שלום.
יש לי תקציב של 15.000לקניה,מה מומלץ?
חשובה לי האמינות ושתהיה לו עבירות טובה.לא ג'יפ צעצוע.
Printable View
שלום.
יש לי תקציב של 15.000לקניה,מה מומלץ?
חשובה לי האמינות ושתהיה לו עבירות טובה.לא ג'יפ צעצוע.
אתה יכול למשל לכתוב 15000 בחיפוש
ולקרוא מה כתבנו לכל האלפים ששאלו את אותה שאלה בדיוק. אבל בדיוק באותם מילים.
למשל... ;). ובהצלחה. *
סמוראי ישן וחבוט. הוא לא יהיה נוח, לא יפה, לא הכי אמין - אבל יותר אמין מכל דבר אחר שיש לך סיכוי לקנות ב15,000 שקלים... קרא את זה. נכתב מזמן אבל העקרונות עדיין נכונים, והסכומים אותם סכומים.
אני חושב שאולי הכתבה לא ממש עדכנית, מחירם של סיקסים טובים יותר מ 20 ומה שעולה פחות מ 20 זה זבל עופות כפי שאתה נוהג לומר.
מה גם שמחירם של ה SUVים היפניים הגדולים ירד מאוד שבנה וחצי האחרונות ומכונית שנת 95 ומעלה לא יעבור את 30 אלף שח בשום מקרה. לא שהם לא יהיו נבלות, אבל יש נבלה ויש נבלה ... ואחת כזאת שהפחחות שלה לא משהו אבל מכניקה סבירה פלוס, או מערכת חשמל תקינה .. אפשר לחיות איתה בכיף.
אני לא הייתי ממליץ .. אבל הנסיון שלי עם ניבה למשל מלמד ( נכון, לפני כמה שנים .. ) שאפשר גם אחרת.
מי שמודע לתוצאות האפשריות, יכול לשחק באש.
תכלס לא הבנתי אם הניבה זה אופציה או לא.
אני דווקא כן הייתי ממליץ, אבל אני שרוט...
מה שכן כל רכב במחיר הזה יצריך יישור קו לפעמים לא זול , בניבה המחיר הזה יכלול יישור קו רציני ביותר עם קצת עודף , החכמה למצוא את הניבה הכי טובה שאפשר ויש הרבה כאלה.
ואחרי 12 שנים על ניבות, רכב מטופל מגלה אמינות מפתיעה (מנוע מקורי 350K ק"מ לא קלים בכלל),יש את המחלות כמו בכל רכב אבל הן קלות לטיפול ובעיקר לעבודה עצמית בבית...
ליאור
שוב, גם אני נהניתי מאד מהניבה, אבל זה משהו שצריך להגיע אליו מוכן.
והאוטו הזה לא מתאים לכל אחד.
זה, משהו שלא כל אחד מבין ואז האכזבה גדולה מאוד.
רוצה להתעלק על השרשור -
מחפש SUV בתקציב של 25 אלף ש"ח, שיהיה עם 7 מקומות, אמין וחסכוני.
שחר,יש פה עוד כמה "נעלמים".
א.האם זה אמור להיות רכב יחיד שלך?
ב.כמה ק"מ אתה מתכוון לנסוע איתו?
ג.האם יש לך ידע טכני מינימלי? על הסיקס,יש ספרי טיפול בעברית וחלקים בשפע.על השאר,אני מניח שלא.
אם אתה מטפל לבד,יש לסיקס יתרון משמעותי בתחום.
(אני גם בדקתי כמה ניבות טרם קנותי סיקס).
בהצלחה.שמואל.
+ 1
אני מסכים, חבל עליך אם זה התקציב שלך אז תתמוטט מזה מהר מאוד וזה ישאיר עליך חוויה מאוד לא נעימה, כך את הזמן, סע עם חברים, כשיהיה לך תקציב נוח יותר תקנה.
ב15K אין דבר כזה ג'יפ אמין, פשוט עוד לא המציאו אותו, הם ישנים מדי, החלפים יקרים ונדירים מדי, או שהם רכבים שהיו אמינים אבל במצב של חוסר אמינות משווע.
אל תתפתה לכאלו שרק שנה שנתיים ארבע אין להם טסט, אל תתפתה לרכבים של חברים (זה סתם יוצר מתח) בתקציב הזה אם מצאת משהו שתתמודד איתו שנה בכיף, ובשביל זה אתה קונה אותו בשביל הכיף, תמלא כבר לוטו באותה הזדמנות. אחרת מצפה לך עבודה קשה והתקציב צריך להתחיל ה25 אחרי יישור קו שיביא אותו לרמת אמינות סבירה.
whisky
קיצר,האחרונים ממליצים לרדת מהסיפור.
אני ישמח לקרוא עוד דעות לפני שאני מחליט.
הג'יפ יהיה האוטו היחיד והוא אמור לנסוע מקס 5 אלף בשנה.ככה אני עם האוטו של ההורים.
תודה ליועצים.
אני חולק על שאר חברי הפורום, על תגנוז עוד את חלום הג'יפ הזול
לי היה שנה סמוראי שנת 87 שרכשתי ב13 אלף שקלים ושירת את המשפחה מידי פעם ללא תקלות מיוחדות
לאדה ניבה ב7000 ש"ח שהייתה ברשותי שנתיים ללא תקלות כלל
הכל תלוי ביכולת לקנות רכב שנראה טוב ולדעת לאבחן את הרכב באופן מקצועי
תחסוך עוד 225000 ותקנה אוטו חדש מהחברה עם אחריות אחרת אתה תאכל חרא ותמכור את הבית כדי לתקן את האוטו, לא תיסע בו מטר וכל היום תהיה במוסך....
מספיק עם ההפחדות האלו, גם לי אמרו אל תקנה ניבה אתה תהיה כל היום במוסך, תקנה סמוראי..קניתי סמוראי ונפלתי על חרא של אוטו אז מה?...כל הסמוראים לא טובים?..
בסוף קניתי ניבה למרות ובגלל כל ההפחדות (טוב גם היה לי צפוף בסמוראי), 3 שנים ראשונות לא ראיתי תקלה אחת..קלאץ' מת בשנה השלישית, ועד היום 11 שנה עם אותה ניבה התקלה הכי גדולה הייתה ראש מנוע לפני שנה ואחרי 350000 ק"מ..!!!
כל השאר זה חלקים מתבלים כמו בכל רכב, מעולם לא נתקעתי במצב של לא מניע או לא נוסע...
אז לא קונים את הגרוטאה הכי זולה שמוצאים אבל אם מחפשים אפשר למצוא ניבה, סמוראי או סיקס שלא ישחטו אותך...
סבלנות זה המפתח , גם אם תקנה רכב ב-80000 יש לך סיכוי ליפול , גיר יכול ללכת בלי התראה ויש עוד מיליון תקלות, אלו רכבים שעובדים בשטח וגם הצעירים שבהם לא חסינים מתקלות..
ליאור