לאינסטלטורים שבינינו - נזילה בצנרת פקסגול מושחל
הי,
במרכזת המים התגלתה נזילה שמקורה באחד מהצינורות השרשוריים (מים חמים) העולה על גדותיו. המדובר בצנרת פקסגול מושחלת.
וידאתי שאין המדובר בנזילה מהחיבור לחנוכיה, והמים אכן מגיעים מהשרוול.
לאחר בדיקה התברר לרוע המזל כי הקו מוביל לאינטרפוץ האמבטיה (נו מה, מרפי במיטבו).
יצויין כי האינטרפוץ מתפקד היטב.
שאלותי:
1. האינטרפוץ עדייין באחריות, יש טעם להזמין נציג שירות, או שהנזילה לא שייכת וקשורה לעבודת האינסטלטור שהתקין האינטרפוץ?
2. האם תיקון הדבר מחייב את פתיחת הקיר והסרת אריחים?
3. סדר גודל של מחיר לביצוע עבודה כאמור?
רב תודות,
אייל
תגובה להודעה: לאינסטלטורים שבינינו - נזילה בצנרת פקסגול מושחל
הי אייל,
מאיפה אתה?
בדקת שהנזילה לא מצינור אחר של החנוכיה שממלא לך את השרשור וגורם לך לחשוב שזה מזה?
(אני מנסה בשבילך...)
בכל מקרה, אם זה כמו שאתה מתאר, אין ממש מנוס מלפתוח את האריחים שמסביב לאינטרפוץ.
אם אתה מאיזור המרכז, אני יכול להמליץ בכל לב על שי האינסטלטור- שמעוני, הוא מקצוען ומהיר כמו שהוא נוהג, באחריות!!! (עבדתי איתו במשך שנתיים)
אם יש לך משכנתא אז אמור להיות לך ביטוח דרך המשכנתא- תבדוק אם במסגרת הביטוח אתה יכול להזמין איזה אינסטלטור שאתה רוצה או שאתה מחוייב להשתמש בשלהם.
אם בשלהם קח בחשבון שהם לא מאוד מקצועיים, מנסיון שהיה לי בכמה מקומות שהלכנו לתקן אחריהם...
סביון
תודה סביון,
מה מאיפה אני ??!
מהמקום שבו אספת את המיטה לאחד מתאומיך, שיהיו בריאים ...
המלצה על אינסטלטור מהאיזור של הורי רעייתך תהיה יותר לעיניין ;)
אם אין מנוס אלא לפתוח הקיר, ולאור ההערכה שנתת לשרברבי הביטוח, נראה לי שאוותר על שירותם - רוצה שהעבודה תעשה טוב והמצב יושב לקדמותו.
יש לך מושג על סדר גודל של מחיר לעבודה כזו?
אייל
אייל .
ראשית האם החנוכיה פנימית או חיצונית ?
אם היא חיצונית האם יכול להיות שהשרוול שלה התמלא בגשם?
שלב ראשון , תשכיר או תשיג מכשיר להכנסת לחץ לצנרת הבית ותבדוק שאכן יש נזילה, אם יש אז...
שלב שני תחליף אל המנגנון של האינטרפוץ מה שנקרא הליבה כדי לוודא שהנזילה היא לא משם זה עלות נמוכה ופעולה פשוטה.
אם אכן אתה צודק והנזילה היא מהחיבור של הפקס לאינטרפוץ אז תראה אם אתה יכול לתקוף את הבעיה מאחורה, נשמע רע אבל יעיל , אם הקיר הוא קיר פנימי אפשר וכדאי לשבור בעדינות מאחורי האינטרפוץ מכיוון החדר השכן ולהגיע אל החיבור ללא נזק לקרמיקה .
בדוק ועדכן ...
בהצלחה.
שחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
הי אייל,
מאיפה אתה?
בדקת שהנזילה לא מצינור אחר של החנוכיה שממלא לך את השרשור וגורם לך לחשוב שזה מזה?
(אני מנסה בשבילך...)
בכל מקרה, אם זה כמו שאתה מתאר, אין ממש מנוס מלפתוח את האריחים שמסביב לאינטרפוץ.
