תושבות בולמי זעזועים מוגבהות וריתוך לשלדה
בגלל שפעם חשבתי שמוסכניקים מבינים קצת יותר וסמכתי על אחד מהם ... אני עם בולם ארוך מדי בסגירה מלפנים (ועוד הורדתי כמה ס"מ מהמידה שהמוסך נתן לי) , וכך אני צריך לבנות תושבות בולמים קדמיות מוגבהות או להנמיך במפ-סטופים (שלמתי יותר מדי על קפיצים חדשים ...) או לקנות בולמי זעזועים חדשים (ושלי בקושי עם 100 ק"מ ...) . החלטתי לבנות תושבות בולמי זעזועים חדשות מלפנים .
את הרעיון כבר יש לי : לכופף צינור בצורת ח' שישמש מעין גשר בין קורות השלדה האורכיות שירותך לפאה העליונה של השילדה . בורג הבולם עצמו יהיה פשוט בורג גרייד 5 בקוטר 1/2" באורך המתאים . וכדי שלא תהיה בעיה עם הוצאת המנוע בעתיד את הגשר אני אחתוך בשתי הקצוות הנכנסות אל תא המנוע ואחבר שוב בעזרת פלטות שירותכו לצינור+ברגים .
כמה שאלות עדיין יש לי :
1. מאיזה צינור כדאי לבנות את הגשר? הקוטר המקסימלי הוא 48 מ"מ אם אני לא טועה .
2. איך מרתכים לשלדה? איזה אלקטרודות? צורת הריתוך?
3. כדאי לבנות את התושבת בצורה שתרותך גם לפאה העליונה וגם לפאה הצדדית-חיצונית של השלדה? זה כרוך בשינוי הרעיון ומעבר לפרופיל מלבני .
4. בכלל , מה דעתכם על הרעיון?
5. למישהו יש רעיון אחר? ... ואני לא יכול להשתמש בתושבות של סיקס כי אני מניח שהן גבוהות מדי עבור הבולם שיש לי (הגבלה בפתיחת המתלה) . ואני מעדיף לרתך מאשר לקדוח בשלדה - שאלתי מישהו שעשה את זה כבר כמה פעמים והוא טוען שעדיף לרתך בסופה .
תודה , אדי .
Re: תושבות בולמי זעזועים מוגבהות וריתוך לשלדה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אדי
5. למישהו יש רעיון אחר? ... ואני לא יכול להשתמש בתושבות של סיקס כי אני מניח שהן גבוהות מדי עבור הבולם שיש לי (הגבלה בפתיחת המתלה) . ואני מעדיף לרתך מאשר לקדוח בשלדה - שאלתי מישהו שעשה את זה כבר כמה פעמים והוא טוען שעדיף לרתך בסופה .
תודה , אדי .
מצבך טוב... תשתמש בתושבות של סיקס ותקצר אותם במידת הצורך. פשוט תחתוך את הבורג הקיים ותרכיב אחד חדש נמוך יותר, בדיוק איפה שאתה צריך.