נכתב במקור על ידי
זאב זאב
שלום לכולם,
הרכב אמנם אינו ספורטיבי מבחינת שלדה
אני מניח שרוב רוכשי המשפחתומטיות, לא מחפשים מכונית ספורט. אבל בישראל יש נטייה כמעט מסורתית לזלזל ב"התנהגות" ולקבוע בידענות ש"אם נוסעים כמו בני אדם, זה לא חשוב". התנהגות כביש טובה אינה לוקסוס. במקרה של הקורולה, ההתנהגות אינה גרועה או מסוכנת חלילה, אבל יש נטיה לזרוק זנב, נטייה מפתיעה אפילו, וכשאין בקרת יציבות, נושא התנהגות הכביש הוא קריטי.
אבל יחסית לעדת רכבי הליסינג 1600 המצויים:
ראשית, המנוע הוא החזק בקטגוריה (124 כ"ס) לצד הקוריאניות i30 וסיד, וגם מרגיש כזה. לי זה עושה את זה. בטח כשמשווים ל"עגלות" יחסית, כגון הפוקוס וכד'.
כאן אתה צודק בהחלט. מנוע הקורולה הו אהכי חזק בקטגוריה. מנועי היקוראניו תחזקים יורת על הנייר, אבל בפועל הן נופלות מהקורולה בתאוצות. מנוע חזק ומגיב זה דבר חשוב. חלק מבטיחות אקטיבית. עוד משהו שהרבה לקוחות בבורותם מוכנים לוותר עליו כי "לא צריך", ולא מבינים את ההכרח הבטיחותי - לסיים עקיפה במהירות למשל.
שנית, אחיזת הכביש סבירה בהחלט, למרות שהמתלים מכויילים רך יחסית, לטובת הספיגה של תחלואי האספלט בארצנו (ואני אישית גם נהנה פה ושם לגעת במעטפת האחיזה ואף לקשקש בזנב, רחמנה לצלן, כמובן רק בלילה, בככרות שבאזור התעשיה השומם וכד').
אנחנו חוזרים להתנהגות המאוד בינונית (וזה מסורתי בטויוטה) של הרכב הזה, לדעתי הפחות טובה מבין כל המשפחתיות החדשות. זה רכב שמשדר שהוא סובל ולחוץ כשקצת לוחצים אותו. המתלים רכים מדי, יש רכינה וגילגול בפניות, הזנב נמרח החוצה, הוא נותן תחושה שאפילו מנוע ה-1.6 כמעט גדול עליו. לי כל נושא ההתנהגות מאוד חשוב, במיוחד אם כל המתחרות מציבות רף גבוה מאוד - מאזדה 3, יונדאי i30 ובמיוחד הפוקוס, שנמצאת איזה 20 ליגות מעל הקורולה בהתנהגות. על מכוניות מבריקות כמו אופל אסטרה למשל, שפשוט לא קיימת בשוק שלנו, אני לא מדבר. זה חבל אבל זה מה יש. מי שרוצה מכונית טובה באמת מבחינה דינמית, איכות גבוהה ותחושה של רכב מקטיגוריה גבוהה יותר - שינסה את האסטרה 1.8 - 140 כ"ס, גיר אוט' הידראולי מקובל, אוטו מדהים אבל בלי שוק - שנסחר בזיל הזול.
שלישית, הרכב מרווח מאוד (הכל יחסית לחבריו לקבוצה, כן?), כולל הבגאז', משדר איכות (חוץ מקרקוש קל מלוח השעונים, הבנתי שזה לא רק אצלי) ונעים לשהות בו.
"נעים לשהות בו". חלונות צרים, הכל שחור, כמו רכב של קברנים. אבל נו שויין.... כל אחד וטעמו.
נקודת חובה נרשמת, כפי שאמרו כאן, בסעיף הבטיחות - יש רק 4 כריות א. ואין ESP. אך זה לא פחות מהממוצע בקטגוריה בשנה זו.
