תגובה להודעה: הגבהה לפג'רו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Botnim
אשמח לעצותיכם בדבר הגבהת רכב פג'רו ארוך 06 - יתרונות מול חסרונות , יבוא קיט מחו"ל מול קנייה בארץ , מוסכים בהם ניתן לעשות זאת וטווח מחירים . חוות דעתם של אנשים שנוסעים על ג'יפים מוגבהים בעיקר מבחינת התנהגות כביש יתקבלו בברכה .
אני ג'יפאי מתחיל , ולכן אשמח להסבר/הפניות על מושגים טכניים .
וואו ההיענות פה מאוד גבוהה !
בכל אופן , עשיתי צעד וביררתי אצל חברת אספיר כמה עולה להגביהה את הרכב ומסתבר שיש לי ברכב כבר ארבעת בולמי בילשטיין שהותקנו על ידי בעלים קודמים וכדי להגביהה צריך לקנות ארבעה קפיצים ( כרגע לא זכור שם החברה המייצרת ) , המחיר שהציעו לי הוא בסביבות 3200 לפני מע"מ כולל התקנה (שלא נעשית אצלם אלא במוסך) . השאלה אם אוכל לקנות את הקפיצים באופן עצמאי במחיר זול יותר ולהרכיב במוסך מורשה או אחר ? כמו כן נאמר לי שהגבהה של 2 אינצ' כזו לא פוגמת משמעותית , אם בכלל, ביציבות הרכב ובנוחות הנסיעה בכביש , האם הדבר נכון ?
תודה מראש .
אתה ג'יפאי מתחיל, ומייד מתחיל בהגבהות הרכב.
לאן בדיוק אתה רוצה להגיע עם האוטו שאתה מאמין/משוכנע שה -2 אינטש האלה יתנו לך?
אתה מגביה בשביל הפוזה?
אני ממליץ לך לשמור את ה 3200 שקלים האלה עד שתלמד את הרכב ותבין מה הוא יכול לעשות ככה סטנדרטי.
אח"כ תחליט אם ובמה לשפר את הרכב.
אם קנית את הרכב לאחרונה, תבדוק מתי הוא טופל לאחרונה, מתי עשו לו טיימינג, זה יביא אותך הרבה יותר רחוק מ - 2 אינטש.
אולי תחליט שאתה צריך מדרגות להייליפט, מיגון למיכל דלק? מיגון גחון?
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אתה ג'יפאי מתחיל, ומייד מתחיל בהגבהות הרכב.
לאן בדיוק אתה רוצה להגיע עם האוטו שאתה מאמין/משוכנע שה -2 אינטש האלה יתנו לך?
אתה מגביה בשביל הפוזה?
אני ממליץ לך לשמור את ה 3200 שקלים האלה עד שתלמד את הרכב ותבין מה הוא יכול לעשות ככה סטנדרטי.
אח"כ תחליט אם ובמה לשפר את הרכב.
אם קנית את הרכב לאחרונה, תבדוק מתי הוא טופל לאחרונה, מתי עשו לו טיימינג, זה יביא אותך הרבה יותר רחוק מ - 2 אינטש.
אולי תחליט שאתה צריך מדרגות להייליפט, מיגון למיכל דלק? מיגון גחון?
יואב
הכל אמרת חוץ מלענות על השאלה שלי .
ובכל זאת אני אסביר את עצמי טוב יותר , הג'יפ שקניתי הגיע עם חבילת מיגון מלאה הכוללת מיגון גחון מלא (6 חלקים כולל הכל) ומדרגות צד (להיי ליפט) , ובנוסף בולמי בילשטיין (עונה לך על כמה שאלות ?)
את ההחלטה להגביהה את הג'יפ וכמו כן להוסיף לו מיגון פגוש אחורי החלטתי לאחר שבטיול מאורגן עם מדריך למדתי מספר דברים , בין היתר שביחס לג'יפים המוגבהים הג'יפ שלי חטף הרבה מכות במיגון הגחון וכמו גם זוית נטישה גרועה למדיי (ג'יפ ארוך) שגרמה לפגוש להיראות רע אחרי כמה עליות .
אין פה שום עניין של פוזה וכו' ונטו להתסדר בשטח עם כמה שפחות פגיעות ברכב , אני לא רואה פה בעיה גם לג'יפאי מתחיל (שרוצה להתקדם) .
אשמח לתשובות יותר ענייניות לשאלתי .
ניתן לקנות קפיצים באופן עצמאי (זה מה שאני עשיתי) דרך האינטרנט ולחסוך כ - 50% מהעלות. תלוי כמובן במדינה ממנה תשלח, עלות המשלוח, המכס והמע"מ שתשלם.
כל מוסך יוכל להתקין לך את הקפיצים. אם תרצה, אשלח לך בפרטי את זה שהתקין לי ואני מאוד מרוצה (גם פאג'רו).
הרכב שלי קצר והייתרונות של ההגבהה לדעתי עולים על הפגיעה המינורית (שוב לדעתי) בבטיחות, יש הטוענים כי הרכב יותר נוטה להתהפך. בכל מקרה זה ג'יפ ולא רכב ספורט, אני נזהר בסיבובים וגם בשיפועי צד.
ברכב ארוך כמו שלך השינוי בהצנהגות הכביש עוד פחות יורגש והיתרון של ההגבהה עוד יותר חשוב.
בברכה,