גראנד שירוקי-מה באמת המחיר
שלום חבריי הפורום.
ניפרדתי מקיה ספורטא'ז והחלטתי ללכת על גראנד שירוקי (התאהבתי ברכב)מהשנתונים של 96 - 98 (עניין של תקציב).
התחלתי לבדוק ביד 2 ולהפתעתי ראיתי שאנשים מבקשים כ-10 עד 15 אלף ש"ח מעל המחירון.
מקובל מבחינתי שרכב משודרג (הגבהות,נעילות,צמיגים) יקבל את התוספת הזו אבל למרבה הפלא אני רואה רכבים סטנדרתיים שמבקשים הרבה מעל המחירון.
שאלתי היא...האם המחירים האלה משקפים את המציאות או שבפועל אין דברים כאלה???
יש לציין שעדיין לו התקשרתי לאף אחד אני עדיין בשלב הגישושים.
אנא שתפו אותי מניסיונכם.
תודה מראש עמית.
תגובה להודעה: גראנד שירוקי-מה באמת המחיר
כמי שמנסה למכור גראנד משופר....
רכב לא משופר במקרה הטוב יקבל מחירון או ליד לדעתי..
עמית ..
תלוי מאוד מה מצב הרכב ?
אם הרכב שמור בפנים, בחוץ ומכני מתוחזק, תקין עם היסטוריית טיפולים מעודכנת.
יש מה לדבר על קצת מעל המחירון (אגב, נדיר למצוא כלים ממש שמורים, אין יותר מדי על הכביש).
וההיפך הוא גם נכון, כל בעייה ברכב תוריד את מחיר המכירה, לכן שווה לבדוק טוב טוב את הרכב.
אני אנסה לענות תשובה מנומקת..
אני כרגע הבעלים של גראנד צ'ירוקי 96 ולפני זה היה לי גראנד צירוקי 97 ולפניו עוד גראנד צ'ירוקי 97.. כך שהייתי בצד המוכר והקונה לא מעט פעמים.. מה גם שעזרתי למספר חברים לחפש, לבדוק ולקנות גראנד צ'ירוקי.
בגדול, כשהתחלתי גם הגראנדים לפני כמה שנים, הרכב היה עם מחירון גבוה (יחסית ל SUV מאותן שנים) ולא היה מוכר כרכב שטח אלא כרכב עירוני מפואר. באותן שנים היה ניתן לקנות גראנד במצב מעולה ב 15 אלף מתחת למחירון (ולראיה - הגראנד הראשון שלי נקנה ב 55 אלף כשהמחירון היה 69)
בערך לפני שנה וחצי הג'יפ החל להדרדר במחירון בצורה היסטרית - כל חודש 2000-3000 ש"ח ובחודש אחד צנח המחיר שלו מ 53 אלף ל 41 אלף !!! כאן לדעתי החל המפנה בסחירות של הרכב.. כל בעל גראנד שפוי בדעתו החליט להתעלם מהמחירון ולמכור את הרכב לפי ראות עיניו ולפי המצב בשוק כך שרכבים שהיו שווים 41 אלף במחירון נמכרו למעשה במחיר של 55 אלף.
מה לעשות ומאד ועד היום הרכב צנח עוד ועוד עד שהגיע למחיר לא ריאלי בעליל.. לדוגמא: הרכב שלי שווה מחירון 30 אלף. אני שילמתי עליו בערך פי 2. מה לעשות - אין ארוחות חינם.
אגב, אחרי שראיתי כבר בערך עשרים גראנדים שמוצעים למכירה במהלך התקופה האחרונה אני יכול להבטיח לך שאין גראנדים במצב טוב שנמכרים מחירון וגם לא קרוב למחירון.
מה שכן, אפשר למצוא לא מעט גראנדים במחיר מחירון ואף פחות ממנו אבל כולם (ללא יוצא מן הכלל) פחי זבל על גלגלים.
עצתי לך: תשקיע טוב בחיפושים, תסנן הרבה בטלפון (ע"י כך שתשאל את השאלות הנכונות והרלוונטיות לרכב) ולבד תבין שבשביל גראנד טוב תצטרך לבלוע את הצפרדע, להרגיש "פראייר" ולשלם יותר מהמחירון.
