איך לעזאזל מתגרשים מסלקום?
כמו בכותרת - איך לעזאזל לעשות זאת בצורה חוקית?..
פשוט כי הגיעו מים עד נפש. מכשירים שהם צעצועים מתפרקים, שירות שהוא הרבה פחות מגרוע ומחפיר- הוא כבר טראגי. רשלנות, חוסר מקצועיות, זילזול בלקוח ובזמנו היקר.
סיפור שהיה כך היה:
לפני שנה וחודש, נמאס לי ממכשיר נוקיה שהיה איום ונורא והגעתי למרכז שירות(להלן: "מרכז התשת לקוחות") של סלקום לראות מה מציעים לי. מי שמכיר אותי יודע שאני שונא גדג'טים, מצלמות, GPSים, נגני MP3 ושאר קשקושים. אני רוצה רק טלפון. שאפשר יהיה לדבר בו, לשלוח SMS ולשמור הרבה מספרים. ואהה - הכי חשוב: אני רוצה מכשיר אמין. כי שבעתי מרורות. בעיקר מהמכשירים המחורבנים של נוקיה שמתנהגים ממש כמו מכוניות יפניות - כולם מעריצים אותם כי הם עאלק-אמינים בתיאוריה, אבל הם זבל במציאות.
נציגת שירות בעלת חיוך מכני-רובוטי, שכנעה אותי לשדרג למכשיר סוני אריקסון 902C חדש. אדום, קטן, מעוצב, משוכלל וחכמולוג בתנאים שקשה לסרב להם. אני נבהלתי מהאובר-תחכום שלו, אבל לאסוני התברר לי שזה עוד המכשיר היותר פשוט שיש לה להציע לי. טוב. לקחתי.
שני המכשירים הלכו למעבדה להעברת התכנים (ספר טלפונים, תמונות, רינגטונים) מהנוקיה הישן לסוני-אריקסון (להלן ס"א, או כפי שאקרא לו אחרי כמה ימים - "ססססססאמק"). אני עוד אצטער על זה ואתגעגע לחתיכת החרא הישנה...
בינתיים אני מוקסם מהדרעק החדש שבאמת עושה רושם של מכשיר מדליק. השעה היתה מאוחרת, כבר סוגרים את הסניף. בדקתי חפיף שהתכנים הועברו. במבט ראשון נראה בסדר והלכתי הביתה. בבית גיליתי שבתכל'ס העבירו איזה 10% ממספרי הטלפון, ורק כמה תמונות בודדות. כל היתר נמחק לעולמים. התייצבתי בבוקר בעצבים במרכז ההתשה, ונציגת השירות בעלת החיוך המכני הצטערה להודיע שהמכשיר הישן כבר נשלח למרכז סלקום בנתניה. אבל הרגיעה אותי שהיא מודיעה להם ברגע זה לא למחוק אותו. התקשרתי בסוף היום לברר אם נמצא המכשיר, נאדה.
הגעתי למחרת כדי לשאול פיזית - כלום. אחרי יומיים מתקשרים ומצטערים לבשר שהמכשיר נמצא אבל שבכל זאת הוא נמחק. זה היה ברור, לא?
עכשיו צריך להתחיל לשחזר איזה 1000 מספרי טלפון. לא פשוט.
תשאלו למה אני לא מגבה? ככה. כי במרכז התשת הלקוחות דורשים עבור זה כסף ולכן לא גיביתי. ולא שקרה כאן משהו שאני צריך להכות על חטא - אבל אז עוד לא הבנתי שמאז שהם התחילו לדרוש תשלום עבור השירות הבסיסי הזה, מחיקת תכנים זו "טעות" רגילה ונפוצה של מרכזי התשת הלקוחות של סלקום. בסך הכל להעביר תכנים ממכשיר למכשיר - גדול עליהם? מה פתאום. הם גורמים ללקוח נזקים כדי לשכנע אותו להוציא עוד כסף.
התחלתי לחיות עם הס"א. אין מה לומר - באמת מדליק. שבוע וחצי נמשכה האידיליה, עד שהוא התחיל לזייף ולחרוק. אין טעם להלאות אתכם בפירוט התקלות שהמכשיר הזה סובל מהן באופן כרוני, אבל אני עסוק ואין לי זמן לבקר שלוש פעמים בשבוע במרכז התשת הלקוחות ולכן נשברתי רק כאשר הזבל האדום התאבד סופית וסירב להתניע עוד. במרכז התשת הלוקחות לא התווכחו - הוציאו אחד חדש מקופסא (לא משופץ. חדש. וואו) ופלא פלאים - כן הצליחו להעביר אליו את כל התכנים! איזה מזל.