זה כן פחות מהממוצע. המינימום הוא בקרת יציבות תקנית ו-6 כריות. אם אין אפילו את המינימום הזה, זה כבר מספיק כדי לפסול מכונית, לא?
ולפואנטה - הגיר הרובוטי: אם ורק אם אתה לא מבלה הרבה בפקקים, זינוקים בעליה הם לא פת לחמך, וגם יש לך נסיון עם ואין לך סלידה יתרה מגיר רגיל - הוא לא נורא, למרות המצמד הבודד וההשהיה בהחלפת ההילוכים. אגב, ההשהיה והטלטלה דומה באורכה ובאופיה להחלפת הילוכים ידנית נמרצת משהו, בגיר רגיל.
לטעמי האישי, וכנראה לרוב חובבי ההגה שאוהבים גם את יתרונות הגיר הידני וגם לשלוט בהעברת ההילוכים בעצמם - הרובוטי אפילו עדיף על פני הגיר האוטומטי הרגיל בתנאי דרך בין ערוניים, ואני מאוד נהנה מהחלפת ההילוכים דרך צמד ה"משוטים" שבהגה, אה-לה-פרארי.
נכון, אם לא אתה הוא המתזמן את ההחלפה אלא הרובוט, כלומר לא בחרת ב"טיפטרוניק", וגם אתה לא מתורגל בהסרת הרגל מהגז בהדרגה לפני החלפת ההילוך (בדיוק כמו שנדרש לפני לחיצה על המצמד הרגיל בגיר רגיל) - אתה ויושבי הרכב "תופתעו" מהבלימה היחסית ברגע שהרובוט יפריד את המצמד, ישלב לשני, ויצמיד בחזרה. זה מטריד רק בהאצה חזקה וכמעט רק בין ראשון לשני.
שוב: הגיר כן מטריד בפקקים, בעיקר בשילוב עם זינוקים בעליה (אני אישית משתמש בהנד-ברקס כאשר אני נצרך לזינוק בעליה, או בחניה צפופה), והאמת צריכה להאמר: הוא לא הבחירה לנהג המורגל לגיר האוטומטי בכדי להגיע מ-א ל-ב ולעקרת הבית המצויה (סליחה על השובנסטיות, אבל גם אשתי אכן לא סובלת את הגיר הזה).
הגיר מטריד, לא נעים ולא נוח למשתמש הממוצע. דעתי עליו כדעתך - לא ממש נורא. מתרגלים אליו, לומדים אותו, מסתדרים איתו איכשהו. אבל המשתמש הממוצע של משפחתומטית לא רוצה "ללמוד גירים" ולא רוצה למשוך הנדברקס בכל יציאה מחניון תת קרקעי, וגיר ידני הס מלהזכיר מבחינתו. תן לו לשלב D ולשכוח מזה.
אבל ראבק - הטיוטא הזו מרווחת, חזקה וטובה בכל פרמטר כמעט מהמזדה 3 הישנה למשל, וגם אוכלת 25% פחות דלק. לטעמי זו בחירה מצוינת לנהג שלא מבלה בפקקים, גם אם הוא לא חובב הגה/שליטה, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את העובדה שהיא זולה במעל 10K ש"ח יחסית למזדה 3 הנ"ל. תמורה למחיר אמרנו?
הקורולה נחותה בכל פרמטר ממאזדה 3, למעט ביצועים בקו ישר, נפח בגאז' ומרווח במושב האחורי. המאזדהפשוט מתנהגת למופת ומהנה לנהיגה ("טויוטה מהנה לנהיגה" זה מושג שלא קיים, לפחות לא בישראל) התנהגות, איכות היגוי, בטיחות ותחושה נעימה בתא הנוסעים אלה דברים שמבחינתי כן חשובים.
אם יש לקורולה יתרון אחד מובהק ומוחץ על הקבוצה שלה שחשוב לכל המשתמשים ולא רק לחובב הגה סוטה שכמוני, הוא בצריכת הדלק. מי שנוסע הרבה צריך להתייחס לזה בכובד ראש.