עוד דבר - יש הבדל במחיר בין גראנדים בשנים 93-95 ל 96-98. הרכב שונה ואני ממליץ (מבלי לפגוע בזיו או באף אחד שמנסה למכור גראנדים ישנים יותר) ללכת על הבציר המאוחר יותר. הם עם גימור יותר יפה ואיכותי מבפנים, מגיעים עם סרן דנה 44 אלומיניום וטרנספר נעול מרכזית ועם עוד שינויים קטנים אחרים שעשו לרכב רק טוב.
וכמה מילות עידוד... אם תמצא גראנד טוב, ותשפר אותו ברמה סבירה לשטח (הגבהה מינימום 3 אינץ ומנתקי מייצבים) אתה תגלה רכב שעובר בכל מקום בקלות ובאלגנטיות, תגלה פתיחות מתלה שלא חשבת שקיימות ותהנה מנוחות כביש שרק האמריקאים יודעים לתת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
כמי שמנסה למכור גראנד משופר....
רכב לא משופר במקרה הטוב יקבל מחירון או ליד לדעתי..
אני אספר סיפור, מקווה שתבין את המסר.
אחד הלך ברחוב פוגש חבר שלו הולך ולידו סוס חום עם כתם על המצח. שואל אותו, מה אתה עם הסוס? מספר לו החבר שהסוס, עוזר בעבודות הבית מכבס, מדיח כלים מאכיל את הילדים מקפיץ אותם לחוגים בקיצור, חלום על 4 רגליים.... ובסוף מספר לו שעלה לו בסך הכל 50000 דולר.
אומר האיש לחבר, וואאללה, 50 אלף ? לא כסף. תמכור לי ?!, אומר לו אמכור לך ב 60000 ...
מוציא הבחור 60 אלף ומשלם בלב חפץ.
אחרי שבועיים נפגשים שוב, שואל המוכר, נו, איך הסוס?
אומר הקונה- חרא, כל היום אוכל עשב, פרחים שלי של השכנים מחרבן בכל פינה, בועט בכל מישמתקרב אליו... בקיצור - סוס.
אומר לו המוכר לקונה ששש... אם תמשיך לדבר ככה, איך תמכור אותו ?!
אתה מנסה למכור רכב מצויין כבר מעל לשנתיים [למיטב זכרוני] מאובזר ומדוגם היטב. משום מה לא מצליח ועכשו אתה גם "עוזר" לעצמך.. . במקום לעלות על הגל ...
מה יהיה ?
ולעצם העניין, עם כל חדוות היצירה שיש בשיפור עצמי של גרנד, ויש לא מעט, עדיין כלכלי הרבה יותר לקנות משהו מוכן. הסיכוי גם יותר גבוה שתמצא משופר שמור ומטופל היטב מאחד סטנדרטי כזה.
וצודק קובי לחלוטין, קשה למצוא אחד טוב, ומטופל במצב טוב. אז אם מצאת - תשמח. זה יחסוך לך ה מ ו ן כסף בהמשך. צודק גם לגבי עניין השנתונים ...
בהצלחה וברוך הבא,
תודה רבה לכולם על העזרה וההכוונה......
הבנתי שלגראנד סטנדרטי אני לא אמור לשלם יותר ממחירון פלוס מינוס.....אבל על אחד משופר כמו שכתבתי בראשית דבריי צריך ולפי דעתי גם מגיע......אבל לך תתווקח עם בעל הרכב ותשכנע אותו שהרכב שלו צריך תיקונים שיוריד מהמחיר עלכך.
יעקב 80 ....כבעל רפרטואר ארוך בנושא מכירה ורכישה של גראנדים....לפי דברייך יש המון פחיי זבל על גלגלים.....לצערי אין לי יידע במכונאות כך שמילבד לקחת את הרכב לבדיקה אצל מוסך כזה או אחר אין לי היידע לסנן רכבים בטלפון.....כניראה שתידרש סבלנות וזמן.