הס"א2 כבר היה הרבה יותר טוב, אבל גורלו לא שפר עליו - לאחר כמה חודשים דהרתי לי להנאתי ב-RZR והמכשיר נשמט מכיסי ואבד. פאק בלעדי שלי. ביטוח יש? יש! אז שוב קיבלתי אחד חדש. ושוב לשחזר מספרים. חשקתי שפתיים.
ס"א 3 היה אחיו הרוחני של ס"א1 - פשוט לא הפסיק להתקלקל בלי סוף, ולי לא היה זמן לבלות בהסעתו לאישפוזים חוזרים ונשנים וחוזר חלילה. יום אחד הוא התאבד (שוב) ואני איבדתי עצבים, במקרה נמצאתי אז במערב ראשל"צ, אז הגעתי למרכז התשת הלקוחות של סלקום שליד קניון הזהב, ודרשתי בתוקף שיחליפו אותו לדגם אחר. כדי שלא יחשבו לרגע שאני בא לעשות עליהם חאווה, ציינתי במפורש שאני מוכן לקבל באהבה גם מכשיר פחות משוכלל, יענו "שינמוך", רק שכבר יקחו ממני את הס"א הארור שממרר את חיי. אבל מכיוון שאני מחוייב להם לעוד איזה שנתיים ומשהו, הם עשו עלי שרירים - יתקנו לך, יחליפו לך, תקבל ס"א חדש מהשקית - אבל אתה נשאר עם ס"א - או שאתה משדרג....
כשהבנתי שאין עם מי לדבר ועוד רגע אני שולף לדרמן ושוחט את נציגי השירות, החלטתי להירגע. נתתי את המכשיר לתיקון ואספתי אותו לאחר שעה, תקין. זמנית כמובן, כי כמקובל בעדה שלו, לקח לו בדיוק יומיים כדי לחזור ולצאת מדעתו, אבל לי כבר לא היה אכפת. שיטת התשת הלקוחות של סלקום ניצחה. וכך עברו להם חודשיים - המכשיר עושה מה שרוצה, אנשים מתקשרים ולא מצליחים להשיג אותי - אז העברתי SMS לכל הלקוחות שניתן להשיג אותי במספרי בזק שבבית ובעיתון. הס"א האדום שעולה לא מעט כסף בכל חודש הפך לפסל סביבתי - עוד סוג של צעצוע יקר ומיותר, חסר כל ערך תפקודי. פשוט כי הוא בקושי עובד.
ביום רביעי האחרון - בדיוק לפני יומיים, ס"א3 סוף-סוף התאבד, המנוול. כיבה עצמו למוות באמצע שיחה חשובה ולא התעורר עוד. יום שישי חופשי, ומצאתי עצמי שוב במרכז התשת הלקוחות שברח' המלאכה בחולון. "לתקן אדוני?" לא. ממש לא. רק להחליף. "אהה, לשדרג"?... שום שדרוג, תשכחי מזה מותק. אני לא משאיר כאן שקל נוסף. את לוקחת את הזבל הזה וזורקת לפח, ונותנת לי מכשיר אחר מדגם אחר, של יצרן אחר. חדש, משוחזר, משופץ, לא אכפת לי. מה שתרצי, אבל שיהיה תקין ושלא יהיה כתוב עליו לא סוני-אריקסון ולא נוקיה. ראי הוזהרת.
ושוב ההתנצלויות הרגילות שאין לה סמכות לבצע החלפה שכזו בלהבלהבלה. היא גם אחראית משמרת ובלונדינית ויפה ואני מודה שזה עובד עלי... אבל מה? היא כן יכולה להציע לי שידרוג תוכנה, ואם הבעיות ימשיכו, היא מאשרת שיחליפו לי למכשיר מדגם אחר. בינגו - זה כבר מתחיל להיות מעניין (כי אני יודע שגם אחרי שדרוג תוכנה, הזרקת סטרואידים, השתלת סופרצ'רג'ר, ציפוי בטיטניום תעופתי, הרכבת אגזוז פריפלואו וג'נטים מגנזיום, ס"א4 ימשיך להתנהג כמו לנדרובר - לא יחזיק מעמד יותר מיומיים-שלושה. זה פשוט באופי שלו).