אם אתה מאיזור המרכז, אני יכול להמליץ בכל לב על שי האינסטלטור- שמעוני, הוא מקצוען ומהיר כמו שהוא נוהג, באחריות!!! (עבדתי איתו במשך שנתיים)
אם יש לך משכנתא אז אמור להיות לך ביטוח דרך המשכנתא- תבדוק אם במסגרת הביטוח אתה יכול להזמין איזה אינסטלטור שאתה רוצה או שאתה מחוייב להשתמש בשלהם.
אם בשלהם קח בחשבון שהם לא מאוד מקצועיים, מנסיון שהיה לי בכמה מקומות שהלכנו לתקן אחריהם...
סביון
הי שחר,
רעיונותיך טובים. אני מודה שלא חשבתי על "האחורה" - במקרה שלי קיר פנימי של חדר כביסה - בלי חיפוי, פחות חשוב אסטטית ואין ברצפה אמבטיה העלולה להנזק מעבודות "השחורות".
החנוכיה (יש שתיים כאלה במרכזת זו) חיצונית. לא מאמין שמדובר בחדירת מי גשם, כי אז הייתי צפוי למצוא רטיבות בשרוולים נוספים (בדקתי - אין).
האם כדי להחליף הליבה יש צורך להרוס משהו?
הואיל והאינטרפוץ עדיין באחריות, נראה לי נכון להתחיל בצעד זה ...
אייל
שלב ראשון לפני ששוברים והורסים, לוקחים אוויר,מנסים לאתר ולהיות בטוחים מה מקור התקלה.
ראשית, יש לנתק מהמרכזיה את הקו שאנחנו חושבים שבקצהו ישנה בעיה בחיבור לאינטרפוץ.
מחברים שואב אבק היודע לשאוב גם מיים,מחברים לשרוול ושואבים את הקו,עד שיבש.
מחברים שוב את הצינור למרכזיה ופותחים את המיים.
אם מגיעים מיים מהשרוול, אז אפשר להתחיל במלאכת הפתיחה והשבירה.האבחנה וודאית.
אם לא מחפשים מקור מיים אחר החודר לשרוול,יכולים להיות הרבה סיבות,בעיקר במרכזיה חיצונית.
לא להתחיל לשבור, לפני שבטוחים ב-100% שיש בעיה בחיבור לאינטרפוץ.
וחוץ מזה,משתדלים לא לעבוד בעתיד עם צינורות פקסגול.
גל,
הוזכרה כאן אפשרות לנזילה מהליבה.
במידה ונזילה כזו מוצאת דרכה אל השרוול, האם זו לא יכולה להיות הסיבה לרטיבות?
במצב כזה השרוול יתמלא מחדש והאבחנה המחייבת שבירה (בהנחה שניתן להחליף ליבה ללא שבירה) לא תהא וודאית כפי שציינת.
מה פיספסתי?
אייל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל67
גל,
הוזכרה כאן אפשרות לנזילה מהליבה.
במידה ונזילה כזו מוצאת דרכה אל השרוול, האם זו לא יכולה להיות הסיבה לרטיבות?
במצב כזה השרוול יתמלא מחדש והאבחנה המחייבת שבירה (בהנחה שניתן להחליף ליבה ללא שבירה) לא תהא וודאית כפי שציינת.
מה פיספסתי?
אייל
הכל יכול להיות , אבל קודם בכלל צריך לבדוק האם הבעיה מהליבה או מהחיבור,או שמה יש חדירה של מיים לשרוול,איפוא שהוא בדרך.
אינטרפוצים יש רבים ומגוונים,אך נגיד לדוגמא 3 דרך, לאינרטפוץ יש 2 כניסות ויציאה אחת.
כניסה אחת חמים,אחת קרים ויציאה אחת לראש טוש או למזלף ידני.
במצב שידית האינטרפוץ סגורה ומיים לא עוברים במערכת האינטרפוץ ועדיין מיים יחזרו אליך בשרוול,וודאי שהבעיה בחיבור של הצינור לאינטרפוץ.מה שכדאי גם לבדוק,פרק רק את הרוזטה של האינטרפוץ מהקיר,לפעמים אפשר לראות וללמוד הרבה על המצב מתחת. יתכן ותבחין מיד בנזילה או ברטיבות חריגה באזור,ייתכן שמשם מיים חודרים לשרוול.
בכל מקרה,אני הייתי עושה את הניסיון שהצאתי בהתחלה.
מנתק את החיבור מהמרכזיה,של הצינור הרטוב,שואב,מייבש,מחבר שוב ורואה מה קורה.