מוכרים לי יכולתיו של הגראנד כאשר הוא משופר הן מהשטח והן מיצפיה בסירטונים ברשת וגם ממיפגש אינדיאנים שצילמתם.....אין ספק שלכך אני מכוון שאני בוחר בגראנד....נוחות ואיכות בשטח.
לאחר הרבה שעות של קריאה בפורום הבנתי שאני צריך ללכת יותר בכיוון של 96 -98 בגלל הדנה 44 והגיר שטיפה שודרג ועוד כל מיני פלסטיקה וצעצועים.
אשמח לכל עצה בנושא הרכב.
עמית.
אבל....נגד זה שלקונים פוטנציילים לשלם מעל מחירון מרגיש להם כאילו במקרה הטוב יצאו פריירים
ובמקרה אחר חושביים שמנסים לגנוב אותם. אני לא יכול לחנך אף אחד...
קונים חושבים שישפרו בכמה אלפי שקלים...
אבל בסף מצב השוק קובע תמחיר...אני יודע כמה דרשתי בעבר ..ולא קיבלתי..אני יודע שהרכב שלי במצב מצויין,אני יודע שבכלל זה רכב מצויין,אני יודע שהרכב הבא שלי יהיה wj בגלל שאני מרוצה מה-zj .
מישהוא פרסם היום גראנ נעול כפול...ומוגבה ב-30000 אתה חושב שהוא מעוניין לקבל מינמום על הרכב שלו?
או שפשוט לא מצליך למכור..
ובהתיחס לסיפור שלך....אני לא מוכר לוקשים...אולי אם הייתי סוחר כבר הייתי מוכר.
ווולעמית שים לב רוב הגראדים מד הקולמטרים הוא במייל ולא בקלומטרים כמו שהרבה מוכרים מצייינים.
עמית דנה 44 ...לא ניתן לנעול ..למעט סוג נעילה אחד שיצורה הופסק...
עמית
אני יכול להמליץ לך לחפש גרנד מושקע ומשופר ויש כאן לפחות 2-3 כאלה שעומדים למכירה.
אתה מקבל ה מ ו ן תמורה לכספך, ואני לא נכנס כעת לסוגיית המחיר.
כל גרנד שעומד למכירה [מהמשופרים] עבר השקעה מאסיבית ביותר ומי שרכש נעילת ARB יודע על מה מדובר.
לכן, ובמיוחד אם אתה מתחיל [בעולם הגרנד..] קנה אחד משופר. תמיד יהיה לך מה להוסיף, רק שככה תחסוך הרבה ממון.
ואם תזדקק לעזרה, אל תהסס, יש פה רבים שישמחו לחלוק איתך מידע, ועזרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
עמית דנה 44 ...לא ניתן לנעול ..למעט סוג נעילה אחד שיצורה הופסק...
דנה 44 אלומיניום ניתן לנעול עם הנעילה המתאימה.
לרונן גניסלב יש עדיין אחת כזאת זמינה על המדף. חדשה, לא הורכבה מעולם.
ועדיין עדיף 44 אלומיניום על 35C.
והכי חשוב עם ההגבהה המתאימה, אין צורך בנעילה. . .
יש נעילה לדנה44 אלומיניום.
הAUSSI LOCKER הפסיקו לייצר, נכון.
אבל כבר מזמן יש יצרן אחר בשם LOKKA.
אין בעייה של זמינות נעילה.
אגב, דע לך עמית שזה די נדיר למצוא גראנד במצב טוב. לפני שרכשתי את האחרון חיפשתי גראנד יותר חדש (2000-2002) וראיתי במשך 3 חודשים רק פחי זבל. פשוט לא היה משהו אפילו סביר..
למה אני מספר לך את זה? כי במקרה יש ביד2 גרנד מעולה, או לפחות היה מעולה לפני שנה כשחבר שלי שקל לקנות אותו.
מדובר בגרנד שנת 97 מטבריה עם 185000 ק"מ והבחור דורש היום 47. אני לא יודע מה המחירון (זה עד כדי כך לא מעניין אותי בגלל חוסר הרלוונטיות שלו) אבל אם הוא באותו מצב שהיה לפני שנה - אז יש לך את המלצתי.