במה כרוך שידרוג תוכנה? כמובן - במחיקת כל התכנים. "אבל אם הם נמצאים על ה-SIM אין מה לדאוג, אנחנו מגבים הכל". בדיקה קצרה העלתה שכל התכנים שלי אכן נמצאים על ה-SIM ואני יכול לצאת לשוטט בשקט למשך שעה וחצי, ולחזור לקבל את המכשיר כשהוא רענן ומשופר.
חזרתי וקיבלתי את המכשיר. וואלה, עובד. תמונות יש? יש. רינגטונים יש? יש. מספרי טלפון יש? אין!!! איפה הם? צעקות ומהומות בסניף התשת הלקוחות זה עניין שבשיגרה, בדרך כלל אלה לקוחות זועמים ומיואשים שמאבדים את עצביהם כאשר נציגי ההתשה עושים ככל שביכולתם כדי לטרטר, להזיק, להתיש, ולנסות לשכנע לשדרג. אבל הפעם אלה אחראית המשמרת הבלונדינית והטכנאי שחירבש לי את המכשיר, והם צועקים זה על זה. היא שולפת מהמחשב שלה תדפיס (שנמצא בידיי כאן)שכתוב בו במפורש לבצע שידרוג תוכנה ולגבות תכנים. הטכנאי מתפתל. כרגיל הוא לא שם לב... מה עושים עכשיו? אין מספרים. כי הוא לא גיבה. כי הוא שכח. האם אני צריך לסבול את זה שוב?
הפרצוף של אחראית המשמרת באדמה. היא אשכרה במבוכה, תולה בי עיני כלבלב כמעט בוכיות וממש לא נעים לי לעשות לה את זה... מה לא נעים?!!!?.. שתמות הבת ז....ה כאן ועכשיו, אינעל האמא שלה. "אני נותנת לך שלוש שעות זמן אוויר חינם." סליחה?.... הזמן אוויר בתוכנית שלי גם ככה בזיל הזול, מה את באה לעבוד עלי?
"איך לפצות אותך אדוני?" - אני אגיד לך איך - (לא! ממש לא מה שאתם חושבים! למרות שהיא בלונדינית עם עיניים כחולות ופצצה אמיתית...). קחי ממני את המכשיר מותק שלי, ותנתקי אותי מסלקום לאלתר. מבחינתי זה פיצוי הולם. לא רוצה עניינים אתכם. "אני לא יכולה לעשות את זה, אני משאירה הודעה למנהל איזור (יש דבר כזה?) והוא חוזר אליך ביום ראשון."
כל זה קרה היום בשעה אחת בצהריים.
לפני שעה, בחמש, מכשיר ס"א4 התאבד שוב ולא נדלק יותר. ואני שואל אתכם - נו?....
עד כאן תיאור הרפתקאותי עם סלקום.
אני מודה שאני עצבני בטירוף ושבאמת נשבר לי מהם. המכשירים הם דרעק - את זה אני מקבל כברירת מחדל. הם אותו זבל בדיוק גם בפלאפון ובאורנג'. אבל מה עם השירות? הזילזול שלהם, חוסר המקצועיות, הרשלנות, טקטיקות ההתשה - הכל יוצא כבר מהאף עד גועל. מרכזי התשת הלקוחות תמיד עמוסים עד התפוצצות כי המכשירים הם זבל ומתקלקלים בלי סוף. הלקוחות ממורמרים, לא עוברת דקה בלי שמישהו יאבד עצבים ויצטרכו להביא מאבטחים שירגיעו אותו. כל כניסה לשם זה גהינום בהתגלמותו - והחברה האיומה הזו ממשיכה לחרבן על לקוחותיה. לא סתם חירבון, שילשול. מהמקפצה.
למה? כמו שכלב מלקק לעצמו את האשכים - כי היא יכולה. ולא סתם יכולה - היא הכי גדולה, אז היא הפכה את זה למדיניות כמעט רשמית.
אבל די. עד כאן.
הבנתי שאין מה לצפות משירות התשת הלקוחות.