אייל ,
בשביל להחיף את הליבה לא צריך להרוס כלום ולא צריך כלים מיוחדים,
אגב אם ב"אחורה" עסקינן נסה לראות אם אתה מזהה סימני רטיבות מאחורה .
עוד אופציה היא חדירת מים בזמן מקלחת אל מאחורי הרוזטה וזליגה שלהם אל השרשור , ודא כי מאחורי הרוזטה יש איטום שמונע ממים לחדור אל מעבר לקרמיקה.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל67
הי שחר,
רעיונותיך טובים. אני מודה שלא חשבתי על "האחורה" - במקרה שלי קיר פנימי של חדר כביסה - בלי חיפוי, פחות חשוב אסטטית ואין ברצפה אמבטיה העלולה להנזק מעבודות "השחורות".
החנוכיה (יש שתיים כאלה במרכזת זו) חיצונית. לא מאמין שמדובר בחדירת מי גשם, כי אז הייתי צפוי למצוא רטיבות בשרוולים נוספים (בדקתי - אין).
האם כדי להחליף הליבה יש צורך להרוס משהו?
הואיל והאינטרפוץ עדיין באחריות, נראה לי נכון להתחיל בצעד זה ...
אייל
אייל סדר הפעולה שלך צריך להיות כך
תבדוק מאחורי האינטרפוץ שהקיר לא רטוב -אני בטוח שהוא לא
ורק מה שנוטר לעשות זה להזמין בעל מקצוע שאתה סומך עליו שישחיל לך קו חדש
לגבי עבודה מאחורי הקיר אפשרית אם כי קיים סיכוי לנזק גדול יותר לקרמיקה
אם לא נעשה בעדינות של ממש
רק לידיעתך כותב שורות אלו הינו אינסטלטור
דקל תרשה לי לחלוק עלייך ולקבוע שאתה טועה ומטעה .
למה להחליף את הצינור ???
בשביל להחליף את הצינור צריך לפתוח ולהגיע אל האינטרפוץ מקדימה או מאחורה זה רק ענין של כמה כואב זה יהיה אבל חייבים לפתוח מאיזה כיוון , אם פותחים ואפשר לסדר את הנזילה בחיבור למה להחליף ?
הסיכוי שבזמן ההחלפה תאכל חרא בתקיעה של הצינור הוא לא קטן , אם הצינור תקין ועובר בדיקת לחץ אל תיגע בו .
שוב הנה סדר הפעולות :
1. בדיקת לחץ לכל המערכת, אם יש דליפה בצע בדיקת לחץ לקו הפגוע ואימות שהוא הדולף.
2.בהנחה שהקו דולף פתח את האינטרפוץ מאחורה בעדינות כדי לא לגרום נזק לקרמיקה.
3.בדוק את החיבור בדגש לצינור במקום שבו הטבעת לוחצת אותו לפעמים חיזוק יתר בזמן ההתקנה גורם לטבעת לקרוע את הצינור ולא זה לא מידי לפעמים ענין של שנים.
4. תקן קצר את הצינור בס"מ שניים וחבר מחדש עם טבעת ואום חדשים.
אם הצינור קצר ואין לך את השני ס"מ לך למחלק ותעשה הארכה .
עדכן .
בהצלחה , כותב שורות אלה הוא לא אינסטלטור אבל פגש איזה פקס או שניים בחייו .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דקל מ
אייל סדר הפעולה שלך צריך להיות כך
תבדוק מאחורי האינטרפוץ שהקיר לא רטוב -אני בטוח שהוא לא
ורק מה שנוטר לעשות זה להזמין בעל מקצוע שאתה סומך עליו שישחיל לך קו חדש
לגבי עבודה מאחורי הקיר אפשרית אם כי קיים סיכוי לנזק גדול יותר לקרמיקה
אם לא נעשה בעדינות של ממש
רק לידיעתך כותב שורות אלו הינו אינסטלטור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
וחוץ מזה,משתדלים לא לעבוד בעתיד עם צינורות פקסגול.
למה?
באופן אישי אני מעדיף פקס. נכון, אין לו את העמידות של ה SP ובמקומות כמו אינטרפוץ יתרונותיו לא באים לידי ביטוי, אבל בשאר השימושים, קלות ההחלפה היא, לטעמי, יתרון חזק.
