מישהו ניסה? מישהו מכיר?
פורסטר מודל 2004, מנוע אטמוספרי.
ל-מה להיכנס להרפתקה? -אוהב גיר ידני, רוצה את אופציית ההילוך ה"נמוך".
תודה מראש!
Printable View
מישהו ניסה? מישהו מכיר?
פורסטר מודל 2004, מנוע אטמוספרי.
ל-מה להיכנס להרפתקה? -אוהב גיר ידני, רוצה את אופציית ההילוך ה"נמוך".
תודה מראש!
עברתי הרפתקאה כזו עם ויטארה ארוכה (שזה יותר קל כי לפחות יש קצרות עם גיר רגיל בארץ ...)
ההמלצה הראשונה שלי היא לנסות למצוא מוסך או סדנא שייקחו על עצמם את כל הפרוייקט - תכנון חלקים וביצוע, כלומר לבוא בגישה של: אני מביא לכם את האוטו + הרבה כסף, ואחרי שבוע-שבועיים מקבל אותו בחזרה עם גיר ידני.
נקודות שחשוב לבדוק לפני הצעת מחיר כדי למנוע הפתעות שייקרו מאוד אח"כ:
1. האם קיימים גיר + מצמד מתאימים וכמה עולה (חשוב להוציא התחייבות שהגיר טוב: עובד שקט, ללא רעשים חריקות ורעידות)
2. מידות הגיר ומיקומי כל החיבורים שלו:
א. דרייב-שאפטים למנוע (?), קדמי ואחורי - ייתכן ותזדקק למידות שונות -> ייצור מיוחד
ב. ידית ההילוכים - האם מיקומה תואם לפתח במרכב, ואם לא אז האם ניתן להסיט את הגיר או להתאים את הפתח במרכב.
3. האם יש לאן לחבר את דוושת המצמד ? (אצלי החליפו לשם כך את כל מכלול ההגא בתא הנהג לזה של ידנית קצרה, דבר שהצריך את פירוק הדש-בורד כולו החוצה - לא יודע מה נחוץ/קיים בפורסטר)
לא ברור לי למה כוונתך ב- "הילוך נמוך". אם התכוונת להוספה של תיבת העברה ("טראנספר"), הרי שזה גורם למורכבות נוספת...
אם הרכב קיים בחו"ל בגירסא ידנית, נסה לבדוק אם ניתן להשיג חלקים מקוריים/משומשים שיעזרו, ואם מישהו כבר עשה הסבה כזו ספציפית.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות לעזור
(אני, דרך אגב, לא מתחרט על ההסבה למרות הקפצת המחיר לאחר התחלת הפרוייקט, ומעט זנבות שעוד נותרו... I have created a monster ...
להתראות ובהצלחה,
נדב.
תודה על השיתוף והפירוט. יש כמובן גם דגם ידני, אך הוא מאוד נדיר.
פתח לך גוגל חפש Pinister בחור מאוד נחמד ובעל פרוייקט חיים בדמות פורסטר, שאל אותו הוא יוכל להביא לך כמה תשובות...
רק שתדע שעלות של גיר יקרה מאוד!!!! מנסיון אני אומנם קניתי חדש מהניילון במרכזי ואחד אוטומט אבל עלה לי 13000 ש"ח...