קצת קשה לי להעריך את השווי הכספי של הנזקים המצטברים שנגרמו לי בגלל המכשירים המחורבנים והשירות הקלוקל של סלקום. אני באמת לא רוצה מהם כלום - רק שינתקו אותי, ובי נשבעתי - לעולם לא אחזור לעבוד איתם. לעולם. לא אני ולא אף בן/ת משפחה, חבר/ה או קרוב/ה שלי. אני אחסוך מכם את ה"המלצות" על סמך נסיוני העגום ואתמצת בקצרה - לא להעיז להתקרב למכשירי סוני אריקסון בכלל ולחברת סלקום בפרט. בחיים.
לצערי נותרו לי עוד 22 חודש לשלם עבור המכשיר המקולל הזה. קצת יותר מדי מכדי לעבור בצורה חלקה לספקי הסלולר המתחרים.
אז בינתיים אני תקוע? אם אותו מנהל מתעקש לא לנתק אותי, מה עושים? איך בכל זאת מתנתקים? למי לפנות כדי לקבל איזה שהוא סוג של פיצוי על כל הטרטורים והזלזול והסבל והנזקים?
ללכת לבנק ולבטל עצמאית את הוראת התשלום?
ללכת לתביעות קטנות?
אשמח לעצות מהמשפטנים שביניכם ומבעלי נסיון במלחמות כאלה.
תגובה להודעה: איך לעזאזל מתגרשים מסלקום?
תבדוק אם חברה אחרת תקבל עליהאת ההתחייבות שלך. בדומה למה שיש בין הכבלים ללווין.
רק טיפ קטן שיעזור לך הרבה.
כולם חראות. לא סלקום ולא הוט ולא יס ולא פלפון המציאו את הגלגל ולאף אחד אין את הזכויות על התנהגות מגעילה ללקוח.
אני את שלי למדתי גם כן. מה שבסופו של דבר שעשיתי, אחרי הרבה צעקות וכסף, זה להשיג טלפון חירום הכי פשוט שיש עם SIM נוסף ואני כל כמה זמן מגבה את המספרים על שני הסימים האלה.
בנוסף, נניח וטלפון אחד שבק, יש לי את השני הפשוט (שגם לא ממש תקין אבל פחות קריטי).
אני אישית בסלקום מהטלפון הראשון שלי. הייתה לי התנסות לא נעימה עם פלפון ולכן אני בחיים לא אהיה לקוח שלהם. חשבתי על מירס אבל יש איתם בעיות קליטה ומכשירים בעייתיים לא פחות.
פעם חיוג של *AMOS היה מגיע ישר למנכ"ל עמוס שפירא. תנסה, מה יש לך להפסיד?
אני הצלחתי לשבור חוזה איתם אחרי שהוכחתי שאין לי קליטה בבית, שלחו לי "מומחים" שבדקו עם "מכשור מתקדם" וגילו שבאמת הקליטה חלשה. ברור שהם לא יודו שאין קליטה בבנין בת"א.
בכל מקרה, הציעו לי לשים לי אנטנת הגברה בבית. סירבתי בתוקף כי יש לי ילדים ואני לא רוצה קרינה ישירה וחזקה בבית. אז הציעו לי שכל פעם שהסלקום יצלצל השיחה תעבור לטלפון הקווי. אמרתי להם שהקו של בזק שייך לי ואני משלם עליו דמי מנוי כל חודש. אם הם רוצים שישימו לי קו בזק נוסף בבית על חשבונם ואליו יעבירו את השיחות. כמובן שהם לא הסיכמו.
ובכך נגמר הרומן הכפוי, השתחררתי ויצאתי לחופשי. מאז אני מביא מכשירים מחו"ל, לא עושה עסקאות "ליסינג" שלא נגמרות.
דרור,
הייתי שמח לכתוב לך שחברה א' יותר טובה מחברה ב', שהמכשירים שלהם יותר אמינים ושלל שטויות.
אבל אני לא שמח, כי כולם אותו זבל.
אל תצפה לכלום, משום חברה סלולרית.
עם זאת, כרגע פלאפון בקמפיין, זה אומר שאפשר לנסות לנצל זאת לטובתך, תרים אליהם טלפון (תתפלא כמה מהר עונים נציגי מכירות, בדיוק ביחס הפוך לנציגי שירות), תגיד שאתר לקוח סלקום שבע מרורים, רוצה לעבור אליהם עם המספר שלך, ורוצה את המכשיר הכי פשוט שיש להם. הכי פשוט! (עשיתי זאת עם המכשיר של יפית).
אח"כ לשם השוואה - תעשה את אותה השיחה למרכז של אוראנג'.