איפה אני טועה?
ואם אני טועה, רצוי שאני אדע את זה עכשיו, לפני שאני מתחיל לבנות את הבית שלי.
אם למישהו יש דעה מלומדת חוץ מלגל - הינכם יותר ממוזמנים להשכיל אותי.
בברכה,
יוני5
אינטרפוץ
פקס
ליבה
פקסגול
חנוכיה
באיזה שפה אתם מדברים ומה המילים האלה אומרות?
הייתי אינסטלטור תעשייתי 10 שנים (במדינות נאורות) ואין לי מושג מה זה המונחים האלה.
האינטרפוץ במיוחד נשמע כמו....פוץ פנימי?....ולהשתמש במשפט: "גיסי רונן הוא ממש אינטרפוץ"
לא ככה?
גו',
עזוב מדינות נאורות ...
בוא והיה אינסטלטור בארץ, מבטיח לך שתדע ותכיר מקרוב את כל הפוצים בתוך זמן קצר ...
לעניינו, אין רטיבות "באחורה".
איך מבצעים בדיקת לחץ כללית?
אני מניח שמרכיבים שעון (מד לחץ) איפשהו, סוגרים הראשי ונמנעים מפתיחת כל ברז בבית, ואז בוחנים אם יש ירידת לחץ?
ואם זו נזילה איטית - כמה זמן סביר להמתין כדי לראות הירידה בלחץ?
משנה היכן מרכיבים השעון?
מהיכן משיגים מד לחץ כזה?
תודה,
אייל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אינטרפוץ
פקס
ליבה
פקסגול
חנוכיה
באיזה שפה אתם מדברים ומה המילים האלה אומרות?
הייתי אינסטלטור תעשייתי 10 שנים (במדינות נאורות) ואין לי מושג מה זה המונחים האלה.
האינטרפוץ במיוחד נשמע כמו....פוץ פנימי?....ולהשתמש במשפט: "גיסי רונן הוא ממש אינטרפוץ"
לא ככה?
אינטרפוץ - בורר מים חמים קרים ( ידית אחת ) במקלחת http://www.nanashops.co.il/mall_prod...VXBED3073D.jpg
פקס ו-sp - סוגי צינורות פלסטיק להזנת מים ( ה-sp עם מתכת בתוכו , חזק יותר ויקר יותר )
ליבה - לב האינטרפוץ , החלק הפנימי באינטרפוץ הבורר בין המים החמים לקרים
חנוכיה - הזנת מים מצינור אחד למס' רב של צינורות http://www.2all.co.il/web/Sites/dror...60705_(79).jpg
קפיש ?
מדינות קטנות -פוצים קטנים, מדינות גדולות- פוצים גדולים
תודה לצחי על ההסבר,
האינטפוץ (מת על המילה הזאת) זה MIXING VALVE
שם קצת יותר מתאים....
לדעתי, אינסטלציה מפלסטיק הומצאה כדי לספק עבודה תמידית לאינסטלטורים, זה מקור תמידי לנזילות.
1.משאבת לחץ יש לכל אינסט' שמעביר בדיקות תקן בקווי צנרת מים,אף פעם לא בדקתי קו בודד מתוך חנוכיה אלה מערכות שלמות(צמודי קרקע,קומות ספציפיות וכו') לא ניראה לי בעיה לעשות זאת, המכשיר ניראה ומתפקד כג'ק הידראולי ידני מאוזן אם אגן מים קטן שעון לחץ בד"כ בבר, בוכנה טבולה אם ידית כמנוף לנפוח.
2.פקס זה יופי של צינור וכמו מערכות רבות בבנין נפסל אל לא הבל בכפו, הוא דורש הרכבה מאוד מסודרת ויתרונו הגדול ביכולת לשלוף אותו מהשרוול בו הוא נתון ללא פרוק קירות ורצפות כל עוד עיגנו אותו לריצפה/קירות בצורה ובסדר(קשתות ארוכות וזורמות) הנידרש בזמן ההתקנה ומחיר חלקי המערכת הזולים.
3.למיטב ידיעתי זה הצינור הראשון שהציעה את שיטת המרכזיות (חנוכיות) שפתרה את עיקר בעית לחץ המים בחלקים שונים של המבנה בשימוש בו זמני ופתר את בעיות הגמישות בהרכבה לפני ה-SP שגם לו חסרונות לא מעטים אך אין עוררין על שליטתו בשוק צמודי הקרקע.