אם תרצה עזרה דבר איתי
קובי 054-7719106
ועוד עזרה לגבי עלויות....גיר משומש 2500 ש"ח,מנוע 4000 משופץ\פרוק כ-5000ש"ח
ARB לדנה 35 כ-8000ש"ח כולל התקנה... arb לסרן קידמי כ-7000 ש"ח.
קיט הגבהה כ-8000 ש"ח,טראנספר משומש כולל התקנה 4000 ש"ח. הגדלת ממיגים כ-3000 ש"ח.
תיקון סאן רוף הרבה מאד שקלים..
ועכשיו תחליט לבד כמה חשוב לך שיפורים,וכמה אתה מוכן לשלם .
יעקב''דע לך עמית שזה די נדיר למצוא גראנד במצב טוב. לפני שרכשתי את האחרון חיפשתי גראנד יותר חדש (2000-2002) וראיתי במשך 3 חודשים רק פחי זבל. פשוט לא היה משהו אפילו סביר..''
אתה מוכן להסביר למה הכוונה "פחי זבל" ..??
כאלה שאתה בא לראות אותם וכבר מרחוק אתה רוצה לעשות סיבוב פרסה ולחזור על עקבותיך.
דוגמאות:
שנת 2000 יד 1, 126000 ק"מ. מתל-אביב. מבחינתי יד 1 וגר בתל אביב זה אחד שהיה פעם עשיר וקנה אותו ולכן האוטו לא היה בשטח. אשכרה רדפתי אחרי הבן-אדם שהיה אנטיפת מושלם בטלפון וכל פעם שרציתי לראות את האוטו הוא אמר שאין לו זמן.. בסוף ראיתי אותו.
ה 126000 ק"מ - מייל... האוטו דפוק מכל הכיוונים מבחוץ, מבפנים נראה כאילו הבן אדם קבלן בניין ששתמש בו במקום בטנדר - האוטו נראה גיהנום. המנוע מתקתק ועובד לא עגול והיות והוא גם דרש מעל המחירון לא טרחתי אפילו לבדוק יותר לעומק.
שנת 2001 יד 2, "הכי שמור שיש", גם בתמונה נראה לא רע.. הגעתי (שוב לתל אביב) כדי לראות רכב שחור שרוט ועם דפיקות בכל חלקי הפח, דיפוני הדלתות שבורים ומשוחררים, קרעים בדלת, סיגריות ששרפו את הגג, חורים בדש, חשמל כסאות לא עובדים, כסאות קרועים ועוד... מלמטה האוטו נראה גיהנום, הכל נוזל ורופף, עיקומים מלמטה ופציעות רבות, סני הסרנים מרעישים במהירות של 40 קמ"ש כבר. הבנאדם רצה 2000 מעל המחירון (77 אלף), אמרתי לו שלא יעלב אבל אני מציע לו 30 אלף ועדיין מרגיש שאני עלול להדפק מהעניין.
יש עוד סיפורים..
חבל שאנשי המרכז לא מוכנים להצפין בשביל אוטו טוב....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
חבל שאנשי המרכז לא מוכנים להצפין בשביל אוטו טוב....
זיו, נתתי לך את הדוגמאות היותר בולטות לפחי זבל.
מבחינתי, פח זבל זה כל גראנד שבמעמד הקניה אתה כבר רואה השקעה מיידית של יותר מ 7000 שקל (לא לצורך שיפורים), וזה לא משנה אם מדובר בתיקונים מכניים או אסתטיים.
יש לי חדשות בשבילכם, בתור מי שמחפש רכב כבר מספר חדשים , לא פשוט למצוא suv משומש ששווה את המחיר שדורשים עבורו.גראנד או לא גראנד,
לשלם 200 אלף + על לנדקרוזר 2007 עם 270 אלף ק"מ נשמע לכם הגיוני ?
לשלם 140 על פטרול 03 עם מנוע שספק אם ישרוד עד הקיץ ?