חשוב שתספר להם מה החשבון החודשי שלך...אני חושב שהוא יהווה עבורם תמריץ להעביר אותך אליהם.
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
פעם חיוג של *AMOS היה מגיע ישר למנכ"ל עמוס שפירא. תנסה, מה יש לך להפסיד?
אני הצלחתי לשבור חוזה איתם אחרי שהוכחתי שאין לי קליטה בבית, שלחו לי "מומחים" שבדקו עם "מכשור מתקדם" וגילו שבאמת הקליטה חלשה. ברור שהם לא יודו שאין קליטה בבנין בת"א.
בכל מקרה, הציעו לי לשים לי אנטנת הגברה בבית. סירבתי בתוקף כי יש לי ילדים ואני לא רוצה קרינה ישירה וחזקה בבית. אז הציעו לי שכל פעם שהסלקום יצלצל השיחה תעבור לטלפון הקווי. אמרתי להם שהקו של בזק שייך לי ואני משלם עליו דמי מנוי כל חודש. אם הם רוצים שישימו לי קו בזק נוסף בבית על חשבונם ואליו יעבירו את השיחות. כמובן שהם לא הסיכמו.
ובכך נגמר הרומן הכפוי, השתחררתי ויצאתי לחופשי. מאז אני מביא מכשירים מחו"ל, לא עושה עסקאות "ליסינג" שלא נגמרות.
דרך אגב, התקנת אנטנה בבית מורידה את עוצמת הקרינה ממכשיר סלולארי עם קליטה חלשה,
שלום דרור פתרונות אין לי לתת לך אך מניסיוני גם פלאפון על הפנים וגם מירס ממש על הפנים.
דווקא בסלקום עם הנוקייה הישן זה עם האורות בצד ללא מצלמה וללא בטיח יש לי ניסיון טוב, כבר כ 6 שנים טפו טפו טפו, כל פעם הם מתקשרים וממש מתחננים שאשדרג אבל כל עוד הטלפון נושם אני לא מחליף.
בכל אופן תוך כדי כתיבה נזכרתי במשהו שיכול לעזור חפש בגוגל טל' של גלית אבישג מאיזה אירגון לצרכן, בעבר עזרה לי להילחם ולנצח אחרי שנה את יס ותבל גוונים גם יחד, הם לא גובים כסף מה יש להפסיד.
תמיד אני מבקש את הכי פשוט שיש.
חושבים שזה עוזר?
ביתיים כולם זה זבל. כולם מתקלקלים בלי סוף.
מנסיוני, רק סמסונג מתקלקלים קצת, אבל רק קצת פחות.
כבר אין לי שום ציפיות ממכשיר טלפון סלולרי. אם לא הייתי עצמאי שתלוי במכשיר הזה, הייתי מוותר עליו לגמרי. בזק מספיק טוב לי. חשוב לי לקבל שירות סביר. שימו לב כמה אני כבר מוכן להתפשר - לא מצויין, לא טוב, רק סביר. ברור לי שאני חי בישראל ושהמדינה הזו מלאה ביהודים ולכן אין כאן תודעת שירות, על אחת כמה וכמה בחברה סלולרית. אבל בכל זאת...
היום לטלפונים פשוטים יחסית ניתן לחבר כבל USB וכמו שמורידים תמונות שצילמת להוריד את ספר הטלפונים לגיבוי.
שאלה: האם ניתן לבוא עם מכשיר קיים ורק לקנות SIM מאחת הספקיות?
דרור,
כולם אותו זבאללה. זו נקודת המוצא.
השאלה היא איך להקטין למינימום את האינטרקציה איתם.
אמנם מהסיבות ההפוכות משלך, אני כבר שנים לא קונה סלולארים בסלקום. אני מחפש את הכי משוכלל והכי גאג'טי והכי חדש - שחדש מידי לחברות הסלולאריות -
האפשרות קיימת גם לגביך - בחיפוש אחרי הטראנט'ה הנדירה.
יש מספיק חנויות שמוכרות סלולארים פתוחים - מהום סנטר ועד חנויות יעודיות לתחום.
בלי חוזים, בלי התחיבויות ובלי עוונטות - אחריות יש בד"כ ל-12 חודשים כמו לכל מכשיר חשמלי (ביטוח אפשר לעשות אבל למכשיר פשוט וזול לא הייתי טורח)
חפש בזאפ
תכניס SIM וצא לדרך.