4.לענינינו-פתיחה מאחור היא רעיון מצוין (רק לאחר החלפה/שיפוץ המכלול הפנימי) אם כי בפקס עשוי נכון פתיחת הרוזטה בחזית והאיטום מתחתיה עמורה להספיק כדי לשלוף את הצינור ולהחליפו בחדש דורש הרבה רגש בבדיקת ההיתכנות כדי לא להיתקע. קיצור הצינור לצורך הארכה ידרוש פתיחת קיר גדולה יותר ובכלל אם יש כשל בצינור שלא נובע מחיבור גרוע בודאות, רצוי להחליף את כולו.
5.בדיקה פשוטה ויעילה לנזילה כל שהיא -סגור את כל הברזים בבית כולל גינה מדיח וכו' במשך במשך 45 דק' לפחות בדוק כי מד המים הראשי לא זז. אם זז כבר לא טוב אבל עדין לא סימנו, סגור את הברז לפני השעון לאותו פרק זמן בחפיפה,פתח רק את הברז לפני השעון תוך כדי מבט על השעון אם יש נזילה השעון "ירוץ" מהר מאוד מיד אם הפתיחה ועד שהצינור הנוזל יתמלא.
6. לא להיבהל מלשבור קרמיקה כמוצא אחרון הפתרון יהיה דקורטיבי ע"י אריח או שניים בקונטרסט לקיים תתיעץ אם "מעצבנת פנים" בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
תודה לצחי על ההסבר,
.
לא צחי , שגיא . zagi כך קוראים לי החברים הקרובים ומפה בא גם שם העסק שלי , תקרא את החתימה .
אבל לא נורא , גם צחי זה בסדר , העיקר שהבנת .
אייל ,
מכשיר לבדיקת לחץ יש לכל אינסטלטור אבל גם אפשר להשכיר זה לא משהו מסובך ,
את הבדיקה צריך לעשות בזהירות ולא לעבור את ה10 אט' במערכות חדשות עולים יותר גבוה אבל זה יספיק לך ויתן לך אינדיקציה , דחוף לחץ תן לשעון לרדת את הנפילה הראשונית שלו דחוף שוב לחץ והמתן.
שעה שעתיים יתנו לך אינדיקציה ולפעמים גם הרבה פחות , אבל אם הירידה איטית חכה יותר חצי יום יום .
רצוי לעשות את הבדיקה ראשית לכל הבית ואח"כ לקו החשוד , אם הקו החשוד כבר מורשע אז לך יש עליו ישירות.
הבדיקה שהציעו פה עם לחץ מערכת היא בדיקה מאד לא אמינה , אני אישית לא הייתי בונה עליה ,אולי רק כחצי אינדיקציה ראשונית .
מאיפה אתה בארץ אולי אוכל לכוון אותך למכונה לבדיקת לחץ .
בהצלחה .
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל67
גו',
עזוב מדינות נאורות ...
בוא והיה אינסטלטור בארץ, מבטיח לך שתדע ותכיר מקרוב את כל הפוצים בתוך זמן קצר ...
לעניינו, אין רטיבות "באחורה".
איך מבצעים בדיקת לחץ כללית?
אני מניח שמרכיבים שעון (מד לחץ) איפשהו, סוגרים הראשי ונמנעים מפתיחת כל ברז בבית, ואז בוחנים אם יש ירידת לחץ?
ואם זו נזילה איטית - כמה זמן סביר להמתין כדי לראות הירידה בלחץ?
משנה היכן מרכיבים השעון?
מהיכן משיגים מד לחץ כזה?
תודה,
אייל
תודה שחר ולכל העונים,
אני מגוש שגב (מוא"ז משגב), איזור כרמיאל פחות או יותר.
בינתיים המצב החמיר וניכרת הנזילה מהשרשורי במרכזיה, ואף נקוית שלולית מים קטנה מחוץ למרכזיה, מתחתיה.
לא יודע עד כמה נחוצה בדיקת הלחץ - נראה כי הנזילה ודאית למדי.
נותר לברר מהיכן, ואפעל בהתאם להנחיות לעיל, אלא אם תגידו שעדיין כדאי להשיג המכשיר הנדון ולערוך הבדיקה בכל זאת.
אייל