפא מסיבה מוזרה מאד: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=288345
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalzo
קראתי את ההתכתבות, אכן מקרה מעניין
אגב, האחריות היא על היצרן היות ועדיין לא בוצעה מסירת רכב על אף בכל ההכנות מבחינתך בוצעו (ביטוח וכו')
לי היה מקרה דומה.שונה עם פיאט שהרכב שהיה אמור להמסר לי ביום המחרת ביצע תאונה באתר המסירות (שומר הליה החליט לבצע סיור עם רכב ואיבד את השליטה ופגע בארבעה רכבים - שורת רכבים למסירה) - במקרה זה הודיעו לי ומלבד עוגמת הנפש שבהמתנה קיבלתי רכב אחר / חדש וחתמתי על טופס העברת בעלות לרכב הישן (מאחר ותוקן ונימכר)
לגבי הביטוח - ממליץ על הסעיף בביטוח של ישן/חדש - שבו בשנה הראשונה מובטח לך רכב חדש במקרה של גניבה או TOTAL LOST
אייל,
תחפש פה בפורום, יש תאורים שלי עח הגבההת GV06 (בעקרון זה אותו מרכב).
הפתרון של הגבהה ע"י החלפת קפיצים (מה שיש בארץ), "גומר" את הרכב.
1- זה מקשיח אותו כך שביום יום על הכביש אתה חושב שאתה בסומו..
2- זה נכון שהבולמים האחוריים די ארוכים וניתן בקלות להלביש עליהם קפיץ גבוה יותר (למרות שאני החלפתי גם אותם), אבל מה התוכנית לגבי המתלים הקידמיים??? ה STRUTS הקידמיים ממש קיצרי מהלך, והגבהה שלהם ע"י קפיץ גורמת לקיצור מהלך משמעותי.
ולכן....
ברכב הזה הולכים על פתרון של "ספסרים".
זיו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אייל,
2- זה נכון שהבולמים האחוריים די ארוכים וניתן בקלות להלביש עליהם קפיץ גבוה יותר (למרות שאני החלפתי גם אותם), אבל מה התוכנית לגבי המתלים הקידמיים??? ה STRUTS הקידמיים ממש קיצרי מהלך, והגבהה שלהם ע"י קפיץ גורמת לקיצור מהלך משמעותי.
ולכן....
זיו
מצטער אבל, אתה טועה ! יותר חבל שאתה מטעה ....
א. בהחלפת קפיצים אפשר להקשיח או לרכך את הרכב עפ"י בחירה.
ב. הוספת ספייסרים או קפיץ ארוך יותר מקצרת המהלך באופן זהה.
בקיצור, הגבהת ספייסרים היא שיטת הגבהה זולה וכנראה הכי נותנת תמורה למחיר אבל, הגבהה זו הכי נחותה .
הגבהה טובה יותר, הגבהת קפיצים ובולמים .
המשובח ביותר, סט יעודי שבד"כ כולל קפיצים, בולמים, משולשים ותושבות להנמכת פרונטאקס (במקרה של סוזוקי ויטארה ודגמי ההמשך).
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אייל,
ולכן....
זיו
זיו, אני לא מבין: מצד אחד אתה כותב בסעיף-2 שהחלפת גם בולמים וגם קפיצים, מצד שני אתה אומר שהפתרון הנכון לרכב הזה הוא ספייסרים ולא החלפת בולמים וקפיצים, איך זה מסתדר?
ובנוסף, מאחר ועבר חודש וחצי מפתיחת השרשור, האם יש למישהו עדכונים מהיבואן על אישורים להגבהות או גמישות בנושא האחריות?
תודה