את הגיבוי/העברת מידע, אם זה לא הכוס תה שלך, תן לחבר כלשהו שיעשה. בטוח אפשר לסמוך עליו יותר מעל סלקום. לפחות מבחינת הגישה כלפי ה"לקוח".
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
היום לטלפונים פשוטים יחסית ניתן לחבר כבל USB וכמו שמורידים תמונות שצילמת להוריד את ספר הטלפונים לגיבוי.
שאלה: האם ניתן לבוא עם מכשיר קיים ורק לקנות SIM מאחת הספקיות?
א. אפשר, במחיר שחיטה, אבל אפשר.
ב. לא צריך כי כבר יש SIM מהטלפון הישן. פשוט מעבירים
ג. כטלפון גיבוי - אפשר לשלם משהו כמו 5 ש"ח לחודש (בסלקום אבל בטח גם אצל האחרים זה דומה) ולקבל SIM דו-קו. שעובד על אותו הקו שיש לך כבר SIM אחד. זה נח בייחוד כשנגמרת הסוללה, שוכחים את הטלפון בבית וכו'. ה-"דו" שלי קבוע בתא כפפות באוטו.
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ביתיים כולם זה זבל. כולם מתקלקלים בלי סוף.
מנסיוני, רק סמסונג מתקלקלים קצת, אבל רק קצת פחות.
אחרי רצף ההתעללות שהנוקיה הקודם שלי סבל במשך 6 שנים שהיה אצלי שכללו טביעה בכוס קולה.. פעמיים טביעה במים, כולל פעם אחת כשהיה מחובר עדיין למטען, אינספור נפילות על משטחים קשים, אכילת אבק על בסיס כמעט יום-יומי, לא היה לי ספק שהבא יהיה גם נוקיה במיוחד אחרי נסיון מקביל עם מוטורולה וסמסונג.
מה שכן.. נוכחתי שהמכשירים החדשים לא עמידים כמו המודלים של לפני 6 שנים.
אני כבר הרבה שנים בלי התחייבויות לאף אחד.
כרטיס SIM בסלקום (של הקו שכבר היה לי כמה שנים) עלה לי פחות מ 100 ש"ח. תכנית בסיסית 13.5 ש"ח לחודש (בתעריפים טובים).
מכשיר מוטורולה הכי פשוט, שחור, מוקשח (אבל עם BT שמתחבר לכל דיבורית וארבעה תדרים שיעבדו גם בחו"ל - כי שני הדברים האלו היו חשובים לי), עלה לי 200 שקל.
בזה נגמר הסיפור, ואני לא צריך אף אחד יותר.
גיבויים? כל מכשיר היום אפשר לגבות לבד, דרך המחשב - מBT או מהכבל USB (רק צריך את אחת מהתכנות המתאימות - התוכנה המחורבנת של נוקיה למי שזה מה שיש לו, או MPT של מוטורולה לכל השאר).
יש לך התחייבות? יופי. תישאר עוד 22 חודשים איתם. שים את הצעצוע של סוני במגירה. תוציא מהכיס 200-250 שקל ותקנה מכשיר הכי פשוט שיש. הפשוטים ביותר - הם האמינים ביותר. תדחוף לתוכו את הSIM שיש לך, וזהו. תאמין לי, ה200 שקל האלה נותנים יופי של חופש. נכון, אין ביטוח לטלפון, אבל רבאק, 200 שקל.
מה אתה מיילל? חתמת פעם אחת על התחייבות, וככה הם תפסו אותך לכל החיים? כשההתחייבות הראשונה נגמרת (שלי נגמרה בשנת 2000) - זה הזמן להפוך לעצמאי. אף אחד לא הכריח אותך להמשיך ולשדרג (להתחייב שוב). זו היתה בחירה שלך, כמו של הרוב שמתפתים ל"שדרוג" שבצידו התחייבות. ואני אתן לכם טיפ - כשאין לך התחייבות, הם מאוד מאוד שירותיים ואדיבים והכל, כי אתה לא חייב להם כלום.
(ואגב, בשלושה חודשים האחרונים יש לי גם טלפון מהעבודה, ועדיין תמורת 13.5 ש"ח בחודש אני משאיר את הקו הפרטי שלי בסלקום, כי ברגע שאני אסגור אותו, לא יתנו לי לפתוח חדש בלי התחייבות)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אחרי רצף ההתעללות שהנוקיה הקודם שלי סבל במשך 6 שנים שהיה אצלי שכללו טביעה בכוס קולה.. פעמיים טביעה במים, כולל פעם אחת כשהיה מחובר עדיין למטען, אינספור נפילות על משטחים קשים, אכילת אבק על בסיס כמעט יום-יומי, לא היה לי ספק שהבא יהיה גם נוקיה במיוחד אחרי נסיון מקביל עם מוטורולה וסמסונג.