טויוטה 75 שנת 98 ב 100 ? רכב ממכרז עם 400 אלף ק"מ שבמקרה הטוב עבר צבע ...
בהתחשב במחירים שדורשים עבור טויוטות, איסוזואים דיזל שמורים עם ריסק להחלפת מנוע בתקופת הבעלות נראים לי פתאום מאד משתלמים...
לא יודע אם קיימים גראנדים סטנדרטיים במצב מעולה, את שלי 98 קניתי בזמנו עם 120K מטופל לפי הספר ב 86K, הוא היה עם מערכת מתלים גמורה, צמיגים גמורים, מצבר מת ושריטות בפח, סרנים מרעישים ,אבל היה הכי שמור שיש. מכרתי אותו כעבור שלוש שנים אחרי השקעה של 50K עם מתלה חדש ומשופר, גלגלים נורמאלים, סרנים משופצים ונעולים, גלי הינע וטרנספר משופרים ועוד ועוד... ב 70K בלבד, רכב סוף. המחירון היה סביב 50 אני מניח והטלפון צלצל לעיתים נדירות.
אני מציע להתעלם מהמחירון ולהשוות מחירים לרוחב - מה אפשר לקנות בסכום דומה, ומהי ההשקעה הנוספת הדרושה לרכב. + לשקלל את עלות התיקון של מחלות ידועות לרכב כזה לכשיצוצו. תגיד איזה רכב אחר בא בחשבון ואתן לך המחשה.
לגראנד אגב יש מקדם הנאה גבוה - לא יעזור כלום, רוב הכלים היפאנים משעממים ומבאסים למרות שהם ממש נכונים מהרבה בחינות. איסוזו טרופר או טראנו במקרה שלי נראה לי פונקציונלי לגמרי, יש מבחר, מחירים שפויים, מחלות ידועות. הייתי קרוב מאד לשים יד על איסוזו בנזין יד ראשונה עם מעט ק"מ כבר מספר פעמים, אפילו על איסוזואים דיזל אחרי מנוע חשבתי ברצינות שלא לדבר על טרנואים - אבל אני לא רואה את עצמי נהנה מרכב כזה. זה נכון באותה מידה לגבי פראדו/לנדקרוזר רק שהמחירים שלהם ביחס לתמורה הם הזויים לחלוטין אז הם לא באים בחשבון.
לעומת זאת - לנדקרוזר 80 מחורבן שנת 96 שמוצע למכירה בסכום מפולפל שאינו משקף לחלוטין את מצבו, ממש כן... או פטרול (נקווה שלא יתפוצץ לי דווקא היום המנוע) גם כן...
כתמיד,
המחיר הוא מה שאתה מוכן לשלם,כמובן,
מול מה שהמוכר מבקש.
אני מוכר גרנד 94,זה שהוזכר כאן לפני כמה תגובות, ב30k, כרגע כי קניתי אוטו אחר. לדעתי במצב טוב, במחיר ריאלי, אבל המוזר הוא שמעבר לטלפון, אנשים לא באים אפילו לראות.
חוצמזה, כמו שנאמר, מחיר המחירון ירד בעשרות אחוזים בשנה-שנתיים האחרונות, מה גם שהמחירון לא ממש משקף ערך ברכבים כאלו, שערך התוספות מגיע ליותר מחצי מחיר המחירון
רז
ללא קשר לרכב כזה או אחר,
לעיתים דומני שבעל הרכב חי בסרט מסויים כשזה נוגע לרכב שלו.
מה שמעניין מבחינה פסיכולוגית הוא שאותו אדם, שעד אתמול, בבואו למכור את הרכב שלו, שכנע את כל העולם ואישתו שמחיר המחירון לא משקף, ועל תוספות צריך לשלם, ומי שרוצה לקנות ב"מחיר השוק" שילך ללוי יצחק שימכור לו במחיר שחיטה, וכו' וכו'.
יום אחר כך, המנגינה משתנה לחלוטין: "יש מחירון" ו"איך הוא לא מתבייש לבקש על הגרוטאה הזו מחירון".