מה שכן.. נוכחתי שהמכשירים החדשים לא עמידים כמו המודלים של לפני 6 שנים.
אחרי נוקיה עמיד מאוד שחי 6 שנים, עברו תחת ידי לא פחות מ5 מכשירים שלהם, אף אחד לא שרד יותר מ 3 חודשים. המכשירים החדשים (ומהסוגים הכי פשוטים, של לפני 3-4 שנים... כל מי ש"שידרג" במשפחה, נתן לי את המכשיר הישן למשמרת) פשוט פריכים כמו בפלות. מתפצחים, נסדקים, נשברים, פעם אחת ישבת עליו - והמכשיר גמור. פעם אחת נפל מגובה 2 מטר - ואין עם מי לדבר יותר. טוב שהיו לי כמה במגירת ה"משודרגים".
אחרי כן, המוטורולה C390 החזיק מעמד כמעט שנה וחצי.
אסף.
IPHONE 3GS זה הדבר הבא , כל שאר המכשירים לא מתקרבים לרבע מהביצועים שלו, הבעיה, - תג המחיר, כרגע קצת יקר, גם בארץ גם בחו"ל, אבל, לחכות בסבלנות חצי שניה עד שנה, המחירים יצנחו, כבר היום קימות תוכנות לשימוש WIFI באייפון שלכם , המשמעות, שניתן לגלוש ,לשלוח מיילים, לדבר בסקייפ ובשאר תוכנות המסרים המיידיים דרך המכשיר בחינם!!!, ללא תלות בחברת הסלולאר והחבילות הגלישה המנצלות שלהן, רק להכניס כרטיס סים ולהתחיל לגלוש, חברות הסלולאר מבינות את זה והוציאו "פסק דין" כנגד הלקוחות שאומר: מי שיפתח את המכשיר לתוכנות הנ"ל , תישלל ממנו האחריות על המכשיר,החברות מנסות למנוע בדרך זו את הויתור של הלקוח על חבילת הגלישה, שכל אחד יעשה את החישובים לעצמו ויסיק את המסקנות,
יתר עלכן, ניתן להתקין תוכנה נוספת שמונעת מהאייפון להתחבר באופן אוט' לחיבור סלולארי בעת ניתוק מהרשת האלחוטית, (מה שקורה היום בפועל) ואז אתה מתחיל לשלם.., ובכך להבטיח גלישה בחינם בלבד.
שרשור גדול :o מזמן לא היה כזה . שכולם צודקים כולם מסכימים אחד עם השני .
ואני חושב לעצמי ראבק זה פורום של כלי רכב \ גיפאים ...
אבל מיד נזכרתי שבעצם הוא מדבר על הסלולר שלו
בקרוב יהיו שרשורים כאלה על כלי הרכב.
בעצם כבר יש אבל זה עדין במגרש של הליסינג וזה כאילו לא עולה כסף .
נראה אותכם אז
זה כבר לא נשלף מהמגירה .
ואתה לא מצליח להיות חופשי .
דבר אחד אני יכול להבטיח לכם גם הסלולר שנמצא ברכב לא יעבוד .
והמכשיר הניד שבכיס לא בטוח יעבוד כי הוא חושב שאתה ברכב והכל תקין ;-)
דרור נראה אותך משתחרר מחיבוק כזה :cool:
איציק ( שעדין מצליח לשרוד בלי מכשיר סלולר )
גם לי היו סיפורי "אלף לילה ולילה" עם נוקיה אמנם לא בסלקום אלא בפלאפון
ואחרי "בילוי" של שעות במה שאתה קורא (ובצדק מוחלט) מרכז להתשת לקוחות
ואחרי שהחליפו את המכשיר מספר פעמים ,פשוט התיאשתי ואמרתי לעצמי..נמשוך ככה
עד שהמכשיר יכבה עצמו לדעת ובשיחה טלפונית שניהלתי עם נציג של פלאפון אמרתי לו
שאמשיך לשלם את השדרוג ללא טענות אבל בבקשה תנו לי במחיר החדש את המכשיר הישן
שהיה לי והיה פשוט מצויין(LG).כמובן שהוא לא ידע איך לבצע דבר כזה .
בסופו של דבר היה לי מזל וביצעתי עבודה בביתה של עובדת פלאפון (כנראה די בכירה)
כשסיפרתי לה את הסיפור היא אמרה לי לכתוב למחלקת שרות לקוחות (דבר שלא עשיתי)
אבל במקביל היא כנראה דיברה עם מי שצריך כי אחרי מספר ימים קיבלתי שיחה מנציגה של פלאפון
ו..."לפנים משורת הדין " לאחר ששמעה את תלונותי היא הסכימה להחליף לי מכשיר ,למכשיר אחר
לא חדש אלא מחודש.וכבר 4 חודשים שאני עם המכשיר החדש -(סוני אריקסון)
כרגע ,טפו,טפו,טפו-חמסה,חמסה,חמסה....... ללא תקלות.כן אני יודע שזה לא נשמע אמיתי.
אבל ללא תקלות ואצלי מכשירים עוברים התעללות .אני מודה אם מכשיר מחזיק אצלי מעמד
יותר מחודש ללא תקלות בעקבות נפילה מגובה רב עד בינוני /שחיה בנוזל כלשהוא או סתם מכות זה אומר שהוא כנראה מכשיר טוב.
רק לידיעה כללית,
אפשר גם לקנות טלפונים באיבי, כל עוד הם UNLOCKED
זה עובד, וידאתי עם SIM של סלקום,
דרור, ממליץ לך על RAZOR 3
( מי שחייב עיברית בטלפון, שיקנה בארץ)
התשובה פשוטה- משלמים ושולחים אותם קיבינימט, התחיבתה שילמתה.תעשה את זה בשביל עצמך ולא בגללם/בשבילם.
קשה לעיכול אבל הדרך היחידה לשמור על שפיות.
אתה צריך כל שרות/מוצר שאת יודע שהוא מונופול בפועל בדוק לפני, לא בדקתה כן בדקתה התחיבתה שילמתה.
זאת עבודה קשה מאוד (הבדיקה ) מעצבנת,ובד"כ בלתי אפשרית ללא מומחה לדבר,הם יעשו הכל אבל הכל כדי להסתיר חיובים עמלות וכו', עוצמת המשת"פים שלהם אדירה מסדרונות שלטון, משווקים עורכי דין ופירוטכניקה מרהיבה,עיסוקם העיקרי "בשרפת שטחים"(מתחרים)בכל דרך רק לא בתחרות הוגנת.
זה עצוב אבל אף פעם לא היה אחרת והדרך היחידה להיתמודד היא בתכנון וחישוב ותמיד להעדיף עסקים קטנים ובינוניים(לא רלוונטי למקרה הנ"ל) מה זה עושה לאיכות החיים? זאת כבר אופרה אחרת.
גילוי נאות-הכותב הרבה יותר חזק בהבנה מה צריך לעשות מהעשיה בפועל.
תשלום מלוא ההתחייבות עכשיו כדי להתגרש ויהי מה - עדיין לא עומד על הפרק. יקר מדי. אם זה לא היה יקר כל כך, רובכם/כולכם הייתם עושים זאת ולא רק מהסלולרי שלכם....;)
עד כה אין לאף אחד עצה מעשית איך לבצע מהלך דרסטי כזה ולצאת ממנו חופשי ובזול?
או פשוט להמשיך לחרוק שיניים ולסבול את השירות הרע, הרשלני, החבלני כמעט במתכוון של סלקום - וכשיישאר מס' חודשים חד ספרתי להתחייבות, זה ברור שיישמעו מסלקום זמירות אחרות לגמרי, ולא רק מהם אלא מכל המתחרים שלהם, שיעשו שמיניות באוויר כדי שאעבור אליהם.
צעד דרסטי דורש מעשה דרסטי ובמקה שלך זה ללכת לבית משפט.
העניין הוא שרוב הסיכויים שאין לך תיעוד מלא (וסלקום בטוח תתעקש על קוצו של יוד בנושא) של כל התלאות שעברת. אם יש לך, אז אולי יש לך סיכוי.
בזמן האחרון בתי משפט פוסקים לטובת האזרח הקטן יותר ויותר. לכן אולי יש לך סיכוי אבל זה בטוח יגזול ממך הרבה משאבים והשאלה היא האם זה שווה את זה.