אבל אפשר להבין את הפסיכולוגיה הזו. אם קניתי רכב מסויים, והחלפתי לו בולמים וקפיצים (נגיד עשיריה) צמיגי MT חדשים (יאללה, עוד 3 מינימום) ולסיום עוד חמישיה או עשיריה ל"יישור קו" (מושג מפגר שמשמעותו - בוא נתקן את מה שצריך לתקן), אז מן הסתם שמתי בערך עשרים אלף ש"ח על האוטו.
מכאן ואילך, אני מתמחר את האוטו שלי בעשרים מעל מה שקניתי אותו. ונניח שהחלטתי למכור את הרכב, אוי לו לקונה שיעז לא להודות לי ולהעריך את השיפורים ששמתי בעשרים אלף ש"ח (מהנטו!).
אבל האמת צריכה להיאמר, שעשרים אלף הש"ח הנ"ל היו לא יותר מתחזוקה רגילה, שבמקום להיפרש על תקופה ארוכה, "נפלה"*ברגע אחד.
(גם כן "נפלה", חלק באמת היה צריך להיות מוחלף, נניח צמיגים אחוריים, אבל אני רציתי MT 31, אז החלפתי את כולם.
מתלים, לא חייבים, אבל "לרכב כזה לא תשים דה-בסט?" בקיצור, מהעשרים אלף נניח שחצי הוחלף מסיבה מכאנית, וחצי מסיבה פסיכולוגית).
ולבסוף, נכון שיש לרכב צמיגים חדשים (כבר 8 חודשים הם חדשים) ומתלים משופרא דשופרא, אבל רבותי, אלה לא תוספות. כל רכב צריך צמיגים ומתלים, נכון? אז הצמיגים המשובחים והמתלים המעולים, לכל היותר יכולים לשמש כנקודות זכות לרכב. (אלא אם כן אני מעמיד בפני הקונה את האופציה להחזיר את הצמיגים והמתלים הישנים - בהנחה שהם תקינים).
אז זהו רבותי:
לכם המוכרים, תרדו מהעצים. מה שדוחף את ערך הרכב שלכם למטה הוא השוק. כן, כן, השוק של אדם סמית והיד הנעלמה שלו. אם פראדו 99 שווה 65 אלפי שקלים, קחו את כל שאר היפנים מאותה שנה (ואפילו קדימה) ותורידו עשיריה. צר לי, אני יודע ששקניתם את הפאג'רו שלכם ב 125. צר לי, עברו שלוש שנים והשוק עשה את שלו, לא מתאים לכם למכור כזה רכב "בובה" ב 60? תישארו איתו. כדאי לכם, הוא "בובה" של רכב.
לכם הקונים, שני טיפים קטנים:
בבסיסה של העסקה, כל עסקה, מצוי מצב היסוד (שדומה באופן מפתיע למצבו של כל בחור בן עשרה החושק במחמדיה העטופים בבד של הכוסית של השכבה), מה שרלוונטי הוא הכסף שינתן כתמורה לעסקה, ועד שלא קניתם, הוא בכיס שלכם ואתם בצד המנצח. (מי שממשיל את הכסף גם לסיטואציה של בן העשרה, כנראה שמחמדיה של זו שהוא חשק בה עדיין שולטים בו, ואני מרשה לעצמי להמר שגם אז הוא לא הצליח להניח ידו על את אשר חפצה נפשו ועד היום הוא אידיוט).
הטיפ השני,
תגידו למוכר בנון שלנטיות שאתם מבינים שהמתלים המשובחים שוווים בעיניו הרבה כסף, ומבחינתכם הוא יכול להחזיר את הישנים (אם הם תקינים) ולמכור את ה"משובחים" שלו בשוק החופשי לפי הערך שהוא ציין בפניכם. רק המחשבה על לפרק, להשיג ישנים וכיו"ב, תוריד אותו מהרעיון - באחריות.
יאללה, לכו תיזכרו בזאת, שהיתה ב: יא' 2... מושלמת, בחיי...
יוני5
(על קונים, מוכרים, צמיגים, מתלים וזכרונות ילדות)